ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.11.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: București
    ÎNSCRIS: 18.06.13
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    OCT-2014
    DURATA: 7 zile
    cuplu fara copii

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 4 MIN

    Cum am ajuns noi in America fara viza si plimbarea printre vulcanii imputiti

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    Cu gandul la Marele Auk si la povestea Gunnei am demarat catre destinatia noastra urmatoare. Drumul continua printre campurile de lava lent si monoton cand, deodata, pe marginea lui, zarim niste biloaie din metal asezate pe niste postamente inalte, din loc in loc. Oprim de curiozitate langa unul si culmea! Este un fel de borna kilometrica ce marcheaza distanta de la acel loc pana la …... Jupiter! Probabil celelalte marcau distanta catre celelalte planete ale sistemului solar. Ne umflam de ras si planuim urmatoarea vacanta fix acolo…pe Jupiter, in fond distanta nu e chiar asa de mare, doar vreo 230.000.000 si ceva de kilometri! Pe nesimtite ajungem la semnul ce marcheaza parcarea pentru PUNTEA INTRE DOUA CONTINENTE.

    Coboram din masina pe campul negru de lava presarat din loc in loc cu piramide din pietricele puse una peste alta de turisti. Puntea intre continente chiar este... o punte! Frumoasa remarca! Deasupra unui canion mare si negru marginit de stanci cu forme ciudate, stanci care de fapt sunt formatiuni de lava uscata si intarita in diverse modele uimitoare, troneaza un pod din lemn si metal peste care, daca treci, ajungi in America. Da, chiar fara viza! Canionul format din pereti cu forme uluitoare are la baza un rau de cenusa moale si neagra ce te pandeste parca sa cazi in ea la urmatoarea “cracanare” mai mare a peretilor. Acest canion format prin despartirea placilor tectonice Eurasiatica si respectiv Nord Americana, este in continua miscare. El devine in fiecare an mai larg cu 2 cm, deci in 100 de ani canionul se largeste cu 2 metri. Ne plimbam liberi si nestingheriti de nici o granita, de nici un control, de nici o viza, de la un continent la altul si coboram pe fundul canionului ca sa ne infigem bocancii in cenusa foarte fina de pe fund. Ne cataram pe un perete de lava apartinand Americii si sfidam legile emigratiei facand numeroase poze. Cine ar fi crezut ca vom reusi sa facem asa ceva?! Campul de lava din jur este plin de gropi adanci si vizuine de trolli. Trollii sunt creaturi de basm dar vizuinele sunt reale. Cine stie unde duc ele de fapt… Imaginatia noastra ia foc si abia asteptam sa avem o ocazie de a intra in maruntaiele pamantului pe urmele lui Bilbo Baggins si ale inelului sau “Precious”. Din intunericul secret al boltelor de lava parca il si vedem pandind cu ochi rosii si rautaciosi pe celebrul Gollum gata sa ne atace pentru ca i-am incalcat teritoriul. Facem si aici o multime de poze care mai de care mai frumoase si sarim in masini pentru a ajunge la destinatia urmatoare: zona vulcanilor noroiosi SELTUN.

