ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.12.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 03.08.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 3 zile

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Orice culoare îți place

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Motto:
Inima mea își alege culoarea
Ea își alege propria ei culoare,
culoarea pe care-o avea încă de dinainte de a ști că o are.
Inima mea își alege culoarea cea fără umbră, cea nemișcătoare.
Cea care se vede chiar și atunci când ții pleoapele-nchise

și – asemeni deplinului soare,
tot timpu-n el însuși,
tot timpu-n afară,
în același loc
și pretutindeni,
purtând istoria lumii în fiecare rază
cum poartă frumosul ou de
pasăre în el
istoria tuturor păsărilor
până la punctul solemn din care începe
istoria zborului
care poartă în el istoria mișcărilor toate
până la punctul solemn de unde
începe
istoria însăși
a luminii.

Inima mea își alege culoarea
roșie, își alege
roșu vertical,
roșul pe care l-a pulsat
necontenit, roșul pur
hrană a gândurilor
roșul care s-a născut sânge
ca să devină idee,
care s-a născut
pasăre
ca să devină zbor.
Roșu, roșu vertical
cascadă, pantă de deal
săltând din oul secundei
ovalul de ou,
și înfățișat nouă
ca un ecou
pe care sfera-l întinde
oricând și oriunde,
naștere, zestre
a lui
A FI schimbându-se în ESTE.

Nichita Stănescu - Alegerea culorii

Cum anul acesta concediul l-am petrecut în Spania, nu puteam să stau fără să simt măcar un pic din gustul Greciei. În consecință, m-am hotărât să petrec câteva zile de Rusalii prin Elada, atunci având mai mult timp liber.

Bine, dar unde? Ar fi trebuit să fie undeva cât mai aproape de România, dar și un loc în care nu am mai fost.

Thassos exclus, căci acolo am fost. Am fost și în Halkidiki, dar de 2 ori în Sithonia. Kassandra o străbătusem o dată într-un tur, și îmi aduceam aminte de Hanioti, unde am făcut un scurt popas. Sigur, că mai sunt și alte variante, dar îmi tot suna în cap îndemnul lui @johnyredlabel: „du-te în Kallithea! Plaja frumoasă, multe magazine, merită”. Notasem asta din primăvara, de la prima întâlnire AFA la care am participat…

În plus asta era o ocazie să îi iau și pe părinții mei, împărțind astfel cheltuielile de transport (ei integral, eu restul =)) ). Pe mama am încântat-o cu magazinele, la tata a fost și mai simplu, el de-abia aștepta să se reîntâlnească cu Grecia. Și iată-ne plecând în Grecia cu mașina pentru numai 3 nopți. Cu cazarea am rezolvat-o cu vreo 2-3 săptămâni înainte, dar poate mă voi învrednici să scriu și despre hotel.

Unde dai și unde crapă sau altă Kal(l)ithea cu altă pălărie

Cu o seară înainte de plecare am vrut să pregătesc GPS-ul, să nu las pe ultima clipă. Am reușit doar să-l dau peste cap încărcând de-a valma noile hărți. Târziu fiind am lăsat-o pe ultima seară. Doar că am ajuns acasă după 21:00 de la serviciu și m-am apucat de reinstalat IGO dar și de multe altele. Totul a decurs perfect, dar fiind deja 12:30 noaptea, am setat în grabă destinația Kallithea și am trecut la somn. Văzusem printre gene harta la scară mare și părea că alesesem corect. Urma să mai verific dimineață. Aveam 3 ore la dispoziție pentru această îndeletnicire (somnul) care ne mănâncă viața dar de care avem nevoie. M-am sculat dimineață și nu am am mai stat să verific GPS-ul.

Am ales varianta cu Makaza, care îmi pare a fi mai la îndemână, mai ales că, pe celălat drum, cel prin Kulata sunt lucrări de pe la Petrici încolo. Nu mai povestesc despre drum fiindcă s-a tot povestit.

La un moment dat mi s-a părut un pic ciudat căci indicatorul de Halkidiki părea să fie în altă direcție decât cea în care mă îndrepta GPS-ul. Dar m-am gândit în viteza mașinii că poate spre Kallithea exista un drum mai scurt. Drumul era din ce în ce mai ciudat, părea evident că nu sunt pe calea cea bună. Dar scurtăturile sunt scurtări iar mintea românului mai la urmă.

