ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.07.2026
LUNA
APR-2026

DISTRACŢ. / RELAXARE:

încărcat de pe telefon!

Aquarium & Zoo Koh Samui – unde am avut curajul să ating un tigru și am admirat rechini-balenă, morene și pești Napoleon

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le port în suflet din vacanța petrecută în Koh Samui este vizita la Aquarium & Zoo Koh Samui. Încă din momentul în care am început să pregătim această călătorie, mi-am dorit foarte mult să ajung aici, iar acum pot spune că a fost una dintre experiențele care m-au încântat cel mai mult!

DATE DE CONTACT:

ADRESĂ: 33/2 Moo 2, Maret, Koh Samui, Surat Thani 84140, Thailanda

TELEFON: +66 77 424 017-8

E-MAIL: info@samuiaquariumandtigerzoo.com

PROGRAM DE VIZITARE: zilnic, între orele 10:00 și 16:00.

Biletele le-am cumpărat în avans de pe Trip.com și au costat 950 THB de persoană, adică aproximativ 25 de euro, incluzând accesul la Aquarium & Zoo Koh Samui și o fotografie cu un tigru.

DRUMUL

De la hotel și până la Aquarium & Zoo Koh Samui am făcut aproximativ 40 de minute cu un taxi comandat prin aplicația Grab. Am ajuns în jurul orei 10:00, chiar la deschidere, iar vizita noastră a durat aproximativ trei ore, până în jurul orei 13:00.

Din exterior, clădirea nu pare foarte impresionantă și nici nu lasă să se întrevadă ceea ce urmează să descoperi în interior. Odată trecut de intrare, însă, am constatat că întregul complex este mult mai întins decât pare la prima vedere și cuprinde numeroase spații amenajate, pe care le-am parcurs pe îndelete.

Deschis în jurul anului 2003, Aquarium & Zoo Koh Samui este alcătuit din două mari zone de vizitare: acvariul și grădina zoologică.

O mare parte din timp l-am petrecut însă în zona acvariilor, unde am admirat pe îndelete numeroase specii de pești și alte viețuitoare marine. Unele exemplare erau impresionante prin dimensiuni, chiar mai mari decât celebrul pește Napoleon, iar printre ele am observat și doi pești Napoleon.

Un colț care m-a fascinat în mod deosebit a fost cel amenajat cu vase uriașe din ceramică, pline de orificii, în care se ascundeau numeroase morene. Întotdeauna mi-au plăcut aceste animale, însă aici am văzut mai multe morene decât în oricare alt acvariu vizitat până acum.

Cea mai mare surpriză a fost însă întâlnirea cu doi pui de rechin-balenă. Nu mai avusesem niciodată ocazia să văd această specie atât de aproape, iar momentul a fost unul dintre cele mai emoționante din întreaga vizită.

Pe lângă aceștia, în acvarii mai puteau fi admirați pești-clovn, pești-papagal, pești-leu, diferite specii de rechini, țestoase marine și multe alte viețuitoare specifice mărilor tropicale. Fiecare bazin oferea ceva nou de descoperit, motiv pentru care am petrecut aici mult mai mult timp decât ne-am propus inițial.

În continuare am ajuns și în sectorul dedicat marilor feline. Aici am putut admira de foarte aproape pantere, gheparzi și superbii tigri bengalezi.

Mi-a plăcut foarte mult faptul că geamurile care delimitau spațiile animalelor erau impecabil de curate, oferind o vizibilitate excelentă. În plus, animalele veneau adesea chiar lângă sticlă, astfel încât le puteam observa în cele mai mici detalii și le puteam fotografia foarte ușor.

Cel mai amuzant moment l-am trăit însă în fața unui ghepard, care părea să aibă ceva personal cu mine. De fiecare dată când mă apropiam de geam, se repezea spre sticlă cu gura întredeschisă, lăsându-și la vedere colții, de parcă ar fi vrut să mă sperie sau chiar să mă muște!

