GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Circuit Vf. Ciucarul Mare, panoramă minunată asupra Dunării la Cazanele Mari și Golful Dubova
Ne-am planificat și ne-a ajutat vremea să ne bucurăm sufletele cu imaginile minunate văzute de la înălțime, de la varful Ciucarul Mare din muntii Almajului, asupra celei mai spectaculoase porțiuni a Dunării, Cazanele.
Peisajul este spectaculos, Carpații sunt despărțiți de trecerea fluviului Dunărea. Pereții abrupți și stâncoși coboară brusc în apa verde, bolbocind la Cazanele Mari. Noi plimbându-ne pe malul românesc, am fotografiat și admirat malul sârbesc cu masivul Veliki Strbac.
De la înălțimea de 318 m, ne-am transformat în observatori uluiți de peisajul spectaculos pe care îl descopeream de sus în jos. Este fantastic, punctele de belvedere te țintuiesc locului, privești, fotografiezi, încerci să îți fixezi cât mai bine în memorie detaliile unice, să recunoști diverse forme, și nu mai vrei să pleci. Ești într-o altă dimensiune cu imagini de vis, unde nimic nu perturbă liniștea profundă care domină înălțimile.
Durata
Drumeția durează cât dorești, dar mai ales de cât timp dispui. Eu aș fi rămas acolo multe ore în contemplare, dar a trebuit să mă mulțumesc cu o drumeție de două ore și jumătate.
Traseul
Am lasat mașina în parcarea gratuită de lângă Primaria Dubova. De acolo am urmat traseul de pe panoul montat acolo. Am parcurs o scurtă porțiune de drum, cca. 5min, pe șoseaua DN 57, după care am întâlnit la șosea un indicator care ne arată: direcția, marcajul, cu triunghi galben, durata traseului, două ore, lungimea este de 5 kilometri, dificultatea urcarii este usoara, diferența de nivel este de 316 m. Am luat la cunoștință și am luat-o la stânga spre panta care se înalța la orizont. Nu este greu, am fost cu băiatul meu de 10 ani.
Am cronometrat, urcușul în ritm lejer, cu opriri, durează 15 minute. Acesta este tot efortul pe care trebuie să îl faceți pentru a vă bucura de o altă perspectivă asupra Cazanelor Mari. Merită din plin! Noi am fost în vară în croazieră pe Dunăre vezi impresii, a fost extraordinar de frumos, dar drumeția este cu alte senzații olfactive și vizuale, cu flori colorate, cu miros parfumat de flori și iarbă uscată, cu mișcare in natura. Cele două, drumeția și croazieara, se completează, nu se exclud una pe cealaltă, chiar dacă peiasjul este același. Schimbarea perspectivei și a motricitatii călătorului, le transformă în două excursii cu senzații diferite. Eu personal le prefer pe ambele.
Atenție! Nu este apă pe circuit. Daca uitați să aduceți cu voi apă, puteti cumpara de la chioșcul de vis-a-vis cu primaria, unde parcati mașina.
Începem urcarea prin pădure pe poteca bătătorita, timp de 15 minute. Aceasta a fost partea grea. Urmează apoi un traseu pe platou, care ne poartă pe creasta munților si pe la punctele de belvedere.
Întreg circuitul este semnalizat cu triunghi galben, din loc în loc apar indicatoare cu direcția și panouri informative pe care avem desenată harta circuitului, cu 5 puncte de staționare si ne arată locul pe hartă în care ne situam în acel moment.
De asemenea ne este prezentată fauna și flora pe care o putem întâlni pe parcurcul drumeției. Noi nu am întâlnit nici un animal pe traseu, doar flori colorate și brândușe galbene. Am avut bețe de trekking ca să batem in pământ să speriem șerpii (este viperă cu corn... noi ne-am spus că hibernează, erau doar 10°C).
Formațiuni spectaculoase, ca niște bolovani albi aruncați în pădure, îmbogățesc cromatica peisajului.
Recomandarea
Vă recomand acest circuit pe care cu siguranță am să revin, e mult prea frumos ca să te saturi de Dunare, in plus, vegetația diferă în funcție de anotimp, poți să descoperi mereu ceva nou.
Trimis de Dana2008 in 21.03.19 12:04:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII și CĂLĂTORII.
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Dunarea la Cazanele Mari
ECOURI la acest articol
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 78&ridAnt=92813
Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
@webmasterX: buna ziua! le tot prelucrez de ceva timp, sa fie cu contrast pentru ca dimineata era ceata cand am urcat noi.
@Dana2008: Te stiam pasionata de drumetii si asteptam povestea ta! Superba! Povestea! Superba si natura!
Cred ca in acel timp al povestirii tale, noi eram pe malul sarbesc spre Kladovo!
