ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.12.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.01.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
NOV-2015
DURATA: 3 nopți
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
60.00%
Către satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
70.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 15 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

La Ego Guest House, cu bune si rele

TIPĂREȘTE

Sa va povestesc si cateva cuvinte despre cazarea aleasa pentru mini-sejurul de 1 Decembrie, pe care l-am petrecut la Belogradchik.

Din momentul in care ne-am hotarat ca dorim a vizita Vidinul si Belogradchik, am stabilit a ne caza in Belogradchik, fiind pozitionat cel mai aproape de obiectivele pe care le aveam de vizitat.

Asa ca am inceput sa cautam pe Booking o cazare “nici prea prea nici foarte foarte” sa fie in oras, pentru a avea acces usor la magazine si eventuale plimbari pe jos pe langa casa. Sa nu fie nici prea scumpa, dar sa aiba note bunicele si pareri favorabile pe Booking.

Din oferta destul de “subtire” de pe site, ne-a incantat EGO Guest House. Cu nota 8,6 cu pareri destul de bune, micuta, cu doar 4 camere, situata chiar in apropierea cetatii.

Am rezervat rapid 2 camere si am asteptat sa treaca vremea sa vina momentul vacantei.

Am ajuns in Belogradchik undeva in jurul orei 15,00, am gasit un pic mai greu pensiunea, din cauza ca ghidandu-ma dupa numele strazii care aparea pe site: Treti Mart, neaparand in drumul nostru pe nici un indicator, am trecut de acea strada, ajungand in parcarea cetatii.

A trebuit sa ne intoarcem un pic inapoi pe unde urcasem spre cetate, de asta data cu ochii in GPS, am serpuit un pic pe stradutele inguste si in panta ce coboara de la cetate si am oprit masina la 50 de metri de pensiune, chiar pe strada respectiv. Ne-am dumirit apoi ca nu aveam cum sa identificam strada citind pe indicatoare deoarece pe strada respective erau placute cu alta denumire a strazii respective, placute ce pareau destul de vechi. :)

Am localizat pensiunea mai mult dupa aspect decat dupa firma cu numele pensiunii ce era amplasata mai mult decat discret pe fatada cladirii. Am incercat sa intru pe usa de acces in pensiune si supriza, incuiata. Ma uit mai atent, mai exista o usa alaturata, care conform tablitei de deasupra ei permitea accesul intr-o casierie a unui provider de internet local. Aceasta casierie fiind in aceeasi cladire, incerc sa intru acolo pentru informatii, dar si acolo incuiat. Ma dau 3 metri mai la dreapta spre niste usi mari de lemn, care am banuit ca permit accesul in curtea si in parcare pensiunii. Incuiate si acestea.

Ma uit in jur pe sus, pe jos, peste gard chiar, nicio miscare, totul pustiu. Tot inspectand zona, am vazut pe prima usa de intrarea in pensiune un mic biletel cu 2 numere de telefon la care trebuie sunat.

Aici a aparut o mica problema, cand am dorit sa sun la unul din acele numere am realizat ca nu-mi activasem roamingul pe telefon. :(Si am inceput sa ma plimb roata pe langa gard, cand strigand pe la ferestre, cand batand prin usi, dar nimeni sa ne raspunda.

Stiam de pe booking ca era ocupata toata in acea zi si speram macar sa gasesc un turist cazat acolo cu care sa ma conversez pe tema cazarii.

Dar nimeni. Intr-un tarziu dupa vreo 30minute, vis-à-vis, din casa vecina a aparut un batran care mai mult prin semne necunoscand o alta limba decat bulgara, ne-a explicat ca proprietarii nu sunt acolo si trebuie sunati sa vina. L-am rugat sa ne ajute in a suna la gazdele noastre, iar sotia dumnealui, care intre-timp aparuse la fereastra s-a oferit imediat sa sune. A sunat si ne-a confirmat (in bulgareste =))) ca va veni cineva in 10 minute.

Intr-adevar a venit propietara in maxim 15 minute, ne-a descuiat usa, nu de la pensiune ci de la casierie, am intrat acolo si am inceput sa discutam despre cazare. Ea numai in bulgareste, eu in toate limbile pamantului, doar, doar sa ne intelegem. Am reusit sa ne intelegem pana la urma, am achitat intreaga suma a sejurului si ne-a descuiat urmatoarea usa din casierie care dadea intr-un hol in pensiune, langa bucatarie. Practic accesul in pensiune se poate face atat direct de afara pe usa dedicata, dar se poate face si prin casierie sau descuind poarta si intrand intr-o curte micuta de unde pe o usa se intra in bucataria pensiunii, si de acolo mai departe in intreaga pensiune.

Pensiunea este structurata frumos, functionala. La parter se afla un living micut, in care se intra direct din strada pe acea prima usa pe care am vrut sa intru prima data, dar am gasit-o incuiata. :)

Din living se trece intr-un mic hol, de unde ai acces, in fata la sala de mese, la stanga intr-o baie, iar la dreapta, in bucatarie, dar si in casierie cat si intr-o alta camera unde am aflat ulterior ca este camera tehnica unde sunt echipamentele providerului de servicii de internet.