    Seltun este o zona geotermala cu temperaturi mari, gropi cu noroi si aburi fierbinti mirosind a sulf. La o adancime de 1000 m temperatura ajunge la 200 grade Celsius. Citesc pe un panou ca depozitele de sulf existente aici au fost exploatate pentru producerea prafului de pusca. Si aici exista poduri din lemn pe care turistii pot parcurge in siguranta zona si desigur, numeroase avertizari sa nu calcam pe pamantul fierbinte la 80-100 grade. Zona Seltun este mult mai mare si mai spectaculoasa decat zona Gunnei. Aici vulcanii noroiosi si mirositori se intind peste dealuri si culmi de unde se vede o panorama inedita asupra intregii zone fumegande. Pe pamantul rosiatic curg rauri fierbinti si albastre marginite cu alb si galben iar culorile prezente sunt magnifice chiar si la ceas de seara cum am ajuns noi. Canioane adanci sapate in solul negru de albastrul serpuitor si fierbinte al apelor termale se invecineaza cu campii portocalii din care se itesc smocuri de iarba galbuie si verde. Totul se vede intr-o ceata tremuranda, printre rotocoale de fum, in zgomotul molatec al micilor vulcani. Un loc unic si demn de a fi imortalizat pentru eternitate. O paleta coloristica demna de penelul unui pictor, un amalgam de sunete si mirosuri si un grup de nazdravani veniti sa isi incarce retina personala si cardurile de memorie ale aparatelor de fotografiat cu peisaje unice. Cum altfel se poate incheia mai bine prima zi pe meleaguri nordice, in tara minunata a trolilor?! O ultima oprire pentru a prinde ultima geana de lumina in varful unui deal de unde se prezinta mandru si impunator un lac superb strajuit de dealuri negre. Ajungem tarziu in noapte inapoi la hotel si dupa o dusca din licorile bahice carate cu mult aplomb tocmai din duty free-ul de la Londra, ne prabusim intr-un somn adanc si odihnitor…

    Rog webmasterul sa adauge urmatorul clip

    youtube

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de buterfly* in 25.11.14 08:00:06
    Validat / Publicat: 25.11.14 10:38:09
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ISLANDA.

    VIZUALIZĂRI: 4690 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P03 Mama Michi, la anul mergem pe Jupiter nu pe Luna! Stim deja cati kilometri sunt pana acolo, trebuie doar sa ne organizam
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28100 PMA (din 30 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    18 ecouri scrise, până acum

    alinaro
    [25.11.14 12:14:51]
    »

    @buterfly - Super serial, exceptional, ce sa zic!!

    Acu'... vin si eu cu o intrebare, o fi ea prosteasca, da' eu o lansez. Cum lucrez cu google maps deschis toata ziua, ma uitai repede, de curiozitate, pentru ca Islanda o stiam colo sus, cocotata intre Norvegia si Groenlanda, ca sa zic asa. Sa-nteleg ca o parte din insula tine de America? Ca altfel nu-mi explic prezenta puntii aleia fermecate. Sau e vai de geografia mea?

    Te pup, mai draga Buterfly, si-ti multumesc de invitatie. Never say never.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    le_maitre
    [25.11.14 12:32:39]
    »

    @buterfly: Bravo pentru serial... este o destinatie despre care s-a scris foarte putin pe AFA pana acum...

    @Alinutza: Daca imi permiti, am io un raspuns... Puntea despre care vorbeste @buterfly este de fapt o portiune din Dorsala Atlantica care leaga subacvatic America de Europa. Este o placa tectonica care formeaza cel mai lung lant muntos submarin al Terrei.

    Desi se intinde in principiu doar la nivel submarin, exista portiuni care ies la suprafata, una dintre acestea fiind Dorsala Reykjanes, cea care cuprinde si Islanda. O alta se gaseste in zona insulelor Azore.

    Locatia unde cele doua placi se intalnesc in Islanda, stand practic cu un picior pe cate un continent, se numeste Riftul Thingvellir sau valea cu acelasi nume

    alinaro
    [25.11.14 12:36:27]
    »

    @Maestre draga, m-ai dat pe spate! Parca tu facusesi istorie, nu geografie! Esti de belea. Saru'mana de explicatie si... LMA! (cu cantec si tot ce-si doreste Maria Ta).

    le_maitre
    [25.11.14 12:47:43]
    »

    @alinaro: Hahaha! Facultatea de Istorie din Univ Bucuresti este lipita de cea de Geografie-Geologie THX a lot pt LMA!

    alinaro
    [25.11.14 12:52:04]
    »

    @le_maitre - Mda, si aia de Litere tot lipita era de aia de Geogra (pe partea ailalta, evident), si uite ca eu am pus intrebarea.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [25.11.14 12:55:00]
    »

    @alinaro - multumesc pentru aprecieri! Noa bine ca a raspuns Maestrul ca eu nu puteam sa dau un raspuns mai bun! M-as fi scarpinat cu wikipedia ca sa gasesc raspunsul corect, asa trebuie doar sa stau rasturnata in fotoliu linistita! Hai cu noi! Te asteptam!

    alinaro
    [25.11.14 12:57:00]
    »

    @buterfly - Bun, deci tu nu erai la mijloc intre Istorie si Litere.

