ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.11.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: mai puțin de 1 MIN

Oblio, hornuri, ciuperci, zâne, biserici, picturi, tuneluri și viță-de-vie: Cappadocia pentru cei care merg acolo în mod independent

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Iubesc stâncile, fie ele la șes, mare, Dunăre sau munte, mă îndrăgostesc iremediabil de ele, sculpturile lucrate de natură sunt muzeele mele favorite. Liniștea îmi e invadată de dorința de a le vedea „pe viu”. Așa a fost și Cappadocia, formele din tuf vulcanic m-au fascinat cu ceva ani în urmă, privind imagini și vizionând filmulețe.

De la Konya - vezi impresii am plecat spre Goreme - vezi impresii, mă despărțeau doar 250 km de povestea cu țuguiate. <:-P

Pornind de la două idei ale colegilor mei, mi-am creionat câteva trasee. Citez:

Nrs: “Noi am avut avantajul ca ne-am facut singuri traseele asa ca am ajuns si in cateva locuri necalcate de multi turisti pentru ca nu sunt cuprinse in tururile organizate”

Bujie: “O paranteza! Din ce am vazut, zona Cappadocia este imensa cu foarte multe obiective recomandate, si pe buna dreptate, majoritatea. Sa incerci sa le vezi pe toate, este o prostie! Da, repet, o prostie! E-adevarat o spun DUPA ce am pipait zona. In primul rand, indiferent in care punct te duci, peisajul este cam acelasi – de o neasemuita frumusete, sa ne-ntelegem! ”- Mulțumesc frumos, băieți.

Pentru povești am studiat articolele colegelor @Aurici și @Irinad, mulțumesc frumos, fetelor:*

La numai 80 km de Goreme, aveam să găsim Ihlara, canionul sculptat, o vale verde, superbă, străbătută de râul Melendiz, între muntele Hasan și Melendiz, doi dintre cei trei munți vulcanici din Cappadocia. Peisajul îți taie respirația, rămâi mut în fața culorilor sculptate, brăzdate de vânt și de ploi, arse de soare. Ghizii spun că e al doilea canion ca mărime, din lume, total fals. Tara e mult, mult mai mare, l-am văzut de curând. Parcarea la Ihlara este largă, am plătit 5 lire, acolo sunt și toalete dar și câteva terase și magazinașe cu sucuri și suvenire. Biletul de intrare în canion costă 36 lire dar se poate achiziționa MuseumPass valabil pentru 3 zile cu doar 130 lire/persoană, cele mai importante obiective se pot vizita cu acest card.

Traseul prin canion are 4 km, pe lângă rău, este deosebit de frumos, se coboară extrem de multe trepte, pentru cei care nu pot parcurge întreg traseul pot urca înapoi treptele pentru a ajunge în parcare. Autocarele lasă turiștii la această intrare și îi așteaptă la ieșirea din canion, la marginea satului Selime.

Catedrala-mănăstire Selime se află la capătul văii Ihlara, se acceptă și aici MuseumPass, întreg ansambu este cocoțat, săpat în stâncă, are toate anexele bisericești aferente, locul în sine este spectaculos, nu trebuie să fii bisericos pentru a te bucura de minunăția asta.

Derinkuyu se află la 30 km de Goreme, este cel mai mare oraș subteran, este un adevărat labirint clastrofob, te poți pierde pe culoarele înguste dacă nu ești atent la indicatoarele de pe pereți. Biletul de intrare costa 42 lire dar se acceptă și aici cardul pentru muzee. Satul în care se află orașul subteran m-a impresionat din cauza sărăciei existente. În parcarea largă, gratuită, de la muzeul subteran am văzut o biserică transformată în moschee și câteva tarabe cu obiecte, suvenire turcești. Derinkuyu este uimitor de interesant, format din sute de tuneluri, unele sunt extrem de înguste, scările sunt anevoioase, în multe locuri soțul mei abia a încăput. Oamenii care au trăit acolo aveau bucătării, cămări, zone de relaxare, cimitir, wc, toate la grămadă. Ventilația era foarte bună, n-am simțit că mă sufoc, disconfort există pentru că acest oraș are o singură intrare, pe acolo se și iese la suprafață, dacă se întâlnesc turiștii, obligatoriu cineva trebuie să „dea cu spatele” iar culoarele sunt anevoioase tare.

La ieșire era o terasă cu sucuri, înghețată și cronțănele, prețurile erau decente.

Așadar, nu recomand muzeul celor claustrofobi sau celor înalți sau/și pufoși. Eu m-am distrat de minune, am râs cu poftă de soțul meu care nu încăpea pe scări sau culoare, uneori era obligat să urce și să coboare scari în poziția „mersul piticului”.

