ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.05.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
FEB-2020
DURATA: 1 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 12 MIN

    La plimbare în explorarea Coastei Amalfi: Ravello și Atrani

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    Nu ai cum să nu-ți dorești să vezi cu ochii tăi Ravello dacă ai măcar vreo două zile la dispoziție când te afli pe Coasta Amalfi, dacă dinainte ai apucat să vezi fotografii sau imagini filmate cu orăşelul select ce are coasta la picioare. Ba chiar sunt turişti care vin special să viziteze Ravello, mai înainte de orice altă așezare de pe coastă, captivați de povestea și legendele despre Ravello.

    Ravello, orăşelul ce priveşte de sus spre mare şi coastă

    Foarte aproape de localitatea Amalfi, la circa 6 km urcând pe drumuri sinuoase şi spectaculoase ce se îndepărtează de ţărm imediat ce se depăşeşte localitatea Atrani, se află orăşelul Ravello, unul dintre cele mai frumoase şi romantice orăşele posibile. Citisem că se găseşte la 360 metri deasupra nivelului mării, cocoţat pe pe nişte pante abrupte terasate, „mai aproape de cer decât de mare”, aşa cum îl descria scriitorul AndréGide şi ar fi un loc binecuvântat cu grădini luxuriante, drumeaguri liniştite, cotloane retrase, inundate de razele soarelui şi cu o privelişte de vis asupra mării şi coastei.

    Istoria sa coincide aproximativ cu cea a orașului Amalfi, fiind fondat de romani în secolul V ca refugiu pentru câteva familii înstărite ce-și găsiseră adăpost retrăgându-se din calea invadatorilor barbari. Apoi, a urmat același destin ca și Amalfi, atingând o înflorire maximă în secolele XII-XIII când pare-se, avea în jur de 25.000 locuitori, astăzi numărul acestora fiind cam la o zecime din această cifră. După declinul Republicii Amalfi din care făcea parte, Ravello a avut aceeași soartă, timp de câteva veacuri luptându-se cu molime, cutremure, paragină, abia în secolul XIX orașul revenindu-și cu adevărat datorită turiștilor europeni atrași de locul ăsta exotic.

    În trecut, Ravello apare menționat și în opera Decameronul a scriitorului renascentist Giovanni Boccaccio ca fiind un loc paradisiac cu multe grădini, fântâni, locuit de negustori bogați și iscusiți într-ale comerțului, făcând referire inclusiv la cel mai cunoscut dintre aceștia Landolfo Rufolo, de numele căruia se leagă unul dintre cele mai renumite obiective turistice de astăzi: Villa Rufolo. Unele guri susțin chiar că Ravello ar fi locul oferit de către Diavol pentru a-l ispiti pe Iisus în schimbul supunerii sale, însă probabilitatea este destul de mică, aşa încât aceasta rămâne doar la stadiul de legendă.

    Ravello –orașul muzicii - città della musica

    Ravello este un oraș destul de mic ce încântă pe oricine cu spiritul și aspectul său medieval, natural, elegant, cu străduțele strâmte, pavate cu piatră, cu case vechi de câteva sute de ani în care au locuit prinți, nobili, personalități ale culturii sau din lumea artistică, etc.

    Dar, cel mai important este că, de ani buni, are reputația de a fi gazda artiştilor şi muzicienilor de faimă internaţională care se reunesc vara, pentru două luni, la festivalul de muzică clasică Wagner ce a pornit ca o inițiativă de a promova turismul și de a încuraja economia locală în anii dificili de după cel de-al doilea război mondial.

    A fost botezat după numele celebrului compozitor german deoarece însuși Richard Wagner când a vizitat Villa Rufolo în 1880, rămânând atât de impresionat de ceea ce văzuse, a exclamat frenetic: „Am găsit grădina lui Klingsor! ”, în vremea aceea lucrând la opera Parsifal. Avea 67 ani și o bogată experiență. Tare aș fi curioasă dacă anul acesta se va mai ține festivalul!

