REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am plecat de la Xi - vezi impresii, să vedem „minunea de minunăție” . Aveam așteptări foarte mari, citisem despre Melissani numai cuvinte dulci. N-am mai luat ferry-taxi din Lixouri, am circulat doar pe pământ nu și pe apă.
Situată în insula mamă, în Kefalonia muntoasă, la câțiva km de Sami, grota este unul dintre puținele obiective turistice ale insulei din marea Ionică.
Atrasă fiind și de povestea tristă a lacului dar și de pozele de pe net, n-am vrut neam să ratez Melissani.
Având experiențe „plimbărețe și ude” în portofoliul meu turistic, am crezut că voi fi super-maxi încântată. Poate aici am greșit, am făcut prea multe comparații cu alte grote vizitate.
Nu, nu scriu „de rău” dar vreau să știe omul ce și cum e cu acest loc... ud. Din acest motiv am ales să scriu separat, un articol distinct, să se poată citi rapid în caz de nevoie... turistică.
A fost o dată ca niciodată, un zeu al pădurilor, câmpurilor și al sexualității, cică era tare frumos, se numea Pan. Vestit pentru puteri sexuale, cu înfățisare jumătate om, jumătate animal, avea coarne, era foarte păros, era prefăcut, cu un mare apetit sexual. El ținea calea nimfelor, le cânta și le încânta, le conducea la dans. Parșiv, ce mai la deal, la vale...
Fuse una, săraca, Melissanthe, o nimfă mai sensibilă, mai delicată, una care s-a îndrăgostit la prima vedere de acest Pan. Pentru că zeul păros și cornut i-a respins iubirea, Melissanthe a plâns până a umplut gaura asta din munți, lacrimile au fost multe și mărunte, s-a format un lac. Ulterior, nimfa s-a sinucis, aruncându-se în această apă rece. De-aici și numele acestei grote, în memoria nimfei sinucigașe. Ce nu mi-e clar e cum s-a sinucis zâna, poate nu știa să înoate, de sus nu putea să se arunce, pe vremea zeilor tavanul grotei era la locul lui, nu venise încă acel cutremur devastator. Sau poate i-a stat inima, apa fiind prea rece. Dar nu mai contează, legendele sunt frumoase și fac deliciul unui obiectiv turistic.
Așadar, lacul era un loc secret, pesemne era locul în care Pan își arăta puterile sexuale, părerea mea :)
În vremurile noastre, în urma cutremurului puternic a căzut tavanul peșterii și apa a văzut lumina zilei. În urma unor săpături au fost descoperite artefacte din vremea lui Pan (evit să dau ani și perioade copiate de pe net) și astfel s-a concluzionat că peștera era sacră, închinată acestui zeu năbădăios.
Ce-am găsit eu acolo, în iulie 2021, în miezul zilei?
Păi, o parcare gratuită, aglomerată, o mulțime de turiști care doreau să viziteze locul în care nimfa a murit și apa s-a albăstrit.
Erau toalete, câteva chioșcuri cu suvenire și o uriaaașă coadă la casa de bilete. Noi eram 29 de persoane, vă dați seama că am aglomerat și mai mult locul muntos.
A fost pentru prima dată în viață când am stat mai mult la o coadă decât în interiorul unui... muzeu.
Biletul costa 7 euro, casa de bilete e „în drum” spre peșteră. Iei biletul și rămâi în coada aferentă, drumul coboară în inima muntelui.
Trecem, pardon, înaintăm ușurel către tunelul răcoros acoperit cu o mochetă, în față ni se arată lacul, culoarea lui e superbă, ca în oricare grotă vizitată de mine. Dar, au grecii ăștia un talent în a-și lăuda exagerat fiecare piatră, culoare și apă... bravo lor!
Se zvonește că tunelul acesta ar fi fost săpat de mâna omului, e handmade, dar eu am rețineri în acest sens.
Ați văzut vreodată o turmă de oi mânată de un păstor? Așa eram noi, păstorul era foamea noastră. Foamea ochilor avizi după tot ceea ce e frumos, foamea minții pentru a interacționa cu un loc de poveste a cărui legendă tristă atrage anual mulțimi de turiști.
Ajungem la un ponton foarte mic, buluceala e maximă. Acolo erau bărcile, să fi fost vreo șase bărcuțe. Fără veste de salvare, îngrămădiți maxim în bărcuțe, alături de un nene-ghid aflat în floarea ofilită a vârstei, cu balansul de rigoare, înaintăm pe luciul apei. Se spune că apa e foarte rece și lacul are o adâncime considerabilă, 30 metri.
