Un alt fel de oraş...
Napoli un oraş murdar, foarte murdar (Bucurestiul e cu multe clase deasupra).
Arhitectura frumoasă, dar nu este intreţinută, cade tencuiala de pe majoritatea clădirilor.
Multe schele dar nimeni nu lucrează, (bănuiesc că pandemia a falimentat o mare parte din firmele ce câştigaseră proiectele de reabilitare).
Au foarte multe mijloace de transport: tren, metrou, tramvai, funicular (tren inclinat). Nu am prins întârzâieri mari, un minut la un metrou. Am prins ziua cu meciul de fotbal Napoli -Rangers, probabil de asta şi întârzâierea, a fost ok.
In fine, nu m-aş mai duce a doua oară în Napoli.
Am urcat pe Vezuviu, am luat trenul până la Ercolano şi de acolo autocarul până aproape de Vezuviu. Pentru Vezuviu trebuie programare cu o zi inainte (online sau la agenţie, 25 euro -persoană).
În Ercolano se poate vizita parcul arheologic (13 euro de persoană), e mai mic ca Pompeiu dar e mai frumos. Vizitarea Parcul arheologic de la Pompei costa 16 euro de persoană. Pompeiu e enorm, îţi trebuie apă şi picioare odihnite.
Trimis de Lidya in 31.10.22 15:07:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lidya); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Lidya: bun-venit pe AmFostAcolo.ro.
Te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
Dacă nu ai ce vedea, normal că nu mai mergi și a doua oară.
- Jul.2024 Napoli - comoara ascunsă printre mizerii — scris în 04.08.24 de ux135169 din BAIA MARE - nu recomandă
- Dec.2023 Castelele medievale ale orasului Napoli — scris în 06.01.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 La plimbare prin Napoli, seara — scris în 03.01.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Napoli – Palatul regal — scris în 02.01.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Dezamagitoare vacanta — scris în 15.10.23 de Dorri din SIBIU - nu recomandă
- Apr.2023 1. Vacanţă la Napoli şi împrejurimi — scris în 18.05.23 de DanSta din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Nov.2022 City break la MaradoNAPOLI! — scris în 07.02.24 de cosmin09 din CLUJ NAPOCA - RECOMANDĂ