Weekend in Palermo
Am hotarat sa plecam in Palermo in noiembrie, cand la noi ploua, era frig si urat. Am gasit soare. flori si cunoscuta agitatie italiana. Am ales o cazare in centrul orasului, un apartament pe care il recomand cu caldura - Casa Petra ai Quattro Canti, - spatios, curat, o gazda atenta si plina de solicitudine... Dupa mine cel mai frumos monument din Palermo este insusi orasul.
Cladirile sunt adevarate bijuterii iar o plimbare pe Via Maqueda, din piata Quattro Canti pana la Teatro Massimo te introduce in atmosfera boema a orasului. Agitatie, gelaterii. pizzarii, fiecare cu cate 2-3 masute scoase pe strada,
Potrivit indicatiilor citite pe net, dimineata am visitat si faimoasele Mercato Il Capo si Ballaro, legume, fructe, carne, peste (da, mult peste si fructe de mare) branzeturi… ca la piata. Impresionata oferta pentru noi, care venim din alt tip de clima. Un lucru bun, se pot cumpara la oferta platouri cu amestecuri diverse de branzeturi si salamuri sau salate de peste si fructe de mare. Preturile par rezonabile
A treia piata, Mercato Vucciria nu am mai apucat sa o vizitam decat seara, asa ca disparusera comerciantii (daca fusesera) dar ramasesera micile restaurante fermecatoare
De mancat se poate incerca orice, totul este bun si bine gatit. Fructe de mare, peste spada, pizza, paste diverse. O specialitate a locului este Panino con la milza = Sandwich cu splina, pe care l-am gasit in zona portului la Franco (ne-a indrumat un localnic binevoitor)
In materie de dulciuri incercati canolli si cassata.
Trimis de mihaela_predoiu in 24.11.18 00:49:30
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Roma, Florenta, Venetia, Milano
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihaela_predoiu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 27&ridAnt=91167
=
”Am ales o cazare in centrul orasului, un apartament pe care il recomand cu caldura - Casa Petra ai Quattro Canti
- Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
- Apr.2023 Palermo altfel de cum mi-l imaginam — scris în 04.04.24 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Oct.2019 Pentru prima dată, câteva ore în Palermo — scris în 30.11.19 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Pe țărm și prin împrejurimi — scris în 29.08.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Grandoare și rafinament în centro storico — scris în 28.08.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 O moștenire fabuloasă: Palermo arabo-normand. Partea a II-a — scris în 14.07.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 O moștenire fabuloasă: Palermo arabo-normand. Partea I — scris în 13.07.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Bella Sicilia, bello Palermo — scris în 02.07.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