Soarele rânjea puternic în centrul grotei, pereții erau dantelați, acoperiți de rădăcinile plantelor de pe marginea acoperișului prăbușit, nuanțe electrice de albastru încântau privirile turiștilor. Prea multe n-am înțeles de la „ghid” , bombănea ceva într-o engleză cam indescifrabilă, în timp ce vâslea. Eram preocupată de balans, de pereții de care ne loveam ușor, având în vedere că n-aveam veste și nu se face baie în apa aia, nu cred că aș fi fost încântată să mă ofer zeului cornut, Pan.
Semnal la telefon aveam în peșteră, m-a sunat mama în timp ce mă concentram să înțeleg ceva de la barcagiu.
Spațiul grotei este relativ mic, nu depășește 100 metri, sunt două încăperi, cea mai mică e sumbră, întunecoasă, are și o piticanie de „insulă” stâncoasă, de fapt e acoperișul căzut la cutremur. Din loc în loc erau așezate câteva becuri, pentru a crea o atmosferă plăcută, pentru a putea admira stalactitele. În cea de-a doua încăpere a grotei tavenul era arcuit, erau stalactite, stalagmitele erau pe „insula” cea pitică. Cică unele dintre stalagmite au formă de delfini, companionii nimfei din legenda grecilor. Eu n-am văzut niciun animăluț și m-am uitat destul de bine la formațiunile frumos luminate. Poate eram prea nervoasă pe... biletele grecești.
Între cele două „lacuri” ale grotei este un culoar îngust cât o barcă, ai senzația că peretele înclinat se prăbușește peste tine, barcagiul se trăgea de o sfoară fixată în peretele stâncos, ca să poată înainta.
Tot gura lumii spune că bărcile au fost introduse în peșteră prin gaura tavenului prăbușit, cu ajutorul unor scripeți.
Într-adevăr, culorile din grota găurită erau foarte, foarte frumoase, recunosc. Dar, de aici și până la a cere 7 euro/persoană pentru un caleidoscop coloristic mi se pare exagerat. Nu tu o băiță, nu tu timp să admiri o culoare, îngrămădiți ca oile, barcagiul bolborosea ceva indescifrabil, stătea cu spatele la noi și, probabil vorbea cu Pan și cu Melissante, auzeam doar ecourile sunetelor lui.
Programul pe timp de vară era 9 -18, pentru cei mici taxa de intrare era 3,5 euro, adică tot scump raportându-mă la ce oferă acest „sanctuar” aglomerat. Copiii n-au fost deloc încântați.
Pe unul dintre pereții exteriori, sus, la cucuieți, a fost construit un balcon pentru o vedere spectaculoasă. N-am ajuns acolo, era deja suficient cât văzusem de 14 euro.
Plimbăreala asta pe apă a durat fix 9 minute, după ceas. Am pozele ca dovadă. Toată vizita la această Melissani a durat 45 de minute. Diferența de timp a însemnat găsirea unui loc de parcare, statul la coada de bilete și așteptarea pentru îmbarcarea în bărcuțe.
Barcagiul avea o cutie pentru șpagă, i-am lăsat ceva la final de fuga de pe apă, dar nu pentru că ar fi meritat în mod deosebit. Am apreciat faptul că muncea, că făcea efort, părea un om necăjit, nu trândăvea la tavernă ca majoritatea grecilor. Nu e vina lui această proastă organizare a locului, nu e vina lui că biletele erau scumpe. Și până la urmă, eu mi-am asumat vizita asta, noi toți am plecat dezamăgiti și ușurați de bani dar bucuroși că am fost împreună.
Dacă nu mergeam acolo trăiam cu regrete. Dacă am fost, regret timpul și banii pierduți. Cum o dai nu-i bine =))
Cert e că mă bucur (totuși) c-am ajuns la acel lac foarte frumos colorat, sunt mulțumită că am reușit să-mi scriu părerea despre grotă deși inițial am zis că nu scriu.
În fine, pentru cei interesați, recomand o vizită la Melissani, în Kefalonia nu-s multe chestii de vizitat.
Alegeri inspirate vă doresc, vacanțe colorate!
