Cateva randuri despre frumoasa Sicilie
Am avut norocul sa vizitez Sicilia anul acesta. Am fost gazduite, eu si sora mea, in Palermo la o ruda timp de 10 zile.
Ceea ce pot spune despre Sicilia sunt in majoritate cuvinte de lauda.
Mi-a placut mult Palermo, cu aerul sau cultural si usor aristocrat. Ceea ce nu trebuie ratat sunt: Catedrala, Teatrul Massimo, Piata Politeama, Castelul normanzilor, Catacombele capucinilor, Bazilica Eremitilor (toate in zona centrala).
Dar, cel mai mult si mai mult mi-a placut plimbarea pe muntele Pelegrino unde se afla un sanctuar al Sfintei Rosalia, protectoarea orasului. De acolo de sus panorama asupra orasului, ziua si noaptea, este superba.
Apoi, zona Mondello, un cartier de vile la malul marii cu o faleza pe care m-am plimat aproape in fiecare seara este iarasi ceva foarte frumos.
In contrast cu Mondello este cartierul Monreale, aflat pe un deal, cu case vechi si ingramadite de ai impresia ca te-ai intors in timp. Catedrala de aici este foarte frumoasa.
In Palermo poti face cumparaturi in functie de buget: gasesti toate marile branduri dar si buticuri ale chinezilor. Mancarea este mai scumpa decat la noi, dar merita macar o data sa incerci pastele cu fructe de mare.
In afara de Palermo ce am vazut si mai recomand este Taormina, o statiune construita pe stanca (imi amintea de Santorini) pe vechi ruine romane si grecesti. Panorama de aici asupra marii Ionice este fantastica iar plimbarea pe straduta pietruita ticsita de magazine de firma iri aminteste de marile metropole.
Apoi, vulcanul Etna (cel mai activ vulcan din Europa), daca il "prindeti" intr-o zi lipsita de nori, o sa va incante privirea. Se vede fumegand... Noi am mers pana in satul Nicolossi si l-am vazut mai indeaproape.
Drumul pe autostrada ce leaga Palermo de Messina, pe malul mariieste iarasi foarte frumos. De restul peisajelo... ce sa mai spun? Livezi cu maslini, livezi cu portocali, oameni veseli, mancare buna...
Mi-a placut! Recomand aceasta regiune pentru cei care isi doresc intr-un concediu sa aiba obiective de vizitat!
P. S. "Pacat ca italienii au ceva impotriva romanilor, nu stiu alta limba decat a lor iar orasele sunt destul de incarcate de gunoaie. Acestea sunt singurele obiectii... "
Trimis de ancamariagadea* in 21.11.09 22:17:54
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ancamariagadea*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
asa este Sicilia este foarte frumoasa , frumoase si impresiile , ce ziceti de o mazurka ...!!!
ancamariagadea, am atasat la review-ul tau melodia propusa de Cristian. Daca aceasta nu reflecta si dorinta ta, da un semn.
Multumesc frumos, Cristian si webmaster! Foarte frumoasa melodia si foarte potrivita!
Webmaster, am rugamintea, daca se poate sa schimbati titlul in "Cateva randuri despre frumoasa Sicilie", parca suna mai bine. Multumesc.
A nu se puncta ecoul.
Orasul Palermo este infratit cu Timisoara. Din pacate am beneficiat doar de mafiotii de acolo.
Pozele sunt super faine
Multumesc mult, David! Chiar nu am stiut. Este pacat ca aceste "infratiri" sa nu insemne nimic din punct de vedere cultural
- Apr.2023 Palermo altfel de cum mi-l imaginam — scris în 04.04.24 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Oct.2019 Pentru prima dată, câteva ore în Palermo — scris în 30.11.19 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Pe țărm și prin împrejurimi — scris în 29.08.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Grandoare și rafinament în centro storico — scris în 28.08.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 O moștenire fabuloasă: Palermo arabo-normand. Partea a II-a — scris în 14.07.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 O moștenire fabuloasă: Palermo arabo-normand. Partea I — scris în 13.07.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Bella Sicilia, bello Palermo — scris în 02.07.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