ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.10.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 27.08.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2024
DURATA: 14 zile
Cuplu

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Istoria si frumusetea castelului Osaka

TIPĂREȘTE URM de aici

Urmatoarea zi a fost dedicata vizitarii orasului Osaka, in care am ajuns cu trenul dupa mai putin de o ora.  Asa cum  multe dintre faimoasele orase din lume au un reper care se inalta dominand orizontul, Osaka are castelul sau, care este una dintre cele mai apreciate si uluitoare structuri din toata Japonia.  

Locul Castelului Osaka a fost candva terenul unei manastiri puternice, Ishiyama Honganji, transformata intr-un templu masiv, care a fost construit pentru prima data in 1496. Datorita reputatiei sale de necucerit, templul a avut o mare  influenta pana in 1580, cand in timpul campaniei lui Oda Nobunaga de unificare nationala a cedat si a ars din temelii.

In 1583, la ordinele lui Toyotomi Hideyoshi a fost construit castelul original Osaka, langa locul fostului templu Ishiyama Honganji, devenind cel mai mare castel la acea vreme, inalt de cinci etaje, cu exteriorul acoperit cu foita de aur si decorat cu decoratiuni de aur, simbol al puterii si bogatiei.

La cativa ani dupa moartea lui Hideyoshi, trupele Tokugawa au atacat si au distrus castelul, punand capat descendentei Toyotomi, in 1615.  

Castelul Osaka a fost reconstruit de Tokugawa Hidetada in anii 1620, cu santuri mai adanci si ziduri de doua ori mai inalte decat constructia originala. Turnul principal a fost insa lovit de fulger in 1665 si a ars, iar structurile ramase au fost distruse, cu timpul.

In 1931, castelul principal a fost din nou reconstruit, iar zona din jurul lui a fost deschisa ulterior ca parc public. A supravietuit raidurilor aeriene din timpul razboiului, iar reparatiile majore din anul 1997 au dat castelului un nou farmec, acesta fiind inconjurat de cetati secundare, porti, turnulete, ziduri de piatra si santuri impresionante.  

Am intrat in curtea castelului prin poarta Aoyamon, Poarta Albastra, care impreuna cu santul plin cu apa si un pod mobil, opreau intrarea dusmanilor in castel. Astazi santul este un canal pe care plutesc barci, iar podul numit Gokuraku-bashi, „Podul Paradisului” , nu se mai misca. Initial a fost construit din lemn, in 1626, in perioada Tokugawa, cel de astazi fiind reconstruit din beton in 1965, dupa ce castelul a fost declarat „Sit istoric special” .

Am pasit in scuarul Masugata (un patrat inconjurat de ziduri de piatra) avand rolul de a opri inamicii, construit in perioada shogunatului Tokugawa, ca parte a reconstructiei castelului Osaka.  

In sfarsit, am ajuns in zona curtii castelului, unde se afla si casa de bilete, de unde am cumparat biletele pentru a vizita interiorul castelului, pentru adulti costand 600 yeni.  

Desi interiorul nu este cel original, castelul Osaka gazduieste un muzeu cu exponate despre castel in sine, multe exponate despre Toyotomi Hideyoshi, razboinicul samurai care a construit castelul.

Desi ar putea parea exagerat sa ai un muzeu intreg cu 8 etaje (de fapt 7, pentru ca, nu exista etajul 6), despre un conducator al Japoniei, modul in care este amenajat muzeul ne-a oferit cu adevarat o idee despre viata in timpul acelei perioade, sub conducerea lui.

Primul etaj este intrarea in muzeu, de unde se poate inchiria ghid audio, disponibil in limbile japoneza, engleza, coreeana si chineza, un magazin de suveniruri si un cinematograf pentru a afla despre istoria Castelului Osaka si despre Hideyoshi Toyotomi.  

Incepand cu etajul 2, devine cu adevarat interesant. Aici se gaseste o replica la scara mare a unui shachihoko auriu, pe care o vedem pe coama acoperisului castelului si a tigrului, aflat la nivelul superior al fatadei castelului. Acest etaj este despre Castelul Osaka insusi, cu panouri de afisare care contin informatii despre el. Poti„proba” o casca de samurai restaurata din epoca Sengoku si sa te fotografiezi cu ea pentru 500 yeni.

