ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.11.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 15.01.13
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
APR-2010
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

La Vidra si in imprejurimi

TIPĂREȘTE

Am achizitionat de la o agentie de turism un sejur de patru nopti la Pensiunea Craiul din Vidra vezi impresii, localitate situata intr-o zona pe care noi nu am mai vizitat-o pana atunci, Muntii Apuseni.

Traseul pe care am plecat a fost unul deosebit de pitoresc si fermecator in acelasi timp, prin Deva apoi Brad, iar de aici Abrud-Campeni. Comuna Vidra se afla situata pe valea Ariesului Mic la cativa kilometri de Campeni, iar drumul de acces de aici spre satele comunei (unele dintre ele aflate rasfirate intre munti) fusese asfaltat nu de mult timp. Vidra este un loc care geme de istorie, aici fiind nascut "Craisorul Muntilor" Avram Iancu, liderul Revolutiei de la 1848 (se pastreaza si casa memoriala a acestuia).Vreau sa remarc frumusetea si salbaticia acestor zone si munti, putin atinse si cunoscute de oameni, zona intrand nu de mult in circuitul turistic.

Dupa ce ne-am cazat la Pensiunea Craiul (si numele pensiunii in concordanta cu importanta istorica a locului), doamna care se ocupa de administrarea pensiunii, foarte amabila de altfel, ne-a povestit despre istoria zonei si ne-a prezentat obiectivele turistice ce nu trebuiesc a fi ratate.

Astfel ca in zilele care au urmat am vizitat pe rand Cascada Pisoaia, aflata aproape de pensiune si de sosea. Apa care cadea de la aproape 20 de metri inaltime de pe un perete calcaros oferea un spectacol sublim.

In alta zi am vrut sa urcam pe Muntele Gaina, aflat la vreo 15 kilometri de pensiune. Astfel ca dupa ce intrai in comuna alaturata Avram Iancu (practic lipita de Vidra) incepea un urcus greoi de aproape 9 kilometri pe un drum forestier. Cu o zi inainte un cuplu de la Bucuresti cazat la aceeasi pensiune cu noi ne-a povestit ca au incercat sa urce dar la jumatatea drumului s-au intors pentru ca mai era sus zapada (era totusi aprilie la munte) si multe crengi cazute pe drum. Dar ne-am inarmat cu curaj si tot urcand am dat si noi de zapada in locurile umbrite de pe drum, peste care am trecut la inceput fara probleme. Am mai coborat din masina de mai multe ori ca sa indepartam crengile cazute din cauza greutatii zapezii (se vedea ca nu mai trecuse nici o masina, din toamna poate), si dupa aproape o ora de urcus facuta pe 9 kilometri am ajuns la 200 de metri de varf si nu am mai putut inainta din cauza stratului gros de zapada de pe drum (totusi eram la 1486 de metri altitudine la inceput de aprilie).

Am lasat masina si am urcat pe jos pana in varful muntelui, unde se gaseste o statuie cu chipul lui Avram Iancu si unde batea un vant naprasnic care iti taia respiratia. De aici din varf aveai o priveliste de vis la zeci de kilometri departare, cred ca pana in judetele invecinate.Pe Muntele Gaina se tine anual taditionalul "Targ de fete", undeva in preajma sarbatorii Sfantului Ilie.

In alta zi am vizitat orasele Campeni si apoi Abrud, iar in ultima zi inainte de plecare am facut o plimbare pana la Turda (frumos oras), pe soseaua ce strabate Cheile Ariesului si paralel cu soseaua circula pana nu demult mocanita Abrud-Turda, pacat ca un asemenea potential turistic a fost lasat de izbeliste, dar nu se stie niciodata...

La plecare am ales varianta prin Abrud-Zlatna-Alba Iulia (unde am vizitat Catedrala Romano Catolica si Cetatea).

La Vidra m-as reintoarce oricand cu drag si chiar intentionez s-o fac cat de curand.


[fb]
---
Trimis de Tucu2009 in 01.11.13 01:54:03
Validat / Publicat: 01.11.13 13:15:47
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în M-ȚII APUSENI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2150 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Tucu2009); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Peisaj inainte de Zlatna
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Tucu2009
Alte impresii din această RUBRICĂDrumeții în Apuseni:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046257019042969 sec
    ecranul dvs: 1 x 1