    Aș mai zice că în Ravello se văd indicatoare pe care scrie că trebuie păstrată liniştea în orășel şi efectiv locuitorii te îndeamnă să faci acest lucru. Gândul m-a dus fără să vreau la Mdina, orașul tăcut al Maltei.

    Experienţa noastră

    Eram ferm hotărâţi să vizităm şi noi Ravello, de fapt nici nu concepeam altfel şi, cum am văzut că vremea era bună în prima dimineaţă de când eram cazaţi în Amalfi, n-am făcut decât să coborâm din hotel în staţie unde autobuzul era cât pe-aici să plece. Cum nu aveam bilete, şoferul ne-a trimis rapid să ne cumpărăm biletele de la un magazin din apropiere, promiţându-ne că ne va aştepta, lucru ce s-a-ntâmplat întocmai. Biletele au costat 1,30 €/persoană/sens, iar călătoria în sine a fost scurtă, nu mai mult de 20-25 minute, dar minunată, cu exclamaţii din abundenţă, căci drumul (SS 373) este el însuşi un fenomen uimitor. Destul de strâmt, de multe ori pe un singur sens, cu circulaţia „dirijtă”de semafor, acesta străbate Valea Dragonului, cea care ne conduce la Ravello. De jur împrejur, privirile se aţintesc asupra livezilor de lămâi, asupra plantaţiilor de măslini sau viţă-de-vie, desfăşurate în terase migălos aranjate de localnici. Se disting aruncate pe dealuri vile sau mici hoteluri şi te gândeşti oare cine ar alege să se cazeze acolo?! :-??

    Pe nesimţite, autobuzul şi-a terminat cursa şi a oprit în staţia de la intrarea în orăşel. Încă din acel loc se poate remarca frumoasa priveliște ce se întinde la picioarele micuțului Ravello. De-acolo, ne-am îndreptat către Piazza Duomo printr-un soi de tunel pavoazat cu afișe referitoare la festivalul anual de muzică, aşteptând să „bată”de orele 09,00 să putem intra la Villa Rufolo, unul dintre cele două obiective majore de pe lista noastră, alături de Villa Cimbrone. Dar, scurtul răstimp ne-a dat ocazia să admirăm Duomo, monument de secol XI dedicat Sf. Pantelimon, Piazza Duomo cu o mulţime de terase în perimetru, un mic muzeu al domului.

    Din piaţă, aveam în vizor poarta turnului Villei Rufolo care, cum a fost deschisă de muzeograf, a devenit ţinta noastră. Am cumpărat biletele (7 €/persoană), am primit o hartă a arealului inclusă într-o broşură cu câteva informaţii despre aceasta.

    Pe scurt, povestea Villei Rufolo

    Villa Rufolo este un domeniu construit în vremea de înflorire maximă a Ravello, adică în secolul al XIII-lea ce poartă numele celui ce a creat-o, un bogat negustor al acelor timpuri, a cărui familie a deţinut-o câteva veacuri. Odată cu declinul orăşelului, familia Rufolo se vede obligată să vândă proprietatea, chiar şi pe bucăţi, în timp ce aceasta se degrada continuu şi sigur. Readucerea la viaţă a micului colţ de rai s-a petrecut abia la jumătatea secolului al XIX-lea când un scoțian pe nume Francis Nevile Reid, filantrop, botanist și expert în arta antică a cumpărat domeniul. Atras de climatul blând și de frumusețea împrejurimilor, scoțianul a ales Villa Rufolo ca reședință de vară și a început să planteze în grădină diferite specii exotice. Și pentru că problema apei era una majoră în Ravello, Reid a finanțat construirea unui apeduct prin care apa se aducea dintr-o localitate învecinată, rezolvând, astfel, problema irigarii grădinii. Grădina a fost îmbogațită cu multe specii de plante, autohtone, dar și exotice, iar locul a început să capete o notorietate fără margini. În câteva cuvinte, un loc de bun gust, stil şi eleganţă, gazda scenei suspendate deasupra mării pe care se desfăşoară Festivalul Wagner.

