În tot acest timp citesc ca oamenii nu mai vor restricții, ca își vor viețile înapoi. Și eu vreau asta, dar cu sănătate și bucurii. Nu am vrut sa ajung aici, nu am ales eu virusul asta. Reveniti-va fraților. Pericolul nu a trecut. Dacă vreți sa vedeți cum e, veniți pana la spital, eu va aștept, fără mască.
Nu, nu am scris eu personal rândurile de mai sus, este concetățean în aceeași urbe de pe malul Cibinului nu îl cunosc personal dar articolul lui din cotidianul urmărit de mine zilnic m-a îndemnat la scris... pur și simplu nu putem să renunțăm în aceste momente grele. Propunerea mea la ceea ce se întîmplă acum este ca cei care nu cred ori s-au săturat de virus și restricții și protestează în stradă distrugând tot felul de mobilier stradal și altele de asemenea în loc de amendă/închisoare să stea forțat o zi măcar cu cei din linia întâi eventual internat fărăvoia lor câteva ore în secțiile ATI. Vă garantez efectul...
Articolul care m-a inspirat se poate citi aici :
oradesibiu.ro/2021/03/30/ ... lul-e-de-evitat
Anul 2021 am început oarecum cu speranță (în principiu așa am început și 2020 și vedeți ce a ieșit) era un moment după valul 2 al pandemiei cu puține cazuri zilnice, vaccinarea tocmai a început în fine a fost un început de an frumos cu multe speranțe că totul va merge spre bine. Optimismul a exagerat însă încă în ianuarie am observat că lumea se îndreaptă în direcția greșită, prea multă aglomerație pe stradă, înghesuială, prea mulți nu mai poartă mască, etc, etc. În secolul vitezei nu mai are nimeni răbdare dar se pare că toate pandemiile din ultimul mileniu au durat câțiva ani. Nici cel din 2020 nu face excepție din păcate, experții prezic finalul cândva în 2022. Eu nu sînt expert dar familia mea a experimentat deja pandemia în sens negativ acum 100 de ani și un unchi de-al mamei a decedat aici în Sibiu.
Cât despre răbdare... cu toată tehnologia de acum și viteza cu care s-au conceput aceste vaccinuri covid totuși durează, durează chiar foarte mult până scăpăm, mai vin ceva valuri sper cât mai scurte și cu mai puține victime ca acum.
Despre AFA
Dar să vedem cum ne-a afectat pe noi cei din comunitatea AFA acest virus? Este clar că acest virus a lovit în cel mai nemilos mod posibil în activitățile turistice din toată lumea. Atât pentru turiști cât și pentru cei care facilitau accesul turiștilor către destinațiile/minunile lumii acest virus a devenit bariera care stă acolo și nu se mai ridică. Dacă pentru unii turiști bariera a însemnat pierderea unei vacanțe pentru unii operatori de turism a însemnat sfârșitul. Și din păcate nu puțini.
Înainte cu costul a oarecare sumă de bani lumea era la îndemâna/piciorul oricui. Acum chiar și pentru Bulgaria ai nevoie de un test RT PCR negativ care implică niște costuri suplimentare si considerabile iar în lume există țări în care nu ai acces deloc indiferent câte teste ai făcut și câți bani ai, un exemplu ar fi Australia.
Cât despre comunitatea AFA? Îmi aduc aminte de perioadele când nu răzbeam să citesc articolele zilnice. Erau cu zecile, în sezon chiar și cu sutele și asta zilnic! Acum? Se pot număra pe degete. Da, este efectul pandemiei, colegii nu mai călătoresc ori din cauza restricțiilor, ori de frică, ori din cauza unor vacanțe anulate/amânate. Îi felicit pe această cale pe toți care au avut curajul în 2020 să efectueze călătorii, sejururi, cazări și și-au împărtășit aici pe AFA experiențele lor.