    Incotro data viitoare? Ca sa stiu mai dinainte.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [25.11.14 12:57:12]
    »

    @le_maitre - pfoaaa ce raspuns elaborat! Nici in carti nu scrie atat! Bravos, bravos! Ce pereti subtiri sunt intre cele 2 facultati de bietii studenti invata la doua materii deodata! Parca ar fi pereti facuti dupa revolutie, din carton! Maestre daca tot esti asa pasionat de geografie trebuie musai sa mergi in Islanda!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [25.11.14 13:01:19]
    »

    @alinaro - noooo, eu de meserie sunt diplomat, geografia o invat numai mergand la fata locului! La fel si istoria! hihihih... Pregatim o mare expeditie in Peru, vrei?

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [25.11.14 13:03:26]
    »

    @alinaro - mai cate facultati sunt lipite prin Bucuresti?!

    le_maitre
    [25.11.14 13:04:47]
    »

    @buterfly: Nope... Nu-i vorba de pereti si nici de materii, o sa razi: in drum spre barul din Litere (arhicunoscut) imi luam si colegii de la Geogra! Cat despre inrudirea poate deloc evidenta a celor doua stiinte: fara sa ai notiuni de geografie nu poti fi un viitor bun istoric, cat de jenant ar fi sa vorbesti despre Imperiul Roman fara sa stii care ii erau granitele atat ca denumiri antice cat si moderne, pentru raportarea la starea geopolitica curenta

    Islanda este de foarte mult timp pe lista mea, cu lectii temeinice, parol, va sosi si timpu-i candva

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Floryn81
    [25.11.14 17:04:09]
    »

    Ai vizitat o zonă grozavă și ai creat un serial excelent despre Islanda cea îndepărtată! Nu știu dacă vreodată voi ajunge pe acolo, însă articolele și fotografiile tale sunt savuroase și mă delectez cu ele la finalul unei zile friguroase! Pentru episodul actual sunt norocos că am putut debloca Superbonusul!

    La cât mai multe articole reușite!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    buterfly*AUTOR REVIEW
    [25.11.14 17:56:41]
    »

    @le_maitre - foarte tare! Asa este, toate materiile sunt, pana la urma, inrudite. Nu prea au sens una fara alta.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [25.11.14 17:58:42]
    »

    @Crazy_Mouse - multumesc mult pentru aprecieri si pentru superbonus! Ma bucur sa vad ca va place excursia noastra. Trebuie sa mai intre un articol azi, asteptam validarea.

    Dan&Ema
    [25.11.14 22:06:38]
    »

    mai ceva ca la ""teleenciclopedia""

    fantastica excursie

    serial de colectie marca buterfly

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [26.11.14 08:37:54]
    »

    @Dan&Ema - Multumesc mult! Ma bucur foarte tare sa vad ca am cititori si nu orice cititori ci membri "grei" ai AFA!

    adri-nico
    [31.03.15 23:44:29]
    »

    mi-am refacut stocul de covrigi si acum mi-e frica sa nu vina trollii aia sa mi-i haleasca! bag repede reviwe dupa review, la fel ca si covrig dupa covrig.

    cum v-ati cocotat pe pietrele alea? daca se rupea stinca sub greutatea voastra?

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [01.04.15 07:45:36]
    »

    @adri-nico - eheii firiri! pai ne-am cocotat si noi cum am putut ca era destul de fragila lava aia, dar deh ce sa-i faci, adrenalina asta ne impinge la nebunii majore!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adri-nico, alinaro, buterfly*, Dan&Ema
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Islanda:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043552160263062 sec
    ecranul dvs: 1 x 1