Dealul cu melci - vizitati repede până nu dispare!
Am ajuns acolo plecand din Arieseni, catre mergeti Campeni 35 de kilometri pana la barajul de la Mihoiesti – unde Ariesul Mare si Ariesul Mic si-au dat intalnire pentru a forma Ariesul. Aici veti gasi si un indicator spre vestitul munte Gaina, unde se tine in fiecare an Targul de fete. Traversati barajul si urmati drumul asfaltat pana cand prin comuna Vidra pana cand pe partea dreapta o sa intalniti un panou informativ „Dealul cu melci” - aproximativ 20 de kilometri de la baraj. (Preluare dupa Google)
Dealul cu melci e exact langa sosea si poti trece linistit de el daca nu casti bine ochii dupa indicatorul de acolo.
Dealul cu melci e... un dâmb din piatra, in care au ramas incustrate formele cochiliilor insa e clar ca odata au fost si cochilii intrucat sunt gauri rotunde in piatra, exact ca si cum ai fi scos o cochilie de acolo! Sincer am fost cam dezamagita ca nu am gasit si cochilii in piatra insa dupa aceea am observat in zona un tip care săpa cu osârdie pe langa piatra si nu parea ca e multumit ca noi il privim!
In fine, dupa micul dâmb (lânga care e si panoul informativ) e dealul mare cu melci, f frumos dar greu accesibil. Ai fi spus ca un astfel de monument al naturii ar fi trebuit protejat si pus mult mai bine in valoare (eventual cu o poteca suspendata, ceva, sa te poti apropia dar in acelasi timp sa nu distrugi nimic).
Dar ce spun eu! Pe sosea se asfalta iar restul de bitum fusese aruncat chiar la piciorul dealului cu melci! In stilul asta nu va pot recomanda decat sa mergeti repede acolo pana nu se distruge de tot zona.
Trimis de Miriam in 21.10.17 08:47:34
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Miriam); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Aug.2019 Cascada de la Vidra (Pișoaia) și alte obiective turistice — scris în 01.11.19 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Cascada Pișoaia Vidrii, sat Nemeși, com. Vidra, Munții Apuseni. Dealul cu melci — scris în 13.12.18 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Dealul cu Melci și Cascada Miresii - cuplul superb cu care Dumnezeu a binecuvântat Țara Moților — scris în 21.07.17 de sunflower din ALBA IULIA - RECOMANDĂ
- Oct.2014 O cascadă minunată şi un 'Deal'... altfel — scris în 17.12.15 de urjanclaudiu din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Oct.2014 Cascada Pişoaia, o cascada frumoasa — scris în 07.10.14 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Încăpăţânatele fete de piatră – Cascada Pişoaia - Apuseni — scris în 07.04.13 de Utube din ARAD - RECOMANDĂ