Ceva despre experiența personală
Da sînt foarte frustrat, dezamăgit și am sentimente maxim negative față de acest virus. Mi-a distrus una-două vacanțe, și nu am speranțe prea mari pentru viitor. Am contracarat efectele pandemiei în 2020 cu câteva excursii zilnice care însă nu s-au ridicat la standardele anilor trecuți. Se vede asta și la numărul articolelor încărcate pe site. Nici din punct de vedere financiar nu a fost anul prea bun, să zicem că am supraviețuit...
Cât despre cum am supraviețuit până acum fără covid? Am respectat cu strictețe măsurile anti-covid, la locul de muncă, pe stradă, în magazin, în familie, am renunțat ca participant la o nuntă și un botez, alte evenimente, întâlniri, multă lume se uita ciudat la mine că de ce stau la distanță, etc, etc. Unii și râdeau de mine că port mască sau mă distanțez. Am auzit de cazuri de infecție covid la locul de muncă, la cunoștințe, în familie, au existat chiar și decese din păcate.
Am ascultat experiențele unor cunoștințe din linia întâi. Un medic și un șofer SMURD. N-ați vrea să știți ceea ce am auzit de la ei... Unii care au râs de mine pentru distanțare au avut covid ulterior chiar și cu forme grave, asta este adevărul... Cât despre vaccin? Avem primul, nu este cine știe ce protecție dar e un început...
Să sperăm totuși...
Și totuși pentru a ajunge din nou la viața de dinainte /la viața turistică dinainte de covid nu asta este rezolvarea, să ieși în stradă, să scandezi, să distrugi. Am înțeles asta la revoluția din 1989 sau cu alte ocazii de dupa. Dar nu și acum, de această dată inamicul este de nevăzut nu se vede nu se aude nu miroase, și singura armă este răbdarea, respectarea măsurilor anti-covid. O să vină și vremea noastră, vom putea călători liber și fără restricții. Putem și acum cu ceva sacrificii nu este imposibil.
Pănă atunci multă răbdare, respectarea normelor sanitare (și ceva poze așa ca încurajare)... și mai ales sănătate, al vostru coleg AZE
Trimis de AZE in 30.03.21 22:57:21
30 ecouri scrise, până acum, la acest articol
ECOURI la acest articol
30 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Of... Câtă dreptate ai!...
Despre pandemii am învățat la facultate (poate nu destul), dar la momentul acela nu-mi imaginam că vom ajunge să trăim una. Sau poate doar speram că nu... Știi vorba românului: "Ei, mie n-o să mi se întâmple! " Totuși, am realizat destul de repede anul trecut că vom traversa de fapt un adevărat război (mondial) și că au șanse mai mari de supraviețuire cei ce vor respecta regulile. În ceea ce mă privește, le-am respectat aproape în totalitate și cred cu tărie că, deși munca mea nu s-a pretat prea mult la on-line și am venit în contact cu zeci de oameni zilnic, masca și spirtul au fost cele care m-au salvat de îmbolnăvire. Pe urmă a venit vaccinul, m-am programat cât de repede am putut și, încet-încet, m-am relaxat un pic la neuron, căci masurile de protecție le respect în continuare, cât o mai fi nevoie.
Fac parte dintre norocoșii ale căror venituri n-au scăzut în anul pandemic 2020 și am speranțe că n-or să scadă semnificativ nici în continuare. Pe de altă parte, "am furnici pe toată talpa" și am călătorit cât de cât, mai mult pe lângă casă, cu mult noroc și respectând regulile. De aceea am putut scrie în continuare pe AFA și sunt recunoscătoare acestui lucru, căci a contribuit la menținerea sănătății mele mentale. Dar da, pândesc cu emoție apariția câte unui articol, în condițiile în care altădată abia pridideam să le deschid...
Și da, ai dreptate, va mai ține războiul ăsta, vor mai fi încă multe victime de toate felurile și trebuie să avem răbdare...
Cât despre zurbagiii din stradă... Se văd cu ochiul liber manipularea și extremismul. Chestii care pot deveni foarte periculoase. Cred că autoritățile ar trebui să se implice mai mult în pedepsirea vinovaților. Știu povestea care ți-a inspirat acest articol, m-a întristat și pe mine fotografia cu pacientul purtând masca de oxigen și privind de la fereastra spitalului coloana de nebuni din stradă. Un spectacol grotesc a devenit lumea noastră câteodată...
