Prin natura imprejurarilor am avut privilegiul de a urca pe Vf. Bihor sau Curcubata Mare pe timp de iarna, o excursie care s-a dovedit finalmente o experienta de neuitat. Virful Bihor este cel mai inalt al Muntilor Apuseni (daca nu ma insel 1849 m alt.), probabil nu inseamna mult dar peisajul din creasta consider ca merita impartasit. Nu stiu daca drumetiile montane sunt off-topic pe acest site, dar pentru mine a fost o incintare si as dori sa impartasesc si cu d-voastra macar citeva dintre fotografiille din zona.
Traseul nu este foarte greu dar noi am avut de transportat ceva materiale care ne-au pus la incercare capacitatile fizice dar faptul ca am prins o zi extraordinara, insorita si calma, cu zapada mare, imaculata, neatinsa de jur-imprejur ne-a incurajat sa ne atingem scopul.
Traseul porneste cotind la stanga de pe drumul Arieseni - Vartop (este marcat corespunzator), iar dupa cca 5-6 km de drum forestier pe care noi i-am putut parcurge in conditii de iarna cu ajutorul unei masini 4X4 echipate cu lanturi, am ajuns la punctul de la care am continuat excursia pe jos si totul a devenit mai greu si mai interesant. Avind ceva bagaje suplimentare noua ne-a luat cca 5 ore urcusul, desi atunci cind am coborit, noaptea, liberi de povara ne-am intors la masina in mai putin de 2 ore.
Noi am ales sa ne cazam in Albac la pensiunea Steaua Ariesului, conditii excelente, camere curate, mari, micul dejun consistent si bazat 99% pe elemente home-made: salam de casa, sunca, muschiulet, brinza, smintina, unt, dulceata de afine, etc. toate aveau un gust pe care rar il mai intilnesti in zilele noastre. In zona sunt multiple posibilitati de cazare la preturi super-rezonabile.
Mai departe cred ca o sa las pozele sa vorbeasca... pentru ca personal nu ma prea pricep la cuvinte.
Trimis de dorel in 25.03.11 22:44:41
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
”Nu stiu daca drumetiile montane sunt off-topic pe acest site
Drumetiile montane nu numai ca nu sunt considerate off-topic, ci sunt intampinate cu mult entuziasm, deseori, (si) pe AmFostAcolo.
Daca te vei uita putin pe site, vei descoperi mai multe relatari de acest gen, ca dovada si sectiunea la care este incadrat articolul de fata.
Mie imi plac astfel de trasee. Te asteptam si cu alte review-uri de genul si nu numai.
Nu trebuie sa te pricepi la cuvinte, uite nici eu nu ma pricep deloc si am scris cate ceva, descrie asa cum ai simtit tu, cu cat mai multe detalii si va fi ok.
Te mai astept cu orice drumetie vei vrea sa ne destainui.
Si nu uita: pozele sunt de aur, vrem cat mai multe si cat mai frumoase!
Uita-te si la mine, cate review-uri am scris si cum le-am scris
Eu mai bine prefer sa citesc o descriere a unei calatorii, drumetii, decat descrierea unui hotel, unde turistul s-a dus si a cautat cu lupa mucegaiul, mizeria si petele. Si review-urile acelea sunt bune, dar eu prefer altceva.
Asta e parerea mea.
..... Mai Dorele, Mai Dorele!
... cu imaginile aste m-ai terminat!!... lasa naibii, off-topicul!!..... vrei off-topic... uita-te la reviewurile mele... sa vezi acolo off-topic!!
Continua!!!... pentru noi..... . si evident si pentru tine!!
- Aug.2024 Aventuri in Apuseni in Muntii Padurea Craiului — scris în 05.09.24 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Spre Varful Piatra Craivii, Muntii Trascau. Pitoresc. Extrem de pitoresc. — scris în 01.11.23 de noi doi din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Poiana Călineasa – „pitorescul” la el acasă — scris în 15.12.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2022 Circuit Scărița Belioara - ianuarie 2022 — scris în 03.01.22 de cata2106 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jan.2021 Cascada Vălul Miresei și Circuit Pietrele Albe — scris în 14.01.21 de cata2106 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Șesul Craiului, Rezervația Geo-Botanică Scărița — Belioara, Muntele Mare, Jud. Alba — scris în 18.10.20 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Vacanță în Munții Apuseni (II) — scris în 24.11.21 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