7 zile în Lloret de mar
Concediu de odihnă împreună cu soția. Venim din Germania, unde și locuim.
Zbor 100 Euro cu Ryanair fără bagaj de cală, aterizare pe Girona.
Prima impresie când am coborât din autobuz este că mă aflu la Eforie Nord. Nu există tarabele clasice, însă magazinele le țin locul cu mândrie. Toate "tarabele" sunt deținute de indieni, care sunt foarte insistenți și nu poți intra într-un magazin fără să nu cumperi ceva. Am fost asaltat cu reduceri spectaculoase de preț- tricou de 22 Euro redus la 2 Euro; și dacă nu îl cumperi, indianul iese după tine pe stradă și strigă în gura mare că ți-l dă cu 1 Euro.
În magazine numai porcării, chinezisme ieftine, haine cu tonele, prosoape cu tonele, accesorii de plajă cu miile de tone, suveniruri made in China cu sutele de mii de tone.
Există pe fiecare stradă supermarketuri, unde o cola la doză costă 80 de cenți si o apă la 2 litri 60 de cenți.
Mancarea - foarte scumpă. Să-ți faci un Sandwich de la supermarket costă 3 Euro (pâine, salam, cașcaval). Un sandwich de la colț de stradă costă 5 Euro. În restaurant o friptură cu cartofi prăjiți incepe de la 9 euro. Fructele de mare costă de la 6 euro o porție relativ mică. Am încercat diverse restaurante, și ieftine și scumpe, nici o diferență semnificativă a gustului și aspectului mâncării.
O carafă de Sangria la jumătate de litru costă 6 Euro.
Deci, Eforie la preț de Europa Vestică.
Pe lângă aspectul dezolant/latin al orașului au existat și câteva experiențe placute: in general am simțit atmosfera unui oraș spaniol, cu străduțe înguste si căsuțe frumoase (departe de centrul turistic - am închiriat un scooter cu 31 de euro pentru 5 ore), faleza are un aer exotic, apa mării este extraordinar de clara (am cumpărat un set de ochelari de scufundare cu tub de respirat - reduși de la 24 de euro la 10 euro - și am innotat in niște golfulețe minunate in care vezi și la 15 metri adâncime, printre bancuri de pești frumos colorați), cu 25 de euro am închiriat un caiac de 2 persoane cu care am explorat de pe apă niște golfulețe minunate (ele se numesc "cala").
Cea mai bună sangria am băut-o la un restaurant Maxim, în colțul din stânga al falezei. În plimbarea pe străduțe am gasit un restaurant, La Campana, (adresa pe google), o afacere de familie într-o cladire fascinantă, in care servesc doar pui la rotisor cu salată și cartofi prăjiți - dar ce pui, cel mai bun care l-am mâncat vreodată - cu o servire de calitate excepțională. Ieftin și delicios.
Trimis de am2lei in 06.09.16 09:37:59
- A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (am2lei); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@am2lei: Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 79&ridAnt=73286
Multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite
@am2lei: Sa inteleg ca aspectul latin al orasului este echivalent cu un aspect dezolant?
- Jun.2018 Vacanță activă pe țărmuri spaniole — scris în 27.06.18 de aurora56 din TULCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Amintiri plăcute — scris în 25.10.16 de Crys_cristina din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Ne-am întoarce oricând, chiar și pentru 2-3 zile — scris în 30.07.15 de Ramonae din FLASSANS - RECOMANDĂ
- Jun.2015 O plajă de neuitat: Santa Cristina — scris în 10.09.16 de cristina47* din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Revenire dupa 8 luni — scris în 02.07.15 de achelici din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2015 Sejur pe cont propriu... amintiri cat pentru o viata! — scris în 15.06.15 de aurelia44 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2013 Lloret de Mar - o statiune frumoasa si moderna — scris în 09.09.14 de trofin.andreea din BRăILA - RECOMANDĂ