GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In luna august mi-am vazut implinit visul de a vizita Bucovina.
Astfel, dupa o planificare indelungata, pe 5 august la ora 05:00, am pornit la drum impreuna cu sotul si baietelul in varsta de 2 ani.
Drumul a fost lung, pornind din Bucuresti, insa fara evenimente neplacute, astfel ca la ora 11:00 eram deja in Tg. Neamt.
Precizez ca pentru a vizita Bucovina pe indelete este nevoie sa alocati mai multe zile. Noi am avut 7 nopti la dispozitie si tot am simtit ca nu a fost suficient.
Asadar, concediul nostru a inceput cu o oprire de doua nopti in zona Tg. Neamt, la Pensiunea Alina din Agapia.
Desi vremea a fost destul de urata pentru luna august (in prima zi a fost chiar frig si a plouat mocaneste), am reusit sa vizitam ce ne-am propus. Prin urmare, am vizitat Casa memoriala Ion Creanga, Rezervatia de Zimbri Dragos-Voda, Cetatea Neamtului si Manastirea Agapia. Daca aveti suficient timp la dispozitie, vizitati zona aceasta deoarece este foarte frumoasa si incarcata de istorie.
Casa memoriala Ion Creanga, are in imediata vecinatate si un parc tematic unde veti gasi diverse personaje din indragitele povesti ale lui Ion Creanga.
Cetatea Neamtului este recent restaurata si destul de bine organizata. Desi drumul pana la cetate este desul de anevoios, intrucat se urca o panta destul de lunga, peisajul este minunat, intrarea in cetate realizandu-se pe un pod suspendat.
Si Rezervatia de Zimbri merita vizitata, pe langa zimbri, acolo veti gasi si cerbi sau caprioare, dar si alte animalute. Pentru copii, rezervatia este un loc care nu trebuie ratat.
Dupa cele doua nopti petrecute in aceasta zona, ne-am indreptat spre Manastirea Humor, unde ne-am cazat pentru 5 nopti la Pensiunea Valentina.
Dintre manastirile Bucovinei am vizitat Manastirea Humor, Manastirea Voronet, Manastirea Sucevita si Manastirea Moldovita, dar si Manastirea Putna. Toate sunt minunante, dar cel mai mult mi-a placut Manastirea Moldovita.
De asemenea, am vizitat Comuna Ciocanesti, o comuna turistica, mai putin cunoscuta de turisti, dar vestita pentru casele incondeiate si pentru Muzeul Oualelor incondeiate. Pe langa faptul ca peisajul este de vis, comuna are un aer aparte si datorita caselor localnicilor, toate fiind incondeiate.
Am vizitat si Transraraul, care incepe in dreptul localitatii Pojorata si se termina in dreptul localitatii Chiril. De asemenea, peisajul este de vis si aici am gasit un magazin cu produse de la stanele din zona, dar si cu cele mai bune poale-in-brau.
Nu in ultimul rand, am vizitat si zona Vatra Dornei, iar in drum spre Putna, am vizitat si satul Marginea, sat cunoscut pentru ceramica din zona. Bineinteles ca nu m-am putut abtine de la a cumpara diverse cadouri pentru cei dragi.
Inchei prin a va recomanda cu mare drag zona Bucovinei, o zona minunata, cu oameni calzi si primitori si cu case frumoase, curate si ingrijite.
Trimis de MadalinaLicu in 01.12.19 17:55:37
- A fost prima sa vizită/vacanță în #LA PAS PRIN BUCOVINA
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MadalinaLicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@MadalinaLicu: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
--
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Bucovina, #LA PAS PRIN BUCOVINA - BUCOVINA" (deja existentă pe sait)
--
”concediul nostru a inceput cu o oprire de doua nopti in zona Tg. Neamt, la Pensiunea Alina din Agapia.
”ne-am indreptat spre Manastirea Humor, unde ne-am cazat pentru 5 nopti la Pensiunea Valentina.
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca review nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestor pensiuni.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 Redescoperind Bucovina. Partea III — scris în 25.08.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Redescoperind Bucovina. Partea II — scris în 22.08.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Redescoperind Bucovina. Partea I — scris în 21.08.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 După 20 de ani în frumoasa Bucovină — scris în 19.08.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Esentele scumpe se tin in sticlute mici! — scris în 23.06.22 de liviu49 din BRăNEşTI [IF] - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Natura si spiritualitate in Bucovina — scris în 05.09.20 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- May.2019 Prin Bucovina cu copiii — scris în 05.06.19 de Anca 2019 din BAIA MARE - RECOMANDĂ