Trimis de krisstinna in 17.01.22 19:16:41
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@krisstinna: Superbe culori, ce spectacol! Eu una cred că a meritat vizita, cu tot cu așteptatul la coadă. Nu-mi dau seama de ce zici că e dezorganizare, nu știu ce altceva ar fi putut să facă grecii, după cum nu văd ce explicații ar fi putut oferi barcagiul... Poate n-am înțeles eu bine!
Nu sunt de acord cu opinia ta că biletul de 7 euro a fost scump - e un preț rezonabil, aș zice, mai ales comparativ cu prețul unor astfel de excursii în Italia, de pildă.
Și mai am o mare problemă cu tine, una mai generală: cum adică te ferești să dai date copiate de pe net? În primul rând că ar fi preluate, nu copiate; în al doilea rând e bine că te documentezi; și în al treilea rând, dacă tot te documentezi, de ce să nu împărtășești cu AFA-iștii ceea ce ai descoperit?!!
Chestiunea e mai complicată, te-am văzut de multe ori respingând ideea de a introduce informații despre locurile vizitate, istorie etc., și nu înțeleg - sincer - disprețul cu care și tu și alți useri AFA îi tratați pe cei care fac așa ceva, muncind mult pentru a oferi informații folositoare cititorilor.
Poate că o să scriu cândva un review pe Sztratosferă pe acest subiect, acum n-am timp.
Toate cele bune!
@Carmen Ion:
Da, frumoase culori dar scurta plimbarea. Și scumpa, mai mult de trei euro nu merita. Este strict părerea mea, o turistă simplă, una care nu ține minte ani, date si alte amănunte… istorice.
Mie îmi place altceva, nu mă incarc eu cu ceva ce nu țin minte, nu sunt elevată, nu îmi place istoria, îmi plac doar poveștile pe care le pot ține minte, fie ele și… istorice.
Tot ceea ce am povestit sunt citite de mine pe net și reinterpretate in stil propriu, asta era in sarcina ghidului, el (probabil) povestea despre Pan si nimfă, despre tavan și artefacte dar nu auzeam nimic.
De ce suntem oripilați când, in România dăm bani “mulți” la un obiectiv turistic? La Peștera Urșilor e 6 euro intrarea, la Salina Turda e 10 euro, exemplele pot continua. Și astea sunt mult peste Melissani, părerea mea.
De ce suntem oripilați când in România dăm fix aceeași bani la cârciumi, ca in Grecia?
De ce și de ce?
Nu toți suntem la fel, nu toți turiștii cauta și memorează date istorice. Printre ei mă număr și eu.
In vacanță merge și ăla cu sapa, nu numai cel cu mapa.
Îmi place să cred că eu scriu pentru oamenii simpli, cei cu sapa (ca și mine), pentru cei care cauta ceva rapid, ceva ușor de ținut minte).
Cinste celor care pot scrie documentat, eu nu fac parte din aceasta categorie, n-am timp să fiu cine nu sunt.
AFA e pentru toți, cu scoala sau fără scoala, oamenii merg in vacanța și sa se distreze, sa se balacească, să facă plajă, să lenevească, să se relaxeze, să bea, să mănânce, să admire culori, bărcuțe și oameni, case și stânci.
Eu așa sunt, mai de la țară, nu resping ideea de a povesti despre locurile vizitate dar o fac in felul meu, nu îmi incarc memoria cu numere care-mi sunt inutile.
Vrei să fiu ceea ce nu sunt?
Pot prezenta unele chestii și fără sa îmi notez anii sau mai știu eu ce minuni, da, ar trebui să le copiez deoarece nu vreau să le memorez, nu îmi place.
Nu cred ca am subestimat pe cineva, citesc cu plăcere in timpul liber dar nu îmi incarc memoria cu istorie.
Așa cum “sar” peste pasajele lui @nicole33 in care povestește despre baruri și restaurante, la fel fac și când întâlnesc in articole ani, secole sau alte minuni, pur și simplu nu mă obosesc Și, crede-mă, sunt mulți useri ca mine , știu ce zic.
Chiar te rog să scrii un articol, vei vedea că te vei conversa in ecouri doar cu elita saitului, nu cu cei ca mine, cu oameni simpli care nu se gândesc la istorie când sapă grădina sau spală wc-ul, sau cară lemne și fac focul in sobă, așa cum fac și eu.
E loc pentru toată lumea pe AFA, putem citi și aprecia doar ceea ce ne place, nu ne obligă nimeni să fim, să gândim sau să scriem toți la fel.
