ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.03.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2020
DURATA: 2 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 31 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Hotel Diana - noi ne-am simțit bine

TIPĂREȘTE

Anul trecut, înainte să înceapă pandemia am petrecut un sejur la Hotelul Diana din Băile Herculane. Ca să ajungem la Herculane am pornit pe următorul traseu: Râmnicu Vâlcea – Drăgășani – Găneasa – Craiova – Drobeta – Băile Herculane. Carosabilul pe acest traseu era bun spre foarte bun.

Parcarea

Hotelul dispune de parcare proprie, dar destul de mică raportat la numărul de camere ale hotelului. De astfel multe mașini erau parcate pe marginea drumului. Noi am avut noroc și am prins un loc amenajat aflat la baza hotelului.

Hotelul

Adresa hotelului este, Strada Complexelor nr. 8, iar coordonatele GPS sunt următoarele: N – 44.88062 și E – 22.41650. Hotelul Diana este catalogat la 3 stele, se află la 3 minute de centrul stațiunii, într-un cadru natural, înconjurat de o zonă împădurită întinsă, la poalele munților Domogled și oferă toate condițiile unui resort modern.

Clădirea hotelului are 12 nivele, asigură cazare în 220 de camere, majoritatea renovate. În momentul vizitei noastre, un nivel era închis complet pentru renovare. Hotelul are un centru de tratament și prevenție cu sursă proprie de apă termală minerală bogată în sulf, două piscine, una acoperită și una în aer liber, un centru wellness cu saună și săli de masaj. Pentru întruniri hotelul pune la dispoziția oaspeților două săli de conferință și un foaier cu vedere la munte.

Masa se poate savura la unul din cele două restaurante generoase și o terasă de vară. Pentru cei mici în fața hotelului este amenajat un loc de joacă.

Vizita noastră

După ce am parcat mașina ne-am îndreptat spre recepție. Aceasta se află la parterul hotelului într-un spațiu mare. Am avut parte de o primire foarte frumoasă, organizată la recepţia hotelului cu palinca, pâine şi sare, fiind cazaţi cu o zi înainte de 24 ianuarie – Mica Unire.

Am prezentat rezervarea, iar după ce s-au efectuat formalitățile de cazare am primit cartela de la camera noastră și câte o brățară, care ne-a fost legată la mână, pentru acces la centrul Spa al hotelului. Am primit o cameră la nivelul 3, la primul nivel nu se fac cazări pentru că acesta este ocupat de cele două restaurante.

Accesul la nivelele superioare se poate face atât cu liftul cât și pe scări. Am ales varianta a doua. Am intrat în cameră, acesta era aerisită. Pe masă am găsit o sticlă de vin și două sticle de apă minerală, ca semn de bun venit.

Camera este spaţioasă, are o suprafaţă de aproximativ 20 metri pătraţi şi este prevăzută cu baie, balcon şi un hol mic. În hol era un cuier şi un suport pentru bagaje. Camera are în dotare două paturi twin, langă ele câte o noptieră iar deasupra câte o veioză. Pe una dintre noptiere era pus un telefon. În fața paturilor se află un şifonier cu rafturi şi spaţiu pentru umeraşe. Lipit de șifonier este o masă multifuncţională cu un frigider mascat. Camera dispun de televizor LCD, cu o diagonală mică, canale prin cablu, acces gratuit la internet Wi-Fi. În componența camerei mai intră un aparat de aer condiţionat şi două fotolii. Căldura din cameră era asigurată de un calorifer, pardoseala era acoperită cu mochetă. Wi-Fi este parolat şi a funcţionat foarte bine.

Balconul este mare, avea două scaune din plastic. Fereasta de la balcon nu avea plasă de insecte. Priveliștea de la balcon a fost minunată, cu vedere spre staţiune.

Baia

Baia este destul de mare, este curată, pereții sunt placați cu faianță de culoare deschisă, iar pe jos este pusă gresie în ton cu faianța. Totul era plăcut ochilor, cu mult bun gust. Are în dotare, cabină cu duş, chiuvetă, oglindă, vas wc, uscător de păr, priză pentru aparat de ras, coș de gunoi, ventilator şi un calorifer. Ca şi consumabile am primit săpun, gel de duş, hârtie igienică, cinci prosoape, halate de baie şi papuci de casă.

Restaurantul

Hotelul are două restaurante, unul denumit Restaurant Clasic Herculane iar celălalt Restaurant Diana. Noi l-am frecventant doar pe cel de-al doilea menționat.

