GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am fost in Praga in luna februarie – proasta alegere, era destul de frig si multe din activitatile orasului nu se desfasurau in aceea perioada.
Am plecat cu autocarul (primul city break cu autocarul) si a fost ingrozitor – am facut 26 de ore pana acolo iar cand am ajuns (la 7 dimineata) nu credeam sa ne mai circule sangele prin vene (stiam ca vom face atat de mult dar fiind prima data nu credeam sa fie atat de rau. Am fost cazati la Hotel City Center 3*, un hotel dragut cu aspect exterior vechi (ca mai toate cladirile de altfel). Marele plus al acestui hotel era faptul ca era situat in centru, langa statia de metrou Namesti Republiky si la doar o statie de Autogara Florenc. Dupa vreo 4 ore de somn am reusit sa ne mobilizam sa vizitam orasul. Am plecat pe jos de la hotel si am ajuns in centrul vechi (Old Town Square) dupa doar doua strazi.
Puncte forte:
-ne-a placut foarte mult aspectul orasului – cehii chiar tin la istoria lor – cladirile vechi cu o arhitectura deosebita in fata carora te opreai si te minunai cand descopereai ce frumuseti se afla in desenele si sculpturile cladirilor
-ne-au placut stradutele inguste si pietruite – centrul era un adevarat labirint
-am vizitat gradina zoo – era imensa – insa pentru ca era iarna, cele mai multe animale nu erau afara – cele mai impresionante au fost salile in care recreau vegetatia si fauna dintr-o anumita zona (de exemplu jungla amazoniana)
-ne-a placut o cladire, situata langa Planetarium (nu-mi mai amintesc cum se numea) care avea in interior un labirint cu oglinzi (am dat cu capul in foarte multe:))) si apoi aveau o camera in care erau mai multe oglinzi care te deformau (te faceau inalt sau scund, gras sau slab, cu picioare lungi sau scurte etc) – acolo ne-am distrat copios
-am fost impresionati de multitudinea de magazine si mall-uri din centru (noi credeam ca in Bucuresti sunt multe mall-uri – cehii ne intrec) ; chiar am nimerit intr-un magazin foarte ciudat in care cabina de proba arata ca o toaleta publica ecologica:)
-am urcat cu funicularul (care avea 2 statii:)) – dar marturisesc ca mi-a placut mai mult cel din Budapesta
-in Praga am baut cea mai buna bere dintotdeauna – nu degeaba se spune ca cehii fac cea mai buna bere (preferata mea era cea cu cafea)
-am mancat atat la restaurante cu specific local (aici mancarea era destul de scumpa dar foarte multa si foarte buna) cat si in Old Town Square (aici am mancat sunca de Praga si niste clatite gigant foarte bune)
-ne-au placut foarte mult magazine Manufaktura (papusi si jucarii de lemn lucrate manual)
-am vizitat muzeul de tortura – foarte frumos (daca tortura poate fi frumoasa:))), bine organizat si cu o descriere si o poza pentru fiecare instrument
-ne-a placut Charles Bridge, un pod impresionant care desi era in renovare avea o multime de statui foarte frumoase
-am vizitat Sex Machine Muzeum – un muzeu cu masinarii sexuale vechi de sute ani – ne-am amuzat teribil de ceea ce se numea “The Chair for golden rain “:))
-ne-am nimerit in Old Town Square chiar atunci cand se schimba ora – din ceasul vechi ies niste figurile sculptate in lemn simbolizand soarele, luna, apa si pamantul
-am vizitat castelul din Praga si am asistat si la schimbarea garzii – o ceremonie foarte frumoasa si foarte obositoare pentru saracii soldati – imnul cantat la tobe si la trompete ne-a ridicat parul pe maini
-tot in curtea castelului am vizitat si Catedrala Sf Vitus – o catedrala impresionanta cu o mie si una de tunulete, sculptata in cel mai mic detaliu, cu vitralii frumos colorate – o grandoare deosebita
-tot langa castel era Golden Street unde am vizitat un muzeu de armuri (si acum ma intreb cum se putea misca soldatii cu fierataniile alea pe ei)
Puncte slabe:
-asa cum am subliniat, arhitectura cladirilor vechi era frumoasa insa m-a socat sa vad intre doua cladiri vechi un mall din sticla care (in opinia mea) strica aspectul general
-serviciile erau foarte scumpe la ei (erau si de calitate, cei drept) – un bilet de autobuz era in jur de 1.5 EUR iar un abonament pe o zi la metrou era 5 EUR
-centrul abunda de magazine cu cristale de Boemia si Swarowski in care nu intra aproape nimeni iar cele mai multe produse erau kichoase
-am vizitat Muzeul de Ciocolata dar am ramas cu un gust amar (si nu de la ciocolata) pentru ca nu am gasi inauntru nimic din ceea ce aparea pe pliant – doar un filmulet despre cum se face ciocolata, o masina si vreo 3 catelusi din ciocolata (si a costat cam 30 lei de persoana intrarea)
-in centru, strazile si trotuarele sunt preponderent cu piatra cubica – destul de rau pentru picioare – sfatul meu este sa va luati incaltaminte cu talpa mai groasa (eu am avut tenesi si simteam fiecare pietricica)
Dupa un city break reusit care ne-a costat 800 de lei 2 persoane 4 zile (6 cu tot cu zilele de mers cu autocarul) ne-am intors din Praga cu niste amintiri foarte frumoase si cu niste poze deosebite pe care promit sa le incarc in cel mai scurt timp.
