Am luat o excursie de o zi (tur privat) din Cancun spre a vizita atat Tulum cat si Playa del Carmen, a doua locatie interesandu-ma din perspectiva unui posibil viitor sejur in alta parte a litoralului peninsulei Yukatan.
Pretul cred ca a fost in jur de 85 USD / persoana, noi fiind 5 si a inclus ambele destinatii cu ghid si sofer. Reamintesc faptul ca am negociat un pachet de 6 excursii pentru 5 persoane.
Prima parte a zilei am vizitat Tulum, apoi am vrut sa vedem Playa del Carmen si sa facem plaja in aceasta statiune.
Total neprofesionist, ghidul nostru a invocat ca are treaba si ne lasa cu soferul, dupa ce a primit si 25 USD bacsis ne-a aratat 5th Avenue, directia spre mare si dus a fost …
In aceste conditii ne-am plimbat pe stradutele pietonale apoi am mers la o terasa situata pe malul marii si am facut si o baie in zona, noi asteptandu-ne sa fim condusi la o plaja unde sa ne petrecem cateva ore ale zilei.
Ca atare nu putem spune ca am vazut foarte mult din Playa del Carmen, desi am ajuns acolo si a doua zi, imbarcandu-ne pe feribotul spre Cozumel, motiv pentru care as fi interesat de un comentariu despre aceasta statiune al cuiva care a stat acolo mai mult si o cunoaste bine.
In orice caz am observat ca este mai pitoresc decat Cancun (care este mai comercial), am inteles ca si mai scump (ca sejur) s-a dezvoltat de la un sat pescaresc in 18 ani intr-o frumoasa si principala statiune a litoralului denumit Riviera Maya.
Cum se observa si in poze, terasele sunt foarte frumoase, plaja la fel, ceea ce am remarcat este faptul ca hotelurile din zona au o suprafata mai mare si cred ca sunt mai exotice decat cele din Cancun, unde locul stramt dintre laguna si mare nu permite spatii ample cu gradini luxuriante etc.
Playa del Carmen este mai aproape de Tulum, Cozumel si Xcaret (un parc tematic foarte frumos), fata de alte parcuri (Xplorer, Xel-Ha) si poate fi o optiune similara sau mai buna decat Cancun-ul in aceeasi zona (este insa situat la o ora jumatate de aeroportuil din Cancun)
Trimis de geop in 05.03.13 10:02:05
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geop); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)
- Apr.2021 Aventură în Mexic - partea I - Cum am ajuns — scris în 09.05.21 de cata2106 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Mar.2018 O vacanta extraordinara — scris în 26.10.18 de adina.blondutza din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2016 Mexic, cu drag. Cum ‘’Am fost acolo’’ — scris în 05.07.16 de MoniQ69 din GALATI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 CANCUN pur si simplu — scris în 03.02.16 de dan39 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2014 Riviera Maya - Cancun — scris în 06.05.14 de mytzushik din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2014 Experienta placuta — scris în 20.04.15 de Richard din GERMANIA - RECOMANDĂ
- Jun.2012 Excursii riviera maya — scris în 19.07.12 de Marinusch din BUCURESTI - RECOMANDĂ