Castelul Uchisar era tot în drum nostru spre Goreme, este situat la înălțime, lângă Valea Porumbeilor (care se vizitează gratuit), prețul unui bilet era de 9 lire. În pereții din tuf vulcanic oamenii au săpat uși, ferestre, camere, au locuit acolo, în grotele răcoroase, acestea sunt dispuse pe mai multe niveluri, sunt sute de trepte de urcat până în vârf, sunt grele și obositoare dar peisajul văzut de sus merită efortul din plin. Parcarea se plătește, 5 lire.

Ortahisar Castel se află în Urgup (mulțumesc @nrs), are program zilnic de la 9:30 la 18:30, biletul de intrare costa 4 lire, cu biletul de parcare (4 lire) m-am prezentat la ghișeu și am avut intrarea gratuită. Am urcat singurică, C. m-a așteptat în parcare, la baza „castelului”.

Acest „Oblio” m-a cucerit pe deplin, domină satul modest de la baza lui, accesul este foarte, foarte greoi, scările sunt muuulte și anevoioase, sunt porțiuni în care m-am ținut și m-am tras de lanțuri pentru a ajunge sus. Nu mi-e frică de înălțimi și totuși adrenalina era maximă, o parte din scări erau în afara tufului, suspendate, metalice și alunecoase. Peisajul văzut de sus este demențial, întregul sătuc părea a fi un loc pentru furnicuțe, cerul părea foarte aproape, domnul C. era minuscul, tare m-am amuzat. In castel sunt diverse încăperi și morminte, pe platforma de la înălțime erau băncuțe pentru relaxare și odihnă.

Avanos este la câteva minute de Goreme, nimic spectaculos, are o moschee și-o statuie a olarului, acolo sunt duși turiștii pentru șopingăreală de oale și ulcele, pentru o demonstrație live despre olărit, cam ce avem și noi la Horezu.

Goreme e crema-cremelor, aici totul e wow, a fost pe gustul meu.

Muzeul în aer liber (54 lire/pers), muzeul de artă (70 lire/pers), ambele se vizitează cu MuseumPass. În bisericile din muzeu (adică cele săpate în tuf care se regăsesc în întreaga vale) și în muzeul de artă este interzis filmatul și fotografiatul, acestea dețin picturi valoroase. Este important de știut că încălțămintea trebuie să fie comodă, se urcă și se coboară nu numai trepte săpate în stâncă dar și suprafețe alunecoase, unele biserici se află la o înălțime considerabilă, cei fără condiție fizică vor ceda ușor (precum C.) sau vor renunța la anumite „biserici”.

Acum vin și vă spun că întreaga zonă este spectaculoasă, nu totul este îngrădit, se pot vizita văi întregi mergând pe șosea, sunt locuri în care se poate parca și se poate coborâ gratuit prin mai toate văile alea cu formațiuni ciudat de interesante.

Parcarea pentru Muzeele astea două este foarte mare, costa 10 lire. Din parcare se urcă o pantă până la muzee, lângă parcare sunt terase frumușele, magazine cu suvenire dar și câteva cămile hărțuite de proprietari, se pot face poze cu animalele cocoșate.

Panorama Goreme reprezintă un loc gratuit, minunat, la marginea orașului, este un loc plat, cu parcare gratuită, cu restaurante puse în buza prăpastiilor tufoase, peisajele sunt extrem de grăitoare, te lasă fără grai.

Văile Magice sunt lângă Goreme, există indicatoare pentru toate, eu am folosit maps. me pentru toate obiectivele, aveam hărțile descărcate de acasă. Așadar, distanțele dintre văi nu sunt mari, le-am observat cu ochiul liber și pe harta printată de acasă, nu trebuie stres pentru a crea trasee sau ghid pentru a ajunge la ele. Mă refer aici doar la cei care ajung în Cappadocia cu mașina sau la cei care închiriază mașină acolo, pentru ei am așternut aceste rânduri.

Love Valley este lângă Goreme, se vizitează gratuit, adică toată lumea privește stâncile de sus, acestă vale nu necesită bilet. Formațiunile seamănă cu niște falusuri, de-aici și denumirea. Parcarea e mare, gratuită.

Monk’s Valley e cu bilet de intrare, este inclus în MuseumPass, este valea călugărilor, este îngrădită dar nu toată, se poate intra și din parcarea în Zelve Valley, pe lângă toalete mai exact (am descoperit ulterior asta), acolo se termină gardul. Valea este deosebit de frumoasă, călugării au construit adăposturi și biserici, cultivau viță-de-vie, nu îmi dau seama cum naiba rezistă vița acolo, este un soi pitic, strugurii sunt foarte dulci, fără sâmburi, ciorchinii mari cu boabe micuțe. Nelegată, nesăpată, necopilită, o adevărată comoară a zonei, din struguri se fac stafidele albe. Și poate și vinul alb...