Zoli, adevar grait-ai!
In primul rand va doresc sa va ocoleasca virusul. Da, trebuie sa facem ce tine de noi pentru a ne proteja si a reduce riscurile unei imbolnaviri. Delete nunti, botezuri, largi serbari familiale. Din pacate pe strazi si in magazine nu se respecta regulile. Mijloacele de transport sunt aglomerate. Autoritatile sunt tematoare sa fie ferme si au gresit ca s-au relaxat si ele cel putin in aplicarea masurilor. Acum e mai dificil caci s-a adaugat efectul unui an de restrictii si privari si intra in joc si componenta psihica.
Pe AFA din pacate sufla vantul. Eu personal nu mai intru zilnic pe sait, ajunge sa o fac mai rar si in cateva minute am frunzarit ce m-a interesat. Este efectul reducerii calatoriilor, dar nu cred ca pandemia e singura cauza. De circulat oamenii au mai circulat, mai pe aproape de resedinta, cum scrie @crismis, mai pe departe, cum scrie @nicole33.
Mi-e dor de o intalnire AFA care mai anima comunitatea, dar numai cand va fi posibila in siguranta.
Pana atunci, doar de bine tuturor! ????
Aveti mare, mare, mare dreptate!
Am avut COVID. O forma mai usoara, dar care m-a tinut in casa, la izolare, in perioada 12.03 - 26.03. Acum sunt bine. In tot acest rastimp, am mai scris cateva articole pe AFA, restante din vacantele anului 2018. Am avut timp.
Pentru cei antimasca si antirestrictii le spun doar atat: NU E DE GLUMA CU ACEST VIRUS.
Pentru anul acesta ma pregatesc de iesiri in Grecia (Kalamata) si Turcia (Fethiye).
Pana atunci sa auzim numai de bine!
Felicitări pentru acest binevenit articol-îndemn la protejare!
Cât despre cei ce fac manifestări în stradă contra auto-protecției, mă întreb doar atât: cât de prost poți să fii să te lași manipulat ca să-ți fie rău, să intri în spital sau - și mai rău - să nu mai fii deloc?! Credeam ca românii sunt mai inteligenți dar, se pare, m-am înșelat! (mă refer la zurbagii)
Controversă... discuție în contradictoriu.
Se acceptă?
Sunt de acord (parțial) cu manifestațiile/protestele din ultimele zile, majoritatea celor prezenți acolo sunt tineri, o mică parte pot fi catalogați mai altfel, adică agresivi sau zurbagii cum scrie mai sus.
Oare am dreptul să îmi spun părerea sau sunt... iresponsabil?
Nu continui discutia că se ajunge in sfera politicului.
Ieri a fost Ziua internatională a plimbării prin parc, dacă mergi în parc primesti amendă minim 500 lei.
Să mergi în parc și să fi amenințat cu amenda fiincă ești acolo este una din aberațiile prezentului. În foarte multe cazuri distanța intre cei prezenți acolo este mare. E strict părerea mea.
Oare am dreptul să am unele păreri diferite sau nu?
Când vine normalitatea?
Am auzit că nu se mai cheamă așa, denumirea nouă este... coronormalitate.
Timișoara este în carantină, carantina asta este corectă sau nu? Mă refer la carantina de aici. Discutia asta poate continua mult și bine.
De trei săptămâni nu am ieșit din oraș din cauza carantinei, aici testarea a fost masivă, in alte județe au fost testate maxim 20 persoane pe zi.
Nu neg existența covidului dar cred că pot avea și unele opinii diferite.
Cei care nu sunt de acord cu ce am scris sunt rugați să voteze cu minus.
@Nicu: As spune cam asa: poti sa ai orice parere vrei, dar legea se respecta, indiferent ce parere ai. Daca merg cu masina fara centura de siguranta (ca eu nu cred ca e necesara), iau amenda. Nu ma intreaba nimeni daca eu cred sau nu in centura.
