ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.12.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 05.10.11
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAR-2011
DURATA: 17 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Varanasi - Locul sacru al hindusilor (sau La rasarit de Eden...)

Ilustrație video-muzicală
He Prabhu Jap
TIPĂREȘTE

urmare de aici

Varanasi… Cum sa va spun… E ceva atat de special, ca trebuie sa ma gandesc mult cu ce sa incep… Varanasi e un loc magic, in care trebuie sa povestesti despre Gange, despre hinduism, despre credinta, despre saracie, despre ritualuri stravechi…

Un loc fermecat, in care unii vin sa vada un fabulos rasarit de soare, altii sa priveasca un obicei sacru al hindusilor, facand poze si minunandu-se, iar cei mai multi vin sa indeplineasca o datorie sacra indiferent de sacrificiile pe care le presupune acest lucru.

Ajungem din Khajuraho in Varanasi (sau Benares), unul dintre orasele cele mai vechi din India, dupa un zbor de nici o ora si inainte de a ne caza mergem sa vizitam, la cativa km de oras, Sarnath, parcul cu caprioare, considerat locul unde Buddha a tinut prima predica (o poveste f. interesanta despre Buddha, de fapt povestea vietii lui, o s-o spun in cadrul postarilor de la templele din Nepal, urmatoarea etapa a excursiei noastre). Chiar pe locul unde se spune ca a predicat Buddha, exista o ruina f bine pastrata a Stupei Dhamekh-stupa este echivalentul in budism al bisericii/templului/moscheii/sinagogii etc. Pentru cateva poze care merita un loc aparte, o sa pun separat un review scurt despre acest loc minunat.

Varanasi este unul din orasele cele mai contrastante pe care le-am vazut. Mizeria si saracia, oamenii care dorm pe strada alaturi de caini si vaci, coexista cu o universitate reputata, cu un centru cultural cunoscut, de mentionat de asemenea ca muzica clasica indiana s-a nascut aici si cele mai fine tesaturi de matase pt sari-uri se gasesc aici. Si ar mai fi multe de spus…

Multitudinea de turisti se datoreaza insa plimbarii cu barca pe Gange la rasarit de soare.

Ajungem pe seara la Intercontinental, un hotel care isi respecta intru totul standardele, si in chiar in seara aceea avea loc o nunta si doar gandul ca a doua zi ne trezim la ora 4 si jumatate ne-a oprit sa ne holbam prea mult la extrem de elegantele tinute ale nuntasilor, la opulenta si fastul intregului ceremonial. Asemenea sari-uri, asemenea diamante cred ca n-o sa mai vad vreodata live… Ever! Nunta nu avea nimic, dar absolut nimic din tigania pe care mi-o imaginam eu ca o au nuntile indiene, bine, sa ne intelegem, era evident ca este o nunta intre familii bogate si educate. Mancare ca in povestile din 1001 de nopti, chelneri care parca pluteau, muzica gen café-concert, n-am vazut insa pe nimeni dansand, poate dupa ce ne-am culcat noi. Imi pare rau ca nu am poze, dar chiar nu era cazul sa fim tarani.

Ne trezim cu noaptea in cap pt ca trebuie sa prindem rasaritul in barca, pe Gange.

Gangele… Centrul istoriei Indiei… ”Piaza buna” a regiunii, prin faptul ca de-a lungul cursului sau campiile sunt manoase si roditoare, dar si “piaza rea” datorita catastrofalelor inundatii periodice, Mama Ganga, cum i se mai spune, are puterea de a-i spala de pacate pe hindusii credinciosi, o baie purificatoare, inaltatoarein Gange fiind obligatorie pt acestia macar o data in viata. Se crede ca aceasta baie rituala elibereaza de kharmele vietilor anterioare si ii pregateste pt moarte si apoi o viata viitoare fara de pacat. Se spune ca cine moare in Varanasi, atinge moksha (echivalentul Nirvanei de la budisti), ceva greu de explicat pt noi, grosso modo as spune ca sufletul lui ajunge in rai. Daca as incerca totusi sa explic, as zice ca moksha inseamna ruperea din ciclul reincarnarilor, eliberarea suprema de material, eternitatea. Se fac excursii cu masina personala, cu autocarul pt cei care isi permit,dar cei mai multi sunt pelerini care vin,bineinteles,pe jos si dorm sub zidurile orasului.