Libertate, e un cuvânt pe care îl ador.
Să știi că te apreciez pentru ecou, o discuție cu tine este constructivă, îmi place că îți spui părerea, asta ca să dovedim că suspiciunea “găștii care se votează indiferent de articol” este oarecum nefondată.
Toate cele bune îți doresc!
@Carmen Ion: Ești scumpă, m-ai făcut să râd când am văzut că m-ai votat!
O noapte frumoasă și liniștita îți doresc, Carmen!
@krisstinna:
”De ce suntem oripilați când plătim 10 euro la salina Turda și la fel de mult pe o masă la restaurant in România ca in Grecia?
Pentru că 10 euro nu înseamnă la fel de mult pentru greci ca pentru noi. Puterea noastră de cumpărare e mai mică.
-
Nu te-am acuzat că-i subminezi pe autorii de reviewuri documentate, și cu atât mai puțin nu am pus niciodată la îndoială faptul că pe AFA e loc pentru oricine, inclusiv pentru cei neinteresați de istorie și nedispusi sau incapabili să memoreze ani și alte date. Prin urmare nu fac distincție între "elita saitului" și "oamenii simpli". Mai mult decât atât, presupun că toți ne spălăm WC-ul și ne sapam gradina, dacă o avem... Chiar și metaforic vorbind.
Departe de mine gândul de a încerca să impun o anumită conduită pe acest sait, unde diversitatea și libertatea exprimării, așa cum bine subliniai, sunt caracteristici esențiale. Tot ce vreau e ca eforturile unora să nu mai fie "expediate" in derizoriu cu afirmații de genul "copiere" de pe internet" sau "conspectare", "bătut câmpii", "chestii plicticoase" etc.
Așa cum eu nu strâmb din nas... la cei care scriu exclusiv și expeditiv despre restaurante și hoteluri, așa mă aștept ca reviewurile informative postate de mine și de alții sa fie tratate cu respect.
Nu cred că cer prea mult. Ce zici?
Mă repet: sper să-mi fac timp cât de curând sa scriu un review pe tema asta.
Până atunci (dacă nu mai devreme), toate cele bune!
@krisstinna: Sigur că te-am votat. Explicația o găsești in ecoul meu anterior.
Wow... pur si simplu superbe peisaje, nici nu stiam ca exista asa ceva in Europa! Superba zona, de trecut pe lista! Felicitari!
Cat despre date, nici eu nu sunt fan-ul datelor istorice in review-uri, ma regasesc cumva in categoria celor care sar expeditiv peste asta, prefer sa redau mai mult lucruri tehnice, practice si sa fac "un jurnal" din impresiile mele. Pentru date de genul, Wikipedia e la un click distanta.
Dar pana la urma nu cred ca e un plus sau minus asta, fiecare are stilul lui de a impartasii o calatorie cu restul comunitatii si diferenta asta intre useri face sa ai de unde alege cand doresti sa citesti despre un loc. Unele persoane sunt mai inclinate spre istoria si povestea locului, altele doresc sa afle mai multe despre locuri de parcare, taxe si chestii practice, iar altii doar admira poze etc.
Asa ca nu cred ca trebuie certat nimeni pentru felul in care decide sa isi expuna impresiile din calatorii.
Numai bine!
Din poze, locul e o minunăție.
Dezamăgirea privind (dez-) organizarea nu ar trebui să fie atât de mare, zic eu! Până la urmă știi cum se spune: decât să-mi pară rău că n-am făcut, mai bine să-mi pară rău c-am făcut! Este o experiență câștigată, 14 euro tot vreo 70 - 75 de lei înseamnă, nu-i vreo mână ruptă!
Despre bani ai să uiți dar, peste timp, privind pozele ai să te bucuri c-” ai fost acolo” ! (Cornele, vezi că ți-am făcut reclamă, da?)
@krisstinna: Frumoasă această peșteră cu tavanul căzut! Arată tare bine! Și eu aș fi mers acolo și nu aș fi ratat așa ceva, cu atât mai mult că se ajunge cu barca, cu prețul de a sta la coadă!! Costul este ok! Dacă fac o comparație cu Malta și Insula Gozo o plimbare de 10 minute cu barca între Marea Interioară și restul era 4 euro, în schimb la Grota Albastră în Insula Malta, prețul era de 8 euro, navigat circa 20 minute, așa am citit acolo pentru că nu am mers, era extrasezon, totul închis!!????