Iar daca vrei sa iti spui parerea, este foarte ok, spune-o, dar sa arunci cu sticle si bolovani, sa dai foc si sa te iei la bataie cu jandarmii, asta nu e "sa-mi exprim parerea". Se pot gasi niste filmulete pe net cu manifestatiile si vazut cum isi exprima parerile.
Oricum, manifestatiile astea nu au treaba cu covidul, sunt doar un prilej de a face scandal.
eu aș vrea să ating un (alt) aspect - speranța pe care încep să o simt, accentuat
M-aș bucura ca guvernanții, după ce anunță regulile (cu care sunt chiar de acord!) să adauge ceva de genul: „respectați-le, astfel încât cel târziu la început de mai să putem renunța la (majoritatea) restricțiilor” - să indice, cu alte cuvinte, un program de relaxare (dacă totul merge precum e preconizat, evident)
După aceste săptămâni „întunecate” , eu chiar simt/cred într-o speranță REALĂ: aceea că la început de mai vom avea mult mai puține restricții, poate aproape deloc - înspre o „lună normală, ca înainte”
Cel mai important - oamenii vor putea călători (fără lockdown-uri, carantină la intrare ori la întoarcere etc) - doar pe baza de dovadă vaccinare SAU test PCR sau dovadă anticorpi.
@tm67bru: Cam asta cred și eu. Cu o singură condiție: să continue asiduu campania de vaccinare. Deja se văd semne bune în țările care au vaccinat la greu, precum Israel sau Marea Britanie.
@tm67bru:
Și, ca și tine, sunt optimistă și sper ca în această vară să putem călători și pe meleaguri mai îndepărtate! Important este să ne protejăm în continuare, chiar vaccinați fiind, până ce se mai reduce răspândirea acestui mizerabil și perfid inamic!
Chiar ne dorim să plecăm în a doua parte a lunii mai! Să sperăm că până atunci se vor decide și aproba condițiile de călătorie în siguranță, atât la noi cât și în afara țării!
@Yoda
Ati spus asa... dar legea se respecta, indiferent ce parere ai. Daca merg cu masina fara centura de siguranta (ca eu nu cred ca e necesara), iau amenda. Nu ma intreaba nimeni daca eu cred sau nu in centura.
Carantina de la Timisoara
In orasul unde locuieste Nicu legea se aplica in un fel, in orasul unde locuieste Yoda ACEEASI LEGE se aplica altfel. As zice cam asa in Timisoara iei amenda daca nu ai centura pusa, in Bucuresti nu iei amenda pe aceeasi lege.
Revin... legea se aplica la fel la Bucuresti?? ca aceeasi lege se aplica diferit aici in... provincia denumita Timisoara.
De aia sunt de acord cu manifestatiile din zilele trecute.
Cei ce manifesta sunt catalogati de politicieni ca si teroristi, toti aia de acolo sunt teroristi?
@Nicu: E destul de aiurea afirmatia cu Bucuresti si Timisoara. Se poate ca aceeasi lege sa fie aplicata diferit pe 2 strazi ale aceluiasi oras, asta daca e ambigua. Daca e clara, se aplica la fel. Ref la protestatari, am urmarit pe patraru aseara si a spus un mare adevar. Acolo s-au amestecat oameni cu nemultumiri diferite (ex care au ramas fara munca pt ca au lucrat intr-o ramura afectata de pandemie (horeca, turism) si cum firmele afectate nu au primit granturile promise...), dar intotdeauna la acestia se adauga elemente huliganice dornice de dezordine. Asa ca eu nu sunt de acord cu generalizarea. Personal detest manifestatiile de acum pt ca nu ma regasesc in niciun fel intre cei care sunt acum in strada. Dar am facut cuie si ne-am imbolnavit la altele unde am fost de ex pt legile justitiei, unde si acolo au fost ibfiltrati golanii.
Timișoara va ieși la noapte din carantină (s-a hotărât cu f. puțin timp înainte)
Pt mine... chiar nu se schimbă nimic -- singura excepție = declarația pe care o completam atunci când ieșeam.
