In luna mai 2025 am fost 5 zile intregi in New Orleans, alintat Nola. Auzisem multe lucruri frumoase despre acest oras, dar ce am vazut mi-a depasit cu mult asteptarile. Am stat la Holiday Inn Club Vacations New Orleans Resort, un hotel foarte bun, in centrul orasului si aproape de cartierul francez.
In prima zi am luat un microbuz turistic care ne-a dus in toate zonele de interes ale orasului. Dureaza cam 2 ore si costa cam 50 $/pers.
In New Orleans nu exista metrou, transportul public se face cu autobuzul sau tramvaiul, iar o cartela de transport costa 3 $/24 h.
Cartierul francez este un cvartal cam de 15 strazi paralele, in mijloc fiind celebra Bourbon street. Toate casele au aceeasi arhitectura si cu balcoane din fier forjat. Cartierul francez nu poate fi vizitat decat pe jos. Bourbon street nu m-a impresionat, prea zgomotoasa si cu prea mult alcool. Mai frumoase sunt celelalte strazi, in mod special Royal street. Neaparat sa mergeti pe aceasta strada.
Pe Charters street, aproape de intersectia cu Bd. Canal este localul Mahogany Jazz Hall. In fiecare seara, incepand cu ora 18 si pana pe la 21,30 se poate auzi un concert de jazz, instrumentistii fiind negri. Interpretarea este exceptionala. Consumatia (obligatorie) costa cam 20 $.
Cele mai frumoase strazi mi s-au parut Magazine street (bus 11, cu multe magazine gen boutiqe, dar cu marfuri foarte bune) si St. Charles Ave (tramvai 12). Aceste artere sunt paralele si intre ele este cartierul gradinilor. Superb.
In spatelele cazinoului, pe cheiul fluviului Mississippi se afla mallul Riverwalk. Are regim de outlet, dar cu produse ale unor firme celebre si la preturi ceva mai mici.
La marginea orasului, New Orleans are mai multe cimitire. N-ar fi rau sa vizitati cimitirul Lafayette.
Manarea traditionala in New Oreleans este Jambalaya, carne tocata, orez, fructe de mare, carnati, paste si niste chifle preparate special pentru aceasta mancare. Delicios!
Tot orasul are un aer aparte, muzica, tramvaie de epoca, aspect pitoresc, boem, autentic si cu evidente inflente franceze. Oamenii sun placuti, comunicativi, amabili, politicasi si zambitori.
Cand sciu acest articol am sentimentul ca oricat as mai adauga, tot nu voi reusi sa descriu cat de frumoasa este Nola.
Trimis de câinele roşu in 07.06.25 22:07:00
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD. A mai fost în/la: N Y, L A, Cgicago, Boston, Philadelphia, Miami etc
- Alte destinații turistice prin care a fost: Anglia, Franţa, Germania, Danemarca, Suedia, Luxemburg, Rusia, SUA, Cehia, Italia, Canada etc
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (câinele roşu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Bun revenit pe site, cu impresii -- și încă ce impresii!
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 116914&hid=7909.
Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat ceva, ar fi chiar util — link încărcare video.
- Sep.2015 Louisiana - Zombie land — scris în 01.02.16 de Pami* din MANNHEIM GERMANIA - nu recomandă
- Nov.2007 Shopping... si nu prea... in New Orleans — scris în 20.11.10 de liviadavidescu din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Nov.2007 La plimbare prin New Orleans... orasul supremelor contraste — scris în 11.11.10 de liviadavidescu din CRAIOVA - nu recomandă
- Nov.2007 New Orleans, orasul unde muzica e mai de pret decat mancarea.. — scris în 09.11.10 de liviadavidescu din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Nov.2007 Drumul catre New Orleans... intre imaginatie si realitate — scris în 06.11.10 de liviadavidescu din CRAIOVA - RECOMANDĂ