Palma - un loc care te surprinde la fiecare pas
Ajunsi pentru prima data in Spania am fost foarte placut surprinsi de frumusetile locului. Dupa cum am scris si in articolul anterior am ales Mallorca deoarece zborurile din UK spre Mallorca sunt foarte ieftine, insa ma bucur ca am ajuns pe aceasta minunata insula (cea mai mare insula a Spaniei).
Cand mergem intr-un concediu, pe langa relaxarea pe plaja si balaceala in apa, noua ne place sa si vizitam locurile din imprejurimi. Asa ca am optat pentru cazare in Magaluf, dar in fiecare zi am vizitat cate un alt oras.
Unul din orasele care ne-a impresionat in Mallorca este bineinteles Palma, capitala insulei. Este un oras minunat in care ai ceva nou de descoperit la tot pasul.
Daca ajungi in Palma este de recomandat sa iti inchiriezi o bicicleta, nu numai pentru faptul ca te ajuta sa ajungi in cat mai multe locuri, dar si pentru ca au o pista de biciclete foarte bine pusa la punct si o parte din pista se intinde chiar pe faleza orasului, deci faci miscare cu o priveliste uimitoare. Se fac si tururi ale orasului pe bicicleta:-)
Desi este doar o insula, portul este foarte mare, si poti admira de la barci mici de pescari pana la vapoare imense de croziera (noi am avut norocul de a si vizita unul din vapoarele de croaziera din port).
Un obiectiv ce m-a impresionat a fost Catedrala La Seu, este umitoare. Catedrala este pozitionata chiar langa ocean, iar in fata are o superba piscina. Langa Catedrala este un frumos parc - Parc de La Mar.
Pentru a vizita catedrala trebuie sa platesti 7 euro, biletele se achizitioneaza de la intrare.
In drum spre catedrala sunt tot felul de cladiri impresionante, cum e si Palatul Almudaina sau morile de vant de pe colina orasului (cei drept sunt mai mult ruine, nu cred ca mai functioneaza).
Un alt obiectiv interesant este si Castelul Bellver, este ceva de mers pana acolo, dar ai o priveliste foarte frumoasa asupra orasului.
Daca vreti sa mancati in Palma incercati sa gasiti un restaurant mai retras, nu in centru, deoarece preturile din cate am observat sunt aproape duble in centru.
Din Palma este foarte usor sa ajungi cam in toate statiunile insulei, sunt autobuze care le poti lua din centru, si circula destul de des.
Trimis de Irina banica in 02.06.17 18:51:41
- A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Irina banica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Sep.2022 La pas prin Palma de Mallorca (part 1) — scris în 21.09.22 de ailynuka din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2020 Palma de Mallorca in noiembrie — scris în 19.12.21 de nela b din FRANTA - RECOMANDĂ
- Oct.2019 Palma de Mallorca - doar cât să ne facem o idee — scris în 14.12.19 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Renumitul Es Trenc - o dezamagire pt noi — scris în 08.06.19 de Annemarye din BOTOşANI - nu recomandă
- Sep.2018 O perspectivă cu tentă medievală de la castelul Bellver — scris în 09.12.18 de diacrys* din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Mallorca insula verde si plina de viata — scris în 15.06.18 de Florinasimi din BISTRIţA - RECOMANDĂ
- Oct.2017 La plimbare prin capitala insulei Mallorca — scris în 27.05.20 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