ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.01.2026
MAR-2024

DISTRACŢ. / RELAXARE:

Cordoba orasul insorit din Andaluzia

TIPĂREȘTE URM de aici

A treia zi din vacanta noastra in Andaluzia, de dimineata ne-am imbarcat in masinuta noastra inchiriata si am setat GPS-ul sa ne duca din Sevilia unde eram cazati spre Cordoba. aveam de parcurs cam 150 de km si ne doream ca in acea zi sa ajungem si in Granada.

Cordoba, orașul cu o istorie de peste 2.000 de ani, este un adevărat tezaur al culturii și arhitecturii spaniole. Situat în regiunea Andaluzia, Córdoba este un oraș care a fost influențat de mai multe culturi, de la romani și vizigoti, la arabi și creștini. Nu o sa insist aici cu prea multe despre istoria orasului pentru ca o sa o gasiti la o simpla cautare pe google.

Am gasit o parcare cu plata unde am lasat masina si ne-am indreptat spre primul obiectiv care-l aveam pe lista si anume faimoasa moschee - catedrala sau catedrala in moschee.

Unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din Córdoba este Moscheea-Catedrală, un monument unic în lume, care reflectă fuziunea dintre arhitectura islamică și cea creștină. Construită în secolul al VIII-lea, Moscheea-Catedrală a fost una dintre cele mai mari moschei din lume, cu o suprafață de peste 23.000 de metri pătrați. Cu cele 856 de coloane și 19 de nave, Moscheea-Catedrală este un exemplu impresionant al măiestriei arhitecturale a epocii.

După Reconquista, moscheea a fost transformată în catedrală, și a fost adăugată o navă centrală gotică, care contrastează cu arhitectura islamică originală. Astăzi, Catedrala din Córdoba este un loc de cult important pentru catolici, și un obiectiv turistic major, care atrage milioane de vizitatori în fiecare an.

Interiorul catedralei este la fel de impresionant ca și exteriorul, cu o serie de capodopere artistice, inclusiv o colecție de tapiserii flamande din secolul al XVI-lea, și o serie de picturi ale lui Juan de Mesa. Printre comorile catedralei se numără și o statuie a Virgen de los Faroles, patrona orașului Córdoba.

De la catedrala am mers de-a lungul riului Guadalquivir si am vazut podul roman si ne-am plimbat printre plantatiile de portocali.

Dar Córdoba nu este doar un oraș al istoriei și arhitecturii, ci și un oraș al culturii și tradițiilor. Casele albe de o frumusete aparte se pregateau de Festivalul Patios, care are loc în luna mai si erau deja in haine de sarbatoare. Ferestrele erau incadrate de o multitudine de muscate de toate culorile si mireasma florilor de portocal te imbia la tot pasul. In timpul festivalului este o oportunitate unică de a vedea frumusețea curților caselor cordobese, decorate cu flori și plante. Turistii intra pur si simplu in casele si curtile lor pentru a imortaliza tot ce este frumos. Cred totusi ca e o legenda, ca toate casele aveau gratii la geamuri si grilaje mari pe la porti. 😆

Córdoba este, de asemenea, orașul lui Maimonides, faimosul filosof și medic evreu, și al lui Averroes, filosoful arab care a influențat gândirea europeană. Orașul este, prin urmare, un loc unde se întâlnesc culturi și tradiții diferite, creând o atmosferă unică și fascinantă.

În concluzie, Córdoba este un oraș care trebuie vizitat cel puțin o dată în viață. Cu istoria sa bogată, arhitectura sa impresionantă și cultura sa vibrantă, Córdoba este un tezaur al Spaniei și al întregii lumi.

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
  • Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult

Trimis de kmy in 12.01.26 18:57:53
Validat / Publicat: 12.01.26 19:52:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA. A mai fost în/la: Malaga, Sevilia, Palma de Malorca, Marbella, Granada, Cadiz
  • Alte destinații turistice prin care a fost: România, Bulgaria, Ungaria, Italia, Spania, Malta, Gibraltar, Vatican, Luxemburg, Austria, Belgia, Olanda, Germania, Franta, Elvetia, Turcia, Grecia, Emiratele Arabe Unite

VIZUALIZĂRI: 38 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kmy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P01 [fără descriere]
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8100 PMA (din 9 voturi)

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Cordoba:

SOCIALs

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.054135799407959 sec