De mult timp imi doream Croatia - m-au oprit emotia de a merge pe cont propriu, de a incerca cazare la fata locului, asa cum citisem in sute de pagini pe diverse forumuri, si nici sumele mari de euro ce se vehiculau pentru o vancanta in Croatia! Adevarul este ca toate acestea au fost total nefondate, ca nimic nu trebuie sa te opreasca atunci cand iti doresti ceva! Si dupa 3 ani de cochetare cu vacanta in Croatia, ne-am luat inima in dinti si am intocmit un traseu foarte potrivit pentru noi si a iesit o vacanta minunata -am ocolit locurile extrem de aglomerate si cunoscute de turisti, ne-am cazat in apropierea oraselor pe care le-am dorit sa le vizitam, atfel incat linistea si relaxarea a fost exact asa cum ne-am dorit!
Pe scurt, noi am ales traseul Bucuresti-Arad-Nadlac-Szeged -Zagreb, pentru ca am vrut sa mergem pe autostrada cat mai mult, chiar daca drumul a fost putin mai lung, a meritat din plin (anul urmator am fost in Muntenegru si nu am regretat ca in Croatia nu am ales drumul prin Serbia)))
Am fi putut face drumul dintr-o bucata la cat de bine s-a mers, dar am decis sa dim odihniti ca doar eram in concediu si am mers Bucuresti-Arad, cu o noapte cazare Arad -la 8 am plecat, la 14 eram acolo-ne-am plimabt prin oras, e foarte frumos, am avut cazare la iesirea din oras, intr-un hotel dragut care oferea si demipensiune, mic dejun si cina meniu fix, dar foarte gustos!
A doua zi dimineata, dupa micul dejun, la 8,30 am plecat catre destinatia finala Zagreb! Drumul a fost super, dupa iesirea din tara mergi pe autostrazi si la orele 14,30 eram in Zagreb! Am vizitat orasul pe jos, cazarea noastra nu a fost departe de centru, am strabatut tot orasul in sus si-n jos, este extrem de curat, de bine semnalizat, o oaza de relaxare!
In Croatia traseul a fost Zagreb 1 noapte - parcul national Plitvice pe care l-am strabatut in 6-7 ore pe traseul cel mai lung cu cazare in Ostarski Stanovici 1 noapte (la 30 km de plitvice si 5 km de Slunj, localitatea in care casele au cascade sub ele) -Trogir cu cazare in Marina 4 nopti la 5 km de Trogir, unde am fost in 2 nopti la plimbare - Split, dimineata am vizitat cetatea, portul, apoi am plecat spre - insula Rab 2 nopti - am plecat spre peninsula Istria -Pola, pe care l-am vizitat plimbandu-ne pe stradute si prin Coloseum - am pornit spre Opatija cu cazare in Moscenika draga 4 nopti!
Drumul de intoarcere ar fi trebuit sa contina si 1 noapte in Budapesta, dar Moscenika ne-a cucerit si am mai stat 1 noapte, dupa care am plecat catre Arad, unde am ramas 1 noapte la acelasi hotel, exact pe drumul principal de la vama in oras, dupa care a doua zi dimineata Arad-Bucuresti!
Acest a fost traseul, revin cu amanunte despre locuri si cazare!
Trimis de andreea72 in 24.02.14 19:51:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CROAȚIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andreea72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Jul.2023 Minivacanta relaxanta 2023 — scris în 13.07.23 de ux129720 din LUPENI - RECOMANDĂ
- May.2023 Calatorie spre Dubrovnik — scris în 12.05.23 de gaby s.* din BACAU - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Croatia 2020 covid — scris în 26.07.20 de machetrei din BRAILA - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Cu mașina către Split, Croația — scris în 23.07.18 de madydus din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- May.2018 Drumul (și nu numai) până în Croația — scris în 21.07.18 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2018 Drum Croatia — scris în 16.03.18 de Maxcavalerea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Traseu Râmnicu Vâlcea - Zadar prin Ungaria — scris în 31.08.17 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