'Four Seasons'- parte din natura, locul unde te simti ca acasa si de unde poti vedea facil zona
Sejurul nostru in Apuseni a fost doar pt un weekend prelungit, impreuna cu un grup de prieteni (4 familii si o nepotica).
Cazarea a fost la pensiunea "Four Seasons", convenabila pt deplasarile programate.
In prima zi, am hotarat (in mod democratic) sa incercam:
- Cheile Galbene - vazut intrarea (lipsa incaltaminte de schimb - se mergea si prin apa) si prin Poiana Florilor finalul, adica izbucul.
- Glavoi - un loc superb, cu oameni frumosi ce respirau o data cu natura. Un loc curat, chiar ca in sloganu: "Glavoi fara gunoi"
- Cetatile Ponorului - obiectiv atins doar de 2 persoane din grup, ceilalti reusind doar traseul balcoanelor. Bun si atat! Poate data viitoare reusim mai mult!
In urmatoarea zi programul a fost acoperit de vizitarea pesterii Ionele -incalzirea, cu un ghid (de fapt un taxator) a carui rol nu l-am priceput...
A urmat Scarisoara-impresionant si... "perla coroanei"- pestera Ursilor. Pestera Ursilor este locul din tara noastra ce ar trebui promovat in fiecare clip publicitar de turism si pe care ar trebui ca fiecare roman sa-l vada.
Reactia mea in pestera a fost cea a unui copil ce ajunge in "tara minunilor" E un loc de poveste in care urmeaza sa apara Fat Frumos si Ileana Cosanzeana si unde totul prinde viata, chiar si "ursul" ce vrea sa scape din pestera!
Ca supliment am facut o scurta deplasare si la cascada Varciorog, sau mica mireasa si seara sa incheiat cu o masa buna si un somn pe masura.
In drum spre casa fiecaruia (in ziua 3) ne-am abatut putin la Rosia Montana, sa incercam sa ne lamurim cine are dreptate cu privire la minerit. Si a fost frumos si aici. Galeriile romane si mica expozitie de fotografie ne-a intregit imaginea despre Apuseni si oamenii locului. Si acesti oameni si aceste locuri sunt nemaipomenite!
Impresiile deplasarii sunt inca vii si va invit pe toti sa vedeti minunile din Apuseni si sa cunoasteti oamenii din zona! Drum bun!
Trimis de DOINITA in 06.08.14 18:08:38
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în M-ȚII APUSENI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Aug.2024 Aventuri in Apuseni in Muntii Padurea Craiului — scris în 05.09.24 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Spre Varful Piatra Craivii, Muntii Trascau. Pitoresc. Extrem de pitoresc. — scris în 01.11.23 de noi doi din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Poiana Călineasa – „pitorescul” la el acasă — scris în 15.12.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2022 Circuit Scărița Belioara - ianuarie 2022 — scris în 03.01.22 de cata2106 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jan.2021 Cascada Vălul Miresei și Circuit Pietrele Albe — scris în 14.01.21 de cata2106 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Șesul Craiului, Rezervația Geo-Botanică Scărița — Belioara, Muntele Mare, Jud. Alba — scris în 18.10.20 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Vacanță în Munții Apuseni (II) — scris în 24.11.21 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