Aici se promoveaza turismul, totul e de vis
Excursie la Budapesta
Am ales sa plec din tara cu o firma de autocare care are sediul chiar in Budapesta (Orange Ways). Conditii f. bune, servicii ireprosabile.
Am ales sa schimb banii in tara, dar, bineinteles, a trebuit sa schimb si acolo. Nu este o diferenta prea mare asa ca nu va faceti probleme. Am ales una din casele de schimb din piata Vorosmarty (oricum toate au cursul afisat, mare, la vedere, alegeti unde e precizat ca nu se percepe comision).
Orasul are multe atractii pt. turisti. Ce e de remarcat: reteaua de transport (de suprafata plus metrou) este f. bine pusa la punct. Ajungi usor si repede din Pesta in Buda sau de la un capat la altul al orasului. Toate vin f. repede, nu trebuie sa astepti mai mult de 2-3 min. In plus mersul pe bicicleta este 'sport national'. Au benzi bine definite, stopuri speciale. Se merge in viteza asa ca nu e prea indicat sa le ocupi culoarele. Poti vedea pe bicicleta oameni imbracati sport, in haine de zi sau in costum. Se respecta indicatoarele, soselele sunt bune, fara gropi, asa ca trebuie sa fii atent sa nu le stai in cale.
Eu mi-am facut abonament pe 7 zile pt. toate liniile de transport. La metrou se intra aratand biletul sau abonamentul. Atentie: dupa ora 23-24 nu mai circula nimic in afara de autobuzele de noapte si taxi. La fiecare usa din autobuz este cate un controlor care nu te lasa sa urci fara bilet sau ab.
Obictive turistice:
insula Margareta
Parlamentul 2640 huf adulti
muzeul etnografic 400-166huf
academia ungara de stiinte
piata unde se gaseste cafeneaua Gerbeaud
Basilica St. Stephen's
Memento Park 300-2000huf
toate podurile
mall WestEnd City
mall mammut statia Moszkva
Nu ratati croaziera pe Dunare! (plecari din ora in ora incepand cu 11. 00am, zilnic).
pretul pt. adulti 2990 huf, pt. copii 1490 huf, pt. cei sub 6 ani gratis.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ms65); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Feb.2024 Piața Eroilor și Parcul Orașului din Budapesta — scris în 29.02.24 de sunflower din ALBA IULIA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Zburând prin Budapesta! — scris în 07.08.23 de AdiFly din FOCSANI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 De 1 decembrie la Budapesta — scris în 08.12.22 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 City break toamna in Budapesta — scris în 25.10.22 de Roxana I din PIATRA-NEAMţ - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Podurile Budapestei si insula Margareta — scris în 29.09.22 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Prima zi in Budapesta — scris în 16.09.22 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 O dupa-amiaza in districtul Palatului regal Buda — scris în 12.10.22 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