ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.05.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Cheile Râmeţului - frumos, frumos şi dificil

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Următorul obiectiv turistic pe care l-am vizitat, a fost şi cel mai frumos după părerea mea, acest obiectiv turistic poartă numele de Cheile Râmeţului. Aşadar am pornit de la lacul Iezer (vezi articol) spre DN1, în dreptul localităţii Galda de Jos am intrat pe DN1 şi am continuat până în localitatea Teiuş. De aici am virat la stânga (există indicator care te îndrumă spre mănăstirea Râmeţ) şi am urmat drumul judeţean DJ 750C, am trecut prin localitatea Stremţ şi am ajuns la mănăstirea Râmeţ. Am parcat maşina aici şi am pornit pe jos spre Cheile Râmeţului. Drumul până la mănăstire este asfaltat şi fără gropi.

Am pornit la pas spre Cheile Râmeţului. Distanţa de la mănăstire până la Chei este de 5 kilometri. O parte din traseu este asfaltat, până când se termină satul, apoi urmează un drum de macadam, destul de bun, iar ultimul kilometru se parcurge numai pe jos. Unde se termină drumul de macadam este un loc întins unde se poate parca maşina sau campa cortul (erau câteva corturi întinse). Pentru cei care doresc să meargă cu maşina până în această parcare coordonatele GPS sunt următoarele: N – 46.293322 şi E – 23.476940.

Încă din parcarea mănăstirii se văd două stânci printre care trece şoseaua, acele stânci formează Cheile Mănăstirii. Ne-am îndreptat spre ele, admirând peisajul. Pe drum sunt case vechi din lemn acoperite cu stuf, specifice acestei zone de munte. Cheile Mănăstirii nu sunt lungi au doar vreo 50 de metri dar sunt pitoreşti. Apa care şi-a creat drum printre aceste stânci poartă numele de valea Geoagiului sau valea Mănăstirii. Stânca din partea dreaptă are pereţii aproape drepţi, are o înălţime de 420 de metri. Pe această stâncă se desfăşoară deseori concursuri de alpinism şi escaladă. Această stâncă are şi o crăpătură de la vârf până aproape de bază care dă senzaţia că ar dori să se desprindă de stânca mamă.

Ne-am continuat excursia pe drumul de macadam şi am ajuns într-o zonă unde s-au construit mai multe case de vacanţă cu mult gust. Majoritatea sunt construite din lemn. Ce mi-a plăcut la aceste case a fost faptul că propietarii au pictat pietrele de pe lângă garduri, le-au transformat în ciupercii uriaşe. Încet, încet au apărut la orizont şi stâncile din Cheile Râmeţului, dar totodată şi primii stropi de ploaie. Dar nu ne-am dat bătuţi, am continuat drumul strecurându-ne printre ei.

La un moment dat drumul de macadam se termină şi se transformă în potecă. Aici unde se termină drumul, erau câţiva tineri cu corturile, care prin ploaie se chinuiau să facă un foc ca să se încălzească şi probabil să îşi prepare hrana. I-am lăsat în urmă pe ˝cortorari˝ şi ne-am văzut de poteca nostră, urmând însemnele cu cruce albastră şi triunghi albastru.

Dacă până acum drumul era la mai sus decât pârâul Geoagiului, încet începe să coboare la nivelul acestuia. Pe drum ne întâlnim cu alţi turişti care se întorc, dar noi tot înainte, s-au mai rărit şi stropii de ploaie şi la un moment dat chiar s-a oprit ploaia. Dar această ploaie, care chiar dacă a fost scurtă, ne-a făcut puţin mai grea aventura noastră. De ce spun asta, pentru că poteca noastră este formată pe alocuri din pietre, care fiind ude, unele acoperite cu frunze uscate, alunecam destul de des.

