Drumul Matasii si Turul Cetatilor Cruciate
As vrea sa imi impartasesc si eu una din frumoasele mele experiente si anume vacanta in Iordania. O tara pe care multi nu si-o aleg ca destinatie sau vacanta fiind prea putin cunoscuta si mediatizata la noi. Sa va pov pe larg.
Am ajuns in Aman, un oras situat pe 19 coline, am fost cazati la hotel Grand Hyatt. Un hotel superb.
Ne-am cazat si optional mergeam in "piata" (market cum ne-a zis ghidul). Am vazut multe magazine cu bijuterii din aur care erau etalate in vitrine ca niste perdele de matase. Mi-au facut cu ochiul multe dar nu le puteam achiziona pe toate (weeaaa). Ulterior mi-am luat doar unul din pacate. Ok!
A2-a zi am plecat la Jerash. Un oras vechi cu multe amprente din timpul romanilor destul de bine conservate. Recent au fost descoperite urme ale romanilor din epoca de bronz.
M-a impresionat infrastructura, sosele pe 6 benzi cu o circulatie infernala dar nimeni nu indraznea sa claxoneze daca cineva gresea in trafic. Acest lucru mi-a atras atentia venind din tara vitezei si celor mai nervosi soferi din lume, zic eu. O sa adaug poze si nu o sa vb prea multe pt k nu am suficient spatiu sa imi exprim bucuria si onoarea ca am vizitat aceasta tara.
a 3-a zi am mers catre sudul Iordaniei, trecand pe la Petra, orasul rosiatic zidit in piatra catalogat una din cele 7 minuni noi ale lumii.
Am innoptat la Marea Moarta, [hotel] Mövenpick Resort & Spa Dead Sea. Un resort de lux care depaseste orice imaginatie comparand hotelurile de 5 stele din tarile vecine care isi etaleaza acest titlu doar ca nume decazand dpdv al serviciilor si conditiilor. O lume extraordinara si de o osplitalitate exagerata.
Am luat micul dejun aici plecand spre Wadi rum si Aqaba Marea Rosie cel mai bun loc de squba cu cel mai frumos recif de corali din lume. In Wadi rum ne-a spus ghidul ca acolo a poposit Noe dupa potop si sunt anumite scrieri din timpul acesta.
Intorcandu-ne la Aman am mers undeva in zona Marii Moarte la granita cu Israelul unde se presupune ca ar fi petrecut copilaria Domnul Iisus Hristos unde au fost descoperite cele mai vechi scrieri din Vechiul Testament.
Am urcat pe muntele Nebo de unde a luat Moise cele 10 porunci date de Dumnezeu. Exista o biserica inchinta chiar lui Moise in care se afla o harta a Tarii Sfinte lucrata in mozaic datand din sec 6.
Aceasta a fost scurta mea vacanta in Iordania, o tara plina de mister, traditie, cultura, frumuseti pe care v-as recomanda-o din toata inima.
Trimis de sheikha in 20.07.11 12:55:07
- A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sheikha); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- May.2023 Petra, capitala nabateenilor — scris în 29.07.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Feb.2022 Petra - un oras de vis — scris în 15.02.22 de sakalum din BRASOV - RECOMANDĂ
- Dec.2021 Capcane la Petra — scris în 04.12.21 de Suditu din CHIAJNA [IF] - RECOMANDĂ
- Jan.2020 Petra... și atât — scris în 22.03.20 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Apr.2019 A treia zi în Iordania: superbele trasee înalte din Petra, pentru doritori — scris în 29.05.19 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Petra - un loc incredibil de frumos — scris în 17.04.19 de rentea din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 Petra - Minunea roz – partea a II-a — scris în 06.01.19 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