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Ai prins o Dunăre în ”ședință foto” pentru care meriți nota 10.
@Zoazore: Zoazore, dragă, noi am fost în drumeție vineri dimineață, după ora 10. Am prins o parte din ceața care v-a incomodat și pe voi în drum spre Herculane. Pe la prânz nu mai era ceață.
Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
Am făcut trei drumeții, începând de joi până sâmbătă.
Călătorii plăcute! ????????
@mihaelavoicu: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
Dunărea la Cazanele Mari e pregătită întotdeauna pentru fotografie... purta veșmintele verzi, nu albastre așa cum se numește valsul Dunărea Albastră.
Imaginea ei fascinează și impresionează multă lume mai ales în zona Cazanelor Mari, indiferent de culoare!
Călătorii plăcute!
@Dan&Ema: Ce coincidență!... și eu ți-am dat azi votul cu numărul 20, dar nu am spus nimic pentru că așa am înțeles că nu e voie să mai menționăm despre această coincidență a votului cu SB.
Eu îți mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
Spor la scris, pentru că ai ce povesti!
Numai bine! Pe curând!
Călătorii plăcute!
@Dana2008: Ireal de frumos! Cu siguranță vom merge și noi într-o zi!
@crismis: Bună seara!
Cu siguranță are să vă placă. Eu abia aștept să ma reîntorc acolo.
Mai este un traseu la Cazanele Mici pe care sunt nerăbdătoare să îl parcurg.
Succes cu călătoriile pe care le aveți de făcut in 2019!
Pe curând!
@Dana2008: foarte frumos traseul și evident si pozele. Felicitări!
Pe asta cu bățul de trekking si viperele cu corn nu am înțeles-o! Voi vroiați să le speriati pe ele, dar cred că de fapt era invers!
@Dana2008: Am fost și eu acolo! Cu ceva ani în urmă, într-o vară secetoasă, încât ne-am plimbat pe albia Dunării, așa era de seacă Dunărea.
Cu rudele soțului, care au o pensiune pe malul Dunării, am făcut acest traseu descris de tine în articol. Merită, Dunărea văzută de la înălțime nu se compară cu imaginile văzute de pe șosea, indiferent pe ce parte a Dunării mergi.
Felicitări pentru plimbare și articol.
Toate cele bune.
@Dana2008: Ce frumos!!!
Şi cât mă bucur că mai sunt destule persoane care fac astfel de drumeţii şi le împart cu noi, aici pe AFA!
Cu ani în urmă, a fost o perioadă când scriam mai mult despre drumeţie şi mă bucuram de titulatura de "omul muntelui" de pe AFA - nu mai ştiu cine mi-a zis aşa dar nu are vreo importanţă. Acum duc dorul muntelui, duc dorul drumeţiei dar poveştile ce le citesc şi pozele postate mă ajută şi mă fac să mă gândesc la momentele când voi reveni pe poteci!
Drumeţii frumoase în continuare!
@robert: ????????
Așa am citit că trebuie să bați în pământ cu betele și atunci șerpii se ascund sau pleacă speriați.
@urjanclaudiu: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
De ce nu mai mergi în drumeții pe munte?
Noi abia anul trecut am început mai in forță, am așteptat să crească copilul... am văzut că poate merge 19 km pe jos când l-am dus la Vf. Omu, în toamnă. Avem planuri mari cu el de-acum, anul acesta.
Aștept impresii din drumețiile tale.
Pe curând!
@ANILU: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
Mă bucur că am fost prin aceleași locuri frumoase.
Îmi plac traseele de coastă, să privesc de la înălțimea munților peisajul care dobândește alte dimensiuni și proporții, iar panorama nu se compară cu nimic.
De curând am fost în Munții Trascaului tot așa, la înălțime.
Cred ca voi începe sa caut trasee de genul acesta in viitor, este ceva nou si fascinat pentru mine.
Călătorii plăcute! Numai bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2020 Dunărea văzută de sus de pe Vârfurile Ciucaru — scris în 26.09.20 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Drumeție pe Ciucaru Mare - priveliști de vis și amintiri de neuitat! — scris în 16.12.20 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Pe Ciucarul Mare și Ciucarul Mic, printre cele mai frumoase peisaje — scris în 17.07.20 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2018 Ciucăru Mare la Cazane — scris în 11.11.18 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Traseul triunghi galben pe Ciucarul Mare — scris în 28.07.16 de spiros din DEJ - RECOMANDĂ
- May.2016 Drumetie pe Ciucarul Mic — scris în 29.07.16 de wolf2001* din PITEșTI - RECOMANDĂ
- May.2016 Drumetie pe Ciucarul Mare — scris în 28.07.16 de wolf2001* din PITEșTI - RECOMANDĂ