Zelve Valley reprezintă de fapt trei văi, zona principală, cea cu biserici este îngrădită, are parcare gratuită, toatele curate și câteva terase cu gozleme. Se acceptă și aici cardul pentru muzee. Muzeul Zelve este de fapt un sat abandonat, format din grote, la doar 10 km distață față de Goreme, imediat după Valea Călugărilor. Se poate admira biserica cu struguri și biserica cu pești dar și o mănăstire în formă de castron.

După Zelve, mergând pe șoseaua șerpuită, printre stâncile roz și vița- de-vie, se ajunge la uimitoarea

Devrent Valley, zonă nelocuită niciodată de oameni, aici stâncile sunt fantastice, au forme interesante, unele chiar seamănă cu diferite animale. Parcarea este liberă, pe șosea, în fața tarabelor cu suvenire, aici vizita e gratuită, totul e să ai imaginație bogată și să te bucuri de Oblio.

Cavusin Valley se vizitează gratis, de pe șosea, e între Goreme și Avanos, în sat sunt două biserici, case vechi și-o moschee, drăguț și acest loc.

Istoria antică a locurilor, povestea fiecărei văi, culorile roz, ocru, gri, alb sau negru, toate împreună sau luate separat formează o lume de poveste, unică, magnifică și aproape vrăjitorească, inimaginabil de hipnotizantă din punctul meu de vedere.

Cu doar 130 lire/persoană se pot vizita toate obiectivele principale, cardul pentru muzee este valabil 3 zile, pentru cele prezentate mai sus ajung două zile fără a se exagera cu oboseala, într-o zi Ihlara, Derinkuyu, Selime și castelele, într-o altă zi toate văile și cele două muzee din parcul Goreme.

Distanța de la un obiectiv (mă refer la văile țuguiate) la altul este extrem de mică, sunt panouri informative de culoare galbenă, la tot pasul, maps. me le are pe toate în memorie, nu trebuie decât să scrieți numele muzeului și veți primi ruta respectivă.

Rețineți că nu trebuie să vă alarmați, să munciți la trasee elaborate, chiar dacă nu ajungeți la o Vale veți fi fascinați de restul, fiecare Oblio văzut produce bucurie și încântare maximă.

Puteți mânca în locuri scumpe dar și ieftine, ocoliți restaurantele în care vedeți autocare în parcări, acolo sunt mâncărurile arvunite pentru sutele de turiști conduși de ghizi și nu aveți șanse să comandați ceva de mâncare.

Alcool nu găsiți în toate restaurantele, e bine să întrebați înainte dacă vă interesează acest aspect. Dar vă puteți achiziționa băuturi de la magazine, sunt destule în Goreme. Bancomate sunt în centrul orașului, noi am schimbat bani la oficiul poștal.

Vă doresc vacanțe spectaculoase, oriunde vă poartă pașii în viață.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de krisstinna in 20.11.19 21:13:15
Validat / Publicat: 20.11.19 22:20:17

VIZUALIZĂRI: 1282 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Cappadocia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 52400 PMA (din 56 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

nrs †
[21.11.19 06:36:28]
»

superb! ce bine am inceput ziua! desi a trecut un an si ceva amintirile acelor locuri sunt foarte vii in mintea mea, a fost cel mai tare loc vizitata de mine pana acum.

intradevar Derinkuyu e foarte inghesuit si abrupt, pentru cei cu o conditie fizica mai putin buna, (nu ca eu as avea conditie fizica, dar o data intrat acolo nu puteam sa ies fara sa vad ce era de vazut, si cand zic tot e chiar tot am intrat in tuneluri neluminate in care cei mai multi nu intrau, printesa era chiar incantata sa fim singuri intr-o incapere desi in subteran era o mare multime), recomand Kaimakli cu incaperi mai largi, tuneluri mai inalte si mai late, iar traseul este circular deci nu te vei intalni cu oameni care vor sa iasa cand tu intri

robert
[21.11.19 07:47:07]
»

Super tare! Felicitări! Am râs de dimineață cu poftă! Mi-l si imaginam pe domnul C mergând în mersul piticului! Ce-o fi fost la gura lui!

crismis
[21.11.19 09:12:11]
»

@krisstinna: Vezi, dacă nu te repezi să citești un articol imediat ce apare (motivat, desigur!), poți să ai norocul să-l recompesezi cu un SB!

