ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.12.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
FEB-2011
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Chester: o filă desprinsă dintr-un basm medieval

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Venind dinspre Tara Galilor, lăsând în urmă văile înverzite - chiar şi în acel sfârşit de februarie -, stâncile abrupte şi ţarcurile pentru oi ale Munţilor Snowdonia, în drum spre Anglia de Nord, am ajuns într-un oraş desprins parcă din filele unei poveşti medievale: Chester.

Pornind cu trenul din gara Bangor (Tara Galilor), în scurt timp am ajuns în gara din Chester, primul oraş important din Anglia aflat la graniţa de nord cu Tara Galilor. Este situat într-o zonă colinară, şi este capitala comitatului Cheshire.

O informaţie şi un nume … arhicunoscut nouă românilor mi-a reţinut în mod special atenţia despre trecutul îndepărtat al Chesterului: aici s-au stabilit romanii în antichitate, construind o fortăreaţă pe nume Deva, ne sună cunoscut acest nume, nu-i aşa? Plimbându-mă prin oraş, am descoperit şi urmele acestui trecut îndepărtat: pe lângă zidurile oraşului, pe St. John’s Street, am văzut ruinele amfiteatrului roman, cel mai mare din Marea Britanie.

Pornind din gara Chester, în scurt timp m-am simţit parcă transpus într-o altă lume, din alte timpuri istorice: am ajuns în inima oraşului cu aromă medievală Chester.

Chester este oraşul britanic cu cel mai bine conservate ziduri medievale. Intr-adevăr, aceste ziduri sunt păstrate aproape intacte. Mai mult decât atât, pe porţiuni considerabile, păstrează încă planul iniţial al vechilor ziduri antice romane.

Nu am stat mult pe gânduri, şi am început o plimbare deosebit de spectaculoasă: plimbarea pe vechea alee de pe zidurile medievale ale oraşului. Practic, e o plimbare lungă de vreo trei kilometri, pe un traseu sus pe ziduri, la înălţime, deasupra orasului, în circuit închis, care oferă ochilor nişte privelişti deosebite. Pe de o parte peisajul exterior zidurilor, pitoresc, pe de altă parte vederile absolut spectaculoase spre interiorul zidurilor, spre inima oraşului vechi, cu casele sale roşii sau alb-negre absolut fermecătoare.

Această plimbare pe zidurile oraşului mi-a dat prilejul să admir destule obiective interesante:

Râul Dee care trece prin oraş, şi frumoasele sale poduri vechi: Old Dee Bridge şi Grosvenor Bridge. Câteva ambarcaţii se strecurau silenţios pe cursul molcom al râului, transportând turişti dornici de o croazieră interesantă pe apa liniştită a râului Dee.

Zone verzi remarcabile, dar zone … cu adevărat verzi chiar şi în acel moment de februarie, de sfârşit molatic de iarnă al vizitei mele în Chester:

Parcul Grosvenor: o oază de linişte şi relaxare;

Roodee for the Races - arenele pentru curse sportive cu cai sau hipodromul; apoi diversele terenuri de fotbal (Anglia e patria fotbalului modern, nu-i aşa?) şi alte sporturi (tenis, golf), pe care le-am admirat de sus de pe ziduri, ca şi alte parcuri, sau pitoreştile dealuri din apropiere.

Castelul medieval al normanzilor. A fost construit de William Cuceritorul, în 1070, pentru a apăra graniţa cu Tara Galilor, care încă nu era cucerită atunci. Dar ulterior a devenit baza militară pentru invadarea şi cucerirea militară a Tării Galilor (Wales). Pe acest subiect, informaţii mai complete puteţi găsi în una din fotografii, cea în care am pozat placheta de descriere a castelului.

Pe traseul parcurs pe ziduri, din loc în loc am admirat diverse turnuri, dintre care amintesc:

Turnul King Charles Tower, în partea de nord-est a zidurilor.

The Water Tower, în partea de nord-vest a zidurilor, este un alt turn medieval remarcabil.

Renumitul Eastgate Clock, ceasornicul de pe Poarta de Est a zidurilor cetăţii, a fost ridicat cu ocazia aniversării a 60 de ani de domnie a reginei Victoria, în 1897. Este o adevărată emblemă a Chester-ului. Localnicii îmi spuneau cu mândrie că este cel mai fotografiat ceas din lume după Big Ben din Londra. Cu oarecari rezerve asupra acestei informaţii, îi salut cu drag pe admirabilele mele gazde din bătrânul şî nobilul Albion: Gareth, Glynn, Christopher şi mult-iubita noastră TeeKay!