La un moment dat am intrat pe un drum de țară, m-am întâlnit cu un grup de capre pe care, politicos, le-am lăsat să treacă, în definitiv nu mai aveam mult și ajungeam. Apoi a venit partea cea mai frumoasă: un pod inundat de apă care părea a fi singura cale spre fericire. Am oprit, am evaluat și m-am gândit eu că dacă Ioana zice să trec prin apă trebuie să o fac. Cei din mașină se uitau la mine și nu le venea să creadă că voi face asta. Sincer nici mie, dar am luat-o ușor pe pod bazându-mă și pe faptul că mașina mea este mai înaltă. Am trecut fără probleme dar nu și fără emoții. Mai aveam 8 km până la destinație dar nici urmă de mare. Am intrat în final în Kallithea. Stupoare, magazinele închise iar centrul pietonal aproape părăsit. Mama deja fierbea: „unde m-ai adus?”. Marea nu apărea deloc iar hotelul nici atât. La un moment dat hotărăsc să mă opresc la un fel de minimarket. Întreb de Kallithea dar nimeni nu știa engleză. Un moșulică îmi indică ceva de genul aici, aici. În fine, șeful de magazin știa ceva engleză așa că s-a simțit dator să mă ajute. Zic: „Aici e Kallithea, Halkidiki?”. El: „Aici e Kallithea dar Thessaloniki”. Mintea mea în gândul ei a realizat că am făcut o confuzie, acum hai să o remediez. „Păi și cum ajung în Kallithea mea?”. Iar interlocutorul meu zice: „It’s difficult, very difficult!”. Eu mă gândeam oare cât de dificil ar putea să fie, tocmai trecusem de o turmă de capre și un pod inundat de ape. Doamne, oare unde am ajuns?

Am dezlegat ușor misterul: am ales și eu de pe prima pagină Kallithea dar nu am fost foarte atent. Așa, la o vizualizare în mare a hărții părea a fi exact ceea ce aveam nevoie. Apoi, când m-am uitat din nou pe GPS Kallithea Kassandra era pe pagina 3, altfel spus prea multe Kallithei :). Localitatea era destul de frumoasă, mi-a plăcut în mod deosebit biserica doar că nu am mai oprit, nici măcar o fotografie nu am făcut. Aveam o mare presiune asupra mea, lumea aștepta să facă plajă ;).

A fost o greșeală stupidă care a survenit în urma pregătirii în grabă a traseului. Nu prea mă caracterizează o astfel de abordare, dar presiunea timpului te poate împinge la greșeli care te fac să pierzi mult mai mult timp. Până la urmă într-o oră jumătate am ajuns la destinația dorită fără nici un fel de aventuri.

Amplasare

Este bine poziționată fiind în partea superioară a brațului Kassandra, asta înseamnă că se ajunge într-un timp mai scurt (asta dacă nu alegeți traseul meu).

Plaja este la poalele unui deal destul de greu de urcat așa că cei ce au probleme locomotorii sau cu inima trebuie să țină cont de acest aspect. Sunt doar vreo 300 m cred, dar de urcat pe o pantă destul de înclinată. Sigur, se poate ajunge și cu mașina, dar trebuie să renunțați la berea de pe plajă. Acum nu știu cum e mai bine, să alegi un hotel de la bază (de obicei cu prețuri mai ridicate) sau un hotel/pensiune, de sus, din stațiune. Asta pentru că există și reversul medaliei, căci dacă stai jos și vrei să ajungi în centru efortul depus e același pe care îl depune unul din centru pentru a ajunge la plajă și înapoi.

Stațiunea, deși una mare pentru Halkidiki, este destul de mică, așa că o termini în plimbare ușoară într-un timp destul de scurt. Este însă o stațiune destul de cochetă, cu hoteluri/pensiuni de maxim 4 etaje (sper să nu mă înșele memoria) pe care o străbați cu plăcere. Municipalitatea, localnicii, s-au îngrijit să fie plină de flori, plante, așa că este plină de culoare iar atmosfera este una de care să-ți aduci aminte cu plăcere.

