Buna ziua
De mai bine de 10 ani merg în Turcia aproximativ pe acelaşi traseu: Ruse – Razgrad – Tirgoviste – Omurtag – Kotel – Yambol – Elhovo – Lesovo – Hamzabeyli
Anul acesta în urma comentariilor și a experienţei proprii din septembrie 2016 am schimb puţin traseul (zona Razgrad – Tirgoviste nu îmi mai place deloc, drum degradat la maxim) şi am ales să o iau prin Byala - Velico Tarnovo (Pass of the Republic) – Gurcovo – Yambol – Elhovo – Lesovo - Hamzabeyli (BINE AM FACUT – RECOMAND) este mai accesibil din punct de vedere al calităţii drumului şi parcă mai uşor prin munţi. Dezavantajul mai multe TIR-uri.
TURCIA: Edirne (centura) - Havsa – Uzunkopru – Kesan – Gelibolu (traversare feryboat accesibilă nu am stat nici o dată mai mult de 15 min.) – Lapseki (E 90 mult mai bun și mai liber în comparaţie cu E 87 unde se lucrează și este aglomerat) Canakkale – Kucukkuyu (drum foarte bun în permanenţă reabilitare. Hotel Club Gultur 30 – 35 E / noapte cu cină inclusă) – Ayvalik – Menemen – Izmir (centura) - Soke – Milas – Bodrum
Drumul prin Turcia fără probleme și parcă mai bun de la an la an.
In baza paşapotului şi talonului maşinii încarc contul HGS cu câte 10 – 15 TRY pe an în funcţie de unde merg. STICKER-UL nu îl mai deţin fizic. Am cont pe situl lor (hgs.ptt.gov.tr) apar cu depunerile şi trecerile. Anul acesta am schimbat mașina si am vrut să achiziţionez HGS nou. Surpriză mare 50 TRY minim, așa că după lungi parlamentări am reușit să schimb contul vechi pe mașina nouă și să alimentez doar cu 10 TRY.
Din păcate anul acesta înainte cu o zi de plecare în concediu, Poliţia Romană mi-a suspendat permisul de conducere pe o lună. Nu are rost să mai comentez cat de nevinovat am fost, am luat-o ca pe un ghinion f. f. mare. Am fost conștient că dovada nu prea este valabilă în afara ţării dar ce să fac? Așa că am condus cat se poate de regulamentar “fără probleme” în jur de 2500 km.
Mulţumesc Poliţiei Romane pentru cadoul făcut asta au învăţat să facă asta fac noi plătim taxe și impozite că asta am învăţat să facem.
Hotelul la care am stat 8 nopţi “LA BLANCHE ISLAND BODRUM” un hotel deosebit. Fără comentarii negative. La barul din loby băuturi alcoolice 24h inclusiv cate ceva internaţional. Berea Efes rece și bună. Trei baruri unde găseai gustări, îngheţată, dulciuri toată ziua dacă nu mergeai la restaurantul principal.
Mancare diversificată foarte bună.
Loc potrivit pentru familii cu copii de toate varstele. Priveliște minunată, piscine mari și curate, două plaje amenajate, una și cu ceva umbră de la pomi. Aquaparc cu tobogane perfect pt copii.
Mancare – animatie – plaja - băutura – curăţenie o notă de 9,5+.
Bodrum un oraș frumos puţin cam înghesuit. In 2 zile am vizitat cam ce era de vazut, ceva cumpărături, nu ne-a atras să spun că aș vrea să revin.
Trimis de hanibalbogdan in 17.07.17 10:47:31
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (hanibalbogdan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@hanibalbogdan, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
--
”Hotelul la care am stat 8 nopţi “LA BLANCHE ISLAND BODRUM” un hotel deosebit. Fără comentarii negative. La barul din loby băuturi alcoolice 24h inclusiv cate ceva internaţional. Berea Efes rece și bună. Trei baruri unde găseai gustări, îngheţată, dulciuri toată ziua dacă nu mergeai la restaurantul principal.
Mancare diversificată foarte bună.
Loc potrivit pentru familii cu copii de toate varstele. Priveliște minunată, piscine mari și curate, două plaje amenajate, una și cu ceva umbră de la pomi. Aquaparc cu tobogane perfect pt copii.
Mancare – animatie – plaja - băutura – curăţenie o notă de 9,5+.
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
@hanibalbogdan:
”Am fost conștient că dovada nu prea este valabilă în afara ţării dar ce să fac?
Dovada chiar NU ESTE valabilă în afara teritoriului României.
