GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dupa ce parasim Villach, Austria, la circa 20 km trecem frontiera si ne continuam drumul pe autostrada A2 (E 61) spre Liubliana, lasand in dreapta autostrazii Parcul National Triglav, dominat de varful cu acelasi nume, care cu cei 2864 metri este cel mai inalt varf din Slovenia. De fapt muntii ne vor insoti mai mult timp, apoi vor veni dealurile domoale.
Lasam mai tarziu in dreapta localitatea Bled cu faimosul sau lac pe care se organizeaza frecvent competii de canotaj sau caiac-canoe, iar in stanga parcul Spominski. Dupa ce trecem de Kranj, in nodul rutier de la Smarna Gora, iesim din autostrada si intram sa vedem Liubliana.
Intram pe Miheliceva Cesta, continuam drumul pe Obvozna Cesta, pana in podul peste Sava, mergem pe Dunajska Cesta pana in zona garii, apoi la dreapta pe Siceva Cesta, trecem prin fata Parlamentului, dupa parc viram la stanga pe Presernova Cesta, iar in continuare pe Trzaska Cesta, care ne va conduce pana la autostrada. Am vazut multe cladiri vechi, bine ingrijite, dar si cladiri noi, moderne. Impresia creata, este adevarat di fuga masinii este a unui oras ingrijit si ordonat. Intram pe autostrada A1 (E70), trecem pe langa Brezovica, Postojna (zona unde se afla faimoasa pestera Postojna, considerata a fi cea mai lunga din Europa) iar apoi o intersectie, unde la dreapta este autostrada A3, care merge spre Italia, iar usor la stanga autostrada A 1, pe care ne continuam drumul.
Doresc sa mentionez ca drumul prin Liubliana l-am reconstituit cu ajutorul unei harti a orasului de pe internet, reamintindu-mi obiectivele vazute din masina.
In dreptul localitatii Kozima iesim din autostrada si pe drumul E 61 ne indreptam spre Croatia. Traversam localitatile Povzane, Obrov, Racice, Starod, Pasjak, unde este punctul de trecere in Croatia. Daca de la frontiera pana aproape de Liubliana am avut parteneri de drum muntii, la inceput mai inalti, apoi dealuri care ne insotesc pana la frontiera cu Croatia formele de relief sunt mai marunte. Trecem frontiera fara probleme, dupa un control sumar al actelor si ne continuam drumul spre destinatia zilei, Opatija.
Trecem prin Pasjak, Sapjane, dupa care intram pe autostrada A7 (E 61, E 63 Kvarneska Auto Cesta), pe care rulam pana la Matulj, de unde iesim din autostrada. Drumul 66 ne conduce in Opatija, unde pe Nova Cesta, ajungem la vila Dalia, la care aveam comfirmata cazarea. La prima vedere, din exterior, locul ne place si atunci cand ni se spune ca vom fi cazati in alta parte suntem putin dezamagiti.
Suntem rugati sa o urmam, cu masina, pe proprietatea vilei si suntem dirijati, pe Nova Cesta, dupa vila Irma, un magazin Billa, pe care il retinem, ca pozitie. Putin dupa Billa, la stanga, coboram pe Matka Laginje, Marsala Tita, pe langa hotel Agava, hotel Bristol Opatija, hotel Imperial, hotel Millenium, la o vila in centrul orasului, foarte aproape de mare. Vila se afla pe Ulita Poginulih Hrvatskih Branitelja. In apropierea Politiei si a hotelului Mozart. Apartamentul primit are 2 dormitoare, baie, bucatarie, o sufragerie cu loc pentru servit masa, televizor, telefon si o terasa mare, la intrare, unde vom servi si masa, afara la aer curat.
Prima impresie este a unui oras unde mi-am dorit sa ma odihnesc, adica munte coborand direct in mare. Dupe ce ne cazam si ne fixam repere pentru a sti sa ne intoarcem la vila, mergem sa facem cumparaturi pentru masa de seara, de la un magazin vis-a-vis de hotelul Millenium, unde am putut plati cu cardul si apoi ne plimbam pe faleza, sau plaja, cum vreti sa ii spuneti. Veti vedea din poze si imi veti da dreptate.
As dori sa va sugerez sa faceti rost de moneda nationala (kuna), pentru ca in euro nu puteti plati nimic, iar in putine locuri sunt admise carduri Visa sau Maestro, cum fost cazul nostru. Cel putin asa a fost anul trecut.
Veti remarca de asemenea multa vegetatie mediteraniana sau chiar subtropicala, multa verdeata si curatenie.
Dupa plimbarea pe faleza (sau plaja), prin parcul Jakova, parcul Angiolina (o veritabila gradina botanica), prin port, bunicii se retrag la vila pentru a pregati masa de seara, iar seful BUBU, impreuna cu parintii sai, merge sa se mai joace pe plaja. A doua zi ne asteapta un drum lung si obositor.
Trimis de liviu49 in 18.07.15 07:45:29
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CROAȚIA.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (liviu49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Opatija" (deja existentă pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2013 Opatija - aristocrata Croatiei — scris în 02.07.13 de felix din BAIA MARE - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Terase si restaurante (Konoba) Opatija — scris în 16.06.13 de claudiu 71 din WIENER NEUSTADT - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Golful Kvarner si'Imperiala Opatija' II — scris în 14.06.13 de claudiu 71 din WIENER NEUSTADT - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Golful Kvarner si 'Imperiala Opatija' — scris în 11.06.13 de claudiu 71 din WIENER NEUSTADT - RECOMANDĂ
- Aug.2012 O statiune deosebita — scris în 23.03.13 de marocanu21 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2011 Nobila 'Doamna' a Litoralului Croat — scris în 30.11.11 de Cristian_h* din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jun.2011 Cu 'Mariska' in insulele Opatijei — scris în 30.03.13 de rodica1016 din BUCURESTI - RECOMANDĂ