Bijuterii China modernă (2) - Shanghai - Bund sightseeing tunnel
Pentru unii acest tunel reprezinta un kitsch pentru altii ceva funny, eu l-am considerat funny, avand in vedere ca am admirat orasul Shanghai numai dupa ora 19.30 am incercat sa ma bucur de ce se poate. Nu este in sine un obiectiv turistic sau ceva gen “Must see”, dar o data in viata merge. Daca o sa vedeti filmuletul poate ca nici acea o singura data nu veti mai merge. Avand in vedere ca nu ai ce povesti prea mult despre el am sa dau doar niste date tehnice/ istorice si am sa las imaginile sa vorbeasca. De asemenea este o investitie costisitoare drept care sunt putini turistii care fac aceasta calatorie. Imaginati-va ca daca o traversare cu vaporasul costa 2 RMB cati sunt dispusi sa dea 50 RMB (sau 60 dus-intors) pentru ceva SF. Noi nu am platit, am fost invitate asa ca a fost ok.
Ce se poate spune despre aceasta investitie care este un tunel lung de 647 m in care pasagerii se imbarca intrun fel de “cabine”, care se misca incet deplasandu-se printr-un tunel unde sunt proiectate pe pereti efecte luminoase insotite de “povesti” in engleza si chineza (si pe care le intelegi destul de greu).
Un lucru de tinut minte nu este indicat persoanelor care sunt sensibile la aceste lumini stralucitoare (asa cum vezi acest avetisment la unele filme), se pare ca sunt persoane cum ar fi cei care sufera de epilepsie carora astfel de lumini le pot declansa o criza.
Acest fel de transport se mai si numeste SK people movers (sa nu credeti ca ne-a facut cineva istoria acestui “obiectiv”, insa mai apoi am vrut sa aflu cate ceva) aici vorbim de SK 6000. SK a fost construit de compania franceza Soule, iar numele provine de la initialele companiei producatoare (Soule) si designer (Kermadec).
In principiu aceste cabine circula pe sine si sunt trase de niste cabluri, cu o viteza constanta, mica, astfel incat traversarea dureaza cateva minute, atractia fiind data (marketing-ul a lucrat serios aici) de efectele luminoase.
Programul de functionare este 8 am- 10 pm iar convenienta acestui fel de deplasare este ca pleaca din Bund si iese in fata lui Oriental Pearl Tower. Ne-am amuzat, am vazut pe unde este accesul la Oriental Pearl Tower (episodul urmator), am mers la masa si acasa ca a doua zi aveam audit. si in acest caz filmuletul va spune mai mult decat pozele si el a insemnat de fapt subiectul acestui review. Vizionare placuta
Rog webmaster-ul sa ataseze acest filmulet realizat in timpul acestei calatorii in lumea SF
Trimis de mishu in 16.01.16 17:16:36
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@mishu - Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
===
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Shanghai, SHANGHAI" (deja existentă pe sait)
@mishu - Sper că nu sunt cârcotașă dar ai repetat primele 6 paragrafe de 2 ori!!!
- Oct.2018 Ce sa faci in Shanghai o zi si jumatate — scris în 04.02.19 de gotty din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2017 Pe drumul cârtiței din Shanghai — scris în 04.11.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2017 Biserici creștine în Shanghai — scris în 18.09.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2017 Lujiazui - Manhattanul Chinei — scris în 26.06.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2017 De la Peoples Parc pana la Bund pe Nanjing Street — scris în 20.06.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2017 Shanghai Museum — scris în 14.06.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2017 Sarpele, pagoda si desfacatorul de bere — scris în 12.06.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