Cam amestecate destinatiile acestei cladiri: turisti si angajati ai acelei firme de furnizare servicii net, se intersecteaza din cand in cand prin holul de la parterul pensiunii. :(Se pare ca atat firma ce are casieria acolo cat si pensiunea sunt ale aceluasi proprietar, judecand dupa numele pensiunii EGO cat si dupa nueme providerului de TV/Internet al carui nume incepe tot cu EGO.

Livingul dragut mobilat, cu 2 canapele confortabile si o masuta intre ele, un televizor cu diagonala mare pe perete.

In sala de mese se afla o masa mare ovala cu vreo 10 scaune, suficienta pentru capacitatea pensiunii. Si aici se gasea un televizor cu diagonala mare amplasat pe o latura a camerei, intr-o nisa.

Bucataria dotata cu frigider, un cuptor electric micut, cuptor cu microunde, filtru cafea si cu minimul necesar de ustensile si vase de bucatarie. Nu exista aragaz, dar intr-un dulap era o plita electrica, cu un singur “ochi”, parea functional dar nu am probat.

Problemele care le-am intampinat aici, pe zona parter au cam fost: o ingrasie destul de pronuntata in special in zona bucatariei, chiuveta din bucatarie cam nebagata in seama la procedura de curatenie, dar si frigul din living.

In sala de mese exista un aparat de aer conditionat pe care ne-a recomandat sa-l pornim pentru a asigura caldura, dar daca in sala de mese facea fata, nu acelasi lucru se poate spune despre zona livingului si bucatarie, unde caldura nu ajungea.

Daca in prima seara am stat asa, a doua zi ia-m solicitat proprietarei ce venise sa faca curat in 2 camere ce se eliberasera, ca este prea frig in living si sa porneasca centrala termica, avand calorifere in fiecare camera. Intr-adevar a pornit centrala, dar doar pe perioada zilei, seara a trebuit sa apelam tot la aparatele de aer conditionat din sala de mese si din camere.

Din zona livingului se urca pe o scara ajungandu-se la cele 4 camere dispuse la etaj.

Aici, pe o latura a etajului se si o mica zona semi-deschisa unde poti prepara o cafea sau un ceai, existand o masuta cu scaune, o chiuveta, incastrata intr-un mobilier de bucatarie, o cana electrica pentru incalzit apa dar si un espresor de cafea, alimentat zilnic de catre gazda cu cafea boabe.

Aveai, sa zicem la discretie cafea, inclusa in pretul cazarii. Aici pot spune ca dau o bila alba mare, gazdei. :))

Camerele bine gandite ca arhitectura, intrai intr-un hol unde gaseai de o parte si de alta a intrarii doua dulapuri incapatoare. De acolo se intra in camera, unde era un pat dublu, noptiere de o parte si de alta a patului, cu prize pe fiecare latura a patului, lucru pozitiv.

Fiecare camera dotata cu televizor sufficient de mare pentru marimea camerei, un mini-frigider, uscator de par in baie, consumabile.

Consumabile nu s-au completat pe parcursul sejurului, doar nu s-a maid at un sul de hartie igienica atunci cand am solicitat. Curatenia in baie, asa si asa.

Un lucru care nu mi-a placut a fost ca lenjeria de pat, desi alba, curate, era mototolita, necalcata. Cuvertura de pe pat in schimb, cam murdara, plina de scame.

Ca si la parter, incalzirea camerelor s-a facut cu ajutorul aparatelor de aer conditionat, cu exceptia unei zile cand am solicitat noi in mod expres, a se porni centrala termica.

Utilizarea aparatelor de aer conditionat, pe langa disconfortul termic mai aveau si un alta problema, unele dintre ele fiind foarte zgomotoase in functionare.

Si aici la etaj, pe ici pe colo este prezenta igrasia. Oricum in toata cladirea se simte acel miros specific de la igrasie.

Pacat ca pensiunea este dragut mobilata, cu finisaje initiale de calitate, placuta la interior, dar faptul ca nu s-au ingrijit de eliminarea problemelor aparute, iar curatenia este destul de superficial facuta.

La exterior exista o parcare in curtea pensiunii, dar este strict pentru o masina, aceasta intrand la limita in curte, si ocupand practice toata “curtea”/ ”parcarea”.

Exista si o mica terasa acoperita unde exista o masa de lemn generoasa si un gratar.

Exista internet Wi-Fi in intreaga pensiune, cu semnal mai slab in living dar suficient de puternic in camere.

Intr-adevar, vara mai sunt eliminate din problemele punctate de mine aici, cum ar fi necesitatea asigurarii caldurii, posibil un regres al igrasiei, datorita lipsei umiditatii pronuntate si circulatiei aerului prin lasarea unor usi deschise. Dar parca nu justifica media 9.0 in 2014 si media de 8,6 in anul current, pe site-ul Booking.

Dar cum totul este relativ, ce nu-mi place mie poate altuia-i place, sau invers. :)

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Testosu' in 04.12.15 10:25:43
Validat / Publicat: 04.12.15 14:05:32
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1512 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28100 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 15.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    webmaster69
    [04.12.15 11:02:12]
    »

    Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației de a scrie propriul set de impresii din această vacanță.

    = = =

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    Testosu'AUTOR REVIEW
    [04.12.15 14:31:34]
    »

    @webmaster69 - este ok pozitionata pe harta

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Testosu'

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054916858673096 sec
    ecranul dvs: 1 x 1