Trimis de AndreeaSava* in 24.06.10 12:20:51
- A fost prima sa vizită/vacanță în CEHIA
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AndreeaSava*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Oricum, cu bune si cu mai putine bune, vacanta a fost o reusita. Cam cat costa cristalele de Boemia?
”Oricum, cu bune si cu mai putine bune, vacanta a fost o reusita. Cam cat costa cristalele de Boemia?
Da, intradevar, mini - vacanta a fost foarte reusita. Praga e un oras frumos.
In legatura cu cristalele nu prea stiu ce sa iti spun pentru ca nu am intrat decat intr-un singur magazin unde am vazut un set cu cercei si colier in forma de fluturas nu mai mari de 1 cm care costa cam 150 de lei.
La noi marturisesc ca nu m-am uitat deci nu stiu daca este mai scump sau mai ieftin. Stiu insa ca erau cateva magazine de unde puteai cumpara cristale (sau in fine... sticla) de diverse forme si culori la bucata sau la gramaj si acolo erau ceva mai ieftine, aviz amatorilor de margelit.
In plus de asta gasisem si un magazin unde se vindeau pahare din sticla de Boemia personalizate pe loc de un mester local prin tehnica veche de gravat pe sticla la pretul de 10 EUR paharul, insa ce iesea din mana acestui om era cu adevart unic.
Foarte interesant review-ul tau!
Ar fi bine daca ai putea spune cam unde se afla fiecare obiectiv pe care l-ai pomenit, ca sa stiu cum ajung la ele pentru ca voi merge si eu in acest an.
Buna Magdalena,
Old Town Square nu ai cum sa o ratezi, sunt multe indicatoare catre acea piata si este marcata pe toate hartile turistice. De acolo noi am mers pe fiecare straduta in parte (si sunt multe care pornesc din piata) si am descoperit Muzeul de Ciocolata, Sex Machine Museum (pe asta l-am cautat vreo 2 ore pentru ca prima oara cand il vazusem nu intrasem), Charles Bridge. Langa Charles Bridge este Muzeul de Tortura, scrie mare pe un zid. Trecand podul si urmand indicatoarele vei ajunge la Castelul din Praga. Acolo poti vedea catedrala Sf Vitus, Golden Lane, Muzeul de papusi.
Daca ai o harta turistica vei descoperi pe ea Funicularul (stiu ca noi am schimbat vreo 3 tramvaie pana am ajuns acolo). Atunci cand ajungi in zona orienteaza-te dupa un spatiu verde destul de mare si in trepte, acolo vei gasi si indicatorul catre Funicular. Toate indicatoarele sunt atat in engleza cat si in ceha, nu ai cum sa te incurci. Dupa ce vei ajunge sus cu Funicularul poti vedea turnul acela inalt pe care l-am pozat eu (poza 29). La Planetarium nu mai stiu cum se ajungea pentru ca trebuia sa luam un tramvai ca sa ajungem dar nu circula pentru ca erau lucrari, oricum, este destul de departe de centru. Langa planetarium este cladirea cu labirintul de oglinzi. De acolo, noi am mers pe jos printr-un parc foarte mare pana la gradina zoologica, insa nu iti recomand pentru ca e un drum de cel putin 1 ora si e destul de ocolit. In plus de asta, este un capat de autobuz chiar la zoo.
Prin urmare, daca ai o harta turistica nu ai cum sa le ratezi insa atunci cand iti pui in plan sa ajungi intr-o destinatie nu uita sa te bucuri mai intai de drum, pentru ca nu se stie ce descoperi.
Sa ai un concediu frumos.
Buna,
Si eu vreau sa ajung la Praga chiar luna viitoare, dar inca nu am gasit o agentie cu o oferta potrivita. Imi poti spune, te rog prin ce agentie ai mers. Ma intereseaza pentru ca si bugetul meu este cam la fel cu al tau.
Multumesc.
******. Nu stiu daca am voie sa spun, Web-masterilor imi cer scuze si daca am gresit va rog pe voi sa stergeti postul.
Multumesc si concediu placut
Exact, n-ai voie sa spui decat prin mesaje personale. Fiind prima "abatere" inclin sa acord clementa, dar la a doua...
Scuze inca o data. Nu stiam ca pot trimite mesaj privat. acum am descoperit
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 Vyšehrad - cea de-a doua cetate a primilor regi ai Cehiei — scris în 04.10.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Primăvară și istorie în Praga (2) — scris în 22.09.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Primăvară și istorie în Praga (1) — scris în 21.09.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Praga... la superlativ — scris în 25.04.24 de scubi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Praga așa cum am văzut-o noi — scris în 25.11.23 de Adrian Branescu din BRASOV - RECOMANDĂ
- Aug.2023 PRAGA si frumusetile ei... — scris în 22.08.23 de Opelantara din FOCşANI - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Cartierele Pragăi: Nové Město — scris în 26.05.22 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