Frumos v-ați mai plimbat voi prin Țara Cailor Liberi (mai nou, chinuiți, săracii), m-am bucurat să revăd locuri pe unde am fost și noi. La vremea aceea (2014 sau 15, nu mai știu exact, există însă relatările în arhiva AFA), Castelul Uchisar nu se putea vizita, era în proces de restaurare, după un accident destul de urât cu ceva turiști - cel puțin, așa ne-a spus ghidul.

Iar pe dl. C chiar nu l-aș fi văzut urcând ținându-se de lanțuri!... Până și eu m-aș fi gândit de 2 ori!

Felicitări și plimbări frumoase mulți, mulți ani în continuare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
maryka
[21.11.19 09:21:32]
»

Foarte frumos! Și îți șade așa de bine acolo!

Acum în altă ordine de idei, zic, este o zonă tare frumoasă, voi ați făcut excursii minunate, am urmărit tot ce ai scris până acum.

Felicitări!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[21.11.19 09:22:05]
»

@nrs: Citisem despre Kaymakli, am trecut prin zonă dar am dorit ceva mai palpitant, doream sa mă distrez pe seama domnului Aveam de ales un singur loc, așa era tocmeala.

Si am ales Derinkuyu

krisstinnaAUTOR REVIEW
[21.11.19 09:25:57]
»

@robert: Nu vrei să știi, cred că a sughițat mama in timp ce el mergea ca piticul. De fapt nu mergea, se chinuia sa urce și sa coboare, uneori mergea intr-o parte, nu-i încăpea corpul prin spațiile alea înguste.

Dar, ca de fiecare dată, a recunoscut că i-a plăcut. Astfel uit și eu de bombănelile lui, îl văd multumit.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[21.11.19 09:36:33]
»

@crismis: Mulțumesc frumos

Castelele mi-au plăcut mult, in special Ortahisar. Sincer, am vrut sa renunț dar erau niște tineri in spatele meu și nu aveam cum.

Mi-au dat fiori scările, erau ancorate de tuf. La un moment dat nu mai aveam putere in brațe, nu mă mai puteam trage, fiecare treapta urcată era un succes real.

Când eram sus, îl sunam și nu răspundea neam. Mi-am zis ca nu cobor muntele până nu mă vede, știam ca se va plictisi de FB și trebuia sa mă caute cu privirea. Am așteptat ceva, eram bucuroasa când m-a văzut, eram amândoi ca doua furnicuțe.

Mi-a plăcut libertatea pe care am avut-o prin văile magice, prin locurile neumblate de turiști. Acolo simteam adevarata Cappadocia, acolo îi puteam vorbi Mariei.

Și mi-au plăcut și strugurii ciorditi de C, bucuria lui a fost uriașă când a fost un pic “infractor”

La cel și vouă, vă imbratisez cu drag!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[21.11.19 09:46:36]
»

@maryka: Mulțumesc, draga mea

Știu că ne urmărim reciproc, asta nu poate decât sa ne încânte, nu-i așa?

O zi minunată îți doresc!

webmaster13
[21.11.19 15:51:07]
»

Coloana sonora atasata se poate sterge sau se poate inlocuii!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[21.11.19 16:34:06]
»

@webmaster13: Mulțumesc frumos, e foarte potrivită și turcul e simpatic foc

ANILU
[22.11.19 14:47:03]
»

@krisstinna: Tocmai ce am ajuns acasă și depănăm amintirile din Capadocia, sunt proaspete și inedite!

Imagineaza-ți un grup de 26 de persoane, să meargă pe aceleași văi și să vadă aceleași " tufuri" ... câtă distracție a fost.

Foarte frumos ai descris Capadocia, este un loc magic ce merită văzut o dată în viață.

Felicitări pentru articol!

Toate cele bune.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[22.11.19 15:28:35]
»

@ANILU: Bine ați venit sănătoși și bucuroși!

Mă bucur din suflet ca ați ajuns acolo și ca vacanța a fost una reușită.

Abia aștept poveștile tale, tot ceea ce înseamnă Cappadocia înseamnă magie, părerea mea. Numai după ce mergi acolo poți înțelege acest lucru.

Mulțumesc frumos pentru cuvintele tale!

mprofeanu
[23.11.19 19:19:07]
»

@krisstinna: Frumos totul, bine ai spus și tu și Anilu magie, Cappadocia trebuie simțită, trebuie mers acolo, off dacă aș fi stat mai mult!...

krisstinnaAUTOR REVIEW
[23.11.19 20:34:53]
»

@mprofeanu: Draga mea, un maxim de patru zile e suficient pentru toată zona, eu cred ca și trei sunt de ajuns.

