S-ar putea sa credeti c-am gresit pretul. Nu e cazul. Am gasit bilet ieftin dus -intors dar nu am zburat din Romania 300 euro pt 2 pers. Mai e inclusa cazarea: apartament cu o camera si bucatarie incorporata in centrul orasului Casablanca, 650 euro o luna (amplatit mult, se poate mai ieftin pt o camera!!!)
Transfer de la aeroport in centru- 10-15 euro va cere un taxi, cu negociat cu tot
Bus - exista, e ieftin, cam 3 euro pt 2 persoane dar poate nu va incap bagajele
Se poate lua trenul de la aeroport pana in casa Port. Casa Port e aprope de... port, evident si de hoteluri precum Ibis, etc
In functie de interese si de intrebari, am sa raspund
Ca o parere personala, daca sunteti un cuplu cu fitze si Casablanca va suna bine la urechi, va asteptati la ceva exotic si nemaivazut, nu ati ales destinatia potrivita. Casablanca are farmecul ei dar nu este un oras turistic deosebit. In afara de moscheea Hassan si preturile bune din bazar, nu vad ce v-as putea recomanda.
Daca stai acolo si esti printre localnici zi de zi, faci cumparaturi, calatoresti dintr-o parte in alta prin oras, e intr-adevar o experienta autentica.
Vara plajele in general inguste sunt foarte pline! Pe alocuri nu e nisip ci mai mult stanci. Nu o recomand ca loc de petrecut un concediu relaxant.
Mie mi-a placut Casablanca foarte mult dar am tinut sa fac aceste precizari pentru acele persoane care se asteapta ca in tarile arabe sa gaseasca un anumit grad de exotism.
Pt moscheea hassan platesti 12 euro- un tur. Altfel intri doar la toaleta femeilor (daca esti lady of course) si poti arunca un ochi si in sala de rugaciune care e nesemnificativa fata de sala mare in care se roaga barbatii
De vizitat: din Casablanca faci 3 ore jumate pana in Fes cu trenul sau 4 ore jumate, depinde ce iei. Este o calatorie placuta daca achizitionezi bilet la clasa 1, toate preturile, destinatiile le puteti vedea pe oncf. ma. O ora pana in Rabat cu trenul.
Revin daca sunt intrebari
A- mancarea este foarte ieftina. Dar nu mancati nimic de pe strada sau de la vanzatorii ambulanti, doar fructe pe care sa le spalati acasa
Trimis de Katyella in 02.01.13 17:29:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAROC. A mai fost în/la: Agadir, Fes, Rabat, Marakesh
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Katyella); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Este adevarat ca apa de la hotel nu este potabila? Eu si sotul mergem printr-o agentie si nu avem masa de pranz. Ce-mi recomanzi si unde? Poate imi dai si niste preturi aproximative! Multumesc
- Feb.2023 Două zile în Casablanca — scris în 14.11.24 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Oct.2019 De la Casablanca la Rabat, de-a lungul oceanului — scris în 11.02.20 de Dorina9 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2019 Casablanca, cel mai europenizat oras marocan — scris în 08.02.20 de Dorina9 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2016 La Rick’ s Cafe, alături de eroii Casablancăi — scris în 27.05.16 de glcitizen din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Feb.2016 Misterele pornite din culisele Casablancăi — scris în 20.05.16 de glcitizen din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Feb.2016 Despre Dacia liberă, pâinea și drumurile Marocului — scris în 13.05.16 de glcitizen din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Feb.2016 Am ajuns la Casablanca! Hello, Mr. Bogart! — scris în 06.05.16 de glcitizen din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