    Admiratori plini de nesaţ prin Grădinile Villei Rufolo

    Aflasem că grădinile, ca de altfel, întreg domeniul Villei Rufolo sunt deschise tot timpul anului și atrag vizitatori din întreaga lume. În acea dimineaţă, eram chiar singurii, apoi au început să apară şi alţi doritori, aşa că vremelnic ne-am simţit de parcă era grădina noastră, mai ales că nici supraveghetori nu se prea vedeau, e drept camerele de luat vederi puteau surprinde tot...

    Turnul Porții prin care se pătrunde în Villa Rufolo are arcade ce amintesc de arhitectura maură care, alături de cea normandă, siciliană, romanescă, a stat la baza stilurilor folosite inițial pentru construirea întregii proprietăți. De acolo, o alee mărginită de vegetație bogată te poartă până la claustrul vechi, dar nu prea mic, de asemenea cu elemente maure de arhitectură. Alături, un alt turn, Maggiore, mult mai înalt (30 m) și mai mare, găzduiește muzeul, dar programul de vizită începea la orele 10,00, așa că i-a venit rândul un pic mai târziu.

    De acolo, ne-am lansat spre grădini, chit că nu aveam așteptări prea mari pentru flori, fiind în luna februarie, dar am găsit o feerie de culori scăldate în soarele palid al dimineții. Terasele pe două niveluri în care sunt dispuse florile, arbuștii, palmierii, pinii, modul cum sunt aranjate, dau dovadă de mult bun gust și stil peisagistic. Dar, mai înainte de toate, priveliștea către mare din dreptul acestora, către următoarele stațiuni Minori și Maiori, efectiv îți taie respirația. Nu-ți mai vine să pleci de acolo, ci doar să fotografiezi în continuu! Aici se suspendă și scena retractabilă pe care evoluează artiștii la festival, așa încât privitorul să aibă retina umplută de frumusețe și urechile încântate la propriu și la figurat.

    Cu harta în mână, am dorit să identificăm și alte puncte de pe aceasta: băile, băile turcești, Sala Cavalerilor, adică pavilionul grădinilor, realizat în același stil maur, cu arcade ascuțite. Sala era legată de Marele Turn și de zidurile împrejmuitoare prin intermediul altor structuri care s-au prăbușit în timp, din acestea rămânând câteva ruine.

    În apropiere se poate vedea fântâna sau Pozzo, precum se poate admira minunata grădină a lui Klingsor, cea care l-a inspirat și l-a impresionat atât de tare pe Wagner.

    Era vremea să intrăm în vila propriu-zisă să vedem ce a mai rămas din edificiul despre care la începuturi se spunea că avea mai multe camere decât zilele anului. Ei, nu știu să fi fost chiar așa, dar interioarele vizitabile ale vilei amintesc de vremurile glorioase ale clădirii, iar mobilierul, candelabrele, șemineele, decorațiunile vechi, mozaicurile de mare clasă, demonstrează o dată în plus, rafinamentul celor ce au avut-o în stăpânire.

    Cum ceasornicul bătea de orele 10,00, ne pregăteam să luăm cu asalt Turnul-Muzeu a cărui vizită intra în prețul plătit. Acesta este organizat pe trei niveluri, sus de tot având o terasă panoramică împrejmuită cu panouri înalte de sticlă de unde se obține o perspectivă absolut uluitoare asupra mării și a munților din spate. Are scări metalice luminate discret, în albastru, nu prea istovitoare și la fiecare nivel câte o expoziție cu diverse obiecte din areal. De la primul etaj te întâmpină și-ți dă binețe „vocea”povestitorului care, combinată cu filmulețul ce poate fi urmărit de pe monitorul de la același nivel, te edifică asupra locului și-ți subliniază toate detaliile.

    După ce am coborât, am mai purces la încă o trecere în revistă a tuturor punctelor notabile, apoi am plecat cu gândul să facem o vizită și Villei Cimbrone.