Bineînțeles că am început imediat să glumesc cu el și i-am spus: „Vai de mine, domnule ghepard, dar de ce v-ați înfuriat așa? Cu ce v-am supărat?” Eu și soțul meu eram singurii vizitatori aflați în acel moment în zonă, așa că am putut savura în liniște acest episod haios, care ne-a făcut să zâmbim și de care ne vom aminti cu drag mult timp de acum înainte.

Apoi am văzut mai multe specii de maimuțe, dintre care i-am recunoscut imediat pe macaci. La fel ca cei întâlniți în libertate prin Thailanda, erau foarte îndrăzneți și tupeiști. De câteva ori s-au repezit spre marginea țarcului, în direcția noastră, părând că ar fi vrut să ne sperie sau chiar să ne muște.

M-am bucurat și mai mult când am ajuns în zona țarcurilor cu tigri bengalezi. I-am putut admira de foarte aproape, lucru care m-a încântat nespus. A fost o adevărată plăcere să-i privesc cum se plimbau liniștiți prin țarc, cum se răcoreau în apă și cât de impunători erau chiar și atunci când păreau complet relaxați.

Pe traseu am mai întâlnit și broaște țestoase, dar și câteva animale care semănau oarecum cu suricatele, însă erau ceva mai mari. Stăteau ridicate pe labele din spate și băteau foarte repede cu lăbuțele în geam, ca și cum ar fi încercat să ne atragă atenția sau poate sperau să primească ceva de mâncare. A fost o scenă foarte simpatică, pe care am urmărit-o câteva minute bune.

La finalul vizitei a venit și momentul pe care îl așteptam cu cea mai mare nerăbdare: fotografiile cu animalele.

Mai întâi am avut ocazia să țin pe brațe două păsări exotice absolut superbe: un papagal Ara, cu penaj viu colorat, și un impresionant calao mare (Great Hornbill), al cărui cioc uriaș atrăgea imediat toate privirile. A fost o experiență inedită și foarte plăcută.

A urmat apoi întâlnirea cu un superb tigru bengalez adult. Sub supravegherea atentă a îngrijitorilor, am stat lângă el și chiar am putut să-l ating!

O experiență unică!!

Să mă aflu atât de aproape de un asemenea animal magnific a fost o emoție greu de descris în cuvinte și, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase momente petrecute în Koh Samui!

Dincolo de frumusețea acestor animale, ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost starea pe care mi-au transmis-o. De fiecare dată când mă aflu în preajma animalelor simt o liniște și o bucurie greu de descris în cuvinte. Îmi oferă o energie pozitivă care mă face să mă simt din nou ca un copil.

Poate că pentru unii cea mai mare satisfacție într-o vacanță înseamnă un hotel de lux sau un restaurant sofisticat. Pentru mine, însă, câteva ore petrecute în apropierea unor animale atât de frumoase valorează, de multe ori, chiar mai mult. Sunt momente care îmi rămân în suflet pentru totdeauna.

Deși afară era foarte cald, în interior temperatura era foarte plăcută datorită aerului condiționat. Chiar și în zonele descoperite erau montate aparate care suflau permanent aer răcoros, astfel încât vizita s-a desfășurat în condiții foarte confortabile, în ciuda căldurii de afară.

La ieșirea din complex am trecut și pe lângă magazinul de suveniruri, unde se găseau numeroase obiecte specifice Thailandei, precum și pe lângă un mic restaurant, unde turiștii puteau cumpăra băuturi răcoritoare și ceva de mâncare înainte de a pleca.

În magazinul de suveniruri atenția ne-a fost atrasă în special de tricourile imprimate cu tigri, papagali și alte animale pe care tocmai le admiraserăm în timpul vizitei.

CONCLUZIE

Vizita la Aquarium & Zoo Koh Samui a fost, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit în vacanța petrecută pe această minunată insulă!

Dincolo de varietatea impresionantă de viețuitoare marine și animale exotice, cel mai mult m-au impresionat momentele petrecute în apropierea lor! Întotdeauna am simțit o bucurie aparte în prezența animalelor, iar aici am avut ocazia să le admir de foarte aproape și să petrec câteva ore într-o atmosferă pe care o voi păstra mult timp în suflet!

