ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.02.2012
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Piatra Neamt
ÎNSCRIS: 30.07.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JAN-2012
DURATA: 5 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 8

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 14 MIN

Praga la pas, cu metroul si tramvaiul

Ilustrație video-muzicală
VIVA LA LOVE STORY (Taylor Swift and Coldplay) Piano Cello - By Jon Schmidt

Asculta mai multe audio instrumentala
TIPĂREȘTE

De Revelion am fost la Praga. 5 zile aglomerate… Dar a meritat din plin!!

Ziua 1: Pentru ca am ajuns foarte devreme la aeroport si ora de cazare era 13, ghidul roman nu ne-a dus direct la hotel, ci ne-a aratat principalele obiective de vizitat ale orasului timp de vreo 4 ore. Autocarul ne-a dus exact la intrarea pietonala in zona Mala Strana, cartierul in care se afla centrul cultural, turistic, politic si istoric al Pragai. Tot ce am vazut in aceasta zi a fost doar la exterior si cu ghid. In zilele urmatoare am « batut » orasul la pas si am vizitat cate ceva din ce stiam ca merita vazut. Inca de la bun inceput ne-au coplesit cladirile vechi, frumoase, cu arhitectura nobila, austriaca, cu picturi in general cu caracter religios. De pe dealul Mala Strana se vede o parte a Pragai. Zona seamana oarecum cu centrul vechi al Mediasului sau cu Sighisoara, cu stradute inguste. In Mala Strana se afla Presedintia, Ministerul de Externe, Parlamentul Ceh, ambasade (inclusiv Ambasada Romaniei), lacasuri de cult catolice, Palatul Arhiepiscopal, multe taverne (pivnice), muzee (miniaturilor, armelor, galeria de arta, papusilor, palatului vechi), gradini, palate care au apartinut diversilor oameni de seama ai Cehiei. Ca orice palat prezidential, si cel de la Praga este pazit de garda, oameni seriosi, care nu schitau niciun gest sau zambet in timpul garzii, chit ca zeci de mii de oameni le faceau zilnic poze. In aceasta rapida vizita a zonei Palatului Pragai, cel mai mult m-a impresionat catedrala Sf. Vit! Fabuloasa… prin maretie, prin arhitectura, prin broderia exterioara, prin vitraliile interioare, prin caramida cu iz de vechi si care am inteles ca se degradeaza in timp si e greu de reconstituit ulterior… o adevarata bijuterie, minunata opera!

In zona Mala Strana sunt foarte multe taverne unde se servea ceai cald, ciocolata si vin fiert, dar si preparate cehesti sau nu, toate erau foarte scumpe… cam 50 coroane (aprox. 8 lei) un pahar cu vin fiert! Asadar nu prea va recomand sa serviti masa in aceasta zona, chiar daca tentatia unei taverne originale cehesti este imensa.

Am iesit apoi din cadrul palatului si am mers pe stradutele centrului istoric pana am ajuns la Muzeul Kafka, apoi am vazut canalele de pe langa Vltava, care seamana cu cele de la Venetia, cu casele « in apa » si cu podete de care sunt legate sute de lacate… fiecare lacat a fost prins la o nunta, semn ca mirii si-au jurat credinta si ca iubirea lor va dura atat timp cat lacatul lor va fi agatat de pod. Am urcat apoi pe podul pietonal Carol… foarte ingrijit, cu statui reprezentand sfinti, fiecare cu cate o legenda sau poveste. Turistii afla istoria statuilor si respecta traditiile… saruta statuile daca acestea aduc noroc! La capatul podului se intra in Orasul Vechi, cu stradutele lui pietonale inguste, cu muultttteee magazine de suveniruri. In stanga se afla muzeul podului Carol, iar in fata se afla Klementinum, cladirea care a adapostit vechea biblioteca a orasului. De la podul Carol am ajuns foarte repede in piata Orasului Vechi care adaposteste iarna una dintre cele mai mari si mai frumoase piete de Craciun din Europa. In Piata Orasului Vechi se afla Primaria veche si Catedrala Sf. Tyn, in acelasi stil arhitectonic ca si Catedrala Sf. Vit.