    Ne-am lansat pe o străduță pietonală îngustă, pietruită și în trepte, urmărind indicatoarele ce ne promiteau că ne scot la cealaltă vilă, timp în care admiram ba casele vechi pe care era câte o plăcuță care amintea ce personalitate celebră și-a legat numele de acea clădire, ba mici restaurante cu priveliște frumoasă, ba câteva biserici pe lângă care am trecut și în care am intrat.

    Când am ajuns la poarte Villei Cimbrone, ne-a întâmpinat un mare afiș care ne anunța că domeniul era închis pentru periodicele lucrări de întreținere. Deodată, atât noi, cât și cei câțiva companioni cu care ne nimeriseră în același timp, am rămas cu buza umflată, nevoiți să facem cale întoarsă.

    Profund dezamăgiți, o luăm aiurea pe alte alei să mai explorăm un pic zona printre vile și pini, apoi ne hotărâm să nu o luăm pe jos pe poteca spre Amalfi așa cum ne trecuse prin cap la un moment dat, ci să ne întoarcem cu autobuzul și să dăm o raită și prin vecinul Atrani. Am făcut bine, căci autobuzul, înainte să coboare pe drumul pe care veniserăm, a urcat mai întâi până în satul Scala, probabil așa o fi avut traseul, iar pentru noi aceasta a fost o bună oportunitate să vedem câteva imagini și cu această mică localitate din munții Lattari. Pe urmă, am coborât la Atrani.

    Atrani este satul mititel, aflat în imediata vecinătate a lui Amalfi, de care îl despart câteva sute de metri, un tunel lung şi un pisc semeţ de munte. Are doar câteva sute de locuitori, o plajă frumoasă, generoasă, câteva biserici mici și una impunătoare (Chiesa din Santa Maria Maddalena) a cărei cupolă din majolică viu colorată atrage imediat privirile. Este foarte pitoresc, aduce plăcere ochilor ce-l privesc, asemenea celorlalte localități de pe coastă, dar nu deține obiective de importanță foarte mare. Însă, merită vizitat, iar cel care cred că merită cel mai tare este traseul până la Torre delle Ziro, poziționat pe coama muntoasă dintre cele două localități, dar care începe din Atrani. Noi ne-am limitat la Piazza Umberto I, biserica Santa Maria Maddalena, apoi am ținut-o la pas până în Amalfi.

    Concluzie

    Cam acesta a fost vizita noastră în Ravello cu o mică haltă în Atrani, pe jumătate împlinită, însă pe deplin de frumoasă. Dacă vi se iveşte ocazia să mergeţi pe coastă, nu rataţi Ravello, vizitaţi-l, mi se pare de neratat. Și ca să mă joc cu slovele, dar în același timp să aduc epitetul cel mai potrivit pentru un adevărat paradis, spun că Ravello=ra-vi-sant, fără să exagerez deloc!

     

    Vă rog, atașați următorul videoclip: youtube RAVELLO/ATRANI

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de irinad in 31.05.20 04:32:05
    Validat / Publicat: 31.05.20 10:28:29
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 5380 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P16 Din drumul ce leagă Villa Rufolo de Villa Cimbrone privim către mare
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 60500 PMA (din 45 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    14 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [31.05.20 11:01:18]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Michi
    [31.05.20 11:02:53]
    »

    @irinad: Mi-ai adus aminte de Ravello şi datorită reviewului tău am aflat amănunte pe care nu le-am ştiut nici când l-am vizitat. Te-ai documentat mult, ai văzut mult cu ochii şi cu sufletul, motiv pentru care meriţi felicitări. M-ai stârnit să merg să caut poze să văd ce am fotografiat la Ravello.

    Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
    [31.05.20 12:37:23]
    »

    @irinad: Un loc cu adevărat RAVISANT. Nu pot decât să-mi imaginez ce spectaculos arată în sezonul cald...