Din pacate, fotografierea este interzisa la etajele 3 si 4 ale muzeului, insa eu am observat mai tarziu anuntul, astfel ca am facut cateva fotografii. Aici sunt modele in miniatura ale celor doua versiuni diferite ale Castelului Osaka, castelul mai vechi construit sub Toyotomi Hideyoshi si a doua versiune construita sub regimul Tokugawa,  cu stiluri vizibil diferite.

La etajul 3 se afla si faimoasa sala de ceai aurie, Hideyoshi fiind cunoscut pentru gusturile sale extravagante si afinitatea pentru aur. Avea o camera de ceai construita aproape in intregime din aur, totul in camera stralucind, usile cu ecran, tavanul traditional, tavile, totul.

Am admirat diverse seturi de arme si armuri de samurai, fiecare casca fiind diferita, artefacte istorice din epoca Hideyoshi Toyotomi.

La etajul 4 exista nenumarate artefacte istorice expuse, inclusiv steaguri de lupta, scrisori ale lui Toyotomi Hideyoshi si un paravan pliant vechi de secole care reprezinta orasul vechi Osaka.  

Etajul 5 este despre epicul„Razboi de vara la Osaka” , scena impresionanta de lupta, in miniatura, a asediului de vara de la Castelul Osaka din 1614-1615, cand trupele Tokugawa au castigat in cele din urma controlul asupra ultimului bastion Toyotomi ramas in Osaka. Printre statuietele luptatorilor l-am vazut si pe Sanada Yukimura, ce iese in evidenta prin armura sa rosie de lupta si faimoasa casca impodobita cu coarne de cerb.

Etajul 6 nu este deschis publicului, iar etajul 7, cel mai animat, prezinta in 19 diorame, scene diferite din viata lui Toyotomi Hideyoshi, in holograma. Este un mod foarte creativ de a spune povestea vietii, intr-un mod distractiv si interesant, in acelasi timp foarte usor de inteles si foarte apreciat de japonezi. Acest etaj este despre viata lui Hideyoshi Toyotomi si a arborelui sau genealogic, fiind si cel mai aglomerat.

Principala atractie a etajului opt este puntea de observatie in aer liber, aflata la 50 metri fata de sol, de unde privesti orasul modern Osaka, cu zgarie-nori si cladiri moderne, in contrast cu perioada lui Hideyoshi.  

In plus, am vazut shachihoko auriu, montat pe acoperisul cu patina verde. Este greu de imaginat ca are aceeasi dimensiune cu replica situata la etajul doi. Exista si stereograme ale caror imagini in 3-D ne ofera o idee despre cum arata terenul cand a fost construit pentru prima data castelul.  

In concluzie, Castelul Osaka este unic prin faptul ca este o reconstructie, oferind o experienta diferita fata de cea traita in alte castele populare din Japonia, originale, cum ar fi Himeji sau Matsumoto. Sa vizitezi un castel original este grozav, dar este o experienta diferita. La acele castele, este mai mult despre a te plimba, incercand sa-ti imaginezi cum se traia in acele timpuri, pe cand aici este despre a invata istorie.  

Desi recenziile online sunt mixte, muzeul din interiorul Castelului Osaka merita cu siguranta vizitat.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de geani anto in 05.10.24 12:19:16
Validat / Publicat: 05.10.24 16:54:32

VIZUALIZĂRI: 161 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geani anto); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P24 In concluzie, Castelul Osaka este unic prin faptul ca este o reconstructie, oferind o experienta diferita fata de cea traita in alte castele populare din Japonia, originale, cum ar fi Himeji sau Matsumoto. Sa vizitezi un castel original este grozav, dar este o experienta diferita. La acele castele, este mai mult despre a te plimba, incercand sa-ti imaginezi cum se traia in acele timpuri, pe cand aici este despre a invata istorie. Desi recenziile online sunt mixte, muzeul din interiorul Castelului Osaka merita cu siguranta vizitat.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13500 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Osaka şi imprejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057451009750366 sec
    ecranul dvs: 1 x 1