GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Deoarece este primul review pe care il scriu pe acest site, sper si imi doresc sa fie unul interesant si util.
Pentru ca este locul in care m-am nascut, m-am decis sa scriu prima data despre Gura Humorului si imprejurimi. In ultimii ani turismul in zona Bucovinei s-a dezvoltat din ce in ce mai mult, iar unitatile de cazare au rasarit una cate una, la fel si turistii care nu contenesc sa apara.
Gura Humorului, probabil cel mai frumos orasel cu o populatie sub 15.000 de locuitori din Romania, este alegerea perfecta pentru iubitorii de natura si liniste.
Intai sa vorbim putin despre clasicele obiective turistice, Complexul de agrement Arinis unde gasiti de la piscina acoperita la piscina in aer liber, biciclete de agrement, atv-uri de inchiriat, parc de aventura, tiroliana peste raul Moldova, muzeul satului Bucovinean, manastirea Voronet cat si manastirea Humorului (ambele situate la aproximativ 5 km de Gura Humorului) zilele petrecute in aceasta zona vor fi pline.
Pentru iubitorii de drumetii in natura, peste podul suspendat din complexul Arinis, o sa gasiti un indicator care va indruma spre varful Magura, o frumusete de priveliste va asteapta dupa aproximativ doua ore de urcat prin padure.
Sa nu uitam de partia de ski, unde vara functioneaza telescaunul, iar pentru 25 de lei va veti bucura de o super priveliste asupra Bucovinei. Imediat cum da zapada partia este numai buna pentru iubitorii sporturilor de iarna.
Mancare delicioasa o sa gasiti aproape la tot pasul, insa va recomand pensiunile din zona Voronetului (La Conac in Bucovina, Piatra Pinului).
Daca ati ajuns in zona, de neratat este si TransRaraul care se afla la aproximativ 40 de km de Gura Humorului, iar privelistea este una deosebita. Pe Pietrele Doamnei se poate ajunge foarte usor, in 10 minute de mers lejer, iar pe Rarau in functie de traseul ales (sunt marcati copacii) difera si gradul de dificultate al urcarii.
La intoarcere de pe Transfagarasan Transrarău va recomand sa faceti o oprire la Q'usine, un bar-restaurant nou deschis, unde mancarea este nu buna, ci exceptionala. Probabil unul dintre cele mai bune restaurante in care am mancat vreodata, si am mancat in ceva restaurante pana acum.
Recomand cu mare caldura Bucovina, deoarece desi in tara noastra se afla locuri minunate, mai ales cand vorbim de natura, aici parca e ceva special. In Bucovina oamenii te privesc in ochi si iti ureaza o zi buna, chiar daca nu te-au mai vazut niciodata, copiii mai stiu sa se rusineze, vara miroase a fan iar iarna a frig. Bunul simt, mirosul de cozonaci si bunatati, caii mari si aratosi, linistea locului, fac din Bucovina o destinatie din ce in ce mai vizitata de turisti (spre surprinderea mea de cei straini mai mult decat de romani).
Aproape de finalul review-ului mi-am amintit de lacul Iezer, aflat in satul Sadova, (40 de km de Gura Humorului) o oaza de liniste si relaxare, pe care merita sa o vizitati, pe cat posibil de evitat in weekend deoarece rasuna manelele si populara de la "turistii" mancatori de seminte ajunsi acolo sa ia masa, insa in timpul saptamanii o sa va bucurati de ciripitul pasarilor si de fosnetul copacilor.
Am uitat sa va spun ca la Voronet, in fara manastirii pe straduta cu suveniruri, o sa gasiti "Casa Bunicii", unde niste tineri fac magneti si tablouri personalizate minunate, cat si alte obiecte de arta. Am sa atasez poza cu magnetelul meu sa va conving.
Trimis de RAlexandra in 23.06.18 00:24:39
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în #LA PAS PRIN BUCOVINA. A mai fost în/la: Bucuresti, Constanta, Mamaia, Costinesti, Brasov, Sibiu, Cluj, Oradea, Colibita, Iasi.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RAlexandra); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@RAlexandra: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
@RAlexandra: Doamne, ce fotografii!!! Nu mai ai, să mai pui câteva?
Felicitări pentru articol, excelente recomandări! Dealtfel, e cunoscut faptul că de la localnici primești cele mai bune sfaturi despre locuri de vizitat. Sigur, de unele mai auzisem, de altele nu... Am ajuns de mai multe ori pe frumoasele tărâmuri bucovinene, ultima oară acum vreo 2 ani. Au o magie anume, așa e precum spui, am simțit-o de fiecare dată...
A! Și bine ai venit în comunitatea AFA!
@RAlexandra:
”La intoarcere de pe Transfagarasan va recomand sa faceti...
păi parcă eram în Rarău...
”Am sa atasez poza cu magnetelul meu sa va conving.
Când?
@RAlexandra:
Votat cu mare drag acest review despre o zonă pe care eu o iubesc enorm.
Minunatele plaiuri ale bucovinei despre care s-au scris atât de multe pagini de istorie şi care oferă un cadru natural deosebit dar și un farmec aparte prin lăcașurile sale de cult, cred că ar trebui vizitate măcar o dată în viață de fiecare dintre noi!
Bine ai venit in frumoasa familie AFA si te mai asteptam si cu alte articole la fel de interesante si frumos prezentate!
Bravo!
@crismis: Am o multime de poze, doar ca nu stiu exact cum functioneaza site-ul inca, si nu stiu cum as mai putea adauga si alte poze review-ului. Multumesc pentru aprecieri!
@Dragos: Ai dreptate, din greseala am scris Transfagarasan, iar poza cu magnetul o adaug imediat.
@RAlexandra: Felicitari pentru un prim articol atat de reusit si succes in continuare. Iar pozele arata ceva de vis.
Felicitari, votat cu mare drag.
@RAlexandra:
Completare despre poze:
sunt grozave! Le -am privit de 2 ori. de votat doar o data!
Foarte reusite si expresive
@RAlexandra: Am fost de mai multe ori la Gura Humorului pentru că avem niște prieteni foarte buni acolo, cu care ne vedem regulat, când la București, când la ei. Și cam prin toate locurile pe care le-ai pomenit am ajuns cu ei sau doar noi. Dar unde este Poarta - Sărutului din P07, că nu-mi spune nimic?
Bine ai venit printre noi și te mai așteptăm cu impresii pentru că și mie îmi place cum scrii și mai ai și poze frumoase.
@Aurici: Poatra sarutului e in Arinis, sigur ati trecut pe acolo daca ati ajuns in Arinis. (Unde este si hanul Arinis) Multumesc pentru aprecieri!
@RAlexandra: Felicitari pentru articol! Bucuroasă de cunoștință, bucovineanco!
@RAlexandra: nu-i nicio problemă, se mai întâmplă.
Drăguț rău magnetul tău!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 Redescoperind Bucovina. Partea III — scris în 25.08.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Redescoperind Bucovina. Partea II — scris în 22.08.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Redescoperind Bucovina. Partea I — scris în 21.08.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 După 20 de ani în frumoasa Bucovină — scris în 19.08.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Esentele scumpe se tin in sticlute mici! — scris în 23.06.22 de liviu49 din BRăNEşTI [IF] - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Natura si spiritualitate in Bucovina — scris în 05.09.20 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Bucovina minunata — scris în 01.12.19 de MadalinaLicu din BUCURESTI - RECOMANDĂ