Din Piata Orasului Vechi am iesit pe strada Parizska (una dintre arterele cu cele mai scumpe si luxoase magazine din oras) in Cartierul Evreiesc, unde am vazut Noua-Veche Sinagoga. De aici ne-a luat autocarul si ne-a dus la hotel (am fost cazati la Hotel Clarion Congres). Dupa-amiaza ne-am petrecut-o hoinarind prin hotel si imprejurimi (hotelul se afla integrat intr-un complex comercial, Galeria Fenix), cautand harti si puncte de informare.

Ziua 2. De dimineata am cumparat de la un chiosc de la metrou un abonament pentru 3 zile care acopera linia de metrou, orice linie de autobuz si orice linie de tramvai din Praga. Abonamentul pentru un adult costa 310 coroane (cam 50 lei), iar pentru copii intre 6 si 10 ani este gratuit, daca este insotit de parinti si daca dovedeste varsta cu pasaport. Abonamentul asta merita toti banii, daca vreti sa vedeti orasul de capul vostru. Mai exista si un city pass sau Prague Card, care poate fi cumparat pentru 2,3 sau 4 zile, cu sau fara transport inclus. Stiamd e acasa de acest card, dar nu l-am cumparat deoarece costa destul de mult pentru cat ofera… un card pe 3 zile, cum ne trebuia noua, costa cu trasnport 53 euro (cam 230 lei) pentru adult si 41 euro pentru copil. In plus acest card nu va ofera gratuitate la orice muzeu, ci doar la unele, iar la alte muzee, obiective turistice, seri culturale, cardul va ofera doar reduceri de pret, dar tot platiti.

La orice statie de metrou gasiti harta transportului in comun cu traseele si obiectivele turistice marcate, deci va puteti orienta foarte usor chiar daca nu aveti harta Pragai sau ghid. Inarmati cu abonamentele pe 3 zile la transport public, am pornit prin oras. Am vrut sa vedem mai intai piata Republicii, unde se afla Poarta Prafului, un turn construit de monarhi pentru a intra in vechiul oras si de aici puteau ajunge la Palatul Regal. Se numeste astfel pentru ca in secolul 17 era folosita pentru depozitarea prafului de pusca. Tot in Piata Republicii se afla Banca Nationala a Cehiei si cladirea in care a functionat administratia orasului, acum centru cultural. Din Piata Republicii am trecut pe strada Na Prikope spre o alta artera foarte importanta a Pragai, Piata Wenceslas. La intrarea spre aceasta strada, era organizata o alta piata de Craciun, cu tot felul de tonete de unde se puteau cumpara carnati cehesti (40-50 coroane), langosi (40 coroane), kurtos cald (cantitate mult mai mica decat se vinde pe la noi), suveniruri de tot soiul, decoratiuni. In capatul Pietei Wenceslas se afla Muzeul National, pe care nu l-am vizitat, dar care m-a impresionat pentru ca pe fatada lui era postat un urias portret al celui care a fost Vaclav Havel, presedintele ceh pentru care cetatenii au mare mare respect, dovedit si prin milioanele de lumanari aprinse in fata muzeului si in dreptul statuii din fata muzeului.

De aici am luat tramvaiul 9 si am coborat la statia Ujezd ca sa mergem pe dealul Petrin. Abonamentul pentru transport public include si transportul cu funicularul pe dealul Petrin, o coasta impadurita bine exploatata turistic. La funicular era ceva aglomeratie, dar coada a mers foarte repede. Dealul se poate urca si pe jos, cred ca vara o plimbare aici este minunata, peisajul si imaginea orasului de pe deal este frumoasa. Am coborat din funicular intr-o gradina intinsa, ingrijita, pe asfalt sunt desenate cu vopsea din loc in loc labirinturi. Aici sunt mai multe obiective turistice de vizitat. Unul ar fi Observatorul astronomic, care era inchis si pe care l-am ratat, din pacate. Apoi nu trebuie sa ratati Muzeul Oglinzilor, ne-am zgait la noi in toate oglinzile, ne-au deformat si reformat; muzeul are si un labirint cu oglinzi. Langa muzeul cu oglinzi se afla biserica catolica Sf. Laurence. Turnul de observatie in forma de Turn Eiffel se afla tot pe dealul Petrin, poate fi urcat cu liftul sau pe scari. Noi am urcat pe scari si a fost interesant, parca ai urca pe munte, doar sa nu te uiti in jos… te ia cu ameteli, iar scara este foarte ingusta. Din varful turnului, orasul este superb, turistii de pe podul Carol sunt ca niste furnici in musuroi, iar Castelul Pragai este atat de frumos, parca nu-ti vine sa crezi ca ai fost si tu pe acolo si l-ai vazut de aproape. Cred ca vara gradinile de pe dealul Petrin sunt foarte ingrijite si frumoase.