Cele patru străzi principale ale Chesterului: Eastgate, Watergate, Bridge şi Northgate se întâlnesc în intersecţia High Cross, din secolul al XV-lea. Pe aceste străzi vechi se află vestitele Rows, faimoasele galerii medievale de magazine. Siruri duble de magazine şi trotuare acoperite, sunt asezate una peste alta, deci am admirat adevărate galerii acoperite de magazine construite la etajul al 2-lea (din secolul XIII şi XIV!), deasupra lor ridicându-se frontoane în stil medieval. In jur, casele din epoca victoriană, sau case şi mai vechi, de pe vremea dinastiilor Stuart, chiar Tudor, ba chiar unele şi mai vechi, cu combinaţii coloristice de alb şi negru. Acoperişurile sunt în unghiuri ascuţite, de culoare roşie sau gri-verzui închis, aproape negru.

De asemenea, splendide case şi clădiri din cărămidă roşie, cu acoperişuri ascuţite, din ţiglă rosie, tipice Angliei, pot fi văzute pretutindeni.

Luând-o pe St. Werburgh Street, în Abbey Square, am admirat splendida Catedrală din Chester, fostă abaţie benedictină din secolul XI, căreia i s-au adus ulterior modificări şi restaurări, ultima adăugire fiind clopotniţa de alături, din secolul XX, dar de o formă mai neobişnuită. Construită din gresie roşie, catedrala are o formă foarte interesantă. Dispusă pe direcţia est-vest, cu faţada pe partea de vest şi altarul spre est, este asimetrică, deoarece are transeptul nordic scurt, iar cel sudic mare, de dimensiunile navei.

Faţada este remarcabilă, cu o fereastră mare, adânc “îngropată”. ca şi intrarea în biserică, de sub ea. Spre nord, este refectoriul, şi mănăstirea, în stil gotic. Remarcabile sunt şi turnurile, dinspre sud-vest, respectiv cel dinspre nord-vest.

Tot în stil gotic sunt diversele decoraţiuni şi ornamentaţii ale catedralei. Interiorul mi-a creat o oarecare atmosferă caldă, ba chiar … suavă, de moliciune, datorită nuanţelor roşiatice, sau chiar spre roz, ale gresiei din care este construită clădirea. Dar senzaţia primordială a fost totuşi de monumentalitate, de măreţie, deoarece naosul bisericii, deşi nu e lung, este larg şi înalt, comparativ cu bisericile din Anglia în general (şi am vizitat destule dintre ele). De asemenea, privirea îmi era neobturată pe direcţia vest-est, şi astfel se amplifică această senzaţie de monumentalitate. In sala corului şi pe strană¸am remarcat nişte sculpturi normande din piatră deosebite.

In concluzie, catedrala din Chester este un lăcaş de cult remarcabil, un obiectiv turistic de mare frumuseţe, chiar splendid, pe care îl recomand cu cea mai mare căldură spre a fi vizitat cu minuţiozitate.

Town Hall sau Primăria. Este o clădire în stil neo-gotic, din secolul XIX. Este construită din gresie rozalie la culoare, şi are un acoperiş din ardezie, de culoare gri-verzui. Mi-a plăcut în mod special alura simetrică, cu turnul central având ornamentaţii care îi dau o tenta de zvelteţe. O construcţie frumoasă, remarcabilă.

Eu oricum am o slăbiciune pentru stilul arhitectonic gotic. Două sunt dealtfel cuvintele magice care mă pot scoate pe mine temporar din “mrejele cicladelor”: “goticul” în arhitectură şi “renaşterea” în pictură şi sculptură (scuze pentru această mică paranteză - confesiune. Cu aceste două “cuvinte magice” (şi mai am câteva astfel de “cuvinte cheie-magice”!) am de gând să vă mai “stresez” din când în când pe viitor, între două insule cicladice greceşti :))

Muzeul Grosvenor merită o vizită. Intrarea este gratuită, ca în majoritatea muzeelor din Marea Britanie. Conţine exponate de artă, istorie naturală a locurilor. Poţi descoperi cum au trăit locuitorii acestor ţinuturi, din timpuri străvechi, continuând cu perioada fortăreţei romane Deva de acum 2000 de ani, şi până în zilele noastre. Foarte interesantă este vizionarea unui DVD cu prezentarea dezvoltării oraşului, din zorii istoriei şi până în zilele noastre.

Muzeul Militar din Chester ne prilejuieşte o interesantă trecere în revistă a istoriei de 400 de ani a Regimentului Cheshire.