De aceea, multi hindusi, simtindu-si sfarsitul aproape, se retrag in Varanasi si stau chiar pe strazi unii dintre ei, asteptandu-si ultimele clipe. Tot din acest motiv, rugurile de incinerare sunt f frecvente pe malul Gangelui, acest lucru capatand aproape caracter de industrie. Daca retin bine (sper sa nu va dezinformez), cei care se ocupa de rugurile de incinerare sunt paria, oamni in afara castelor. S-a dezvoltat insa si in acest sens o ierarhie, exista si acolo legi nescrise, sefi, ”taxe”, locuri scumpe pt incinerare si locuri mai ieftine, samd.

Inainte de ora 5, plecam pe jos din hotel, nici nu aveam cum sa mergem cu autocarul, pe stradutele care par ca toate duc spre Gange este un continuu furnicar, trebuie sa facem un slalom permanent printre oameni care merg, oameni care dorm pe trotuar sau in mijlocul drumului, caini, vaci si alte animale, temple mai mari sau mai mici, vanzatori ambulanti care majoritatea vand niste mici cosulete cu flori si in mijlocul lor o lumanarica pe care trebuie s-a aprindem si sa lasam la apa acel cosulet, bineinteles dupa ce ne punem o dorinta. Inca ceva ce mi-a atras atentia, multi care vindeau niste betisoare, la prima veder nu dai doi bani pe ele, pana cand Manu m-a lamurit ca este o planta pe care indienii o folosesc pt a… se spala pe dinti. Mai exact, se freaca pe dinti cu acel betisor uscat, care contine o substanta antiseptica si astfel isi curata ei (cei saraci, cred) dantura. Empiric, dar macar de-ar face-o toti…

Ajungem la unul din cele aprox 75 de locuri pe unde se coboara in Gange, pe niste trepte care se numesc gat-uri(sau ghat-uri), daca imi amintesc bine, toate cu o mica statuie a lui Shiva langa ele (am uitat sa spun ca Varanasi este casa lui Shiva, Shiva fiind unul din zeii promordiali la hindusi, alaturi de Brahma si Vishnu si reprezenta forta destructiva. Desi este zeul distrugerii, totusi el este considerat totusi o forta pozitiva, pt ca dupa creatie, urmeaza in mod natural distrugerea.). Fiecare gat poarta un nume sau este dedicat cuiva(zeitate,fenomen al naturii) sau are o semnificatie.

Cumparam de la un baiat tanar si extrem de demn, nu s-a tanguit, nu s-a targuit (nici noi n-aveam chef sa ne stricam ziua cu “negocieri” pt mai nimic) acele mici cosulete de flori cu lumanarica pe care urmeaza sa le lasam in apa, in urma barcii, odata cu rasaritul, dupa care ne urcam in barca. Era destul de frig, inca intuneric bezna, noi cu pulovere si saluri pe noi… Urcam 16 oameni intr-o barca de lemn, cu doi barcagii atat de firavi ca zici ca nu misca nici barca goala, daramite cu niste europeni bine hraniti, in fine, in ciuda scepticismului meu, iata-ne porniti in acordul cantecelor care se aud de la templele lui Shiva de pe malul raului.

Ce sa va spun, am vazut multe, in primul rand oameni imbaindu-se, atat hindusi care o fac din convingere, cat si turisti care o fac “just for fun”, bineinteles japonezi; turisti care fotografiaza de pe mal mirificul rasarit, vanzatori care se apropie cu barcile lor incercand sa ne faca sa cumparam te miri ce prostii, lumanaricile noastre care lasa o dara luminoasa magica in urma barcii, dar mai presus de orice rasaritul. Dupa cum spuneam, mirificul, inegalabilul, fabulosul. Am pus poze, sper sa placa. Poate am pus prea multe, cei care considera ca am exagerat sa ma atentioneze, ii rog frumos.

Am mers intai spre nord, in aval, pana la un important loc de incinerare (alta modalitate de a sublinia inegalitatea din societatea indiana, doar anumite familii au dreptul de a-si incinera mortii aici) si pana la un gat, cel mai sacru dintre toate, dedicat sotiei lui Shiva, Parvati.

