ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.03.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 04.03.08
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
FEB-2015
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

8 motive pentru a vizita Kenya macar o data!

TIPĂREȘTE URM de aici

Deja prietenii mi-au spus:” las-o mai usor cu Kenya asta, ne tot bati la cap sa ne ducem de parca ne-ai trimite in delegatie la Titu. Uiti ca ai facut o zi jumate pe drum si daca te muscau tantarii te vedeam la stiri”… Nu e timpul trecut sa ma vedeti la stiri (de vreo doua zile sunt cam racita, cu niste frisoane interesante :) ) dar tot vreau sa va conving sa mergeti.

In primul rand, Kenya este relativ sigura si ofera conditii de cazare decente la un pret accesibil: o vacanta de doua persoane, all inclusive, costa mai putin decat in Turcia sau Maldive ori Sri Lanka si ai parte atat de caldura (tineti cont ca suntem aproape de ecuator), de plaje infinit mai frumoase decat cele turcesti, precum si de apele turcoaz ale Oceanului Indian. In plus, pe cati dintre noi ne-a trezit maimutica dimineata, in resorturile turcesti?? Ca sa nu mai zic ca rusii sunt (inca) absenti cu desavarsire!!!

Al doilea, ar fi experienta in savana: te simti ca in mijlocul unui episod de pe National Geographic. Big five (cele cinci animale mari ale Kenyei), si anume elefantul, leul, rinocerul, bivolul si leopardul pot fi vazute in libertate. Desi ar fi de dorit sa vedeti doar patru, fara rinocer, care, daca se apropie, ar fi cazul sa o luati rapid la picior, ca sa ajungeti sa ne povestiti si noua, pe AFA, cum a fost :) )

Kenya este tara marilor migratii de animale, cel mai renumit loc pentru safari din lume, cu parcuri nationale pline de viata: Masai Mara, Amboseli, Tsavo East si Tsavo West, in oricare dintre ele veti descoperi ceea ce nici o gradina zoologica din lume nu poate sa va ofere: lei dormind la umbra, elefanti plimbandu-se alene printre ierburile inalte ale savanei, girafe gratioase traversand in fuga drumul, bivoli pascand alaturi de numeroase specii de antilope, struti, zebre dolofane, maimute agile, gata sa stea la poza, in timp ce va fura, nevinovate, o banana din rucsac. Sa nu va mirati daca pe o creanga, in vreun copac din apropiere, isi va face siesta, nestiut de nimeni, vreun leopard solitar; uneori m-am intrebat daca talentul neobisnuit pe care kenyenii il au la fuga nu se datoreaza unei gene speciale pe care Mama Natura le-a dat-o ca sa supravietuiasca intr-un mediu ostil. Tot in safari veti intalni triburi de masai, care traiesc asa cum o faceau in urma cu sute de ani, pastori si vanatori ai savanei, cu traditii deosebite si o cultura aparte. Stiu, multi vor spune, safari, praf, caldura, oboseala… in vacanta vreau sa ma relaxez, nu sa alerg sa vad niste animale care m-ar manca bucuroase la cina, daca ar avea ocazia. Totusi, cand ati vazut ultima oara cerul instelat, cand ati vazut soarele, ca o minge de foc, coborand la orizont, cand ati ascultat cantecul greierilor amestecat cu murmurul animalelor noptii?? Sincer, pentru o noapte, am preferat ca ultima imagine pe care o vad, inainte sa adorm, sa nu fie televizorul ci o familie de elefanti care se adapau in liniste, la cativa metri de mine… Unic! Iar daca sunteti in cautarea unei experiente cu adevarat exotice, puteti alege ca loc de cazare in savana nu un hotel gen Sarova Saltlick Game Lodge, ci ceva gen Governor’s Camp, la granita dintre Kenya si Rwanda (rezervatia Masai Mara), unde veti sta in corturi in mijlocul salbaticiei, imbinand confortul cu apropierea de natura.

Un alt motiv pentru care va invit sa vizitati Kenya ii vizeaza pe amatorii de drumetii montane: muntele Kenya, al doilea ca inaltime din Africa, dupa Kilimanjaro, va asteapta sa-l descoperiti, fie ca veti alege trasee de drumetii, catarari sau plimbari cu bicicleta. Totodata, in Kenya se organizeaza drumetii si spre Kilimanjaro, vulcanul adormit, care isi inalta varful inzapezit spre cer, la aproape 6000 metri, si poate fi cucerit in drumetii organizate de 6 zile. Desi, intr-o astfel de drumetie veti intalni aproape toate climatele existente pe planeta (de la cel tropical la cel arctic), va trebui sa va pregatiti serios la buzunare, intrucat o asemenea experienta costa peste 1500 de dolari de persoana.