Eu voi continua să-mi respect aceleași *proprii* reguli — de bun simț, zic eu - cum mi s-au părut și cele (identice) luate de autorități.
PS: mie personal carantina în Tmș mi s-a părut un avantaj, un atu al Timișorii în comparația anterioară cu Bucureștiul — din pdv al sănătăți publice, evident, nu al economicului
@Nicu: comparatia intra instituirea carantinei si amenda pentru centura de siguratanta nu e potrivita. Compari cirese cu piersici.
IN primul rand in lege de fapt in hotarararile privind prelugiririle succesive a starii de alerta nu se vorbeste de carantinarea unei localitati decat la modul
”32. Se poate institui carantina zonală în condițiile art. 7 şi 12 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, republicată cu modificările și completările ulterioare.
Daca te duci la articolele respective nu o sa gasesti metionat niciun prag al ratei de infectare pentru instituirea carantinei zonale.
Instituierea carantinei se face pe circuitul urmator : DSP analizeaza pe baza unor indicatori (14 in trecut, 6 acum) , trimita analiza la INSP, INSP daca propune carantinare trimite catre CJSU, care daca aproba trimite mai departe la CNSU care la randului lui trebuie sa aprobe.
Si mie mi-ar fi ' ' placut' ' de amuzament sa vad 2-3 zile Bucurestiul carantinat. Repet de amuzament, pentru ca acest lucru este imposibil daca stam si gandim logic. De acolo se da ora exacta la tot ce inseamna economie, industrie, politic, etc. S-ar fi creat un haos imens daca opreai tot ce intra /iesea din Bucuresti sa verific ce cauta neica y pe acolo. Cred ca nu ai vazut niciodata cum arata intrarea in Bucuresti pe la ora 18, sau iesirea pe la 7-8. E dezastru. multi intra la munca, altii ies sa munceasca, altii pleaca in delegatii. Pratic blocai TOT Bucurestiul si tranzitul spre alte localitati.
Din punctul meu de vedere si carantinarea Timisoarei si a localitatilor limitrofe (zona metropolitana) a fost o greseala, un exces de zil politic (din pacate). Din aceleasi motive ca si in cazul Bucurestiului, chiar daca nu se da ora exacta la Timisoara . Si pernonal n-am vazut o scadere semnificativa a cazurilor. Cine are capacitate sa inteleaga prin ce trecem si cit de pacatos poate fi acest virus nu are nevoie de carantina/legi/superlegi , isi limitaza deplasarile, isi schimba obiceiurile singur ca asa e normal , pina trece nebunia sau macar pina se mai atenueaza.
Sa fim seriosi in orasele mari, chiar si cu carantina, numai ' ' fraierul' ' nu iese din casa. Majoritatea muncesc, copii /studentiitrebuie sa mearga la scoala, altii pleaca in delegatii, sunt orase tranzitate... etc.
Carantina a fost eficienta in localitatile rurale mici si aflate la ceva distanta de centrele industriale/economice mari. Oricum acolo e populatie imbatranita si nu pleacau sa se plimbe haihui!
Boc la o emisiune a si explicat de ce nu a fost carantinat Clujul, o explicatie pe care eu unul o gasesc foarte de pertinenta. Au fost analizate - CU CAP - acele criterii si au considerat ca nu eate necesar.
Restul regulilor sunt aplicabile la nivel national, legate clar de un prag al ratei de infectare si pesemne se respecta iar cine nu le respecta e sanctionat.
Personal nu sunt de acord cu protestele din aceste zile, chiar daca ii exclud pe huligani din randul protestatarilor, pentru ca toti am avut de suferit - mai mult sau mai putin - de pe urma pandemiei, asa ca nu ' ' crapa nimeni' ' daca mai porti masca 2-3 luni de zile, te duci mai devreme acasa (pina la urma asa e si normal, nu umbli de nebun fara treaba la ora 12 pe strada) si ii respecti pe cei din jur, asta ca in final sa scapam cu totii.
