ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.01.2025
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Frumuşani [CL]
ÎNSCRIS: 03.03.08
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2024
DURATA: 7 zile
Prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restanțe 2024... azi, Vourvourou 4/n (plaje)

TIPĂREȘTE URM de aici

Am ajuns astfel la ultima parte din impresiile legate direct de Vourvourou, să povestesc despre plaje.

Akti Livari beach: fiind chiar la marginea lagunei din fața vilei unde am fost cazați, e clar că aici am petrecut prima zi imediat ce ne-am cazat. Plaja e foarte îngustă, dar are nisip fin și apa din lagună e numai bună pentru pitici, iar de partea cealaltă… pentru orice: paddleboarding, înot, snorkeling, canoeing etc. Se practicau toate. Fiind o zonă mai retrasă, nu e aglomerat, în general vin aici cei din cele câteva vile din preajmă și eventual câțiva din campingul Rea. Nu are niciun fel de amenajare.

Karidi beach: următoarea pe listă ca apropiere a fost plaja aceasta. De menționat că aici și la toate cele de mai jos am mers cu mașina. Sunt ceva locuri de parcare, dar sigur în plin sezon ar fi o problemă să prinzi vreo palmă de pământ neocupată. E și umbră de la pini, dar și destul loc la soare, pe pietre sau pe nisip. Sunt și prin apă ceva bolovani, dar nu e musai să aveți încălțăminte de plajă. Se poate face și snorkeling, sunt destule de văzut printre stânci. În apropiere este un restaurant bun (Melia, am scris despre el deja), unde fie puteți mânca, fie să stați doar la o cafea sau o bere… Cam aglomerată, chiar și pe cap de sezon. Din cauza asta, nici curățenia nu e perfectă. Dar nici de speriat.

Nikiti: Plajă de stațiune, cu multe zone cu umbrele și șezlonguri, evident fie contra cost, fie contra unei consumații de la barul / taverna de care aparțin. Nisip fin, ai cam totul la dispoziție, dar relativ aglomerată. Din fericire este suficient de lungă și largă să încapă destul de multă lume. Intrarea în apă este lină. Apa cam tulbure, firesc din cauză de nisip și lume multă. Aici am găsit un resturant bar - Alexandros unde am mâncat foarte bine și, datorită faptului că am descoperit întâmplător că am copilărit prin același cartier bucureștean cu soția patronului, am beneficiat și de o reducere la nota de plată. Drept pentru care am fost acolo și în altă zi, la cină. Prețurile ceva mai măricele, dar mâncarea foarte bună, serviciul la fel.

Portokali (Kavourotripes) beach: Pe malul estic al brațului Sithonia, o limbă de nisip, pământ și pietre la poalele unui „deal” . Acum am găsit loc să lăsăm mașina (relativ departe de malul mării, dar ne-am asumat). În sezon e bine să veniți foarte devreme ca să puteți parca. Există un bar de plajă de unde se pot lua băuturi și gustări. Toalete ecologice sau… Din păcate, erau destui „sau” pe sub copacii din preajmă. Lume multă, cam multă mizerie, și gălăgie. Erau și câteva șezlonguri și umbrele ale celor cu barul. Multe pietre, chiar și în apă, dar pe de altă parte, e un lucru bun, apa fiind foarte limpede și se puteau vedea destule la snorkeling.

Rodia beach (paralia Banana) : Asta e o plajă chiar foarte mică, situată într-un mic golf tot pe țărmul estic al peninsulei. Accesul se face pe un drum de pământ relativ ok, dar foarte abrupt pe alocuri și cu multe serpentine în ac de păr. Peisajul este de vis… Lângă plajă, o mică tavernă. Sunt și șezlonguri și umbrele, și un mic ponton. E cu nisip, dar în apă sunt și destule pietre. Apa limpede, destul de adâncă.

Sarti beach: O altă plajă de stațiune. Lungă, largă, cu șezlonguri și umbrele etc. Nimic deosebit aici, doar o plajă. Pentru o zi, merge… E cu nisip, evident că apa nu e chiar așa limpede cum am fi visat, deci nici mare lucru nu se vede dacă faci snorkeling. Dar e bună pentru pitici, nu se adâncește brusc. Aici am mâncat la o tavernă aproape de plajă, Argiris. Foarte bine, ieftin și mai ales, gustos.

Paralia Sykias: Aproape de capătul sudic al brațului sithonia, tot pe partea de est, se află și plaja Sykia. Și asta tot o plajă de stațiune, dar era aproape pustie, iar asta chiar mi-a plăcut, oferindu-ne destulă liniște. La capătul nordic este un mic promontoriu stâncos, iar împrejurul lui se poate face și snorkeling, oferind destul de multe de văzut. Am zărit chiar și un zărgan - un pește deosebit de fricos, foarte rar se apropie de oameni destul de aproape ca să fie văzut. Pentru masă am fost la o pizzerie - Pizza Toula. Nici vorbă de engleză aici, din fericire pe meniu scrie și în limba asta și am reușit să ne înțelegem. Pizza mare, gustoasă și la un preț rezonabil.