Nu am înțeles cu văzutul peșterii de sus, era o potecă prin exterior pentru a ajunge acolo sus și a o poza cumva!? Știi că eu mai am fixuri cu pozele făcute de sus!! ????
Review-ul tău mi-a readus în memorie vizita mea în Kefalonia, din 2017. Unul dintre obiectivele excursiei a fost și Lacul Melissani, care pe mine m-a încântat. Fiind un grup (excursie luată printr-o agenție locală), am beneficiat de reducere, astfel că am plătit 10 euro pentru două obiective: lacul Melissani și peștera Dragorati. Lacul Melissani este cu apă salamastră, adică și apă dulce, și apă sărată. Legenda ne-au spus-o și ghidul, și barcagiul, iar noi am crezut-o ca să nu știrbim misterul ce face parte din atmosferă.
Felicitări pentru impresiile și pozele postate!
@cata2106:
Ei, eu am mai fost certată ce doua doamne ale acestui sait, muncisem sa scriu careva articole despre restaurante din Croatia dar am sters tot din calculator, inclusiv poze, doamnelor nu li se părea corect ca un rw despre cazare și haleala să fie punctat la fel ca cele “documentate” . “Cearta” era intr-un restaurant
Culmea e ca eu nu particip și nici nu am participat la niciun concurs/premiu, niciodată, deci nu aveam și nici nu am luat nimănui niciun loc, nicicând.
Consider ca sunt binecuvântata de Dumnezeu și am mult peste ceea ce au alții, mă limitez la ceea ce am, eu sunt multumită.
Cum a început un concurs, cum încep… frământările
Repet: eu nu particip, nu iau locul nimănui, ofer informația turistică gratis, de plăcere, îmi place teribil să dăruiesc necondiționat, mă simt bine când fac asta.
Îți mulțumesc pentru apreciere, eu mi-am spus părerea, ai văzut ca recomand vizitare grotei, nu sunt absurda dar nici nu pot minți că a fost totul perfect doar pentru că e Grecia.
Mai mult, am muncit 3 ore ca sa scriu separat de alte obiective din Kefalonia, nu pentru puncte ci pentru că pe AFA nu există un articol distinct doar despre Melissani, trebuie să “sapi” , să scoți ideile dintr-un alt articol (de obicei lung), asta dacă ai timp și chef sa citești, mai ales când ești in concediu.
Dar, nu contează, important e ca suntem diferiți, avem gusturi și păreri diferite, altfel ar exista numai iubire, înțelegere, și nu ar mai fi nimic interesant
De data asta nu voi mai șterge nimic din calculator să vedem ce se întâmplă dacă continui să scriu in stilul meu, fără să mă înscriu la vreun premiu
Cum bine zici, fără Wiki
Toate cele bune îți doresc!
Mulțumesc frumos!
@Yersinia pestis:
Yersi, știi că nu sunt tristă de fel
Cum să plâng după bani? Plâng după tata, nu după prostioare…
Asta si spuneam mai sus: regret doar timpul pierdut dar sunt recunoscătoare Domnului că am fost acolo, altfel nu aveam ce vă povesti
Despre cum aș organiza eu locul: maxim 6 oameni in bărcuțe, barcagiul sa stea jos și sa ne povestească in timp ce vâslește, noi să îi punem întrebări și el să ne răspundă, să ne plimbe in jurul lacului, fără coadă și buluceală in tunel și pe ponton, aș lăsa acolo să între oameni doar când ar ieși cei din grotă. Căci, da, nu exista decât o singura cale de acces in peștera aceea.
Așa, de la ponton am mers direct spre sala mică, cu barca, sala cea întunecată, de acolo am venit in linie dreapta, spre ponton, am făcut rapid niște poze și se duse vraja locului cât ai zice… Pan
Parcă ne fugărea cineva
Vă salut cu drag, toate cele bune vă doresc!
Mulțumesc!
@mprofeanu:
Draga mea, ești atât de delicată
Ești un super om, frumos din toate punctele de vedere
Da, exista o poteca, prin pădure, nu știu dacă se poate urca și cu mașina, dar sigur pe jos ajungi la acel balcon cu vedere la acel lac frumos.
Cum absolut nimeni din grup nu a dorit acest lucru, nici măcar eu care iubesc tare mult culorile, nu m-am obosit să întreb in ce direcție e acel drumeag.