Nu am parcurs mai mult de 100 de metri pe potecă şi apare o gaură în peretele din partea stângă. Trebuie să urcăm să vedem ce e. Nu e forte mult de urcat şi nici pre greu, (mai fug pietricelele la vale) sus e o grotă nu prea adâncă. Am revenit la poteca nostră iar de aici încolo începe aventura. Terenul devine tot mai accidentat, poteca se îngusteză foarte mult, sunt porţiuni unde nu poţi pune picioarele unul lângă altul ci doar unul în faţa celuilalt. Se trece peste bolovani aflaţi în albia râului. Răul se strânge şi devine zgomotos, foarmează mici cascade. Şi asta nu e tot.

La un moment dat trseele cruce albastră şi triunghi albastru se despart unul urcând spre crestă (cel cu triunghi albastru) iar celălalt urmând cursul apei (cruce albastră). Noi am urmat traseul cu cruce albastră. Cum v-am spus poteca s-a îngustat, până când s-a terminat. Apar primele scoabe înfipte în stâncă, trcem uşor mai departe şi dam iar de potecă. Dam de trei tineri care erau doar în şort şi se îmbrăcau, au trecut prin apă, afară era destul de rece. Urmăm traseul nostru şi dam de un perete de stâncă pe care sunt puse două rânduri de scoabe, unul la mâini şi unul la picioare, trecem cu bine şi de acestea. Ajungem iarăşi cu picioarele pe pământ, ne minumăm de ce vedem, cheile sunt în faţa nostră, nu ştim cât sunt de lungi, cât mai avem de mers, cât mai putem merge. Suntem destul de obosiţi dar nu ne dăm bătuţi. Am ajuns la o porţiune de traseu mult mai grea, poate cea ma grea pe care am parcurs-o, sunt două rânduri de scoabe, sus şi jos, dar şi înălţimea este mai mare, de la scoabele de jos până la apă e cel puţin un metru. Fiind scoabele ude, trebuia să fim foarte atenţi pentru că alunecam. Dar am trecut cu bine şi peste acest hop.

Am ajuns iarăşi pe o potecă cu frunze şi pietre. Sunt periculoase potecile acoperite cu frunze pentru că nu şti ce ai sub frunze şi unde calci. După scurt timp efortul nostru a fost răsplătit am ajuns la portarul Cheilor Râmeţului. Acesta este un tunel natural din piatră, înalt de vreo 3 metri şi lung de vreo 10 metri, o frumuseţe a naturii. Aici am zăbovit mai mult timp, ne-am tras sufletul, am admirat frumuseţea naturii, ce mai eram foarte încântaţi de cea ce am realizat. Am trecut de portal pe o potecă care-l ocoleşte. Vara aici multă lume se răcoreşte, în interiorul portalului apa este destul de adâncă.

Am pornit mai departe, pentru că nu am ajuns la capătul Cheilor, dar din păcate drumul nostru s-a oprit după câţiva metri. Am ajuns într-un loc de unde nu am mai putut continua, am dat de o stâncă, pe care nu erau scoabe înfipte, jos era apă, singura posibilitate de a trece de această stâncă era să ne căţărăm pe ea, dar cum atmosfera era umedă, stâncă udă, distanţa până jos destul de mare nu ne-am încumetat. Multă lume se opreşte aici, vara această porţiune se poate trece prin apă, dar acum în nici-un caz. Am văzut pe un filmuleţ pe Youtube că înaintarea este foarte dificilă, trebuie să te ţi de un cablu şi să mergi pe nişte scoabe, distanţa dintre ele este destul de mare. Noi nu am mai înaintat şi am urmat calea întorsă spre maşină fiind mulţumiţi (nu foarte mulţumiţi) de ce am văzut. După ce se trece şi de această porţiune se poate urca pe culmea stâncilor iar de acolo priveliştea este încântătoare (vezi următorul Youtube ).

Concluzie. Cheile Râmeţului sunt cele mai frumose şi dificile Chei pe care le-am parcurs până acuma. Ca şi sfat vă spun să nu mergeţi cu copii sub 14 ani pe aici, traseul este foarte dificil şi un ultim sfat vizitaţi vara Cheile Râmeţului, apa e mai caldă şi porţiunile mai dificile le puteţi trece prin apă.