Any colour you like

„Any colour you like” este o melodie de pe The Dark Side of the Moon a lui Pink Floyd, formația mea de suflet. Mă credeți sau nu aceasta e melodia care mi-a sunat în cap tot timpul cât am fost aici.

Nu spun despre Kallithea că este cea mai frumoasă stațiune grecească pe care am întâlnit-o, ci dimpotrivă. Însă nevoia mea de odihnă, liniște și frumos, o deschidere mai mare a sufletului mi-au permis să o văd ca pe o adevărată desfătare, o adevărată îmbinare de culori, nu cred că lipsea vreuna. Poate că m-a ajutat și cazarea cu vedere la mare dintr-o grădină foarte frumoasă.

Era (și este) o melodie a formației Timpuri Noi

Am căutat în jurul meu culori,
Dar s-au spulberat în toate-n cele patru zări.
Daca tot ce-ți spun nu poți să crezi,
Ia și tu, încearcă, fă ca mine și-ai să vezi,

 

A fost prima piesă rock antidrog românească. Bine, bine, știu că înțelegeți legătura cu culorile dar cu drogurile? E simplu, câți dintre voi nu au considerat Grecia un drog, un loc de care te atașezi și îți vine să revii an de an, care creează dependență. Așa cum o fac eu de ani buni, așa, măcar câte 3 zile. Dacă nu mă credeți întrebați-i pe@johnyredlabel, @ionescunic, @zuftim sau pe mulți alți dependenți care scriu aici pe amfostacolo. Doamne, cum sună aici pe amfostacolo.

Aici am descoperit un nou simț: culoarea. Nu, nu are nicio legătură cu văzul, are legătura cu atmosfera, cu miresmele, cu frumosul, cu visarea, cu bucuria vieții.

Nimic nu lipsea din beția de culori de la marea de un albastru turcoaz segmentată în culori din ce în ce mai închise până la bleumarin, la albul unor case, la yachtul de lângă ponton, la nisipul auriu al unei plaje perfecte și albul florilor de ficus. De la verdele crud la galbenul pur al lămâilor. O sumedenie de culori și nuanțe pe care până și Pantone (un sistem standard de reproducere al culorilor) ar fi invidios.

Ce să mai spun despre multitudinea de plante pe care le găseai în curțile oamenilor dar și amenajările din „centrul stațiunii”. Toate cultivate cu simțul pasiunii pentru frumos. Îmi pare rău că nu sunt un expert în plante, dar toate, absolut toate erau într-o nesfârșită luptă cromatică: bougainvillea, flori de cactus, flori de ficus, mușcate, gura-leului, leandru, măslini, lămâi și portocali și multe altele ale căror nume nu le cunosc.

Cred că și pozele au ieșit de această data destul de bine așa că vă rog să vă delectați cu ele. Pentru că mi-am propus să lenevesc nu am ieșit din Kallithea nici măcar o secundă, așa că am avut timp destul să mă aplec asupra peisajelor, asupra frumuseților locale, să admir, să mă bucur, să visez. Toate grădinile erau îngrijite, florile parcă voiau să te cucerească, să te ia sub aripa lor hrănită din clorofila frunzelor. Parcă și buruienile, mărăcinii aveau farmecul și contribuția lor la paleta infinită de culori.

Apoi, dacă intrai un pic în adâncul mării (sunt un mare amator de snorkelling) aveai ocazia să vezi tot felul de pești, de la cei obișnuiți, îmbrăcați în banalul gri la cei cu inflexiuni albastre, verzi sau chiar pești roșii cu negru.

Și cu toate astea nimic nu este întâmplător, totul este un dar de la Dumnezeu, trebuie să știi să te bucuri de el.

Am uitat de magazine, taverne, locuri de vizitat. M-am bucurat să admir natura.