    Felicitări pentru review, poze și întreaga excursie pe Coasta Amalfitană! ​

    irinadAUTOR REVIEW
    [31.05.20 20:33:29]
    »

    @webmaster:  Mulţumesc frumos!

    irinadAUTOR REVIEW
    [31.05.20 20:44:29]
    »

    @Michi: În sfârşit, m-am adunat acasă şi pot răspunde şi eu ecoului dvs. La Ravello am ţinut foarte mult să ajung, de aceea am citit tot ce mi-a picat în mână sau sub ochi despre localitate, fiind unul dintre locurile cele mai stilate din zona Amalfi. Cu toate acestea, n-am aflat decât la faţa locului că Villa Cimbrone nu era deschisă în acele zile, motiv de întristare, însă cine ştie, altă dată om avea mai mult noroc, admiţând, desigur, că va mai exista şi o altă dată.

    Mă bucur că v-au plăcut​ articolul şi fotografiile şi că v-am dat un motiv să căutaţi în "arhive", amintirile sunt minunate, mai înainte de toate!

    Mulţumesc foarte mult de vizită ecou şi aprecieri! ​

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    irinadAUTOR REVIEW
    [31.05.20 20:56:33]
    »

    @Carmen Ion: Cu scuzele de rigoare pentru răspunsul meu întârziat, mă bucur că eşti în asentimentul meu, într-adevăr Ravello este un loc foarte cochet şi dichisit, un adevărat deliciu pentru ochii turistului dornic de frumos. Şi eu m-am gândit că, dacă acum am găsit flori şi vegetaţie ok, grădinile pot avea nuanţe mult mai bogate în lunile mai calde, de fapt sunt convinsă că sunt paradisiace.

    Îmi pare bine că termenul "ravisant"ţi s-a părut şi ţie potrivit. Mulţumesc frumos de aprecieri, vizită, ecou!

    maryka
    [31.05.20 21:32:33]
    »

    Fără îndoială, Ravello ar fi fost și pe lista mea „musai” de văzut de-am fi venit cu mașina. Dar este și un motiv întemeiat pentru a ne reîntoarce cândva... când o fi, când s-o putea...  

    Imaginile din grădina vilei Rufolo sunt bine cunoscute​, dar nimic nu egalează sentimentul real, cel de a o vedea aievea. Sper că voi reuși odată...

    Mi-a plăcut tare mult plimbarea voastră, cu Atrani neapărat, cu Ravello, o, ce tare mi-e dor de a pleca hai-hui în lume!  

    Felicitări pentru excursia voastră reușită, s-a întâmplat să fie cu puțin timp înainte de nebunie, ați avut mare noroc. Îți doresc să ți se împlinească visul, să vă puteți întoarce, să descoperiți și celelalte obiective pe care le doreai să le vezi.

    Aștept continuarea, știu că mai e...

    O seară liniștită, te pup cu drag! ​​​ ​

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    irinadAUTOR REVIEW
    [31.05.20 22:18:35]
    »

    @maryka: Ştiu că ai fi avut şi tu Ravello pe listă, dar îl poţi lăsa pentru data viitoare fără probleme. Vei vedea că va exista şi o altă dată pe Coasta Amalfi pentru voi. Este clar, grădinile Villei Rufolo nu dezamăgesc în niciun anotimp, singura condiţie este să fie vremea bună atunci când sunt vizitate. Atrani era prea aproape de Amalfi ca să nu-l trecem şi pe el în revistă la pas, mai ales că nu e prea mare. La întoarcere în Amalfi ne-am oprit să mâncăm la o terasă care ne-a surprins foarte plăcut ca amplasare, dar şi cu mâncare bună.

    Da, aşa este mai am un pic de povestit, încă nu am terminat. Şi eu îţi doresc o noapte liniştită, mulţumesc pentru vizită, ecou şi aprecieri! Vizitele tale întotdeauna îmi fac plăcere, de aceea le aştept cu drag mereu!

    mihaelavoicu
    [31.05.20 22:56:57]
    »

    O excursie excepțională! Așezarea orașului este fantastică și pozele deasemenea. Februarie? Wow dar este o minunăție!

