![](/images/printer_off_32.png)
Templul maimutelor este o veche cetate parasita, asezata intre doua stanci, unde pe vremuri locuiau oameni iar acestia au parasit asezarea din cauza inundatiilor. Un loc superb si pitoresc care acum este populat de maimute, parca te-ai afla in Cartea junglei cu maimutele care l-au rapit pe Mowgli.
Jaipur fiind zona de munte, vegetatia este luxurianta iar peisajul este unul aparte, trecand de poarta de la intrare ni s-au dezvaluit in fata doua stanci mari intre care era construita o asezare omeneasca asemenea unei cetati. Linistea naturii si tipetele maimutelor erau intrerupte de o muzica indiana in surdina care te invaluia intr-o atmosfera aparte. Cativa localnici cu portul lor specific, pantaloni si bluza alba si turban pe cap – barbatii si sariuri colorate – femeile, si-au facut si ei adapost printre ruinele cetatii fiind vecini cu maimutele. Prezenta loc “colorata” este chiar binevenita completand acest peisaj pitoresc.
O cascada care curge de sus dintre stanci a alimentat un bazin, tranformand acesta in piscina pentru maimute. Aceste animale sunt foarte simpatice si prietenoase chiar mananca din mana ta daca le dai de mancare. Erau familii intregi, maimute adulte, pui de maimute si sa nu uit o vaca parca ar fi fost bodyguard-ul lor.
Era prima oara cand vedeam zeci de maimute zburdand in aer liber in jurul meu, catarandu-se pe zidurile si ferestrele cetatii sau facand baie in piscina, deci va inchipuiti ce incantata a fost fiica-mea.
Trimis de ghecamelia in 27.08.10 09:32:47
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ghecamelia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Bine bine dar in nicio poza nu apar ... maimutele ! V-au furat aparatul cumva sau nu ai apucat sa le fotografiezi ?
Imi plac toate pozele dar cea cu nr. 18 este ''cea mai cea''. Ce iubarete sunt!
Superbe poze ! Si spui ca maimutele sunt prietenoase ?
Nu v-a fost frica de ele ?
Da sunt prietenoase, si nu ne-a fost frica de ele, ...dar sa nu iti inchipui ca am avut tupeul sa luam vreuna in brate....cu toate ca mi-as fi dorit (macar o maimutica mica mica)
Un loc inedit, poze deosebit de expresive! Visez si eu cu ochii deschisi
- Nov.2024 Jaipur - capitala statului federal Rajasthan — scris în 10.01.25 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 Jaipur ziua a doua — scris în 29.12.24 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 Prima zi în India. Jaipur orașul roz — scris în 22.12.24 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 Hawa Mahal — scris în 19.09.24 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 Chokhi Dhani — scris în 08.08.24 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Apr.2024 Galtaji, templul maimuțelor — scris în 22.09.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Apr.2024 Templul Birla Mandir din Jaipur — scris în 17.09.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