Poate că eu am uitat, dar ceilalți nu =))

Plaja

Plaja este una foarte frumoasă, destul de largă, cu nisip fin. Este plină de șezlonguri dar nimeni nu are ceva împotrivă să te așezi direct pe nisip. Dar e păcat, căci în schimbul unei consumații modice (începând de la 3 EUR) poți avea loc pe șezlong sub umbrelă fără un alt cost suplimentar. O bere, cafea, capuccino, suc erau 3- 3,5 EUR. Zona aceasta de șezlonguri se afla în stânga hotelului Ammon Zeus, despre celelalte zone nu pot să spun căci ne-am rezumat la aceasta. Plaja în schimb era destul de aglomerată dacă e să ne referim la începutul de iunie (e drept de Rusalli atunci când și românii dar și grecii dispun de zile libere). Nu vreau să-mi imaginez cum este totuși în vârf de sezon. Intrarea în apă lină, cu nisip, o adevărată plăcere. Marea frumoasă, limpede în ciuda faptului că era cu nisip. Și foarte caldă, mai ales că era început de iunie.

Pasionații de snorkelling există din loc în loc diguri care se traduc aglomerare de floră și faună marină. Noi am stat în stânga stațiunii, dar am plecat odată în dreapta, în zona sălbatică unde plăcerea e și mai mare. Din păcate odată cu noi (adică eu și cu fata mea) au plecat și bateriile de la aparatul foto așa că ne-am bucurat doar noi de peisaje, atunci, pe moment. Cum este destul de mers/înotat până acolo (a fost o combinație :) ) nu am mai repetat experiența.

Restaurante. Taverne. Magazine

Kallithea este o stațiune cosmopolită, un pic sofisticată pentru stațiunile pe care le întâlnești de obicei în Halkidiki. Asta se traduce imediat și în prețuri. Nu sunt cu mult mai mari dar aș aprecia un 15-25% peste standardul obișnuit. Astfel dacă pe întinsa Grecie, fie că vorbim de Sithonia, Lefkada, Corfu, Peloponez un gyros este între 1,5 și 2,5 EUR aici ponește de la 2,75. Dacă porția de pește sau fructe de mare este 8-12 EUR aici este la fel dar fără cartofi și garnitură. Cum spuneam, diferențele nu sunt uriașe dar se simte la nota finală. Apoi servirea, ospătării sunt altfel, mai puțin amabili, parcă ar fi fost școliți pe litoralul românesc, nu pe cel grecesc. Pesemne aglomerația pervertește, oarecum, simțul grecesc al ospitalității. Și de ce să nu spun și calitatea mâncării care pare să-și fi pierdut din arome și farmec. Nu știu cum să explic, mâncarea era corectă dar parcă tăiase cineva un pic din gust

Nu am reținut toate locurile pe unde am mâncat dar pot menționa două dintre ele.

Ne-am așezat seara la Ouzeri to Paramithi observând că este cel mai aglomerat, iar cum regulile spun că acolo unde este aglomerat ai mai multe șanse să găsești mâncare proaspătă ne-am gândit că e soluția cea mai bună. Restaurantul arăta foarte bine, împodobit tradițional, părea alegerea perfectă. Ospătari mulți, îmbrăcați și ei tradițional păreau gata să te servească. Imediat a fost aranjată masa, eram și înfometați dar și încântați. Mirajul s-a risipit însă repede. Comanda a venit foarte greu, la mai bine de o jumătate de oră. E drept că băuturile au fost aduse un pic mai repede =)). O parte din porțiile cerute erau aproape reci, că doar nu degeaba am așteptat atât. Mâncarea era departe de ceea ce am fost obișnuiți să întâlnim în Grecia, atât din punctul de vedere al calității preparatelor cât și al porțiilor destul de plăpânde. Și da, cum spuneam mai sus lipsite de orice garnitură, așa cum fusesem de asemenea obișnuiți. Mai mult, la un moment ospătarul a dat peste carafa de vin pe care a ridicat-o destul de repede (nu se vărsase decât jumătate =)) ) și nu numai că nu a înlocuit-o dar nici măcar nu și-a cerut scuze. A încercat însă șteargă un pic masa, ceea ce înseamnă că nu a rămas total indiferent. Altfel atmosfera a fost frumoasă și ne-am bucurat de seara care se așternea asupra stațiunii.