Este inadmisibil, si acolo nu au fost numai huligani, sa te duci in fata spitalelor si sa ii hulesti pe medici! Nu imi place V. dar a avut dreptate : nici pe timp de razboi nu se impuscau medicii. Cand era pauza de impuscaturi intrau medicii chiar daca erau din tabere adverse si ingrijeau raniti, carau mortii, uneori chiar si pe ai inamicului!
Asa ca pentru mine, orice participant la proteste pe tema restrictiilor, vaccinarii, purtarii mastii ESTE pina la urma UN HULIGAN (mai mare sau mai mic , SIC!) !
Echilibrată, obiectivă intervenția - chiar de apreciat - cu o SINGURĂ excepție:
”Cine are capacitate sa inteleaga prin ce trecem si cit de pacatos poate fi acest virus nu are nevoie de carantina/legi/superlegi, isi limitaza deplasarile, isi schimba obiceiurile singur ca asa e normal
Asta e fix cum ai zice „cine are cât de cât minte, nu urcă băut la volan .
Nici de interdicția respectivă „nu pare c-am avea nevoie”, dac-ar fi să mergem pe acea logică
-
În realitate, sunt mulți care au îngrozitor de puțină minte, ori care judecă părtinitor, funcție de interesul lui, sau extrem de superficial, în cel mai bun caz. Văd / vedem asta zi de zi, în această perioadă parcă și mai dezolant.
[le] Pentru ei „trebuie” regulile, nu pentru cei care le-ar respecta oricum!
și tot pe această temă: „toată Europa” (mă rog majoritatea sau multe țări) sunt în carantnă - însă noi evident suntem (mult) mai inteligenți, analizăm și demonstrăm de ce „nu e nevoie de carantină” . Poate primim și-un „nobel” , cine știe?
În realitate, motivația reală a acestor decizii ar fi, după mine alta - și, tot pentru mine, e acceptabilă - noi „nu ne permitem carantina” , pentu că suntem unde suntem și am pierde economic.
Dar nu sună oare mai bine ca noi să analizăm și să „demonstrăm” că ei se înșală și noi știm mai bine, „am analizat și NU se justifică nicio carantină” ?
@Nicu:
”Ieri a fost Ziua internatională a plimbării prin parc, dacă mergi în parc primesti amendă minim 500 lei.
Să mergi în parc și să fi amenințat cu amenda fiincă ești acolo este una din aberațiile prezentului.
Să mor eu dacă am văzut în vreuna dintre ultimele decizii de impunere a unor măsuri de protecție împotriva răspândirii COV19 (vedeți că se poate formula un enunț POZITIV (!) în privința asta?) că nu am voie să ies la plimbare în parc... sau oriunde altundeva. Totul e să am un motiv rezonabil, unul dintre cele enumerate în respectivele documente oficiale. Și să fi bifat acel motiv pe o declarație tipărită și semnată. Ce e așa greu?!?
On topic: oare de ce nu protestează de pildă japonezii împotriva purtării măștii peste tot? oare nu cumva pentru că ei o poartă deja de ani buni, FĂRĂ să le fie impus acest lucru decât de un spirit practic - acela de a rămâne sănătoși?
Oare de ce nu protesta nimeni din orașele țărilor din vest când 99% din prăvălii li se închideau oricum pe la ora 18, maximum 19 zilnic, iar în week-end erau doar foarte puține deschise? Și nici lume pe stradă după ora 19-20 nu prea vedeai (în afară de eventualii turiști)?!?
just my 2 cents...
De 2 zile nu a mai fost publicata nici review de calatorie? Acest articol a blocat oare saitul? Nimeni nu mai spune nimic?
@leonasch:
”De 2 zile nu a mai fost publicata nici review de calatorie? Acest articol a blocat oare saitul? Nimeni nu mai spune nimic?
Esti simpatic
Esti de 2 ani pe site si nu ai scris nimic, dar te deranjeaza!
Imi pare foarte rau, dar nu mai este loc de rechini!
@leonasch: Ba e loc destul! Hai, să te vedem la treabă, plevușcă mică!
(Varianta asertivă de răspuns. Nu vrei să știi cum arăta în varianta inițială...)
