De la sud la nord, din Pola pana in Umag - cu barca!
Si mie mi s-a parut superba Croatia. Cam scumpa :) insa foarte frumoasa. Sunt datoare si eu cu povestea vacantei mele.
Am fost mai intai in Muntenegru si apoi am urcat pana in Pola de unde am inchiriat o barca si am navigat spre nord pana la Umag, aproape de granita cu Slovenia. Am vizitat Porec, Vrsar, Umag si Rovinji si desigur Pola. F frumos.
Plecand din Muntenegru, am dormit o noapte la Stobrec langa Split - intr-un camping, conditii excelente, cu exceptia faptului ca dormi in cort ai impresia ca stai la hotel, ai acolo in camping tot ce iti trebuie, ce mai eu am ramas impresionata, mi-as dori sa avem si noi asa ceva, intrucat avem unde in Romania sa cream astfel de spatii. Am platit pentru cort si masina 16 euro/noapte - insa pretul este pentru 4 persoane - chiar daca noi am fost 2, a fost acelasi pret.
Am ramas impresionata au fost autostrazile de acolo. Excelente. Am facut de la Split la Pola 5h si jumatate cu tot cu opriri si sunt cam 500 de km! Pentru autostrada de la Split la Rijeka am platit 155 de kuna. Insa si drumul de la Rijeka la Pola este foarte bun. Platesti doar pentru tunel.
Regiunea Istria este foarte frumoasa, iar orasele pe care le-am vizitat pitoresti, desi nu cred ca as rezista sa stau mai mult de 2 nopti intr-un orasel de genul ala. Insa merita sa le vizitezi o zi, doua, sa te plimbi pe stradutele lor pavate cu pietre albe (toata Croatia este din calcar :) ) si sa manci desigur peste. Mi-au placut mult Porec si Rovinji, cochete si pitoresti. Mi-am cumparat o gramada de prostioare :) si am mancat muuuulta inghetata.
Noi ne-am distrat f fain si pe barca, e haios si palpitant cand mergi doar cu vantul in vele :). Deh, pana acum nici nu stiam deloc care e treaba pe mare.... Nu ca acum as sti, insa mi-am imbogatit un pic vocabularul :). Am gasit si cateva golfuri superbe cu o apa atat de limpede de se vedea tot fundul marii, unde ne-am balacit o gramada. Insa apa e sarata si nu poti tine ochii deschisi sub apa fara ochelari. Si de asemenea nu uitati de pantofii de inot, daca inotati la mal e musai sa ii aveti, eu am vazut cativa arici de mare.
Trimis de ynna* in 01.09.08 07:33:27
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ynna*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Aug.2022 Câte ceva din moștenirea medievală a Istriei - Novigrad, Umag, Buje, Grožnjan, Motovun — scris în 23.02.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Câte ceva din moștenirea medievală a Istriei - Rovinj, Vrsar, Poreč, Sv. Lovreč — scris în 18.02.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Câte ceva din moștenirea medievală a Istriei - Kršan, Pićan, Pazin, Gračišće, Svetvinčenat — scris în 08.02.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Labin și Rabac - un fermecător centru istoric și o fermecătoare plajă — scris în 15.01.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Un mic circuit în Croația nordică - insula Krk și peninsula Istria, cu plecare din Zadar — scris în 29.10.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Istria cea frumoasa! — scris în 21.09.16 de janina_olt din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2012 Peninsula Istria - istorie pura — scris în 28.09.12 de Bujie din PITESTI - RECOMANDĂ