Am fost de două și la Gyro-Gyro. Bine, în principiu un fast food (așa cu sunt toate gyros-eriile – în consonanță cu șaormeriile). Totuși personalul de la tejghea era amabil, te simțeai chiar bine. Gyrosul era 2,95 EUR, destul de mult în comparație cu media dar să recunoaștem că mai ieftin decât o șaorma în România. Să nu credeți că sunt foarte zgârcit (poate doar un pic =)) ) fac doar comparație cu ce am întâlnit prin alte părți ale Greciei (cum spuneam mai sus). Prima dată când am mâncat am descoperit că lipsea tsatsiki din gyros. Așa că a doua oară când am întrebat, am aflat că era considerat topping suplimentar și plăteai în plus pentru fiecare fiecare topping ales. A fost mult mai bun cu tsatiki, chiar delicios. Cred că este cea mai bună „gyroserie” din zonă, atmosfera este plăcută, așa că dacă vă doriți ceva ieftin și bun (în comparație cu prețurile de la taverne), cu atmosferă plăcută v-o recomand.

Pe aici găsiți destul de multe magazine de suveniruri și, poate, la fel de multe cu piele. Prețurile sunt însă destul de mari (în general) mai apropiate de magazinele din insulele mai pretențioase decât cele din zonă. Acum nu știu dacă în plin sezon prețurile sunt aceleași sau se modifică (în sus sau în jos).

La final aș spune că în continuare consider Sithonia mult mai încântătoare (de altfel este singurul loc din afara țării în care am fost de două ori, contrar principiului meu că sunt atâtea locuri de văzut în lume încât nu merită să mergi în același loc). Totuși și Kassandra este frumoasă. Kallitheea este, în opinia mea undeva la între fermecătoarea Sithonie și mult prea umblata de români Paralia Katerini - care pe mine nu a reușit să mă cucerească (dacă citește asta @krisstinna o să mă omoare, știe ea de ce =)) ). Prețurile sunt peste amândouă. Totuși pentru cei ce caută o stațiune animată, plină de culoare și cu o plajă frumoasă atunci este alegerea perfecta.

Acum, când toți ne zgribulim de frig, sper că v-am adus un pic de căldură în casă (căci sufletul ne e plin de bucuria sărbătorilor). Multă sănătate și bucurie tuturor membrilor AFA și celor dragi! Sărbători fericite!


[fb]
---
Trimis de Dabator in 21.12.15 21:04:37
Validat / Publicat: 22.12.15 00:16:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 5250 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dabator); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Orice culoare îți place: floare albă de ficus
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 90850 PMA (din 80 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

webmaster
[21.12.15 23:34:18]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

webmaster39
[22.12.15 00:13:59]
»

Poate că m-a ajutat și cazarea cu vedere la mare dintr-o grădină foarte frumoasă.

- ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)]

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

DabatorAUTOR REVIEW
[22.12.15 00:32:44]
»

@webmaster: Mulțumesc, mă onorează

@webmaster39: Mulțumesc de invitație. Încerc, dar nu promit.

Dragii mei webi, vă rog frumos să mă ajutați cu "Any colour you like", leit-motivul impresiilor mele, ca ilustrație muzicală. Și vă recomand din suflet albumul "The Dark Dide of the Moon" al lui Pink FLoyd

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterX
[22.12.15 00:40:49]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

krisstinna
[22.12.15 11:18:00]
»

@Dabator - Off!...

Am citit articolul de câteva ori...

Nici măcar nu am puterea să te cert, eşti sensibil şi plin de culoare. Pot doar să-ţi spun că mi-ai colorat dimineaţa.

Mă bucur să aud că nu-ţi place Paralia Katerini, sunt încântată pentru că îţi place Kallithea, Kassandra.

Acum două luni i-am spus unui prieten că viaţa nu e roz, dar nici gri sau verde. La fel cred şi acum.

Fiecare culoare înseamnă ceva: un zâmbet, o atingere, o tristeţe...

Cum, culorile zâmbesc? Da, mie îmi zâmbesc... Nu mereu, dar pentru mine au viaţă, dau viaţă.

E ciudat cum percep oamenii culorile. Pentru unii e un simplu cuvânt, pentru alţii e doar o nuanţă, nu toată lumea dă culorilor importanţa cuvenită. Sensibilitatea şi emoţia provocată de culoare e profundă. E ca muzica. Exprimă o stare, dă o stare.

Mulţumesc!

