Am fost in Praga anul trecut in Octombrie, vroaim sa vedem orasul si era si un meci de hochei la care sotul vroia sa mearga neaparat.
Am fost cazati la un hotel de 4* King Julien aproape de centrul vechi, 10 minute de mers pe jos, hotelul superb de nota 10+.
Despre Praga ce sa spun, cred ca este frumos in orice anotimp, noi am avut 9 zile la dispozitie si am vizitat cam tot ce se poate vizita in Praga.
Sunt multe de vazute, castele, turnuri, cartierul evereiesc cu toate sinagogile, cimitirul vechi... superb.
E bine sa va luati incaltaminte comoda pentru ca daca vreti sa vizitati aveti de mers :)
Mancarea este variata, f multe restaurante italienesti am remarcat, va recomand sa mancati in piata veche carnati renumiti cu berea ceheasca neagra si nici vinu rosu fiert nu e rau, cand am mers noi in octombrie era destul de frig si se incadra, nici mancarea lor traditionala nu este rea, seamana cu a noastra, oricum mancarea si bautura mult mai scumpe ca la noi, preturi cam duble asa... daca nu in anumite cazuri triple, daca bei o bere la terasa afara in centrul vechi platesti dublu cat ai plati daca ai bea la aceiasi terasa berea inauntru, adika 3 euro inauntru, 6 euro ca stai afara :)...
Cehii sunt cam *** asa, nu fac exces de zel la amabilitate, cred ca la cati turisti au deja nu se mai deranjeaza sa zambeasca si sa atraga in vreun fel...
Pentru suveniruri si acareturi sunt strazi pline cu asa ceva si preturi pe masura.
Ce sa zic, o destinatie superba, imi doresc sa ma reintorc cat de curand.
Trimis de ariana32 in 13.07.11 11:03:27
- A fost prima sa vizită/vacanță în CEHIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ariana32); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Am editat termenul prin care ii caracterizai pe cehi, poate gasesti un termen mai putin plastic...
- Mar.2024 Vyšehrad - cea de-a doua cetate a primilor regi ai Cehiei — scris în 04.10.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Primăvară și istorie în Praga (2) — scris în 22.09.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Primăvară și istorie în Praga (1) — scris în 21.09.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Praga... la superlativ — scris în 25.04.24 de scubi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Praga așa cum am văzut-o noi — scris în 25.11.23 de Adrian Branescu din BRASOV - RECOMANDĂ
- Aug.2023 PRAGA si frumusetile ei... — scris în 22.08.23 de Opelantara din FOCşANI - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Cartierele Pragăi: Nové Město — scris în 26.05.22 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