Tigania beach: asta a fost cea mai departe spre sudul peninsulei pe care am vizitat-o. Se ajunge acolo printr-un păienjeniș de drumuri prăfuite de țară, fără GPS ceva mai greu de nimerit (dar sunt ceva indicatoare, posibil să te descurci la un moment dat). Cu parcarea, mai complicat - mașinile nu prea au cum să se apropie prea mult de plajă, așa că se parchează cam pe unde e puțin loc plat, lângă drum, apoi se coboară cu calabalâcul în spate până jos. Pe plaja asta, nisipul e mai degrabă din scoici pisate, iar în apă e bine să intrați cu ceva papuci, sunt multe pietre (netede, totuși) dar și ceva arici. Apa se adâncea relativ repede. E un loc foarte fain de snorkeling (da, mă pasionează, nu v-ați prins?) dar și de relaxare. Sunt și umbrele și șezlonguri, dar nu se bătea lumea pe ele. Nici nu era multă lume, dar ținând cont de dată și amplasare, cred că era totuși destulă. Se afla acolo și o mică prăvălie cu suveniruri, dar și un bar de plajă foarte drăguț, în stil „vamaiot” - Tigania beach bar delight. Un meniu destul de scurt, dar aveai ce alege. Mâncarea a fost bună, serviciul rapid. Există toalete ecologice. Locul este destul de curat, față de unele din cele de mai sus.

Cam asta a fost. Vă doresc să ajungeți măcar odată, fie și numai într-unul dintre aceste locuri faine!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dragoș_MD in 24.01.25 12:40:09
Validat / Publicat: 24.01.25 14:08:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 233 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Nikiti - Restaurantul Alexandros, frigărui de porc
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22250 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[24.01.25 14:14:32]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Dragoș_MDPHONEAUTOR REVIEW
[24.01.25 15:02:25]
»

@webmaster: mulțumesc, deși încă nu am terminat nici măcar să încarc pozele. Programul se blochează la o anumită poză (deja a doua oară! dacă mai am răbdare să reaiau tot procesul, nu o mai aleg) și nu știu cât timp o să mai dureze.

Așadar, rog eventalii cititori să revină ceva mai târziu, să apuc să termin treaba (inclusiv cu descrieri la foto). Deocamdată văd că trebuie să dau refresh la browser... Altfel nu pot face nimic. (Ecoul e scris de pe mobil).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
k-latorPHONE
[24.01.25 21:02:44]
»

@Dragoș_MD: Excelent ghidul plajelor. Merită descărcat și luat în vacanță de cei care merg în Vourvourou. Pozele, minunate!

Dragoș_MDAUTOR REVIEW
[24.01.25 21:27:17]
»

@k-lator: Mulțumesc. E doar o mică, foarte mică parte dintre locurile unde se poate face plajă pe Sithonia. Și de altfel, pe toate miile de km de litoral grecesc...

Mai am alte restanțe, și mai vechi, de pildă de pe Kassandra, tot cu multe plaje, poate apuc să le descriu și pe alea cândva.

Am crezut că dacă ies la pensie, o să am timp mai mult. Aiurea! eram mai liber când aveam serviciu...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
k-latorPHONE
[24.01.25 21:44:13]
»

@Dragoș_MD: Eu în zona aceea a Greciei am stat doar în Neos Marmaras... și asta se întâmpla cu mult timp în urmă. Dar am colindat și prin celelalte două 'degete'. La vremea aia, abia ce luasem contact cu spiritul grecesc și eram de-a dreptul siderată de tot ce întâlneam.

Am mai auzit teoria asta că nu-ți ajunge timpul când ești la pensie. Cred că pe opiniile oamenilor ca tine& others au început guvernanții să se bazeze, de-a devenit limita vârstei de pensionare un fel de 'fata morgana'

Concluzia: să rămânem în câmpul muncii, dacă vrem să ne mai trăim și viața!

doinafil
[25.01.25 13:12:51]
»

@Dragoș_MD:

Am crezut că dacă ies la pensie, o să am timp mai mult. Aiurea! eram mai liber când aveam serviciu...

Mie-mi spui! Sunt pensionară de 13 ani și de-atunci constat asta în fiecare zi!

Privitul pozelor și al filmulețelor atașate îmi încântă privirea de fiecare dată! Imagine ca în poza P25 n-am văzut niciodată, nici la TV, nici în altă parte!

În poza P13, de ce ciorba de pește are culoarea portocalie?

Încă odată te felicit pentru „armele” tale de calitate, dar și pentru articol, desigur! Până la revederea din Bucovina, îți trimit mulți

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dragoș_MDPHONEAUTOR REVIEW
[25.01.25 13:34:11]
»

@doinafil: mulțumesc frumos.

Cât despre culoarea ciorbei de pește, nu am din păcate habar să răspund...

Pot doar să reconfirm că era foaaaarte gustoasă!

(Editat ulterior): în ceea ce privește P25, chiar o supraevaluezi! Cerul e incolor, subiectul nu prea bine încadrat... Dar apreciez. 🤗

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, k-lator
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Vourvourou:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.093153953552246 sec
    ecranul dvs: 1 x 1