Sărbători fericite şi... colorate!

Dan-Ioan
[22.12.15 12:38:00]
»

@Dabator -

Ești fan Pink Floyd, înseamnă că faci parte din categoria extrem de selectă a prietenilor mei! Așa se explică sensibilitatea pentru culoarea poeziei și poezia culorilor, pentru frumusețea florilor, a Greciei și a apei mării, se explică modestia (cazul meu ), spiritul autocritic și mai ales umorul fin și plăcerea mea de a-ți citi reviewul.

Mulțumiri, felicitări și Sărbători Fericite

DabatorAUTOR REVIEW
[22.12.15 13:01:25]
»

@krisstinna: Vezi, gândim oarecum asemănător. Și eu cred că de fapt culoarea înseamnă mult mai mult, este un simț.

Albastrul are altă nuanță atunci când auzi zgomotul valurilor sau vezi păsările zburând pe cer, verdele înseamnă de multe ori foșnetul frunzelor iar florile asociază și miresmele îmbietoare culorilor. Nuanțele diferă de la țară la țară, de la regiune la regiune înglobând și farmecul specific locurilor.

Altfel, dacă iei un catalog Pantone totul e rece și impersonal, culorile nu sunt decât o înșiruire de dreptunghiuri pe o foaie de hârtie care au asociate niște numere. Spuneau bine cei de la Goodbye to Gravity,

Nu suntem numere, suntem liberi, suntem atât de vii
Căci ziua în care renunţăm este ziua în care murim

Să știi, Kalithea nu e chiar cea mai grecească localitate pe care am întâlnit-o, așa cum îți spuneam nu are farmecul Sithoniei, nu mai vorbesc de Peloponez. Dar este frumos, soare, plajă, flori parcă acum m-aș urca în mașină să mai fac o vizită, noroc că vremea nu ține cu mine .

Și uite și o dedicație pentru tine, că ți-ai pierdut timpul să citești articolul plus că ai scris și un ecou foarte sensibil: Într-un cer violet – Sfinx

DabatorAUTOR REVIEW
[22.12.15 13:05:19]
»

@Dan-Ioan: Mulțumesc și eu pentru aprecieri și mă simt onorat că am fost trecut pe lista prietenilor.

Da, îmi place muzica, îmi place poezia, îmi place să mă bucur de ceea ce am în jur, să găsesc partea frumoasă a vieții măcar în acele clipe din afara serviciului pe care pot să mi le dăruiesc.

Sărbători fericite alături de cei dragi!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ioana74
[22.12.15 15:14:34]
»

M-a uns la suflet articolul, un dar superb acum in prag de Sarbatori. Iar pozele... o minune, ma uit continu la ele si ma simt ca si cum l-am intalnit pe Mos Craciun, ca un copil care primeste jucaria mult dorita. Grecia e superba, cu multitudinea de contraste si cu starea de spirit pe care o induce, cu aromele si culorile ei. Felicitari inca o data pentru articol!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
DabatorAUTOR REVIEW
[22.12.15 15:39:28]
»

@ioana74: Mulțumesc mult, mă bucur că ți-a plăcut articolul. Mai era ceva de lucrat la el dar așa sunt eu, la un moment dat îmi pierd răbdarea și nu pot să mă mai întorc. Iar atunci când am inspirație nu am timp să scriu. Și apoi ar fi ieșit "prea" perfect . Avea dreptate Nichita:

Se ia o bucată de piatră
se ciopleste cu o daltă de sânge,
se lustruieste cu ochiul lui Homer,
se răzuieste cu raze
până cubul iese perfect.
După aceea se sărută de nenumărate ori cubul
cu gura ta, cu gura altora
si mai ales cu gura infantei.
După aceea se ia un ciocan
si brusc se fărâmă un colt de-al cubului.
Toti, dar absolut toti zice-vor :
- Ce cub perfect ar fi fost acesta
de n-ar fi avut un colt sfărâmat!

Nichita Stănescu - Cubul perfect

nils1
[22.12.15 22:58:30]
»

Pățania ta este motivul pentru care întotdeauna e bine să bagi în gps coordonatele geo (inclusiv câteva puncte intermediare) și nu denumirea localității. Grecii au fff multe localități cu același nume, gen Paralia... sunt zeci de Paralia.