Am coborat apoi cu funicularul in oras si am luat tramvaiul 9 inapoi spre Piata Wenceslas. Aici ne-am luat cate ceva de mancare, bine ca nu a fost frig, ca nu ne mai ardea de mancat “in aer liber”. Apoi am pornit pe stradutele pietonale din jur spre Piata Orasului Vechi, am vrut sa prindem ora exacta cand ies statuile din orologiul Primariei, dar am ajuns prea tarziu, asa ca am admirat Catedrala Sf. Tyn luminata feeric seara, bradutul impodobit pentru Craciun si piata de Craciun. Am vizitat apoi Muzeul Figurinelor de Ceara si am admirat cateva vitrine cu cristaluri, ciocolata, jucarii si suveniruri. In aceeasi zona se afla Teatru de Stat, iar in spatele teatrului, spre Turnul Prafului din Piata Republicii, se organizeaza iarna patinoarul din centrul Pragai. Bineinteles ca nu am rezistat tentatiei de a incerca si noi putin gheata din Praga, chiar daca era destul de cald (cam 2-3 grade), asa ca am inchiriat patine la pretul de 50 coroane perechea pentru o ora…

Dupa o ora de patinat si dupa o zi intreaga de batut orasul eram cam obositi, dar nu ne-am lasat si am mers pe strada Narodni spre promenada Vltavei. Am trecut pe langa Cafe Louvre, unul din cele mai apreciate localuri din oras, am vazut cladirea Lanterna Magika, cunoscuta acum si ca Nova Scena (unde se pune in scena teatru original, modern, cu efecte sonore si combinat cu film). In prezent Nova Scena este parte din Teatrul National, desi din punct de vedere arhitectonic cele doua cladiri nu au nicio legatura… Nova Scena este construita in stil modern, in timp ce Teatrul National este o cladire veche, pictata, cu statui, coloane si arabescuri.

La metrou, in drum spre hotel, ne-a « agatat » un roman care lucra in Praga de 12 ani si care a fost foarte fericit ca aude vorbindu-se limba romana. El ne-a pus ca in Cehia oamenii nu sunt deloc religiosi, in proportie foarte mare sunt atei si ca de Revelion multi se strang in Piata Wenceslas la miezul noptii, deschid o sticla cu sampanie, se bucura de focurile de artificii (organizate de cele mai multe ori de chinezi) si cel tarziu la ora 1 noaptea se duc spre casa… omul regreta petrecerile de acasa! Ne-am intors la hotel sa sarbatorim si noi Anul Nou; desi nu am avut inclusa in pachet petrecerea de Revelion, a fost mult mai bine asa, probabil fetita nu ar fi gustat prea mult petrecerea, fiind foarte obosita, iar noi planuiam deja sa ne trezim a doua zi cat mai devreme posibil sa descoperim noi locuri din Praga. LA MULTI ANI 2012!!!

Ziua 3. Pe 1 ianuarie am plecat in oras cat de devreme am putut. Ne hotarasem sa vedem mai bine Palatul Pragai si am pornit din piata Malostranske sau piata Orasului Mic, care este dominata de Catedrala Sf. Nicolae si am intrat pe strada Nerudova. Aceasta strada este foarte comerciala, in sensul ca aici veti gasi multe berarii si taverne, cu preturi mai bune sau mai piperate, dar tot pe aceasta strada se afla Ambasada Romaniei in Cehia, Palatul Morzin, o cladire in stil baroc construita pentru familia Morzin pe la 1713 si cumparata de Nicolae Titulescu in sec. XIX in scop diplomatic. Pe fatada cladirii se afla o fresca a lui Mihai Viteazul. Urcand pe aceasta strada se ajunge la Palatul Pragai, care este deschis intre 1 aprilie si 31 octombrie de la ora 5 la ora 24, iar intre 1 noiembrie si 31 martie este deschis de la ora 6 la ora 23. Dar fiecare obiectiv turistic din cadrul palatului are program diferit, dar sunt o multime de puncte de informare turistica in zona unde puteti intreba sau cumpara harti (harta zonei palatului costa 5 coroane, cam 70 bani) si ghiduri.

