GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mineralientage-expoziţia de minerale de la Munchen
Pentru cine vrea sa vada o expozitie adevarata de minerale, Munchenul ofera aceasta posibilitate in fiecare toamna cam pe la sfarsit de octombrie.
1. Marime-cea mai mare expozitie din Europa, cam 3 hale cat 3 terenuri de fotbal cu expozanti
2. Durata-3 zile, prima pentru cumparatori engros, restul pentru toata lumea
3. Pret-cam 10 euro pe zi, reducere pentru copii
4. Ce se poate vedea.
Hmm –aici e moarte de om-de la minerale in forma in care sunt extrase inclusiv geode imense pana la diverse prelucrari-margele, tablouri, bibelouri, mobilier (de exemplu mese din lemn pietrificat) -in pas alert de abia ajung cele 2 zile sa vizitezi toata expozitia.
In fiecare an este o tema, si la intrare este expozitia oficiala cu piese deosebite specifice temei. (de exemplu intr-un an tema a fost turmalina, in altul agatul) Sunt si conferinte si workshopuri. Piesele de aici sunt intr-adevar niste raritati de o frumusete deosebita.
In rest-comercianti din toata lumea, doar imaginile pot descrie minunatiile vazute.
5. Activitati pentru copii-gratuite -de la slefuit fosile, la sculptat pana la cautat aur intr-un bazin cu instrumentele specifice
6. Ce merita de cumparat-aproape orice se poate gasi mult mai ieftin decat in magazine-doar trebuie rabdare pt ca, asa ca peste tot-gama de preturi este foarte larga. Preturi bune in mod special la piese mari-de exemplu geode de ametist sau citrin
7. Tips and tricks-in ultima jumatate de zi se ieftinesc semnificativ (cam 50%) in special piesele mari
Pt mine a fost o experienta care am repetat-o de 4 ori, o sarbatoare vizuala si o ocazie de a afla amanunte inedite despre lumea mineralelor-prelucrare, formare, falsificare. Sper ca in acest an sa reusesc sa ajung la o alta expozitie similara in Franta.
Trimis de andra2 in 25.02.11 21:26:07
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA. A mai fost în/la: Aachen,Munchen
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andra2); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Subiect inedit si desi nu sunt o pasionata a genului, mi se pare interesanta o astfel de expozitie, mai ales ca sora mea are acest hobby si casa plina de minerale.
Cum se poate afla cand sunt expozitii si unde? Exista vreun site pe care mi-l poti recomanda?
Incredibil ce poate face natura! O frumusete si o varietate incredibila de culori si forme! Am privit si citit cu mare placere tot! Felicitari.
Astea minerale, nu ce am vazut eu la Muzeul National de Mineralogie din Bucuresti!
Superbe fotografii!
Poate o sa va mire alegerea muzicala, insa alaturi de aceste minunatii ale naturii, m-am gandit sa acultam o muzica deosebita, prin urmare am ales aceasta arie din Tosca lui Puccini!
Webmaster, nu a intrat ecoul meu de acum cateva zile. Nu am postat eu ceva bine sau e doar problema de rabdare?
@andra2, se pare ca a fost o problema pentru ca ecourile se afiseaza instantaneu, in niciun caz dupa cateva zile. Te rugam sa scrii din nou ecoul respectiv.
Multumesc webmaster pt melodie. O alegere potrivita.
@nicoletass
28-30 oct 2011
O tema care se anunta extrem de promitatoare: Minerale din Brazilia
Brazilia este o sursa de minerale extraordinara. De la expozanti brazilieni am invatat sa deosebesc calitatile ametistului. Va impartasesc secretele lor pt ca mi s-au parut interesante. In primul rand ametistul este o varietate de cuart. Cand cuartul e mov, e ametist, cand e galben- e citrin, mai rar-amestecat galben cu mov se numeste ametrin. Exista si cuart roz, fumuriu, negru (morion). Cu cat ametistul este mai inchis cu atat este mai valoros. Existau geode expuse in care lumina arunca asa reflexii de parca erau invaluite de un fum mov inchis. Acestea erau duble la pret (pe kg) decat cele cu culoare de intensitate medie. Culorile se pot falsifica. Falsurile se pot recunoaste dupa exterior -se imprima vopseaua si pe exteriorul geodei.
Si povestile agatului-cel invaluitor si inselator-felii roz, albastru, verde viu-de cele mai multe ori sunt falsuri care atrag prin culoarea tipatoare. Agatul adevarat este cel mai frecvent modest la prima vedere-nuante de bejuri si marouri-dar care privite contra lumina apar cu adevaratul lor farmec, jucandu-se si pasandu-si razele de lumina printre cercuri si arabescuri.
Nicoleta iti doresc sa poti ajunge acolo.
@andra2,
multumesc pentru site si pentru amanuntele interesante. Poate mai ai excursii inedite, din care sa ne spui povesti, te asteptam.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 Relaxare la spa - THERME Bad Wörishofen — scris în 02.06.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Excursie la Munchen — scris în 08.06.23 de Opelantara din FOCşANI - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Iarna la pas prin Munchen — scris în 11.12.18 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Circuit cu masina prin Europa (4): La pas prin Munchen si in cautarea halbei de bere de un litru — scris în 17.07.18 de lenti din PITEșTI - RECOMANDĂ
- May.2018 O poveste la inaltime – Turnul Olimpia, Munchen — scris în 06.11.18 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2018 Turul orasului in gri-albastru - Greyline city sightseeing, Munchen — scris în 04.11.18 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2018 1 Mai muncitoresc... la Munchen — scris în 01.05.18 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