DabatorAUTOR REVIEW
[22.12.15 23:06:56]
»

@nils1: Normal n-ar fi trebuit să povestesc, să o păstrez pentru mine. Totuși o astfel de neatenție trebuie să fie luare aminte pentru alții.

În ce privește Paralia e foarte simplu înseamnă plajă. E drept că și Kallithea (Καλλιθέα) înseamnă belvedere, dar de unde să știu eu atâta greacă ?

Și pățaniile au farmecul lor, îți condimentează viață, nu ne scăldăm în banalitate

Mulțumesc pentru vizită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
cloverina
[22.12.15 23:50:59]
»

Ați fost cazați la pensiunea din fotografia P08? Am admirat-o în septembrie când era deja închisă cu lacăt și ne gândeam ce priveliște frumoasă au turiștii care se cazează acolo și ce seri am putea petrece în acea curte.

Kallithea rămâne o dragoste de a mea, căci ea ne-a reînnoit dragostea după atâția ani de zile. Kallithea, locul unde mi-a pus inelul pe mână și s-a nenorocit pe viață

Am savurat și articolul, dar mai ales pozele!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
DabatorAUTOR REVIEW
[23.12.15 00:34:18]
»

@cloverina: Nu, nu aceea a fost pensiunea. Hotelul se numește Adonis și era puțin mai în stânga cum te uiți la mare. O vedere de la hotel este în P06. Dar și aici era foarte frumos să stai pe băncuțe, la masă și să admiri marea, să respiri aerul curat, să visezi uneori.

Mulțumesc că ai avut răbdarea să citești articolul și să vezi pozele.

O poveste de dragoste minunată, e normal să-ți rămână Kallithea în suflet.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
balasa violeta
[23.12.15 11:49:29]
»

@Dabator - m-am amuzat si-am luat aminte...

Miros de brad, parfum de flori,

Bat în ferestre urători,

Clipesc pe cer mii de culori,

Pulberi de stele printre nori.

Sarbatori fericite!

DabatorAUTOR REVIEW
[23.12.15 21:04:31]
»

@balasa violeta: Mulțumesc mult pentru colind. Îți urez sărbători fericite și pline de bucurie, pe măsura chefului tău molipsitor de viață!

le_maitre
[24.12.15 21:41:24]
»

@Dabator - Man... ești rar și scump la întrezărire da' și când apari... LIKE from me și share (ca să fim în trend

DabatorAUTOR REVIEW
[24.12.15 22:29:09]
»

@le_maitre: Las' că nici tu nu ești mai "des", dimpotrivă. Mulțumesc mult!

calatorul
[06.01.16 16:55:23]
»

Remarcabila relatare, de la inegalabilul Pink Floyd la minunatele poze si captivanta povestire a vacantei grecesti. Multumim pentru informatii, impresii si sfaturile impartasite, ca si pentru rabdarea detaliilor si a fotografiilor incantatoare. Este una dintre cele mai frumoase relatari citite de mine pe AFA si dintre cele mai interesante descrieri de vacanta. Felicitari pentru aceasta adevarata calatorie, o excursie demna de tinut minte si o vacanta binemeritata.

DabatorAUTOR REVIEW
[06.01.16 22:42:45]
»

@calatorul50: Mă bucur că ai citit cu plăcere, pesemne că relatarea mea a fost prea personală, dar fiecare cu stilul lui.

Unii sunt prea înclinați spre latura artistică, alții sunt foarte exacți și la obiect iar alții aduc în atenție informații geografice, istorice. E ca la televizor, alegi postul pe care îl vrei. E drept, câteodată zăbovești mai mult decât trebuie pe impresii care nu îți plac... Sau te uiți pe toate și încerci să extragi informația de care ai nevoie.

Important este că aici, pe AFA, poți găsi impresii pentru fiecare. Este un site care, cu siguranță, depășește ca valoare orice alt site de impresii turistice. Este unul special, pentru oameni speciali .

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
balasa violeta, calatorul, cloverina, Dan-Ioan, ioana74, nils1
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Kallithea:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11297011375427 sec
    ecranul dvs: 1 x 1