Un loc ideal pentru a petrece o vacanta minunata
Am ales Grecia, respectiv Halkidiki - Hanioti ca destinatie de vacanta intrucat atat prietenii care au mai fost acolo, cat si impresiile altor turisti ne recomandau aceasta statiune ca fiind ideala pentru familii cu copii!
Intradevar, Hanioti este un loc foarte bun pentru a petrece vacanta alaturi de copilas!
Statiunea este mica, dar foarte animata!
Sa nu intelegeti acum ca, chiar toti turistii erau cu copii dupa ei! Nu, am intalnit si cupluri singure :)
Centrul statiunii este o piata in jurul careia sunt terase foarte cochete unde poti servi o mancare specific greceasca, o cafea sau un frappe, sau poti bea un cocktail!
Din piata pornesc mai multe stradute inguste foarte aglomerate mai ales seara! De o parte si de alta pe aceste stradute sunt magazine cu suveniruri, cu haine, cu obiecte de plaja sau mini-marketuri! Din loc in loc sunt si locuri de joaca pentru copii cu masinute, elicoptere sau mini-carusele. Acestea functioneaza pe baza de fisa (majoritatea cu 1€, dar erau cateva si cu 0,50€) !
Preturile pentru jucarii si articolele de plaja cam piperate (pretul minim pentru orice era 5€, dar puteai ajunge si la 10-15 € pentru o jucarie care la noi nu costa mai mult de 15 lei) ! Dar eram la mare, nu!?!?
In centrul statiunii este o fantana care seara are joc de lumini!
De asemenea, in centrul statiunii este si o agorra unde aproape in fiecare seara artisti amatori-ambulanti (magicieni, fachiri, cantareti) dadeau un spectacol!
Centrul statiunii era dominat de vanzatori ambulanti de baloane cu heliu 5€ bucata), de flori sau alte jucarii care luau ochii si mintile :)) copiilor (preturi pornind de la 5€, dar negociai si puteai iesi mai ieftin) !
Preturile nu foarte mari, unele chiar incredibil de acceptabile! Un frappe 1€, o cafea 1-1,5€ (atat pe plaja, cat si la terase), apa plata la market 0,40-0,50€ sticla de1,5l, sticla de 1,5l de cola era 2€ la market, iar berea la doza (haineken) 1,7-1,8€!
La terasele de pe plaja preturile erau ceva mai mari la racoritoare (2€ doza de suc) si la bere (2,5€ doza de bere Mithos de 0,33l) !
Plaja este cu pietricele si majoritatea este ocupata de sezlonguri care sunt contracost, dar exista si portiuni libere unde iti poti intinde prosopul!
Pe plaja fel si fel de comercianti ambulanti cu gogosi, porumb fiert (2€ porumbul sau 3 porumbi la 5€), cu posete si portofele care imita branduri celebre (cereau 30€ pe o geanta pe care dupa negocieri o luai la un pret de10-17€, iar pe portofele cereau 12-15€ pe cele cu 2 fermoare si le negociai la 5-7€), vanzatori de ochelari de soare, ceasuri, etc!
Chiar daca nu prea existau cosuri de gunoi, atat pe plaja cat si in statiune, era curatenie!
Turistii, de toate nationalitatile: romani (destul de multi), germani, elvetieni dar predominau rusii si sarbii!
In concluzie, Hanioti este un loc frumos, accesibil oricarui buzunar si ideal pentru a petrece o vacanta minunata alaturi de copilul tau!
Trimis de DanielaK in 28.07.13 15:25:43
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Nei Poriugyy
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DanielaK); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Acum, dupa ce am vazut Halkidiki, Thassos si Lefkada, pot spune ca in Makedonia am intalnit cei mai prietenosi oameni si cele mai ''umane'' preturi!
@cippp: intradevar in Hanioti sunt preturi mai mult decat rezonabile preturi! Probabil si acesta este unul din motivele pentru care aceasta statiune era plina de turisti! Plajele erau pline, terasele la fel!
Un loc minunat unde vreau sa ma intorc!
Buna dimineata
Va rog sa-mi spuneti cum v-ati descurcat cu parcarea. Masina este in siguranta in parcarile stradale?
Va multumesc mult.
@cojocaru a. : hotelul la care am fost cazati are parcare privata, inchisa cu bariera, unde masina a fost in siguranta. Nu am scos masina pentru plimbari prin statiune
@Karin S: Va multumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns.
Mult spor in toate!
Cu respect, Cojocau A.
@cojocaru a. : eu in grecia nu am avut probleme niciodata cu masina oriunde am lasat-o, bine nu am nici un mercedes ultimul racnet, ci doar un logan, insa am mers in Grecia cu prieteni care aveau mercedes ultimul racnet si nu au existat probleme, uita aceste probleme te rog, fa-ti altele pt ca exista, nu cu parcarea si nu cu masina.
@ionescunic: Eu cred, că toţi cei care avem maşini sub 30000 de euro, nu ar trebui să ne facem probleme cu parcarea.
Ca să transporţi o maşină (furată) în zonele (...), implică nişte riscuri şi nişte costuri ridicate, care pot fi acoperite, doar prin valorificarea unor mărci deosebite.
Acum vreo trei ani parcam o maşină (asigurată Casco la 10000 de euro) prin toate coclaurile Europei şi nimeni "n-a vrut" să mi-o fure, ca s-o pot înlocui cu una nouă.
@ionescunic: Va multumesc pentru raspunsul Dvs.
Numai bine!
@cojocaru a. : nu stiu daca este in siguranta, strazile sunt inguste, iar seara se inchideau multe, mai ales cele din zona centrala, devenind pietonale.
Sfatul meu este sa cautati un hotel cu parcare privata! E mult mai sigur
Salutare membrilor AFA. Anul acesta merg pentru prima data la Hanioti, hotel Sarantis si as dorii ceva informatii in legatura cu plaja si unde se poate manca decent ca pret si calitate. Despre hotel am gasit foarte putine impresii. Despre plaja stiu ca este cu pietricele si se pare ca sunt arici de mare. Este adevarat? Sunt ceva plaje cu nisip prin apropiere? Orice informatie despre aceasta zona este importanta pentru mine. Va multumesc anticipat.
- Sep.2023 In Halkidiki cu masina! — scris în 25.05.24 de CarmenTina din ORADEA - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Daca nu va plac cartofii prajiti nu mergeti in Hanioti! — scris în 13.09.18 de Azkan din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Hanioti, o statiune frumoasa, un loc mic cu esente tari... — scris în 05.07.13 de Cristina2k8 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Hanioti o destinatie foarte frumoasa de vacanta — scris în 16.07.12 de amero din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Statiune plina de viata — scris în 18.07.11 de cmihai din ORADEA - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Hanioti asa cum am vazut-o noi — scris în 05.09.10 de bose din BUCURESTI - RECOMANDĂ