Pentru cumpărături, The Mall Grosvenor Shopping Centre este o locaţie de mare interes. De asemenea, remarcabilă este Chester’s Market, Piaţa din Chester: această piaţă tradiţională oferă inclusiv produse locale proaspete.

Pentru vizitarea oraşului, se poate opta pentru tururi cu faimoasele autobuze etajate, deci un Bus Tour. Se pleaca de la Chester Visitor Centre (vizavi de Amfiteatrul Roman) sau de la gară.

In apropierea oraşului, la vreo patru kilometri spre nord, se află Grădina Zoologică Chester, cea mai mare din Marea Britanie din afara Londrei. Este de fapt un adevărat parc zoologic impresionant prin dimensiuni şi animalele găzduite, într-un habitat cât mai apropiat de cel pur natural.

In final, după atâta plimbare prin încântătorul oraş antic – medieval – victorian Chester, după sau înainte de o masă gustoasă, asta depinde de tabieturile sau de foamea de moment a fiecăruia, nimic nu putea fi mai potrivit decât un ceai şi / sau o cafea într-o cafenea tradiţională englezească. Este o experienţă de neuitat. Un interior sobru, elegant. Mobilier cu alură de epocă. Si acele ceainice sau recipiente înalte, din care îţi torni cafeaua sau ceaiul, într-o atmosferă cu totul specială, într-o companie deosebită, cu clienţi cu alură de lorzi britanici. Doar perucile acelea celebre mai lipseau! Aroma ceaiului, a cafelei, şi bineînţeles şi gustul lor, te fac să te relaxezi şî să te deconectezi cu adevărat. Ajungi să simţi că de fapt nu ai băut până atunci un ceai adevărat niciodată în viaţa ta!

Nu pot nega acum, dacă tot am scris aceste rânduri despre fascinantul oraş de basm Chester, că sunt din copilărie un fan al civilizaţiei şi culturii anglo-saxone. Această vizită în Chester, deşi nu se petrecea la prima mea incursiune în ceţosul şi legendarul tărâm britanic, totuşi m-a uns la inimă în mod cu totul special. Acum, după câţiva ani, în prag de înaltă sărbătoare creştină, pentru moment m-am gândit şi la Moş Crăciun. Si am ajuns bineînţeles la concluzia că venerabilul bătrânel există!

Mi l-am imaginat pe Santa Claus venind cu sania sa trasă de reni de hăt de departe din ţinuturile îngheţate ale nordului. Mi l-am imaginat trecând cu sania peste superbii Snowdonia, muntii tărâmului galez care străpung norii, înzăpeziţi în vârf în toiul iernii. Apoi l-am imaginat pe Santa Claus traversând dealurile verzi şi molatice ale tărâmului Cheshire, încercuind aleea de pe zidurile medievale ale Chesterului, şi intrând în final cu sacul plin de daruri pe un horn al unei case vechi, pitoreşti alb-negre din Chester. De aici şi până la acest review n-a mai fost decât un pas.

Crăciun fericit tuturor!


[fb]
---
Trimis de zuftim in 18.12.14 23:40:38
Validat / Publicat: 19.12.14 09:02:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4292 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zuftim); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P34 Chester: Poarta de Est si Ceasul sau, vazute de jos
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

Eugenia55* †
[19.12.14 10:25:14]
»

Calatorie in februarie, review in decembrie, poveste de iarna... fara zapada

Pozele gen P01, P03 m-au trimis in trecut, nu stiu cum sa fac, cu permisiunea ta, sa incarc o fotografie aici, doar pentru comparatie si challenge, sa vedem cine ghiceste de unde ar fi poza mea... ce zici?

-

[by webmaster] încărcată ulterior, poza a fost inclusă de mine mai jos, împreună cu textul ataşat acesteia

Asa-i ca exista asemanare? Cine ghiceste primeste pupic la Predeal!

msnd
[19.12.14 10:57:15]
»

Hopa!

Din sud - estul Europei ne-am mutat în nord - vest. Excelent.

Mulțumiri pentru plimbare. A fost foarte frumos. Iar fotografiile ilustrează perfect atmosfera locurilor. Felicitări

Pe final, ”Sărbători Fericite! ” și excursii minunate în continuare.

buterfly*
[19.12.14 11:40:08]
»

Wow! Ma bucur ca scrii si din tarile reci! Un vanticel racoros din cand in cand e binevenit!

zuftimAUTOR REVIEW
[19.12.14 12:20:58]
»

@Eugenia55

Foarte interesanta propunerea dumneavoastra. Eu nu am nimic impotriva sa incarcati o poza aici, chiar m-ati facut extrem de interesat de acest "challenge".