Așa cum am menționat in review, am pus și citate de la colegii mei, dacă vezi ce e important e suficient sa pleci de acolo vrăjit.

Lumea asta e mare, sunt multe zone superbe in care vei mai merge, știu ca sunteți plimbăreți.

Din câte știu eu, ați văzut tot ceea ce era important in Cappadocia, mai ales că ați și zburat cu balonul, ceea ce eu am refuzat din principiu, din motive bine întemeiate.

Și cu toate astea, nu aș mai reveni, vreau să văd și altceva.

Așa cum bine spunea iubita mea, Maria, e bine să profitam de ce ne dă Dumnezeu, să ne bucuram sufletul cu tot ceea ce suntem binecuvântați.

Ce n-ar fi dat ea să meargă acolo, să trăiască și sa fie sănătoasă, chiar dacă nu ar fi zburat tot s-ar fi bucurat de Oblio, s-ar fi amuzat de C. atunci când a furat struguri, m-ar fi îndemnat sa mă cocoț pe muntisori și sa cobor pe văi...

Hai să ne bucuram de ce avem, așa îmi zicea mereu

Iar eu vin și zic iar și iar și iar: unii nu au ieșit din satul lor niciodată, n-au gustat in viața lor nicio prăjitură...

Te imbratisez cu drag, aștept impresiile tale despre hornuri și zâne

-.

Sunt un pic tristă, tocmai ce citesc o carte despre Afganistan și mă doare să știu că noi avem ceva ce ăia nici nu au habar că există.

A fost minunat in Cappadocia, am scris articolul pentru a indemna turiștii să meargă acolo, desigur că eu n-aș fi mers niciodată acolo decât pe cont propriu, îmi place libertatea și hoinareala, recunosc

Aurici
[26.11.19 17:39:11]
»

@krisstinna: Super rezumat despre zonă și m-am bucurat din nou de poze. Aproape toate îmi amintesc și de vacanța mea. Mă bucur dacă ceva din ce-am zis ți-a fost de folos și îmi mențin părerea că nu-i bai dacă ajungi acolo și nu zbori cu balonul, atâta vreme cât te bucuri de spectacolul baloanelor în fiecare dimineață și aproape că le poți atinge dacă ești sus, pe platforma din Goreme. Am avut 5 dimineți la dispoziție. În una am zburat, într-o dimineață am văzut spectacolul de pe terasa hotelului nostru și în 3 dimineți am fost acolo, sus, pe platformă, în una din zile chiar singură, la 5 dimineața, pe întuneric. Spectacolul acela, în afara balonului, mi s-a părut extraordinar.

Pentru mine, cel mai frumos lucru din vacanța aceea a rămas plimbarea pe Valea Porumbeilor, de la Uchisar la Goreme. Și m-aș întoarce vreodată în zonă ca să mai merg o dată pe traseul ăla. Nici mie nu-mi place să calc de 2 ori într-un loc, dar, ori am avut noi o stare de preaplin, ori acolo s-a întâmplat o magie cu toți. Ne-am oprit de mai multe ori la picnicuri, cu struguri și gutui ciordite și de noi de pe vale, semințe de toate felurile pe care le luasem de la un magazin din Uchisar și bere. Poate berea aia ne-a adus în starea de euforie, cine știe, dar... m-aș întoarce ca să verific ce a fost cu magia de acolo.

Mă bucur de toate articolele astea din Cappadocia pentru că îmi aduc aminte de una dintre cele mai frumoase vacanțe ale mele.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[26.11.19 17:49:32]
»

@Aurici: Mă crezi ca nu pot spune ce mi-a plăcut mai mult? O dată zic una, mâine alta... e vrăjitorie curată

Sa știi ca am găsit gutuii din Ihlara, i-am zis lui C: “de aici a mâncat gutui Aurici”

Struguri a furat și C, noi poftim la fructe, mâncam zilnic multe, dar strugurii din Cappadocia au fost fermecați, și acum îi laudă soțul meu.

Și eu citesc tot despre zona, uneori mă întristez când văd turiști nemulțumiți, ei nu pot cerne esența dintr-o vacanță, din păcate

Să fim sănătoși, eu așa zic. Cappadocia a fost visul neîmplinit al Mariei, de-aia nu înțeleg eu oamenii înverșunați. Ea (Maria) cum ar fi trebuit să fie?

Te imbratisez cu drag, vacanțe minunate vă doresc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, Aurici, crismis, marius_cristian, maryka, mprofeanu, robert
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Cappadocia, o zonă magică:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10689997673035 sec
    ecranul dvs: 1 x 1