Petra, una dintre noile minuni ale lumii
Petra, una din noile minuni ale lumii, este fara indoiala atractia de top a Iordaniei, se incadreaza fara discutie in categoria: "you must see before you die".
Acest obiectiv este incadrat de Desertul Wadi Rum, in sud-vestul Iordaniei. Candva in timpuri stravechi fund de mare, zona acum ofera peisaje fantastice, stanci si munti ridicandu-se din nisipul rosiatic.
Site-ul istoric Petra este localizat la sud de orasul Wadi Musa Practic, unde se termina orasul incepe intrarea in Petra. Frumusetea locului este una cu totul deosebita, cuvintele ar reusi cu greu sa o descrie. Las imaginile sa vorbeasca de la sine.
NOTA WEBMASTER: mai multe despre Petra, impresii si fotografii, cititi pe blogul lui Ergon: Petra
Trimis de ergon in 20.11.08 02:44:32
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ergon); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Foarte frumos... !!!
Atat pozele cat si impresiile tale (ti-am citit blogul), m-au facut sa visez ca poate in viitorul apropiat, voi ajunge si eu in aceste locuri...
Este incredibila Iordania! Si eu care ma gandeam la Dubai! Acum clar mi s-au schimbat prioritatile.
Impresiile tale si apoi dialogul purtat prin emailuri m-au convins ca pot pleca absolut linistita in Iordania. Merci frumos, iti datorez o vacanta minunata, nemaipomenita, pe care aproape sigur as fi ratat-o din cauza imaginii proaste pe care o au multe tari arabe la noi.
Iti multumesc. Daca am vazut Petra anul acesta, sa stii ca ai si tu o contributie.
Ti-am citit blog-ul si atata am " visat" pana m-am vazut acolo.
Ma bucur mult ca v-a placut !
Este clar ca Petra intra la categoria: you must see before you die !
Deja ma bate gandul si la o Sirie, si la un Iran...mai greu cu bugetul, dar vedem !
In Iran ia-ma si pe mine in bagaj! promit sa te ajut, stiu cateva cuvinte, stiu sa scriu putin si sa citesc (cu greu, dar totusi)... De mult mi-am propus sa ajung acolo, dar cred ca inca mai astept "vremuri mai bune" pentru a pleca. Cu siguranta acolo nu e asa o atmosfera linistita si nu e chiar asa usor si placut sa fii turist precum a fost in Iordania. Cel putin pentru femei, care vor fi oprite si macar avertizate de catre politia religioasa (care stiu ca e peste tot) daca incalca "regulile" referitoare la imbracamintea obligatorie
- May.2023 Petra, capitala nabateenilor — scris în 29.07.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Feb.2022 Petra - un oras de vis — scris în 15.02.22 de sakalum din BRASOV - RECOMANDĂ
- Dec.2021 Capcane la Petra — scris în 04.12.21 de Suditu din CHIAJNA [IF] - RECOMANDĂ
- Jan.2020 Petra... și atât — scris în 22.03.20 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Apr.2019 A treia zi în Iordania: superbele trasee înalte din Petra, pentru doritori — scris în 29.05.19 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Petra - un loc incredibil de frumos — scris în 17.04.19 de rentea din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 Petra - Minunea roz – partea a II-a — scris în 06.01.19 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