In prezent Palatulul Pragai este folosit ca palat prezidential si este inconjurat de gradini (care vara probabil sunt foarte frumoase). Zona palatului este formata din 5 curti interioare. Prima curte este un fel de hol pentru palat, imediat dupa ce treceti de garda. Poarta dintre prima si a doua curte este parte din palat si puteti vedea sala in care presedintele Cehiei isi primeste oaspetii in vizitele oficiale. In a doua curte a palatului se afla biserica Sf. Petru, o fantana arteziana, un punct de informare turistica, bancomat si intrarea la Galeria de Arta. Curtea a treia este cea mai mare si este dominata de impresionanta Catedrala Sf. Vit… cata maretie! …. Aici se mai afla: punct de informare turistica, restaurant, toalete, magazine de suveniruri, un turn al prafului, Palatul Regal Vechi si Muzeul Istoriei Castelului. Pentru cei care doresc sa cumpere vederi, le recomand punctul Postal din curtea a treia unde cartile postale costa numai 3 coroane (fata de 5,8, 10 sau chiar 15 coroane pe la magazinele de suveniruri).

Curtea a 4-a se afla la intrarea in palat prin Gradinile Bastionului, dar este foarte ferita si aici am vazut ca se face schimbul de garda. Curtea a 5-a se numeste Piata Sf. George, unde se afla restaurant, Basilica Sf. George si Manastirea Sf. George care acum este Galerie Nationala.

Trecand de zona principala a palatului, se intra pe o straduta ingusta care duce spre Golden Lane sau Aleea de Aur, o alee pietonala plina de farmec pentru ca toate casele sunt lipite intre ele si sunt atat de scunde, de ai impresia ca sunt desprinse din povestea Hansel si Gretel. Toate casele sunt cochete si ingrijite si adapostesc magazine de suveniruri, iar in una dintre aceste case a scris Franz Kafka. Langa Golden Lane se afla Palatul Rosenberg si un restaurant. La capatul Aleii de Aur se afla fosta inchisoare a palatului. De aici spre iesirea din zona palatului se mai afla Palatul Lobkowicz si Muzeul Jucariilor. Acesta a fost un deliciu pentru noi si pentru copil, intrarea pentru familioe a fost de 120 coroane… un muzeu exceptional, cu multe jucarii din diferite epoci, istoria jucariilor si o expozitie Barbie cu istoria papusii. Minunat.

Exista trei variante de a vizita Palatul (noi am ales-o pe a doua, tintind ceea ce stiam eu ca este mai important si tinand cont ca aveam si copil care oricum s-a plictisit la vizita):

-vizita numai la exterior a cladirilor si intrarea in holul Catedralei Sf. Vit

-vizita scurta costa 500 coroane pentru familie, biletul este valabil 2 zile de la prima intrare si cuprinde: Palatul Regal Vechi, Basilica Sf. George, Aleea de Aur Golden Lane si Catedrala Sf. Vit

-vizita lunga cu bilet care este valabil tot 2 zile de la prima intrare si cuprinde: Catedrala Sf. Vit, Palatul Regal Vechi, expozitia permanenta Istoria palatului, Basilica Sf. George si Manastirea cu Galeria Nationala, Golden Lane, Galeria de Arta, Turnul de Praf si Palatul Rosenberg.

Mai pe seara am vazut Rudolfinum care este teatrul de opera din Praga si unde canta Orchestra Filarmonica ceha. Apoi am mers pe jos pe malul Vltavei pana la Podul Carol. Promenada Vltavei este amenajata frumos, cu trotuar si banci, iar Palatul Pragai se vede foarte frumos luminat. Am trecut pe pod spre Piata Malostranske si am servit cina intr-o berarie de langa Catedrala Sf. Nicolae – restaurantul U Glaubicu, o taverna traditionala veche de 700 ani (asa scrie in pliantul pe care l-am primit cand am achitat consumatia), unde berea de 500 ml a costat 30 coroane, iar un fel principal a costat 230 coroane.