Plajele Kenyei sunt deosebit de frumoase, acoperite cu un nisip alb, fin si stralucitor, scaldate de apele calde ale Ocanului Indian. Cea mai frumoasa dintre ele, Plaja Diani, este la doar 40 de kiliometri de Mombasa si ofera un lung sir de hoteluri, majoritatea de patru si cinci stele, gata sa va primasca intr-o atmosfera luxurianta. Din toate aceste hoteluri, unul singur l-am vazut sa distoneze ca arhitectura, un colos de 10 etaje, din beton, care n-avea nimic de-a face cu ce era in jurul lui. Restul, sunt toate construite sub forma de bungalouri sau corpuri cu 2-3 etaje, acoperite cu stuf, pierdute in vegetatia bogata a gradinilor care le inconjoara. Amatorii de snorkeling vor gasi aici recife gata de a fi descoperite, o alta atractie a zonei fiind plimbarea pe camile, de-a lungul coastei.

Amatorii de pescuit pot inchiria o barca special echipata in acest scop: noi am platit vreo 300 de dolari, pentru o partida de pescuit privata, doar pentru noi doi. Barca avea montate vreo 9 undite, din care 3 mari, pentru troll. Ce puteti prinde? Asta depinde de norocul fiecaruia, de la ton, la peste spada, uneori anumite specii de rechin, barracuda, dorada si spectaculosul peste-evantai (sper ca am tradus bine sailfish), a carui aripioara dorsala face sa arate intr-un mod cu totul special. Asta-i teorie, noi, in feburarie, am prins doar cateva dorade.

Alte atractii ale Kenyei:

Lacul Victoria, cel mai mare lac al Africii, pe care Kenya il imparte, teritorial vorbind, cu Tanzania si Uganda, si cel mai mare lac tropical din lume. Vizitarea lacului se face din rezervatia Masai Mara. In lac nu se inoata, exista posibilitatea de a contracta tot felul de virusi tropicali, insa se pescuieste si se pot admira o multitudine de pasari. In apropiere, exista cateva dintre cele mai renumite plantatii de ceai si cafea ale Kenyei, asta doar asa, daca n-aveti ce face la 5 dupa amiaza :) )

Ati auzit de Lacul Nakuru?? Poate ca nu, dar de flamingo ati auzit, cu siguranta. Ei bine, pe Lacul Nakuru, in centrul Kenyei, la peste 1500 de metri deasupra nivelului marii, se gaseste raiul pasarilor flamingo. Sute de mii, uneori milioane de pasari isi au cuibul pe malurile lacului, transformandu-l uneori intr-o mare de pene roz. Tot aici veti gasi specii protejate de rinoceri albi si negri, precum si de girafe, alaturi de pradatori precum leul, ghepardul si leopardul.

Gradinile de coral de pe insula Wasini, aflata la 75 de km de Mombasa, in dreptul satucului Shimoni, unde vestigii de coral sunt imprastiate printre copaci de mangrove, care pot fi admirate intr-o plimbare agale pe podetele suspendate care strabat zona.

Poate v-am plictisit, poate spiritul de aventura nu este tocmai punctul dvs. forte, poate veti spune ca este prea departe, ca nu este sigura ori ca este prea diferita de ce promoveaza, in general, agentiile ca si destinatie pentru o vacanta relaxanta. Adevarat, insa, din cand in cand, toti avem nevoie de putine condimente in viata, de modalitati sa indepartam rutina, ori de indeplinirea vreunui vis din copilarie… si daca veti simti acest lucru, sper ca veti putea spune candva, ca AMFOSTACOLO, in Kenya, poate in aventura vietii mele.

PS: pozele 08 - 13 sunt preluate de pe internet, la fel ca si unele informatii de specialitate, folosite la redactarea articolului (surse: wikipedia).


[fb]
---
Trimis de Kyandra in 15.03.15 13:21:48
Validat / Publicat: 15.03.15 16:42:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AFRICA [alte locuri].

VIZUALIZĂRI: 7916 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Kyandra); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Lacul Nakuru
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36650 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster15
[15.03.15 16:34:23]
»

pozele 08 - 13 sunt preluate de pe internet

Am apreciat sinceritatea, drept pentru care, după retragerea PMA, respectivele foto au fost păstrate pe sait, pentru mai buna ilustrare a review-ului.

Rodel
[15.03.15 17:48:13]
»

Argumentele tale sunt convingătoare, dar vreau să știu cât te-a costat excursia.

Dan&Ema
[15.03.15 18:20:11]
»

Ce invitatie reusita! Just discover Kenya! Sau

no comment.

I will do it!

Dan

adri-nico
[15.03.15 18:29:32]
»

Mi-a placut! As pleca si miine! Nu stiu daca am citit ca inainte de plecare ai fi facut vreun vaccin. Ne poti da informatii in senul asta?

KyandraAUTOR REVIEW
[15.03.15 19:21:39]
»

N-am facut nici un vaccin, iar excursia a costat 2500 euro.

buterfly*
[16.03.15 14:58:28]
»

superb! kenya e pe lista mea!

Marian Preda
[28.08.15 17:04:13]
»

@Kyandra -

Un articol util comunităţii AFA-iste! Felicitări!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, buterfly*, Dan&Ema, Kyandra, Marian Preda, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperind #Kenya:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046311140060425 sec
    ecranul dvs: 1 x 1