Ce să fi făcut? Să fi luat avionul sau autocarul sau să fi lăsat soţia să conducă în cazul în care are permis. Soluţii ar fi fost, dar tu ai ales varianta cea mai proastă, aceea de a conduce cu permisul suspendat. Nu intenţionez să intru în aspecte legate de ilegalitatea comisă.
Ştiind că eşti în situaţia în care eşti, mă întreb cum ai fi procedat dacă ai fi avut ghinionul de a fi implicat într-un accident chiar banal?
”Așa că am condus cat se poate de regulamentar “fără probleme” în jur de 2500 km.
Poate ar fi fost de preferat să fi condus regulamentar şi în ţară, neexpunându-te suspendării dreptului de a conduce.
Intervenţia mea poate părea cam dură, dar, sincer, nu-mi doresc asemenea parteneri de trafic nici în ţară şi cu atât mai puţin în străinătate.
@hanibalbogdan: Si taica-miu a ajuns in Suedia fara permis... l-a uitat acasa Dar nu e era supendat! I l-am trimis cu DHL la o amic de acolo.
Afara nu te opreste nici dracu daca nu incalci vreo regula.
Ceea ce ai facut tu insa nu as recomanda la nimeni!
Pe tresul Turicia, Bulgaria oricind poti da de un politist zelos, mai ales pe Bulgaria! Si daca nu erai in stare sa le arati permisul tare -mi e ca nu ti-ar fi fost bine!
In plus vad ca ai declarat 14 zile sejur deci mai mult ca sigur la intoarcerea in tara aveai dovada suspendata, caz in care ai riscat un ''mic '' dosar penal!
Textul de mai sus este un bun exemplu pentru ''AȘA NU''!
Anul acesta la intrarea in Turcia, pana in Edirne am fost oprit si mi s-au cerut actele (pasaport, talon, PERMIS). Toate masinile care nu aveau numar de Turcia erau oprite, erau masini de politie si 4-5 agenti care treceau datele intr-un tabel...
Acelasi lucru s-a intamplat in 2014, la intoarcere, intre Eceabat si Edirne (nu mai stiu locatia), insa acolo a durat mai mult, pentru ca a fost si verificate datele in sistem.
In Turcia, din cauza sporirii securitatii se practica controale de rutina.
Eu dupa ce trec granita conduc reguamentar: scrie 50 atunci 50 sa fie (in Bg, in Tr maresc cam cu 5 Km la ora), concediul reprezinta si drumul. Daca ma grabesc, exista varianta avion...
Deci ai avut MARE noroc.
Insa sunt total de acord cu Nicole!!!
@hanibalbogdan: Poti te rog sa dai cateva detalii despre cele 2 plaje? Intrarea in apa era lina? Pe fundul marii nisip sau pietre?
Salut. Ma intereseaza si pe mine daca ai platit ceva pentru autostrazi in Turcia si eventual daca ai folosit GPS sau internet.
Multumesc anticipat.
@petru-marius:
poti ajunge in Kusadasi fara sa mergi pe drumuri cu plata, GPS-ul nu este obligatoriu, in Turcia drumurile sunt foarte bine semnalizate doar sa stii ce localitati sa urmaresti si ai indicatoare din plin. eu nu folosesc GPS!
@petru-marius:
”Ma intereseaza si pe mine daca ai platit ceva pentru autostrazi in Turcia si eventual daca ai folosit GPS sau internet.
Dacă foloseşti autostrăzile turceşti trebuie să plăteşti.
Nici eu nu văd utilitatea GPS-ului în Turcia în condiţiile în care semnalizarea rutieră este extrem de bine pusă la punct.
Internetul este în general scump în Turcia, dar există destule programe de navigaţie care funcţionează offline. Este absolut necesară o actualizare cât mai recentă a hărţilor, infrastructura în Turcia dezvoltându-se într-un ritm ameţitor.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 București - Turcia (Edirne) - retur / Nov-Dec 2023 — scris în 06.12.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI
- May.2023 București - Turcia (Kuşadası) - retur / Mai 2023 — scris în 04.06.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI -
- Aug.2022 Turcia cu masina 2022 — scris în 03.09.22 de zoro din IAşI -
- Jun.2022 Cu mașina Hai Hui prin Turcia, București - Canakkale - Kusadasi - Pamukkale - Istanbul - Edirne - București — scris în 28.06.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI -
- Jun.2019 Canakkale-Kusadasi sau prietenia turco româna — scris în 02.07.19 de vld79 din ROMANIA -
- Aug.2018 Din vestul României la Kusadasi — scris în 09.09.18 de Kirk din CARANSEBES -
- Jun.2018 Traseu Rm. Vâlcea - Kusadasi şi retur — scris în 07.08.18 de zlatna din RâMNICU VâLCEA -