Ziua 4. Am luat metroul pana la statia Vysehrad, unde se afla Centrul de Congrese si castelul Vysehrad, construit prin sec. X, pe un deal langa apa Vlatavei. Zona castelului este formata dintr-o gradina vasta, cu multa verdeata unde se ajunge prin poarta Leopold. La dreapta se afla Capela Sf. Martin, iar in stanga este un loc de joaca pentru copii, amenajat cu lemn si verdeata multa, unde bineinteles ca a trebuit sa stam vreo jumatate de ora. Am mers apoi pe aleile gradinii palatului Vysehrad, alei suspendate deasupra Vlatvei si de sus se vede orasul si vechile ziduri de aparare ale palatului. Gradina principala a zonei este dominata de Catedrala Sf. Petru si Paul, construita in acelasi stil arhitectonic ca si Catedrala Sf. Vit, dar mult mai mica si renovata. Langa catedrala se afla cel mai important cimitir al Pragai, unde sunt inmormantate o serie de personalitati ale Cehiei (un fel de cimitirul Bellu de la noi), un cimitir foarte interesant, cu multe arcade pictate, cu cripte familiale care mai de care mai impodobita cu ingeri, flori, statui… oricum un cimitir foarte original. Palatul in sine nu este alcatuit din cladiri marete si impozante, mai curand este un simbol. Vara zona este deosebita, fiind o oaza de verdeata, frumos amenajata.

Ne-am intors apoi in centru si am urcat din nou in Mala Strana pentru ca nu vazusem Loreta. Aceasta este o manastire fondata de familia Lobkowitz, iar in prezent este considerata un monument artistic si istoric important pentru ca acest muzeu gazduieste o colectie intreaga de picturi si obiecte de arta, care pe vremuri faceau parte din averile manastiresti. Complexul cuprinde si Biserica Nasterii Domnului, dar si Sfanta Casa care pastreaza statuia facatoare de minuni a Doamnei Noastre din Loreto, inchisa cu grilaj din argint. La etaj, muzeul supune atentiei o colectie intreaga de obiecte valoroase din averea manastirii. Muzeul Loreta merita vizitat daca sunteti pasionati de arta.

Cina am servit-o intr-un local de pe strada Nerudova, de pe langa ambasada Romaniei. Atentie… preturile nu sunt foarte bune in aceasta zona centrala si bacsisul se include in nota de plata. Noi am achitat cu cardul si tot ni s-a luat « taxa de servire », cum o numesc cehii.

Apoi am facut cateva cumparaturi, ceva suveniruri pentru acasa… va recomand magazinele Manufaktura (produse cosmetice bio din bere si vin, obiecte de decor si jucarii din lemn, marionete – o traditie in Cehia) si Blue Praha (obiecte din sticla cu multe nuante de albastru), dar si un magazin specializat pe cristal de Bohemia. Restul magazinelor de suveniruri vand produse mai banale, gen tricouri imprimate, genti, clopotei, farfurii, pahare, cani, magneti etc. toate imprimate cu imagini din oras.

Ziua 5. Pentru ca plecarea de la hotel era fixata la ora 18 si fiind ultima zi in Praga, era mare pacat sa pierdem ziua asteptand in holul hotelului. Ne interesasem cu o seara inainte unde se afla Acvariul, de dimineata am luat tramvaiul 15 (se poate ajunge si cu tramvaiele 17,5, 12 sau 14) si am coborat la statia Vystaviste. Intrarea la acvariu a costat 540 coroane de familie. Acvariul nu este foarte mare, dar este foarte frumos decorat, tavanul este pictat cu albastru si cu multe animale marile, iti da senzatia ca esti scufundat in apa. Se pot face poze fara taxa suplimentara, dar fara blitz. Varietatea de pesti si animale marine este mare; la parter intr-un colt al muzeului se afla o jumatate de corabie Bounty, ca si cum corabia ar fi o epava; parterul este dominat de un urias acvariu in jurul caruia se afla scaune pe care vizitatorii pot admira in liniste pestii din bazin, deasupra bazinului este asezata o imensa pisica de mare din cauciuc, dar frumos reprodusa. La etaj s-a amenajat o sala de vizionare, cu scaune, sub forma de laguna, unde se proiecteaza filme documentare despre viata marina. Tot la etaj se afla si un far in miniatura care lumineaza muzeul. Cred ca fotografiile pe care le postez sunt edificatoare ca sa va tenteze sa vizitati acvariul.