Fix aceleași culori le vezi gratis, la plaja Myrtos, nu exagerez cu nimic.
De altfel, Kefalonia e ca o fată cu multe rochițe colorate in diferite nuanțe de albastru, un albastru electric ce-ți încântă simțurile.
Dar să ții minte că ceea ce ai vizitat in Creta nu vei găsi pe insula asta, ea e adorata de turiști doar pentru plaje, apă și culori. E mult mai săracă decât Creta, de fapt nici nu suportă comparație, asta e fix părerea mea.
Si niciodată, dar niciodată, să nu comparam Malta cu Grecia. Malta e divină, e fabuloasa, e altceva. Și oricum, e mai ieftină decât Kefalonia.
Nici eu nu am mers cu barca la grotă, erau valuri uriașe. Dar, am ajuns cu mașina până in parcarea betonata, am privit grota, stâncile și valurile, am mâncat dumnezeiește la o cârciuma din stația autobuzului, mult, mult mai bine și mai ieftin ca pe alte insule
@Rodel:
Doamne, cât mă bucur că ai scris ecoul!
Uite, cineva care a plutit pe apa superbă a lacului și a ascultat povestea barcagiului, legenda despre dragostea nimfei. Ce frumos, mai mare plăcere decât să fii acolo și in timp admiri împrejurimile să ți se povestească despre Pan și Melissante nu cred să fie atunci când te afli in grotă.
De aici a început nemulțumirea mea, doream să trăiesc clipa, să mă bucur de mister, de culori și de pereții croșetați. Doream să fiu in povestea aia, să simt emoție.
Și, fiindcă toți pomeniți de bani, spun că in grup erau 3 familii cu câte 2 copii, una dintre familii a făcut eforturi financiare să vina in Kefalonia cu noi, au plătit 4 bilete pentru grotă, nu a fost tocmai ușor pentru ei.
Numai bine îți doresc!
Mulțumesc frumos!
Vă reamintesc un articol de-al meu, despre o grotă și despre emoție, distracție, totul la un preț normal
Asta zic, am termen de comparație, nu sunt răutăcioasă de fel
@krisstinna: Habar n-aveam că Peștera Urșilor costă 6 euro. La mine se strică mereu casa de marcat. Nu-ș cum. Sunt multe locuri în care habar nu am cât am plătit. Derizoriu, oricum.
Eu am fobie la legende nu la date istorice. Majoritatea sunt friky. Ca și asta, dealtfel. Și dacă nu sunt friky, sunt fabulații fanteziste total nerealiste. Alea simbolice care spun, totuși, ceva, sunt rare.
Cu Kefalonia am, însă, un cui în creier. Când citesc numele ăsta, mă strânge-n spate. E despre niște soldați, în războiul 2, DUPĂ încheierea păcii. Mai mult nu scriu ca să nu strângă și pe altu' în spate.
Peșterile cu tavanul prăbușit se numesc doline și sunt indicator carstic.
Ș-așa-i rău, ș-așa nu-i bine.
@Mioritik????????:
Citisem despre masacrul din Kefalonia dar asta nu are legatură cu vizita mea acolo
Citisem despre "Pantofii de pe Dunăre” și am fost să-i văd. Citisem despre Auschwitz si am fost acolo. La fel si la Sighet.
Am fost si la Berlin. Și in multe asemenea locuri de tristă amintire.
Îmi place să merg in locuri despre care citesc.
Îmi place să simt emoție când merg in vacanță, îmi plac legendele, îmi plac zânele, iubesc toate culorile, îl ador de Moș Crăciun
Suntem diferiți si e perfect așa, mi-ai întărit convingerea!
Călătorii interesante îți doresc!
Mulțumesc de vizită!
PS: Sunt convinsă că ne cunoaștem
@krisstinna: Draga mea, ca să fiu mai explicită: te-am votat pentru că apreciez stilul tău colorat și plin de viață - nu degeaba te-a” înnobilat” Adminul în urmă cu niște ani cu titlul de” savvy” . Și-ți voi vota în continuare articolele care-mi plac. Dar, pe de altă parte, e ceva ce nu am înțeles din reviewul tău: cum adică” artefacte de pe vremea lui Pan” ? Care e un personaj fictiv totuși. Și ce fel de artefacte? Dacă ai fi adăugat niște explicații, ar fi fost mai bine - cel puțin pentru mine, cu atât mai mult cu cât te documentaseși oricum.