Cred ca atasarea este o problema tehnica, rezolvabila prin @webmasteri.

Ma bucur ca pozele amintite au reusit sa va trimita in trecut, la amintirile si experientele dvs turistice, care nu ma indoiesc ca sunt extraordinare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Carmen Ion
[19.12.14 12:27:47]
»

@zuftim - Mulţumesc pentru această plimbare superbă. Înţeleg perfect preferinţa ta pentru gotic şi Renaştere. O împărtăşesc. Şi la acelaşi capitol al afinităţilor mărturisesc că sunt şi eu o anglofilă convinsă, numai că, spre deosebire de tine, drumurile m-au purtat prin alte colţuri (mai calde) ale Europei. În Anglia nu am ajuns decât într-o singură vizită anemică a Londrei şi atât. Tânjesc de mult să văd zonele rurale şi oraşele mai mici. Dar până atuci va trebui să mă mulţumesc cu articolele tale. La cât mai multe călătorii frumoase îţi doresc!

zuftimAUTOR REVIEW
[19.12.14 12:38:53]
»

@msnd

Multumesc pentru urari si aprecieri.

Am ales sa mai "echilibrez" si eu putin spectrul turistic personal, experientele sunt oricum echilibrate ca numar, atat din est cat si din vest.

webmaster
[19.12.14 12:39:22]
»

@Eugenia55 -

Pozele gen P01, P03 m-au trimis in trecut, nu stiu cum sa fac, cu permisiunea ta, sa incarc o fotografie aici, doar pentru comparatie si challenge, sa vedem cine ghiceste de unde ar fi poza mea... ce zici?

încarc-o, îi vom atribui un regim special = va fi inclusă în cadrul unui ecou (îl alegi tu)

zuftimAUTOR REVIEW
[19.12.14 12:42:09]
»

@buterfly

Mersi. Dar sa stii ca pe mine, amintirea acestui "vanticel racoros" mai dinspre nord-vestul Europei [ei, dar nu chiar asa dinspre nord-vest ca in cazul tau! ], pe mine m-a incalzit (la suflet) de-a binelea!

zuftimAUTOR REVIEW
[19.12.14 12:48:54]
»

@Carmen Ion

Am avut placerea si bucuria sa calatoresc, si nu o data, in Marea Britanie. Londra, marile si micile orase, zonele rurale, dealurile, muntii, toata atmosfera locului pe care am simtit-o sunt extraordinare! Am ales sa incep cu un articol despre Chester, un oras in stil vechi, tsaditional, poate mai putin cunoscut poblicului touristic romanesc, dar categoric una din atractiile de prim plan ale nord-vestului Angliei.

Mersi pentru aprecieri, ma bucura mult si afinitatile.

Gusturile nu se discuta...

Ba se discuta, mai ales cand sunt aceleasi!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Eugenia55* †
[19.12.14 13:48:52]
»

@webmaster -

pai, eu zic ca am incarcat-o...

am folosit coloana dreapta, jos, adauga poza, am dat memorati..

daca se vede, puneti in primul meu ecou, merci !

Admin
[19.12.14 14:00:59]
»

CHESTER merită cu siguranţă o secţiune (geografică) distinctă pe AFA şi-a sosit, iată, momentul ca această să "se nască".

Am mutat articolul în rubrica "Descoperă Chesire, CHESTER" (nou-creată pe sait)

-

@Eugenia55: am mutat şi poza ta tot aici şi am ataşat-o, având în vedere acordul autorului, articolului de mai sus.

Dacă doreşti, poţi scrie un ecou distinct cu "ghicitoarea"; voi include poza, explicit, şi acolo, în acel eventual ecou.

-

[editare ulterioară]: am văzut abia acum ecoul tău. de imediat deasupra; am inclus, astfel, poza în ecoul tău anterior, primul scris la acest articol

zuftimAUTOR REVIEW
[19.12.14 14:34:18]
»

Fac acum o precizare, pe care poate era util sa o incadrez in articol, dar nu am vrut sa incarc reviewul cu statistici, in fond fiecare, inclusiv eu, viziteaza ceea ce-i place lui, nu neaparat ce le place celorlalti.

Chester, desi nu este un oras mare (vreo 100000-120000 locuitori), este unul dintre cele mai vizitate orase ale Angliei!