Acvariul se afla intr-un complex mare, cu parc si zona expozitionala Holesovice, care mai cuprinde: palatul Prumyslovy (sau palatul industrial unde se organizeaza multe expozitii), parcul Stromovka (unde se afla si cateva mici distractii pentru copii – o roata, un carusel, o casa a groazei), Fantana Krizikova (cunoscuta si ca fantana cantareata, dansatoare ce ofera un spectacol frumos de apa, muzica si lumini in perioada verii, aici uneori canta si Filarmonica), teatrul sub forma de piramida Goja Music Hall (unde se organizeaza concerte si spectacole), muzeul Lapidarium (parte a Galeriilor Nationale de Arta). Regret ca in aceasta zona nu am vazut « la treaba » Fantana Cantatoare Krizikova… de fapt tot acest complex expozitional mi s-a parut cam comunist, izolat si cam paraginit in comparatie cu celelalte obiective turistice din oras. Probabil ca vara tot acest colt de oras prinde viata.

Am luat apoi metroul pana la statia I. P. Pavlova si de aici am mers pe jos pana in Piata Carol, care se afla in Orasul Nou. Aici este cladirea actuala a Primariei Pragai si parcul Carol. Pe strada Jungmanova (cu multe magazine si agentii de turism) se ajunge in Piata Jungmannovo, de unde se intra in Gradinile Franciscane, in spatele Bisericii Fecioara Maria. Gradinile Franciscane sunt o oaza de liniste si verdeata in centrul Pragai, impreuna cu un loc de joaca pentru copii. Pe vremuri, franciscanii cultivau aici pomi, flori si condimente. Am intrat si in Biserica Ferioarei Maria care este impodobita cu o multime de statui, coloane, fresce si picturi.

Si pe final de excursie, am vazut si statuetele la ora exacta iesind din Turnul cu orologiu de la Primaria Veche, dar si trambitasul cetatii, anuntand ora exacta.

Cateva lucruri de punctat:

- in centrul Pragai toate cladirile sunt vechi si cu un stil arhitectonic baroc, nu seamana una cu alta, sunt deosebite. Casinourile, hotelurile bune, magazinele luxoase, muzeele sunt gazduite de aceste cladiri vechi si stilate. Este de apreciat faptul ca in era comunista s-au pastrat intacte foarte multe dintre aceste cladiri, nu ca in Bucuresti unde s-a distrus tot ce s-a putut distruge, tot ce era frumos si vechi, tot ce tinea de istorie, de trecut

- foarte multi chinezi, vietnamezi si… nelipsitii rusi. Si ca turisti, dar si in calitate de afaceristi.

- am apreciat ceasurile prezente pe multe cladiri din oras si verdeata multa, dealurile din jur nu au fost urbanizate.

Ce mai era de vazut si noi am ratat:

- palatul regal de vara

- Zizkov Tower - turnul televiziunii

- palatul Lichtenstein

- palatul de vara Hvezda

- castelul Troja

- zidul John Lenon

- cartierul evreiesc

- gradina botanica si gradina zoologica (din cate stiu sunt aproape una de alta)

Un oras minunat! Daca aveti ocazia, nu ezitati sa il vizitati…


[fb]
---
Trimis de monicutza in 05.02.12 21:34:38
Validat / Publicat: 06.02.12 06:01:52
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CEHIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 15248 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (monicutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P58 Istoria papusii Barbie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23600 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[06.02.12 09:07:55]
»

"Misterul este o altă denumire pentru ignoranţa noastră; dacă am fi atoateştiutori, totul ar fi perfect clar."

(Tryon Edwards)

Melodia postata se poate sterge/schimba!

spezam
[07.05.12 01:15:18]
»

Am copiat review-ul tau si il vom folosi ca baza a plimbarilor noastre prin Praga. Multumesc!

monicutzaAUTOR REVIEW
[07.05.12 09:24:10]
»

Vacanta minunata Spezam! Sa va bucurati de frumusetile Pragai si te asteptam cu impresii.

gigioc
[09.02.14 19:10:14]
»

foarte utila aceasta descriere, felicitari

monicutzaAUTOR REVIEW
[09.02.14 19:25:00]
»

Multumesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
gigioc, monicutza, spezam
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Praga și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055237054824829 sec
    ecranul dvs: 1 x 1