Chestia cu” fără Wikipedia” bănuiesc că e o exagerare, altfel înseamnă că te-ai contrazice singură, având în vedere că tu însăși” practici” documentarea înaintea excursiilor. Am renunțat să scriu un review pe tema asta, care a fost oricum discutată și răsdiscutată aici pe AFA și fiecare a rămas la părerea lui... Nu mai adaug decât că sper că vei fi de acord cu mine că unele reviewuri chiar nu le poți scrie fără documentare, apelând la Tanti Viki sau orice alte surse. Cum aș fi putut scrie, de pildă, despre Israel fără a povesti despre istoria sa?!! Astfel de subiecte fie sunt documentate, fie rămân nescrise... Altfel este situația atunci când vine vorba de plaje sau grote, pentru ele nu e nevoie să” copiezi” Wikipedia, dar și aici, dacă tot faci ceva referiri la istorie, părerea mea e că e bine să le duci până la capăt.
Cu restaurantele e altă poveste: eu mi-am exprimat în repetate rânduri părerea că reviewurile de” masă și casă” sunt efemere: hotelul astăzi ea, mâine dă faliment, cârciuma nu mai păstrează standardele etc. etc. Înțeleg că multă lume le citește și scriu și eu asemenea reviewuri, dar atunci când stau mai mult timp într-un loc obișnuiesc să postez un singur review despre restaurantele vizitate, pierzând astfel multe puncte... ha-ha. Nu de alta, dar - așa cum îmi amintesc că ți-am scris o dată într-un ecou -, nescriind deloc impresii de călătorie, ci doar despre” mâncătorii” , cum le zice @Crismis, aș putea fi bănuită că m-am dus în locul respectiv cu unicul scop de a mânca și bea... Ha-ha din nou. Iar dacă tooot postezi despre restaurante și ajungi să descrii într-un articol separat și o patiserie sau cofetărie fără a povesti nimic despre localitatea în care se află, îmi pare rău, dar eu consider că e prea mult...
Altă chestiune: eu nu privesc înscrierea sau neînscrierea în concursurile AFA drept o dovadă sau ne-dovadă de generozitate: e o alegere pe care o face fiecare din motive strict personale, și nu văd de ce cineva și-ar aroga merite fiindcă nu” vânează” premii sau dimpotrivă, și-ar pune cenușă în cap fiindcă participă la ele. O spun ca user care am câștigat premii și am continuat să scriu în același ritm și în ultimii ani, când acestea nu s-au mai acordat. La fel de” necondiționat” și din pură plăcere ca și tine. Și ca mulți alți colegi.
Prin urmare, fiindcă bănuiesc că la mine ai făcut aluzie prin afirmația cu privire la” frământările” iscate de apropierea unui nou concurs, amintindu-mi de un episod urât din urmă cu niște ani..., te înștiințez că nu am astfel de apăsări și e posibil să mă” bat” cât de curând din nou în săbii- în spirit de fair play, desigur - cu alți useri, la fel de lipsiți de generozitate ca și mine, pentru premiile puse în joc de Adminul Cornel, pe care îl salut cu acest prilej. Am două destinații bifate toamna trecută despre care nu am apucat să povestesc nimic pe AFA, ocupată să postez 23 de reviewuri despre excursia din Peloponez într-o lună și jumătate când nu s-au acordat premii...
@krisstinna: Nu începe cu chestii din astea ps...
Dar reziști mai bine decât mine la chestii friky. N-aș putea. Și refuz categoric să merg în astfel de locuri.
Dar, altfel... natura e superbă. Merită!
Alea cu zânele, culorile și Moș Crăciun îs faine. Îmi plac și mie.
Mă crezi că abia azi am citit ecoul tău?
Nu l-am văzut ????♀️
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2022 Vacanta in Kefalonia — scris în 01.02.23 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Kefalonia - la mare (țărmul sudic) și la munte — scris în 11.12.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Kefalonia de la nord la... est — scris în 05.11.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Kefalonia de la est la... sud-est — scris în 23.11.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Kefalonia vestică (de la Assos la Paliki) — scris în 07.11.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Plimbăreți prin Kefalonia — scris în 12.11.19 de pretorian_29 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Concediu Kefalonia — scris în 28.08.19 de ramonaiutalim din TG-JIU, JUD. GORJ - RECOMANDĂ