Dupa o plimbare de vreo doua ore, in care am vazut si cum se pregateau niste ruguri de incinerare, cand s-a facut ziua de-a binelea, ne intoarcem la gat-ul pe unde am coborat si plecam spre hotel. Ne asteapta micul dejun, check-out, vizita orasului si un drum cu avionul spre un tinut care ma incita demult-Nepal, tara oamenilor zambitori. Si, desi ne asteapta asa un program tentant, gandul imi e tot la extraordinara experienta pe care am trait-o, asistand la un moment atat de special pt hindusi (care, surprinzator, nu pareau deloc perturbati in vreun fel de prezenta noastra sau a altor turisti printre ei).

Good bye, Varanasi…


[fb]
---
Trimis de cristina65 in 09.12.11 23:42:40
Validat / Publicat: 10.12.11 09:05:23
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ASIA - ALTE LOCURI
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8419 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

40 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristina65); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Varanasi vazut de pe Gange, in timp ce soarele rasare. Privind cu atentie, se vad luminitele lasate de noi in urma barcii...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 70600 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

40 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 40
webmaster13
[10.12.11 09:02:28]
»

Pot sa spun ca citind aceste randuri am fost si eu putin acolo! merci @cristina65!

Melodia postata se poate sterge/schimba!

webmaster
[10.12.11 09:04:53]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

gheisa
[10.12.11 10:02:38]
»

Foarte frumos descris, pozele chiar nu sunt prea multe, iar comentariile pozelor un adevarat deliciu . Felicitari!

TraianS
[10.12.11 10:27:40]
»

Foarte interesant review. Felicitari.

Am sa recitesc toata seria, cand am sa am timp, pentru a putea intelege aceasta tara mai bine.

Puneti mai multe poze, daca aveti. Nu cred ca se supara nimeni - mai ales ca e o locatie deosebita.

ARA
[10.12.11 10:42:46]
»

Varanasi este unul dintre cele mai vechi orase din lume. Felicitari @cristina 65!

cristina65AUTOR REVIEW
[10.12.11 12:25:05]
»

@all: multumesc sincer pt aprecieri! E o surpriza tare placuta sa vezi cata lume sta sambata dimineata pe AFA si cati iti citesc review-urile, mai mult, felicitandu-te! Superincurajator! Multumesc inca o data. Ma bucur ca nu am dezamagit.

@wm (s): multumesc amandurora. Wm 13: nu stiu cum faci, dar tot timpul le nimeresti! : -)

@gheisa: o sa incerc sa mai pun astazi ceva poze. Din pacate, in afara de muuuulte poze cu rasaritul-pt ca mi-a placut prea mult momentul-(preferatele mele sunt pozele nr. 1 (+ un pic 13,20) si 24.), din oras nu prea am reusit sa surprind mare lucru.

@ARA: asa este, multumesc! Am crezut ca am scris, aveam asta in cap cand m-am apucat sa scriu, dar pt ca nu sunt f organizata, se vede ca mi-a scapat! Varanasi este unul din cele mai vechi orase din lume in care inca se mai traieste, cu o vechime de peste 2500 de ani, se considera ca este contemporan cu anticul Babilon. Multumesc ca mi-ai dat ocazia sa fac aceasta precizare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Lumis66
[10.12.11 23:03:42]
»

@cristina65, felicitari pentru descriile tale frumoase despre vacanta in Asia.

Spuneai intr-un ecou la un review de-al meu ca ma invidiezi ca pot face asemenea trasee. Eu ma bucur ca suntem diferite, ca nu ne place la toti muntele sau marea, m-as plictisi sa citesc despre trasee pe care le fac si eu.

Asa cum spui tu, caci "calatoresti" cu mine, asa ma bucur eu ca am avut ocazia sa calatoresc cu tine prin Asia.

Asta imi place foarte mult la acest site, ca pot fi in orice clipa in alt colt al lumii si pentru asta ii multumesc lui Cornel(Admin) ca a avut aceasta idee minunata, de a ne da posibilitatea sa ne scriem impresiile despre vacanta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Diaura*
[11.12.11 22:06:48]
»

@cristina65

Minunata experienta (intre noi fie vorba, imi doresc demult o vacanta in India) ai avut si te felicit pentru modul in care ne introduci ” in atmosfera ”.