 

Webmaster vă rog şi acest video – (https://www.youtube.com/watch?v=1HLxJd3Q_F4)

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de zlatna in 23.05.17 08:58:36
Validat / Publicat: 23.05.17 10:46:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂMEȚ & CHEILE RÂMEȚULUI.

VIZUALIZĂRI: 4701 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 portalul de pe Cheile Râmeţului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51950 PMA (din 56 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

ANILU
[23.05.17 15:20:11]
»

@zlatna: Foarte frumos şi acest traseu chiar dacă nu aţi fost foarte mulţumiţi la final.

Să înţeleg că nemulţumirea voastră a fost că nu aţi putut străbate chieile până la capăt, aşa cum au traversat tinerii din al doilea filumeţ.

Chiar şi aşa din ce am citit si văzut în poze, aţi văzut o zonă frumoasă.

Am reţinut acest traseu fiind în apropierea locului de muncă al soţului, l-am trecut pe lista de obiective de vizitat.

Felicitări pentru plimbare.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zlatnaAUTOR REVIEW
[23.05.17 15:58:19]
»

@ANILU: Da, nemulțumirea a fost faptul că nu am reușit să ajungem pana la capătul cheilor.

Dacă aveți timp mergeți, e aproape de Medias, cred că sunt sub 100 de kilometri.

Toate cele bune si distractie plăcuta iar dacă mergeți vara luati-va si costumele de baie. ???? poate e nevoie să treceti prin apă și să fiti pregătiti.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[23.05.17 17:55:00]
»

@zlatna: E minunat, e încântător, dar... eu n-am ce căuta pe-acolo. Citesc poveștile celor ce cutează să înfrunte natura. Felicitări!

Dana2008
[24.05.17 06:49:28]
»

Felicitări pentru articol și fotografii!

Cheile Rametului au fost puse pe lista noastră de vizitat de întâi mai, dar lucrurile nu au evoluat în acest sens.

Am citit cu mare interes povestea ta, pentru că urmează anul acesta să le facem o vizită.

Noi am mai fost prin Cheile Râmețului cu gașca de prieteni, pe când eram de 20 de ani, dar era vară și țin minte că a trebuit să trecem prin apă. Nu le-am străbătut până la capăt pentru că la un moment dat trebuia să trecem printr-un loc prin apă unde acesta era adâncă, trecea de mijloc, băieții au intrat, să vadă cum este dar fetelor nu le-a plăcut ideea și ne-am dat bătuți.

Este aventuroasă trecerea!

Călătorii plăcute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zlatnaAUTOR REVIEW
[26.05.17 07:44:09]
»

@Dana2008: Mulţumesc pentru aprecieri.

Poate dacă lucrurile evoluam cum vă doreaţi ne întâlneam pe Cheile Râmeţului.

˝Am citit cu mare interes povestea ta, pentru că urmează anul acesta să le facem o vizită. ˝

Aştept articolul după această vizită să văd prin ce aventuri veţi trece.

Toate cele bune şi multe vacanţe plăcute.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&Ema
[28.05.17 10:40:41]
»

@zlatna:

Ajungand poza ta cu Portalul din Cheile Rametului la rubrica "poza zilei" nu m-am putut abtine sa nu remarc din nou toate pozele din aceste locuri magnifice, de drumetia pe care am facut-o si eu prin aceste chei, strabatandu-le pana la capat cu emotii, adrenalina si peripetii vezi impresii. A ramas unul din locurile cele mai dragi mie. De top! Superb! Superb!

In locul acesta numit Portalul stiu ca am facut mai multe filmulete, dupa ce ma udasem oricum la picioare si acomodasem cu temperatura apei, am parcurs pasajul du-te-vino in pas alergator de mai multe ori pe sub arcada. Apa trece mai sus de genunchi, dar nu mai sus de brau, cel putin asa era cand ma fost eu.

Bravo inca o data!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[08.06.17 10:07:20]
»

@zlatna: Minunate locuri si mi-ar placea cu siguranta sa ajung pe acolo. Felicitari, votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, Dan&Ema, iulianic, mishu, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Râmeț și Cheile Râmețului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055239915847778 sec
    ecranul dvs: 1 x 1