GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Boka Kotorska - o minune a naturii ce TREBUIE vizitata
In continuarea calatoriei prin Muntenegru, dupa ce am vizitat Sveti stefan, Bar, Budva, punctul final al drumului era Herceg Novi, dar ca sa ajungi acolo treci prin "fiordul " din Muntenegru -golful Kotor! Nu se putea sa nu ne oprim sa vizitam Kotorul, cu cetatea din orasul vechi, cu peisajele lui de vis, cu minunatele sate din jurul lui (riviera Kotor- Dobrota, Muo, Perast, Risan) numai ca nu prea are plaje, mai mult pontoane pe care sunt sezlonguri pentru a te bronza, iar soarele aici nu sta foarte mult din cauza muntilor ce inconjoara riviera!
Riviera Tivat are plaje de nisip, dar noi preferam plajele cu pietricele si Riviera Herceg novi, care are multe plaje, golfulete, insule, peninsule, motiv pentru care am ales-o ca loc de cazare!
Orasul Kotor e asezat in extremitatea cea mai indepartata de largul marii, in interiorul tarii, ceea ce ii permite sa se desfasoare pe ambele maluri si sa aiba si o vedere panoramica extrordinara asupra intregii zone.
Kotor, un fost canion scufundat, se afla pe lista celor mai frumoase golfuri din lume si pe buna dreptate: e marginit de peretii inalti si arizi ai muntilor Lovcen
Pe langa multitudinea de biserici, cetatea Kotor e plina de terase, restaurante, magazine, stradute inguste si scari, iar urcarea sus, la fortareata, costa 3 euro. extrem de putin pentru ce ofera! NU e usor sa ajungi sus, dar nu e nici greu, daca vrei sa ai parte de o panorama care sa te lase fara cuvinte))
Kotor e un oras foarte activ cultural - se intampla tot felul de festivaluri si evenimente, trebuie doar sa te plimbi pe strazile lui si gasesti informatii la tot pasul!
Dupa binemeritata inghetata delicioasa dupa coborarea din cetate, am mai bantuit putin pe strazi, am admirat oamenii, vasele, am respirat aer curat si am plecat spre Herceg Novi, nu inainte de a ne opri sa vizitam Perast, orasel aflat in patrimoniul Unesco, de care ne-am indragostit pe loc, - el a fost construit de venetieni si se vede acest lucru!
Cum stai pe mal, la o măsuță și privești golful străjuit de munți, vezi 2 insulițe pe care se odihnesc 2 biserici.
Gospa od Škrpjela (în traducere “Fecioara noastră de pe stâncă”) este o insulă-comoară, având în vedere că e singura insulă construită artificial în toată Marea Adriatică. Doi navigatori venețieni au găsit în Perast o icoană a Fecioarei Maria (pe la 1452) și s-au gândit să înalțe, în cinstea Ei, o biserică. Cum Perast era prea mic ca să încapă încă o biserică, au construit această insulă, pe care au ridicat capela.
insula St. George e inundată de vegetație, introvertită (biserica abia se zărește dintre copaci), puternică și singuratică; în timp ce insula “Fecioarei de pe stâncă” e mult mai zveltă, mai luminoasă, mai veselă.
Se fac plimbari pe insula artificială, pe cea naturală nu ați avea loc să vă plimbați, pentru că biserica e fix cât insula. (noi am tocmit un barcagiu din Perast si a fost o experienta unica)
La iesirea din Kotor, spre Herceg novi, se afla restaurantul faimos Stari Mlini, unul dintre cele mai luxoase și mai bune din Muntenegru. Mesele sunt așezate lângă o moară veche (funcțională), râul te stropește la picioare și marea se întinde cât vezi cu ochii în jur;
toate felurile de pești, se gătește gustos și sățios, merită cel puțin o vizită. Sloganul lor: “A place for all senses including the sixth! ” e pe bune.
La 4 km de Risan, se afla un satuc dragut STRP, cu numai 13 case, dar plin de citrice, migdale, kiwi, rodii, smokine, iti lasa gura apa cand il vezi!
Am parasit riviera Kotor, si ne-am indreptat spre destinatia finala Herceg novi, depsre care voi povesti in alt review!
Trimis de andreea72 in 16.03.14 16:44:30
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MUNTENEGRU.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andreea72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2021 Kotor - 2021 — scris în 02.08.21 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Excursie cu salupa in golful Kotor, la Our Lady on Rocks — scris în 13.08.19 de marijuan din TIMIșOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Becici, Budva, golful Kotor și împrejurimi — scris în 16.11.17 de silvia tudoran din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Concediu la inceput de iunie in Golful Kotor... super-idee! — scris în 09.06.17 de Costas1 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2017 O zi in Kotor, perla Muntenegrului — scris în 23.04.17 de Radix7 din IASI - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Kotor, ˝regiune natural şi cultural-istorică˝ în patrimoniul universal (II) — scris în 27.09.16 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Kotor˝ regiune natural şi cultural- istorică˝ în patrimoniul universal (I) — scris în 27.09.16 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