@leonasch:
Mie mi se pare fair cand culegi informatie sa si oferi.
Nu e loc este o premisa gresita.
Si eu am fost candva la inceput si intre timp am depasit 500 articole si nu m-au mancat rechinii.????????
Iar acum chiar ca e loc. Pare-se ca au adormit mai multi rechini. ????
@leonasch: Așa cum a fost loc să scrii ecouri, e loc și pentru impresii.
Modul ăsta de cârcoteală mi-amintește de moșii ăia doi din Muppets, care mereu aveau ceva de comentat, dar niciodată nu au avut un „moment” doar al lor... Cu toate astea, ei revin mereu la spectacol, deși niciunul nu știe din ce cauză!
@Nicu: Eu am făcut eforturi mari sa ma protejez si totuși nu am reușit. La sfârșitul lunii august, după luni și luni de izolare, urma sa plecam în Creta. Din păcate, am pierdut vacanta și am petrecut 2 săptămâni la Matei Bals. Sunt fericita și recunoscătoare ca sunt ok și ca soțul și părinții nu s-au imbolnavit. Și cumnatul meu a fost in spital, sora mea a avut o forma ușoară.
Dupa 2 săptămâni de spitalizare eu îmbrățișez orice încercare a autorităților de a limita mizeria asta. Din punctul meu de vedere, nimic nu e mai important decât sa scăpăm. Nu mai contează nimic atunci când pierzi pe cineva drag sau ramai cu probleme de sănătate.
Pana la a respira aer curat la o plimbare în parc, eu ma bucur sa pot respira pur și simplu.
Dar asta e doar părerea mea.
@mirmicu:
Sa fiti sanatosi! De cand cu pandemia am realizat cu adevarat ce importanta e sanatatea si ca urarile de sanatate au continut, nu sunt doar formale!
@Dan&Ema: Asa e. Mulțumesc foarte mult. Vă doresc, din inimă, asemenea!
@leonasch: Încearcă să inoți mai spre suprafață scriind câte ceva despre călătoriile tale, mai vechi sau mai noi, ca să poți deveni și tu - astfel - dintr-un peștișor mic al acestei mari și frumoase familii AFA-iste, dacă nu un „rechin” , cum aiurea ai numit pe cei ce scriu constant, cel puțin un șalău, sau un biban, pe gustul majorității!
Ne răzvrătim pentru ceva chiar dacă e... altceva.
Este minunată și plină de candoare mintea noastră dacică. România sărbătorește în fiecare zi, Ziua națională a Polemicii. Trăim ceva la ce nu ne așteptam... ce ne-a răscolit negativ... ce nu credeam... ce, în era tehnologiei era de învins. Am refuzat tot timpul să credem că ne va doborî... Vom izbândi! . Din nefericire, nu funcționează așa. Ne luptăm cu demonii de care nu știam sau ne făceam că plouă și acum în izolare realizăm că ei există... prin... nervii de a nu rezista în casă... prin nervii de te feri tot timpul... prin nervi de a te uita atent ceea ce atingi. (clanță, mâner, ...)... și nu mai enumar.
De o săptămână sărbatoresc în stradă, conaționalii noștrii, Zilele naționale Hai-Să-Ne-Îmbolnăvim. Suntem liberi... nu purtăm mască... facem ce vrem!!! Voi, cei, ce sunteți în stradă, vă înțeleg lipsa acută de suportabilitate impusă! Să mor dacă nu!... Dar... DAR... când libertatea voastră intră în câmpul și libertatea mea, trag o linie în nisip!!! Fă ce vrei tu cu tine, dar nu mă trage după tine. Orice libertate este corectă cât nu interferează cu libertatea celorlalți. Este inadmisibilă ideea de a intra în sufletul celor ce poartă mască și mănuși și, prin demonstrații în stradă, considerați paria. Nu vrei să porți mască, stai nene în grădina ta, tu cu tine. Nu veni să-mi strănuți mie în nas, fără păsare. Este peste puterile mele de înțelegere cum o gloată stă în fața unui spital strigând spre un geam unde era un medic covid-înfofolit : hoții, hoții, hoții!!!