Conform BBC, citand ALVA (Association of Leading Visitor Attractions), Gradina Zoologica din Chester este cel mai vizitat obiectiv turistic din Anglia in afara Londrei. . In 2013 a avut 1,4 milioane de vizitatori. Si bineinteles ca de obicei se viziteaza la pachet cu orasul. Prin comparatie, British Museum este pe primul loc cu 6,7 milioane de vizitatori.

Asa ca afirmatia localnicilor referitoare la orologiul-emblema de pe Poarta de est, nu e chiar lipsita de temei. In articol nu am luat-o in deradere, eu doar am mereu rezerve legate de afirmatiile de genul "cel mai".

Asa ca vreau sa concluzionez: Chester nu este doar un "simplu orasel incantator" din nord-vestul Angliei, ci pur si simplu unul dintre orasele foarte vizitate ale Angliei, chiar daca nu este de mari dimensiuni.

Dan&Ema
[19.12.14 14:51:02]
»

Thank you @zuftim!

Multumim pentru celw frumoase impartasite in review.

Craciun fericit!

Dan

zuftimAUTOR REVIEW
[19.12.14 15:35:00]
»

@Dan&Ema

You're welcome!

Eu va multumesc.

Craciun fericit!

zuftimAUTOR REVIEW
[19.12.14 16:10:03]
»

@Eugenia55

Seamana, intr-adevar! Desi premiul oferit pentru cel care dezleaga misterul este foarte tentant, nu am reusit inca sa dezleg misterul. Dar incerc sa ghicesc, in continuare. Mersi de poza.

Eugenia55* †
[19.12.14 17:52:01]
»

@zuftim -

Eu am spus CARE este premiul nu si CINE il acorda...

De fapt, si tu ai scaldat-o...

Ok, este Rouen, mai 2008. Oricum, am cautat ceva timp sa gasesc cladire cu alb-negru, majoritatea sunt colorate!

A bientot!

zuftimAUTOR REVIEW
[19.12.14 19:59:06]
»

@Eugenia55:

Superb! Mersi pentru poza. Posibil, poate fi o legatura, in fond normanzii au invadat Anglia. In fine, e super conexiunea pe care ati facut-o.

Premii de consolare pentru cei care pierd, adica cei care nu stiu raspunsurile la intrebari, nu se dau?

webmaster13
[19.12.14 21:05:36]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

zuftimAUTOR REVIEW
[19.12.14 21:14:49]
»

@webmaster13

Mersi, se potriveste perfect.

makuy*
[20.12.14 16:50:37]
»

Un vot mic pentru un review mare!

Fără a ma socoti și pozele (pastișă după „To say nothing about the dog”, din nu mai puțin celebra „Trei într-o barcă”, a lui Jerome...

Pentru că Anglia este... altfel

zuftimAUTOR REVIEW
[20.12.14 20:40:37]
»

@makuy

Mersi mult! Sunt magulit!

Si apropo de capodopera lui Jerome K. Jerome: si noi eram trei de obicei atunci cand ne plimbam prin Chester (nu am fost in absolut toate plimbarile in efectiv complet toata "trupa" enumerata in review). Lipsea insa cainele Montmorency .

In schimb, exista o pisica! Aceasta era insa acasa, dar acest "acasa" nu era tocmai Chester, dar nu era nici departe, si va urma, poate la anul.

Si da, da... Anglia este altfel! O stiam oarecum din lecturile copilariei, adolescentei, istoria ei, framantarile, descoperirile, contributia ei uriasa la patrimoniul universal.

Dar farmecul "relatiei afective" cu Anglia a aparut abia dupa ce amfostacolo. Am gasit la fata locului o Anglie plina de distinctie, noblete chiar, traditionalism, corectitudine, respectarea cu strictete a etichetei, a unor tabieturi, a unor idealuri. Dar nu dadeau impresia de rigiditate, pentru ca exista umorul. Umorul englezesc! Umorul lor inimitabil! Umorul britanic, de obicei sec, rafinat. Uneori aveam nevoie de a fi traduse anumite sensuri, subintelesuri, jocuri de cuvinte. Noroc cu TeeKay acolo unde engleza mea nu cuprindea toate sensurile, nuantele, jocurile de cuvinte. Am avut sansa sa cunosc indeaproape cativa localnici, niste oameni cu totul deosebiti.

Multumesc inca o data, inclusiv pentru inspirata asociere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
buterfly*, Carmen Ion, Dan&Ema, Eugenia55*, makuy*, msnd, zuftim
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Chester și comitatul Cheshire:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074736833572388 sec
    ecranul dvs: 1 x 1