ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.07.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 27.08.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2024
DURATA: 14 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Templul shintoist Futarasan si frumosul pod sacru Shin-kyo din Nikko

TIPĂREȘTE URM de aici

Dupa 3 zile in care am colindat prin Tokyo, urmeaza 2 zile dedicate zonei invecinate orasului Tokyo, incepand cu Nikko, situat la 150 de km de Tokyo, in zona alpina a muntilor Tochigi, la o altitudine de 1298 m. Am plecat de dimineata cu trenul JR si am ajuns in 2 ore in orasul cunoscut pentru templele sale, izvoare termale (Onsen), cascade si lacuri.

Statia in care am coborat este Tobu-Nikko, unde se afla si un centru de informare pentru turisti, de unde am cumparat „Kirifuri no taki Free Pass” , un permis de autobuz care costa 600 de yeni si este valabil intr-o singura zi calendaristica pentru toate autobuzele care circula intre statia Nikko si cascada Kirifuri, precum si pentru autobuzele care circula in jurul obiectivelor incluse in Patrimoniului Mondial UNESCO.  

Ne-am propus sa vedem doar 2 sau 3 temple, in functie de timpul pe care il aveam la dispozitie, pentru a ajunge si in alta locatie, mai putin vizitata, dar care noua ne-a placut foarte mult, Vila imperiala Tamozawa.  

La intrarea in complexul de altare si temple din Nikko se afla  podul sacru Shin-kyo, care desi apartine  altarului Futarasan, se afla la un km departare de templu. Podul este unul dintre cele mai frumoase din Japonia, fiind inregistrat in Patrimoniul Mondial din anul 1999. Data exacta a construirii acestuia nu se cunoaste, insa cel actual a fost construit in 1636, ca un pod de lemn lacuit cu vermilion, care pana in 1973, nu a fost deschis publicul larg. Era folosit doar de imparat si membrii curtii imperiale. Dupa renovari extinse la sfarsitul anilor 1990 si inceputul anilor 2000, astazi poate fi traversat de vizitatori.

Legenda spune ca in anul 766, un preot pe nume Shodo Shonin calatorea impreuna cu adeptii lui si cand a ajuns la marginea raului Daiya-gawa care curgea rapid, nu a putut sa-l traverseze. Preotul a inceput sa se roage si un zeu gigantic a aparut pe malul opus, avand infasurati pe brat, doi serpi mari, unul rosu si unul albastru, pe care i-a aruncat peste rau, transformandu-i intr-un pod de culoarea curcubeului.

Preotul si adeptii lui au trecut podul miraculos, dupa care, atat zeul cat si podul, au disparut. De atunci, aici a fost construit si intretinut un pod, iar preotul a fondat Templul Rinno-ji, Altarul Futarasan Jinja si Templul Chuzenji, in jurul carora s-a dezvoltat Nikko, Shodo Shonin fiind considerat fondatorul acestui oras.  

In dreptul podului sacru autobuzul  a stationat si multi turisti unde au coborat, insa noi am continuat drumul pana la templul Futarasan.  

Templul shintoist Futarasan este dedicat zeitatilor care protejeaza Muntele Futarasan, cel mai proeminent dintre cei mai sacri munti din Nikko.

Am intrat pe poarta mare de metal, inaintand pe o alee si ajungand la o alta poarta rosie de lemn. In spatele portii se afla un grup de trei cedri venerati, iar mai departe drumul se deschide spre o curte interioara, spre templu.

In fata templului, o mica statueta aurita reprezentand un iepure ce tine in labute o minge din  lapis lazuli albastru. In Japonia, iepurii sunt un simbol pentru pace, lipsa de agresivitate, dar si un simbol al fertilitatii. De asemenea, iepurele este privit ca un animal care face sa dispara ghinionul. Aceasta asociere este mai degraba lingvistica, deoarece cuvantul„iepure’’ se scrie cu caractere similare cu ale „a scapa de ghinion” . In altar exista doua sabii care fac parte din patrimoniul national japonez, iar o parte din cladiri si artefacte sunt recunoscute ca importante din punct de vedere cultural. Nu am stat foarte mult aici, iesind pe o alta poarta torii, din metal si o alta din lemn, pornind pe o alee strajuita de felinare mari, catre Tosho-gu, un alt altar shintoist. Inainte de a iesi pe ultima poarta, l-am mangaiat pe Daikokuten, zeul prosperitatii,  infatisat stand pe doi saci cu orez. Are pielea inchisa la culoare, e robust, purtand in mana dreapta un ciocan pentru indeplinirea dorintelor si un sac cu lucruri pretioase atarnat pe spate.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de geani anto in 27.07.24 22:25:06
Validat / Publicat: 28.07.24 10:07:25

VIZUALIZĂRI: 187 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geani anto); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Inainte de a iesi pe ultima poarta, l-am mangaiat pe Daikokuten, zeul prosperitatii, infatisat stand pe doi saci cu orez. Are pielea inchisa la culoare, e robust, purtand in mana dreapta un ciocan pentru indeplinirea dorintelor si un sac cu lucruri pretioase atarnat pe spate.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6300 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Nikko:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054742097854614 sec
    ecranul dvs: 1 x 1