Dacă ajungeți în Koh Samui și iubiți animalele, vă recomand să includeți Aquarium & Zoo Koh Samui pe lista obiectivelor de vizitat. Sunt convinsă că vă vor oferi amintiri de neuitat!

Vă doresc vacanțe minunate, cu multă sănătate, pace și bucurie!

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de elenaadina in 29.07.26 15:00:32
Validat / Publicat: 29.07.26 17:07:33
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa, Asia, Africa, America de Sud, Oceanul Indian

VIZUALIZĂRI: 76 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elenaadina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P02 Am avut ocazia să țin pe brațe două păsări exotice absolut superbe: un papagal Ara, cu penaj viu colorat, și un impresionant calao mare (Great Hornbill)
Puteți VOTA acest articol:

5 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[29.07.26 17:06:25]

iata fondul sonor propus

Cristian_h
[29.07.26 18:52:44]

Pe undeva intr-un album am si eu o poza pe suport de hartie cu un piton de peste 2m pe umeri, tot din Tailanda, langa Bangkok, dar sa stau asa de aproape langa un asemenea animal magnific nu cred ca m-as fi incumentat, stau sa ma gandesc ce puteau face supraveghetorii oricat de atenti ar fi in fata reactiei unui animal atat de agil! Dar banuiesc ca era obisnuit de mic cu oamenii! Poza cu pitonul de care spuneam a fost facuta la una dintre cele mai mari ferme de crocodili din Tailanda daca nu cea mai mare, unde aveau si spectacole, de exemplu un nene si-a bagat capul in gura deschisa a unui crocodil... in plus aveau si numere cu cobre si bineinteles elefanti, la plecare a fost si o parte mai trista, vizita la un magazin cu produse din piele de crocodil si sarpe... preturi astronomice, dar stiti gluma aceea cu pensionarul care vine in urma unui anunt de angajare, nu corespundea sub nici o forma cerintelor dar venise sa le spuna ca pe el sa nu conteze, asa si eu imi venea sa-i strig fetei superbe care ne-a luat in primire in timpul vizitei in acel magazin!

elenaadinaPHONEAUTOR REVIEW
[29.07.26 19:06:49]

@webmaster13:

Mulțumesc frumos! 🙏😊

elenaadinaPHONEAUTOR REVIEW
[29.07.26 19:23:49]

@Cristian_h:

Mulțumesc frumos pentru ecou! 😊

Mi-a plăcut să citesc și despre experiența dumneavoastră de la ferma de crocodili din Thailanda.

În cazul meu, surprinzător, nu mi-a fost deloc frică atunci când am stat lângă tigru. Din contră, am simțit doar o mare bucurie. Totul s-a desfășurat foarte organizat și sub supravegherea atentă a îngrijitorilor. Am intrat într-un spațiu special amenajat, iar tigrul a urcat pe un postament de piatră, îndrumat de unul dintre îngrijitori. Apoi m-am apropiat prin spatele lui, în timp ce un îngrijitor îi distrăgea atenția, iar un altul îmi explica exact cum să stau și ce să fac. În tot acest timp, personalul grădinii zoologice realiza fotografiile.

Până atunci văzusem doar în filme oameni care stăteau foarte aproape de tigri sau de lei și îi mângâiau, iar acest lucru mi se părea ceva extraordinar.

Faptul că am avut și eu șansa să trăiesc o asemenea experiență m-a făcut foarte fericită!

A fost, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase experiențe ale vieții mele!

adrianaglogoPHONE
[29.07.26 23:09:13]

@elenaadina: Sincer, si eu am cam inghetat citind si apoi vazand pozele cu tigrul!

Eu sunt curajoasa de fel, dar... nu prea ma vad langa dl. Bengalez!

Bine, sunt convinsa ca angajatii stiau cu cine au de-a face- la tigru ma refer, nu la voi!

De fapt, daca stau si ma gandesc bine, noi am facut snorkeling in Egipt, fix la Tropitel, unde, la un an distanta, a fost omorata o turista de un rechin!

Si in anul urmator am mers cu submarinul, care fix la un an s-a scufundat, murind cativa oameni.

Asa ca, mai mic riscul cu tigrul vostru!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]

1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Koh Samui:

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)