Spui la un moment dat ca ei sunt convinsi ca... ” Se spune ca cine moare in Varanasi, atinge moksha ”... Pai dupa parerea mea cam toata populatia din Varanasi o cam atinge, plus cei care vin de departe special pentru a muri acolo. Asta ar insemna ca localnicii cam sunt privilegiati doar prin faptul ca traiesc si mor acolo. ..ce conteaza ce viata dus sau ce au mai facut in alte vieti. E ca si cum ar fi ” alesi” sa se nasca acolo si sa atinga moksha. Ma rog....ei stiu mai bine ce credinte au , multe neintelese de noi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
argemi*
[11.12.11 22:35:05]
»

Cred ca ai exagerat cu poza P21!

E prea frumoasa ca sa fie adevarata!

cristina65AUTOR REVIEW
[11.12.11 22:46:20]
»

@diaura: da, interesant puctul tau de vedere...

Crezi ca se gandesc ei la subtilitatile astea? : -) Oricum, pt ei Varanasi e ceva cam cum e Mecca pt musulmani, un"must" in viata...

Multumesc mult pt aprecieri!

cristina65AUTOR REVIEW
[11.12.11 22:51:19]
»

@drinknowater: Multumesc, o iau drept un compliment, nu? : -)

Poza e pe bune, mi-a iesit din greseala asa frumoasa: -)

argemi*
[12.12.11 19:57:43]
»

@cristina65: Este impresionanta povestea experientei pe care ai avut-o in acel loc sacru de pe Gange, cu toate amanuntele ei!

Despre poza P21, lasand la o parte pescarusul norocos, cel mai mult ma intriga haloul format in jurul discului solar. Asa se vedea si cu ochiul liber, sau nu se vedea asa ci numai aparatul foto a facut sa arate asa?

cristina65AUTOR REVIEW
[12.12.11 20:48:25]
»

@drinknowater: multumesc inca o data! Legat de poza, n-am un rasouns clar, e cate un pic din amandoua. Soarele avea un halou, dar nu atat de bine conturat pe cat se vede in poza, efectul e subliniat de camera. Sa stii ca poza ori nu e editata, ori e editata minimal (am facut vreo 1800 de poze si n-am apucat sa editez decat vreo 50, care mi-au placut mai mult sau portrete ale prietenelor mele); deci nu e vreo licenta "fotografica" de-a mea, ci doar meritul momentului.

Off-topic, tu ce bei? Ca apa inteleg ca nu... : -)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
argemi*
[12.12.11 21:39:26]
»

@cristina65: Apa pe la noi continea multi microbi, asa ca m-am dat la bere, vin, tot felul de sucuri, imi place mult ceaiul, si beau si o cafea pe zi. (acum de exemplu am terminat o bere si ma duc in pivnita sa scot niste vin)

Apropo de Gange, o ruda de-a mea, a petrecut aproape un an in India (in loc de armata). Mi-a zis c-a fost si el la Gange si ca apa de acolo este atat de plina de microbi incat este un adevarat risc pentru europeanul sensibil sa se imbaieze acolo!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nico
[20.01.12 21:53:49]
»

Draga Cristina,

Ce frumoase poze!!! Nu ti-a fost frica sa mergi cu barca aia condusa de asa firavi capitani?

Felicitari pentru review! Si lui web DJ care m-a introdus direct in atmosfera.

cristina65AUTOR REVIEW
[21.01.12 18:15:02]
»

@adri-nico: Adriana, multumesc mult! Ce placere sa constati ca dupa atata timp cineva iti mai citeste review-urile! Ma bucur mult ca ti-a placut...

Nu mi-a fost frica cu pirpireii, cred ca eram in transa: -)

Da, si eu sunt de parere ca avem cei mai grozavi webi!

