ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.10.2012
DE Mika
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.08.09
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

O plimbare prin Palma de Mallorca

Ilustrație video-muzicală
Armik - Memories Of Mallorca


TIPĂREȘTE

In acest an, din diferite motive, am plecat tarziu in concediu si pentru prima data nu am planificat nimic. Ne-am hotarat asupra locului si a datei de plecare chiar in sediul agenţiei din care am cumparat biletele. Şi a fost Mallorca.

Nu a fost chiar o hotarare usoară deoarece trebuia să călătorim cu avionul, noi preferând călătoriile cu maşina. Dar, nu am prea avut timp sa ne facem multe ganduri, ne-am facut bagajele şi... la aeroport.

Zborul spre insulă a fost foarte plăcut, nici nu am simţit cand au trecut cele trei ore de zbor. Am trceut pe deasupra Croaţiei, apoi am traversat Adriatica şi Italia şi, survolând Roma am ieşit deasupra Mediteranei.

Am ajuns in Mallorca la apusul soarelui, şi am aterizat pe aeroportul Son Sant Joan. La aeroport ne-a asteptat un autocar pentru transfer la hotel, si in aproximativ 20 min. Eram cazaţi in staţiunea Magalluf.

A doua zi, după câteva ore de plajă, am plecat să vizităm Palma de Mallorca, primul punct de interes de pe lista noastră.

Mallorca, insulă spaniolă din Mediterană, face parte din Arhipeleagul Baleare. Numele insulei vine din latină, şi înseamnă „insula mare”, fiind cea mai mare dintre insulele arhipeleagului

Capitala insulei este Palma, oraş port la Marea Mediterană, fiind şi în acelaşi timp şi capitala regiunii autonome Insulele Baleare. Oraşul a fost intemeiat de romani in secolul 2, şi a purtat numele de Palmeria. Cucerirea insulei de către arabi, in anul 902, a avut un mare impact asupra vieţii de aici şi asupra arhitecturii oraşului. Trecerea la creştinism in secolul 13, a schimbat influenţele arabe cu cele gotice, oraşul schimbându-şi încet înfăţişarea. Inainte de războiul spaniol de succesiune, a purtat numele de Ciutat de Mallorca sau, mai simplu, Ciutat, nume încă folosit de populaţia locală. Chiar şi unele indicatoare rutiere poartă numele de Ciutat.

Oraşul, in care locuieşte aproape jumătate din populaţia insulei, este situat in sudvestul insulei.

Autobuzul (linie de transport în comun locală) cu care am ajuns in oraş ne-a lăsat la capătul liniei, respectiv în Placa d'Espanya, punct de plecare a mijloacelor de transport in comun (autobuz, tren) şi în acelaşi timp şi punct de plecare in explorarea oraşului.

Aşa că am ieşit din staţia Placa de'Espanza şi am pornit pe straduţele inguste şi cochete, mărginite de multe magazine ale unor cunoscute firme, spre Catderala Santa Maria de Palma.

Catedrala, mai cunoscută sub numele de „La Seu”, este simbolul arhipeleagului Balear. Construcţia in stil gotic a început in anul 1229 in timpul domniei lui James I de Aragon, care a dedicat această construcţie Fecioarei Maria drept mulţumire pentru victoria pe care a repurtat-o asupra arabilor. Locul pe care a fost construită catedrala este cel al unei vechi moschei, simbolizând victoria creştinismului asupra islamului. Paradoxal, creştinii care îngenunchează la altarul catedralei o fac în direcţia Mecca, la fel ca musulmanii.

In perioada regelui James II, fiul lui James I a fost construită o capelă funerară, cunoscută azi sub numele de Capela Sfintei Treimi. In această capelă se găsesc mormintele regilor din Mallorca.

Construcţia catedralei a fost finalizată in anul 1601, dar de-a lungul timpului a suferit nenumărate deteriorări, fiind necesare ample lucrări de restaurare.

Au fost două mari etape de restaurare a catedralei, una la mijlocul secolului 19, făcută de către arhitectul Juan Bautista Peyronnet, iar cealaltă la inceputul secolului 20, făcută de către arhitectul catalan Antonio Gaudi, care a refăcut Capela Sfintei Treimi, altarul, a creat mai multe vitralii şi lampadare in interior.

In imediata apropiere a catedralei se află Palatul Almudaina, care domină intrarea in oraş.

Palatul este o construcţie rectangulară, înconjurată de ziduri groase şi de 4 turnuri, dintre care cel mai important este „Torre del Angel”.

Părăsind catedrala şi Palatul Almudiana, am intrat în oraşul vechi, un labirint impresionant de străzi în general liniştite, cu clădiri care înconjoară minunate curţi interioare.

Oraşul vechi a trecut de la arhitectura romană, la cea cu influenţe arabe, iar din secolul 13 a trecut sub inflşuenţa stilului gotic.

Influenţa gotică s-a menţinut până secolul 17, când au inceput mari transformări în arhitectura oraşului. Casele şi curţile interioare au devenit mai mari şi mai impunătoare.

In prezent multe dintre aceste vile au fost împărţite în unele mai mici, ele având destinaţia de locuinţe sau birouri. La parterul acestor vile s-au deschis nenumărate magazine de suveniruri sau mici restaurante, unde poţi să mănânci mâncare tradiţională şi să bei o bere rece sau sangria.

Nu a fost suficientă acea jumătate de zi pentru a vedea cât mai mult din acest oraş, aşa că am revenit şi a doua zi. Cel mai mult mi-a plăcut plimbarea pe străzile vechiului oraş şi curţile interioare ale vechilor clădiri.

Au rămas încă multe obiective ale oraşului pe care nu am reuşit să le vedem (castelul Bellver). Mai aveam şi alte locuri din insulă de vizitat, aşa că ne-am resemnat şi ne-am propus să mai facem un concediu pe insulă ca să reuşim să vedem intregul oraş Palma de Mallorca.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Mika in 10.10.12 15:23:28
Validat / Publicat: 10.10.12 16:46:39
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6379 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mika); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Admin
[10.10.12 18:33:18]
»

Impreuna cu continuarea sa, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

Diaura*
[10.10.12 20:26:38]
»

@ Mika

Multumim pentru impresii. Catedrala este impresionanta.

webmaster13
[10.10.12 23:24:40]
»

Articolul a "primit" o ilustratie muzicala sau video-muzicala - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul prefera o alta melodie, este rugat sa ne scrie (aci, ca ecou, ori pe PM)

webmasterX
[25.10.14 07:12:52]
»

Mutat în rubrica "Descoperă Palma de Mallorca, MALLORCA" (nou-creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Diaura*
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Palma de Mallorca:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066303014755249 sec
    ecranul dvs: 1 x 1