Restaurantul Diana este foarte mare, dispune de un salon şi o terasă. Poate găzdui aproximativ 400 de persoane. Aici se oranizează diferite evenimente cum ar fi nunți, botezuri, mese festive și altele.

În preţul plătit am beneficiat doar de mic dejun, dar am luat și pânzul în acest restaurant.

Micul dejun se servea între orele 7-10 în stil bufet suedez. Era foarte variat, lapte, cereale, iaurt, mezeluri, brâzeturi, omletă, ouă fierte, ouă ochiuri, cârnăciori, salate de vinete, icre, crenvursti, cafea, ceai, suc la dozator, legume, prăjituri, cornuri, etc. Era şi un loc de unde se puteau servi şi produse tradiţionale: slănina, cârnati ceapă pâine de casă, etc.

La prânz am comandat à la carte. Din meniul restautului se pot comanda produse atât din bucătăria românescă cât și din cea internațională. Am comandat o porție de coaste de porc cu cartofi și cotlet de porc cu cartofi.

Centru Spa

Centru Spa este complet renovat si modernizat, cu multă lumină naturală, se află situat la etajul -1 al hotelului. Aici sunt două piscine, una mare pentru adulți și una mică pentru copii, sală de fitness. Tot pentru copii, a fost creată o zonă specială de joacă, Aqua Splash, unde cei mici se pot distra în voie și în perfectă siguranță.

Din păcate piscinele erau cu apă obișnuită, nu termală. Langă piscină era un jacuzzi cu apă caldă, dar care era foarte aglomerat. Pentru detoxifiere si relaxare, hotelul pune la dispoziția turiștilor mai multe saune speciale (cu aromaterapie, infraroșu și sare de himalaya, saună umedă), masaje de relaxare sau de energizare, bai cu plante medicinale. De baile cu plante medicinale ne-am bucurat şi noi. Tot aici sunt şi bazinele cu apă termală minerală concentrate în sulf, însa pot fi folosite doar cu indicaţia medicului.

Aerul bogat în ioni negativi are efecte benefice asupra pielii, a durerilor de cap și a insomniilor.

Concluzie.

Noi ne-am simțit bine la hotel Diana, ne-am bucurat de atmosfera liniştită, personalul a fost amabil, hotelul curat, iar mâncarea a fost bună. La plecare, când am predat cartela camerei, am primit de la recepție un voucher cu o reducere de 25 % pentru un viitor sejur la acest hotel, valabil până în luna aprilie. Din păcate a venit pandemia și nu am mai putut beneficia de acel voucher.

Toate cele bune.


[fb]
---
Trimis de zlatna in 11.03.21 11:09:27
Validat / Publicat: 11.03.21 11:56:54
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în HERCULANE.

VIZUALIZĂRI: 3627 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Recepția hotelului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68300 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 31.16 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    micutzuPHONE
    [11.03.21 15:37:17]
    »

    Salut. Chiar dacă are doar trei stele hotelul arata foarte bine și cel mai important are piscina interioara. Ca aceasta nu este cu apa termala numai contează. Important este ca v-ati simțit bine la acest hotel. As vrea sa revăd și eu Băile Herculane, sa vad dacă sa schimbat ceva in aceasta frumoasa stațiune.   Ultima vizita a fost în perioada în care Elena Udrea păstrează ministerul turismului. Statiunea era în paragina totala și am simțit un gust amar. Sper ca lucrurile s-au schimbat în bine. Toate cele bune.

    webmaster
    [11.03.21 19:13:19]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    ---

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.​​

    zlatnaAUTOR REVIEW
    [20.03.21 13:23:16]
    »

    @micutzu:  Stațiunea faimoasă din alte vremuri, cunoscută inclusiv peste hotare, este acum o bijutetie arhitecturală aflată în paragină. Frumusețea clădirilor din centrul vechi se ascunde sub un imens val de degradare și nepăsare.  Din păcate nu s-au schimbat prea mult lucrurile pentru această stațiune, chiar dacă s-au mai făcut câteva investiții.

    Mulţumesc pentru ecou şi vot.

    Toate cele bune!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    zlatnaAUTOR REVIEW
    [21.03.21 22:13:51]
    »

    @webmaster:  multumesc mult.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    micutzu, zlatna
    Alte impresii din această RUBRICĂDiana Hotel:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076862096786499 sec
    ecranul dvs: 1 x 1