A doua zi a concediului nostru. Dupa o noapte petrecuta la Arad am plecat spre Budapesta, unde programasem un popas.
Cum mai fusesem in Budapesta cu multi ani in urma (martie 1976) eram curios daca mai recunosc ceva din acea excursie de 4 zile, care fusese (ca in bunul obicei al acelor vremuri) mai mult o calatorie comerciala decat turistica. Si fara exagerare am putut recunoaste locurile pe care le vizitasem cu multi ani in urma. Nici nu ar fi fost greu pentru ca era vorba de cladiri istorice pe care ungurii nu s-au grabit sa le demoleze, ba mai mult le-au intretinut pentru a putea fi admirate si de alte generatii.
Daca am admirat din masina hotelul Aero in care fusesem cazati (acum poarta numele unui cunoscut lant hotelier), statuia si piata Matei Corvin, Gara Kelety, barul Maxim, am oprit in apropierea palatului Parlamentului.
Aici am profitat si de timpul frumos si de rabdarea nepotului pentru a vedea si admira aceasta cladire monumentala, cladirile din jur si de pe celalalt mal al Dunarii.
Dupa aproape doua ore, mai ales ca rabdarea sefului BUBU dadea semne de terminare, am plecat spre Viena, unde eram asteptati la pensiunea Lucinel (vezi impresii).
Trimis de liviu49 in 16.05.15 13:41:27
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (liviu49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Liviu 49. Bine ati facut ca v-ati oprit macar pentru o zi in acest oras, mai ales ca de la prima vizita au trecut 38 ani. Eu cu sotia am venit acum 2 zile de acolo si inca suntem sub impresiile din aceasta vizita. Este un oras care noua ne place. De data aceasta scopul vizitei a fost sa ne plimbam in voie, pentru ca am mai fost de 4 ori, cate 2 zile, in ultimii 5 ani, cand am vizitat majoritatea obiectivelor turistice. Anul acesta, in sfarsit, am reusit sa ajungem si la statuia Libertatii, (deh - varsta noastra). Pentru dv. acum a fost un oras de tranzit iar o singura zi a fost prea putin. Amandoi avem desavantajul ca locuim tare departe de granita cu ei. Ultima data mi-au trebuit 10 ore ca sa ajung la granita (608 km), pentru ca eu respect viteza legala. Vazand fotografiile dv. repede mi-am dat seama pe unde v-ati plimbat. O recomandare si rog fara suparare. Mai multa grija la unghiul de poza. Exemple sunt P-22 si P-26. De acolo ati plecat la Viena (v-am invidiat). In incheiere, sa fiti fericiti, cu intreaga numeroasa familie, (doar aveti si o nepoata) si drumuri europene reusite.
@Mihai18 - Multumesc pentru gandurile bune si pentru sugestiile facute. Ziua de tranzit de care vorbiti a constat in fapt in circa doua ore. Cam atat a durat vizita noastra in Budapesta. De fapt, cam tot acest concediu a fost in viteza, dorind sa vedem cat mai multe si sa si supraveghem si nepotul, seful BUBU. Poate mai apuc sa revad locurile vizitate si, de ce nu, sa vad si altele.
Numai bine!
@liviu49 - Si eu va multumesc pentru raspuns. Am sa citesc cu prioritatetoate cele 15 impresii din calatoriile dv. Chiar de azi incep. Cu bine.
- Feb.2024 Piața Eroilor și Parcul Orașului din Budapesta — scris în 29.02.24 de sunflower din ALBA IULIA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Zburând prin Budapesta! — scris în 07.08.23 de AdiFly din FOCSANI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 De 1 decembrie la Budapesta — scris în 08.12.22 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 City break toamna in Budapesta — scris în 25.10.22 de Roxana I din PIATRA-NEAMţ - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Podurile Budapestei si insula Margareta — scris în 29.09.22 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Prima zi in Budapesta — scris în 16.09.22 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 O dupa-amiaza in districtul Palatului regal Buda — scris în 12.10.22 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