Un an bun si calatorii frumoase!

adri-nico
[21.01.12 18:48:25]
»

M-am uitat sa vad ce consideri tu "atita timp". Ma gindeam ca e scris de vreun an-doi si cind colo... abia de a trecut o luna si ceva. Eu abia acum incep sa descopar oamenii de pe AFA.

cristina65AUTOR REVIEW
[21.01.12 23:53:17]
»

@adri-nico: Adri, pai sunt destul de noua, am "intrat" in gasca la vreo luna dupa tine! Insa la avalansa de review-uri din ultima vreme (sa nu discutam insa si despre calitatea lor...). o zi-doua daca nu intri si ai ratat o gramada! Si cu cat trec zilele, evident ai mai putine sanse sa fii citit!

Oricum, pasiunea pt calatorie e un drog, asa ca draga mea Adriana, ca sa nu intram in sevraj... stii ce avem de facut anul asta! Apropos, ce pregatesti? Ca nu te multumesti tu cu, let's say, Albena (am zis Albena ca sa zic ceva!...)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico
[22.01.12 08:42:20]
»

@cristina65:

Welcome in gasca (gasca= grup de persoane) !

Ai dreptate cu avalansa de reviewuri. Am vazut in ultimul timp numai reviewuri la minut, ca sa zic asa, unde oamenii se pare ca au fost taxati/cuvint. Si unii chiar au fost in locuri inedite de unde ar fi putut aduna mai multe descrieri.

Pentru anul asta mi-am propus citeva destinatii, bineinteles ca nu la Albena, pentru ca acolo am fost si mi-a placut. Nu imi place sa merg de doua ori intr-un loc, daca sint altele pe care nu le-am vizitat.

Nu am vazut Barcelona, Parisul, Venetia, Florenta insa cred ca mi-ar placea si Dublin. Insa, dorinta arzatoare e sa ajung la Machu Pichu. Aseara am cercetat diferite site-uri si am vazut ca doar in luna mai se organizeaza de pe la noi si eu nu am concediul la alegere.

Bineinteles ca mi-ar placea sa ajung si in India, am avut o propunere mai demult insa am refuzat-o pentru ca nu mi se parea ca as fi fost in siguranta.

Mai sint si locuri in tara noastra pe unde nu am calcat inca: Delta, Maramures, Bucovina. Pe astea le las mai la urma, cind oi fi la pensie. Deocamdata imi propun tinte mai indepartate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
santana*
[22.01.12 09:15:58]
»

Welcome in gasca (gasca= grup de persoane) !

După Tudor Vianu, gaşcă înseamnă cu totul altceva, iată de pildă ce spune şi dexul on line despre asta:

GÁȘCĂ găști f. fam. depr. Grup restrâns de oameni care, unindu-se, recurg la acțiuni reprobabile; șleahtă; bandă; clică; clan; coterie.

Vă rog să nu mă mai socotiţi în grupul vostru, mai ales că unii îşi propun să vadă ce are mai frumos ţara asta, Delta Dunării şi Maramureşul, abia la bătrîneţe. Şi atunci ne mai întrebăm de ce unii nu ştiu încă ce limbă se vorbeşte la Dublin.

cristina65AUTOR REVIEW
[22.01.12 11:43:40]
»

@adri-nico: Asa gandesc si eu, mai ales de cativa ani incoace, las Europa pt mai tarziu, ce n-am vazut din ea (mult!), acum, cat inca ma mai tin puterile, sa vad ce pot, mai departe, ca la 60-70 de ani sigur nu mai rabd eu 10-15 ore in avion! Da' ce ne facem, ca s-a suparat santana si eu nu vreau asta!! Eu zic sa ne mai gandim!

In alta ordine de idei. cred ca nu dai gres cu nimic din ce-ti propui anul asta. Parisul este absolut fermecator, dar trebuie neaparat sa fii insotita de persoana potrivita: -) Florenta e orasul care mi-a ramas cel mai mult la inima din tot ce am vazut, o sa ma intorc cu siguranta, iar Barcelona... ce sa-ti zic, am fost de 7 ori acolo, e un oras absolut fascinant, si tot cred ca mai am ceva de vazut. Peru se face fie in dec- ian, fie mai-iunie, insa trebuie sa fie o excursie f bine gandita. Daca vrei, iti trimit pe privat ceva legat de asta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
cristina65AUTOR REVIEW
[22.01.12 11:53:06]
»

@santana: aoleu, santana, ce ai sarit: -) ! Bine, retractez, comunitate -suna mai... intelectual? Ca noi nu vrem sa dam cu pietre, ci doar cu... review-uri!