    Mi-ai încântat ziua și îți mulțumesc! Am citit cu deosebită plăcere.

    Toate bune! ​​

    irinadAUTOR REVIEW
    [01.06.20 06:43:37]
    »

    @mihaelavoicu: Mulţumesc mult, aşa este, Ravello are o amplasare fabuloasă şi este un orăşel de poveste. Este tipic pentru acel ceva ce-ţi rămâne întipărit în minte multă vreme şi te-a impresionat cu bunul său gust în materie de arhitectură şi peisagistică. Mă bucur tare că v-au plăcut istorisirea mea despre Ravello şi fotografiile însoţitoare.

    ​Vă salut şi vă îmbrăţişez cu drag!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    mishu
    [01.06.20 13:17:55]
    »

    @irinad: Am citit articolul tău proaspăt întoarsă dintr-o plimbare printre-un orășel minunat, mai am puțin și plec la gara, așa ca citesc restantele. Ma gândeam in timp ce citeam ca dacă ii iei omului bucuria de a călători l-ai îngenuncheat (sau cel puțin pe cei cărora le place sa călătorească). Este atât de frumos sa poți ieși din rutina zilnică, sa te bucuri de tot ce este frumos in jurul tău. Eu încă nu am renunțat la a vedea locurile văzute de tine, așa ca toate aceste articole îmi vor fi de mare folos. Felicitări, votat cu mare drag.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    irinadAUTOR REVIEW
    [01.06.20 15:20:26]
    »

    @mishu: Oh, da,

    dacă ii iei omului bucuria de a călători l-ai îngenuncheat

    realmente, ai dreptate pe deplin, mi se pare că e ca şi cum i s-ar fi luat dreptul la a se exprima liber, de a se simţi el însuşi. Uite că omenirea a trăit-o şi pe-asta, deşi anul trecut, dacă mi s-ar fi "ghicit"ce viitor ne aşteaptă, aş fi crezut că nmai un nebun ar putea prezice aşa ceva.

    Este atât de frumos sa poți ieși din rutina zilnică, sa te bucuri de tot ce este frumos in jurul tău.

    Subscriu întru totul, este minunat să călătoreşti şi să te îmbogăţeşti din fiecare călătorie cu toate cele văzute şi simţite în locurile vizitate.

    Să nu renunţi nicidecum la ideea de a vizita mai devreme sau mai târziu Coasta Amalfi​, sunt sigură că-ţi va plăcea. Deunăzi, am văzut la televizor că s-a redeschis, cu ceva restricţii, publicului larg Parcul Arheologic Pompei şi un cuplu de americani, trecuţi de prima tinereţe, declarau la poarta sitului că veneau dinspre Coasta Amalfi şi că au fost foarte fericiţi că s-au putut bucura de o călătorie minunată pe Coastă, fără aglomeraţie. Uşor, uşor se pare că începem să revenim la vechile obiceiuri.

    Mulţumesc​ pentru vizită, ecou, cuvinte frumoase! Te salut cu drag!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Mika
    [02.06.20 19:50:49]
    »

    @irinad: Foarte frumos! Locuri de unde nu iți mai vine să pleci. Ce frumos era drumul spre Ravello! Și ce frumoasă era marea! Splendid! Felicitări!

    irinadAUTOR REVIEW
    [02.06.20 20:36:53]
    »

    @Mika: Mă bucur că ţi-a plăcut Ravello! E drept că este unul dintre cele mai stilate locuri din Amalfi, iar drumul până acolo încântă pe oricine cu priveliştile pe care le oferă. Tot timpul îţi vine să exclami şi să te minunezi.

    Mulţumesc de aprecieri, te salut cu drag! ​

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    irinad, maryka, Michi, mihaelavoicu, Mika, mishu
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Ravello:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.70612096786499 sec
    ecranul dvs: 1 x 1