Am înțelegere pentru toate categoriile de meserii... HoReCa... artiști... etc.
Evident că este o impotență guvernamentală, dar este universală. Și restul națiilor suferă. La noi, fiind mai săraci se simte mai adânc. Statele europene și cu predilecție Statul român nu mai știe formula de a scoate cămașa. Mulți nu mai au o pită să pună pe masă.
DAR, să nu ne facem iluzii ca să avem deziluzii. TOȚI SUFERIM! . Toți suntem cu nervii în agrafe... Toți pierdem... Toți tindem să ne pierdem răbdarea... bunici, parinți, copii... Cu nervii toți suntem PE MINUS.
De aceea, cu tristețe observ...
Ne răzvrătim pentru ceva chiar dacă e... altceva.
digi24.ro/stiri/actualita ... ietrite-1483099
În linkul de mai sus avem un alt caz (de această dată în Brașov) de pacient covid internat care a ieșit la fereastră cu masca de oxigen să vadă de ce protestatarii huiduiesc și înjură atât medicii cât și pacienții. Păi este strigător la cer!! În orice moment acei protestatari pot să devină implicit colegi cu cel care a ieșit la fereastră, sînt tratați de acei medici asistente care lucrează în niște condiții de muncă foarte dificile (așa cum era descris în articolul din ziar) și mai rău poate să devină ultimul lor protest în viață...
În altă ordine de idei sînt de acord cu protestele în general dar nu și de această dată (chiar dacă este legal dacă nu se distruge nimic și nu se înjură mai ales pe medici) aici nu este vorba de a obține anumite beneficii să zicem economice, etc, etc aici este vorba de sănătatea fiecăruia inclusiv al celui care protestează.
Și ca să intru un pic și în subiectul carantinei cred că ceea ce a fost la noi nu se poate numi astfel eventual se poate numi o limitare a circulației. Carantină înseamnă nu intri-nu ieși punct. Nimeni. Punct. Ori la noi cu documentele aferente puteai să te plimbi aproape absolut oriunde îți dorea inima. Îmi aduc aminte când Sibiul era în carantină în noiembrie. Nu mi-am schimbat stilul de viață aproape deloc. De covid am avut strict grijă încă din februarie 2020 nu am așteptat până intra țara în stare de urgență.
Dar Sibiul era la fel de aglomerat ca în alte luni fără carantină. Și aici discutăm despre o aglomerație periculoasă din punct de vedere epidemiologic. Și de când cu restricțiile/limitările orare de acum este mai aglomerat. Este logic mallul/hypermarketul se închide la 18.00 în weekend. Credeți că tot neamul renunță să meargă acolo? Nici vorbă deci toți care urmau să meargă să zicem între 18.00-22.00 merg înainte de aceste. Se aglomerează periculos totul. Am fost și la biserică noi având paștele acum. Este foarte aglomerat. Am renunțat să mai stau și urmăresc toate slujbele online acasă.
Cred că toate lumea indiferent dacă există sau nu restricții ar trebui să-și limiteze din proprie inițiativă anumite deplasări.
O seară bună
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 Atenţionare specială — scris în 20.08.24 de Michi din BUCURESTI
- Dec.2023 Crăciun atunci, Crăciun acum... — scris în 16.12.23 de AZE din SIBIU
- Nov.2023 500 — scris în 21.11.23 de robert din BUCURESTI
- Nov.2023 O mini Întâlnire AFA, așteptată de mult timp. — scris în 12.11.23 de pepsi70ro din CONSTANTA
- Oct.2023 De ce se scrie, se citeşte, se votează mai puţin reviewurile AFA? (II) — scris în 19.10.23 de Michi din BUCURESTI
- Oct.2023 De ce se scrie, citeşte şi votează mai puţin reviewurile AFA? — scris în 15.10.23 de Michi din BUCURESTI
- Aug.2023 Iulianic, primul user AFA care a postat 1000 reviewuri — scris în 30.08.23 de Michi din BUCURESTI