Santana, da' daca eu am fost in Delta si Bucovina, am voie sa plec mai departe? Fara sa vrei sa iesi din grup: -) ?

Si care-i faza cu limba care se vorbeste in Dublin, ca nu stiu? -o fi vreun ecou la review-urile despre Dublin (asta imi aminteste de o doamna cu care vorbeam acum cateva zile si imi spunea ceva legat de numele fiicei ei, care vine din limba... columbiana-sic!)

Hai ca suntem de mult off-topic,ma mir ca nu ne-a certat wm-ul!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianic
[22.01.12 13:14:37]
»

@cristina65: Scuze pentru off topic! Incerc sa raspund la intrebare.

Intr-un ecou la un review despre Dublin, Adri intreba ce limba de circulatie se foloseste acolo.

Daca gandea putin, stia ce "limba de circulatie" se vorbeste in Dublin. Bineinteles, se poate vorbi si in alte limbi (care nu sunt de circulatie, dar care circula tot mai mult), de exemplu romana daca intalnesti romani, tiganeasca daca intalnesti tigani plecati la "lucru", si asa mai departe.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster15
[22.01.12 13:18:20]
»

Va rog sa reveniti cu totii la discutii on-topic! Toate ecourile off-topic vor fi sterse.

Multumesc!

le_maitre
[06.04.12 17:18:45]
»

Un rew citit cu nesat, o Indie fascinanta ca in cartile lui Eliade, o calatorie initiatica pe care putini o pot trai sau percepe. Felicitatiuni si afirm sus si tare: o incantatoare privire aruncata asupra misterelor orientale!

MCM
[15.04.12 22:50:46]
»

Draga mea, mi-as dori sa fi fost una din prietenele tale care te-au insotit in acea calatorie. Pozele sunt superbe, in special cele cu rasaritul.

Bravo

cristina65AUTOR REVIEW
[15.04.12 23:10:18]
»

@MCM: Nu-i timpul trecut, in India nu cred ca mai ajung decat peste vreo 10 ani, sa se faca si fiica mea mai mare, sa mergem impreuna si sa priceapa si ea ceva... Dar in altele, cu mare drag!... Ce zici de Cambodgia+Laos+ Vietnam? Sau Ecuador cu Galapagos si Brazilia sau Argentina? Da' asta e scump rau... Ma gandesc si la o Japonie la anu'... Te mai momesc? Mai vorbim: -)) !

station5*
[28.04.12 20:35:30]
»

cristina... ce ciudat... la primul tau articol despre india am si mentionat lipsa mea de entuziasm ptr a vizita aceasta destinatie (si probabil multi gandesc la fel)... asta pana cand am vazut P05 de la acest articol... e atata tristete, modestie si bun-simt in ochii si pe chipul acelui tanar... daca toti ar gandi ca mine cred ca si el si altii de acolo ar suferi de foame mai mult decat acum... hmmm... india?? why not? ... poate turismul ar trebui gandit si din acesta perspectiva...

iti multumesc ptr fotografia asta!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema
[02.01.15 15:50:53]
»

Fascinanta calatoria indiana! Poze de vis...

Interesanta si dezbaterea din ecouri ref la alegerea destinatiilor mai departate la a 2a tinerete si a celor europene la a 3a tinerete! Uita ca nu am cugetat in felul asta, dar recunosc ca este o idee de luat in seama!

SI am invatat ce chipuriel inseamna ""gasca"'.

Am deviat...

Chiar sunt fascinat... chiar daca nu agreez prea mult apa adanca...

Citim in continuare...

dan

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
cristina65AUTOR REVIEW
[02.01.15 15:58:07]
»

@Dan&Ema - multumesc f mult! Rar se intampla ca cineva sa citeasca rev. mele dupa atata timp! Ma simt onorata :-)

Sper ca v-a placut ce ati citit, chiar daca... n-ati inceput cu inceputul :-) !

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
15 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, ARA, argemi*, calatorul, cristina65, Dan&Ema, Diaura*, gheisa, iulianic, le_maitre, luciaoradea, Lumis66, MCM, station5*, TraianS
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Varanasi:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.1129360198975 sec
    ecranul dvs: 1 x 1