GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Weekend prelungit la Palermo
Am ales Palermo pentru ca eram curioasa sa vad cum este in Sicilia.
Desi nu se compara din anumite puncte de vedere cu Roma sau Venetia, Palermo geme de istorie. Cu un simplu search pe internet veti gasi numeroase obiective de vizitat in Palermo. Evident ca nu prea este timp in 3-4 zile pentru toate, asa ca am ales ce mi s-a parut interesant.
Ne-am luat cazare aproape de centru si ne-am propus sa luam la pas stradutele inguste si uneori dubioase din acest oras. Este un oras al contrastelor, asa cum mi s-a parut si Bari. Sunt zone cu numeroase cladiri vechi si frumoase, apoi brusc intri intr-o zona care seamana a getto. Dar asta e farmecul acestui oras minunat.
Arhitectura deosebita a cladirilor si istoria lor sunt pur si simplu fascinante. La tot pasul dai de ceva cu insemnatate istorica. De exemplu, desi Inainte sa plecam m-am documentat, nicaieri nu am citit despre biserica Santa Caterina care este vis a vis de faimoasa biserica Martorana. Interiorul acestei biserici din 1500 iti ia pur si simplu rasuflarea.
Alte obiective vizitate care mi-au placut sunt: Fantana Rusinii, Martorana, Teatrul Massimo unde s-a filmat Nasul partea a III-a, Catedrala Palermo, Quattro Canti, Orto Botanico, unde este cel mai mare ficus din Europa, sau cel putin asa se laudaei, San Giuseppe dei Teatini, San Giovanni degli Eremiti, Piata Pretoria, Porta Nuova, Giardino Inglese, San Domenico, portul si o piata al carei nume nu il mai stiu, pur si simplu ne-am "pierdut" printre stradute imbatati de arhitectura deosebita.
Am admirat o panorama de 360 grade de pe acoperisul Chiesa del SS Salvatore, o biserica teatru, despre care nu citisem nimic, dar am dat de ea intamplator si am fost foarte placut surprinsi. Ne-am plimbat pe la magazinele de pe strada Maqueda, care este ticsita de magazine si cladiri vechi.
In ceea ce priveste restaurantele, va recomand sa incercati pestele spada si cannoli, desertul lor specific cu ricotta, inghetata la cornet, si bineinteles fructele de mare. Localnicii sunt foarte prietenosi si se descurca cat de cat in limba engleza. In pietele mai importante exista si wi fi gratis, care functioneaza foarte bine. De ex in piata Pretoria. Va recomand sa vizitati Palermo daca sunteti interesati de istorie, marea majoritate a obiectivelor enumerate dateaza din secolul XV sau chiar XI.
Trimis de cami1212 in 05.05.17 22:28:38
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cami1212); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
P01: De unde ai obtinut harta? Aeroport? Oficiul de Informare Turistica? Gara?
Multumesc.
Frumoase fotografii.
@cristina47: la aeroport, imediat pana sa iesi, este un centru de informare turistica si au cateva pliante si o harta. Tot de acolo se cumpara si biletele pentru autobuz -10 euro dus intors. au si wi fi, dar nu e compatibil cu toate telefoanele, din 3 pers cate am fost noi, doar la mine au mers. Te sfatuiesc sa pozezi harta cu telefonul, noi am pierdut una, noroc ca luasem 2. Asa am ajuns intr-o zona mai dubioasa, care era f aproape de zona unde am stat, insa nu au fost probleme????
@cami1212: În urmă cu câțiva ani am vizitat și eu Palermo cel mai frumos oraș al celei mai mari insule din Mediterana, cu o rezonanță aparte pentru noi românii, cu inegalabilele sale mozaicuri, dar și cu o comoară ascunsă care-ți dă fiori.
La Palermo și-a trăit ultimii ani din viață, exilat și bolnav, istoricul și scriitorul român Nicolae Bălcescu. Doar o statuie și o plăcuță fixată pe o clădire, un fost hotel modest, mai amintesc de asta.
Știai că subsolurile orașului - mai exact catacombele călugărilor capucini - oferă celor tari de inimă prilejul de a vizita un loc macabru, dar încărcat de trecut? Acolo sunt etalate mii de mumii, cadavre vechi de câteva sute de ani. Nu este pentru oricine acest "obiectiv turistic". El este amintit în programele unor agenții, dar turiștii nu sunt duși acolo. Nici pe noi nu ne-au dus, nici măcar nu ne-au amintit de catacombele călugărilor capucini.
@iulianic: buna! Stiam de catacombe, insa eu am rinita alergica si am evitat acest loc, l-am vazut in poze si filmulete! Am vazut statuia, am omis sa amintesc de ea.
@iulianic: Intr-adevar, un oras cu multa istorie.
Nici eu nu am vrut sa viziez Catacombele.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2023 Palermo altfel de cum mi-l imaginam — scris în 04.04.24 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Oct.2019 Pentru prima dată, câteva ore în Palermo — scris în 30.11.19 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Pe țărm și prin împrejurimi — scris în 29.08.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Grandoare și rafinament în centro storico — scris în 28.08.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 O moștenire fabuloasă: Palermo arabo-normand. Partea a II-a — scris în 14.07.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 O moștenire fabuloasă: Palermo arabo-normand. Partea I — scris în 13.07.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Bella Sicilia, bello Palermo — scris în 02.07.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